📜📜📜🌿🌹﷽🌹🌿📜📜📜
📜خطبه ۱۱۱
(قسمت_دوم )
3⃣ روش برخورد با دنيا
♦️در زاد و توشه آن جز تقوا خبری نيست، كسی كه به قدر كفايت از آن بردارد در آرامش به سر می برد، و آن كس كه در پی به دست آوردن متاع بيشتری از دنيا باشد وسائل نابودی خود را فراهم كرده، و به زودی از دست می رود، بسا افرادی كه به دنيا اعتماد كردند، ناگهان مزه تلخ مصيبت را بدانها چشاند و بسا صاحب اطمينانی كه به خاك و خونش كشيد، چه انسانهای باعظمتی را كه خوار و كوچك ساخت، و بسا فخرفروشانی را كه به خاك ذلت افكند حكومت دنيا ناپايدار، عيش و زندگانی آن تيره و تار، گوارای آن شور، و شيرينی آن تلخ، غذای آن زهر، و اسباب و وسائل آن پوشيده است، زنده آن در معرض مردن، و تندرست آن گرفتار بيماری است، حكومت آن بر باد رفته، و عزيزان آن شكست خورده متاع آن نكبت آلود و پناه آورنده آن غارت زده خواهد بود.
4⃣عبرت از گذشتگان
♦️آيا شما در جای گذشتگان خود به سر نمی بريد؟ كه عمرشان از شما طولانی تر و آثارشان با دوام تر، و آرزويشان درازتر، و افرادشان بيشتر، و لشگريانشان انبوه تر بودند؟ دنيا را چگونه پرستيدند؟ و آن را چگونه بر خود گزيدند؟ و سپس از آن رخت بربستند و رفتند بی توشه ای كه آنان را برای رسيدن به منزلگاه كفايت كند، و بی مركبی كه آنان را به منزلشان رساند. آيا شنيده ايد كه دنيا خود را فدای آنان كرده باشد؟ يا به گونه ای ياريشان داده یا با آنان به نيكی به سر برده باشد؟ نه هرگز!! بلكه سختی و مشكلات دنيا چنان به آنها رسيد كه پوست و گوشتشان را دريد، با سختی ها آنان را سست و با مصيبتها ذليل و خوارشان نمود، و بينی آنان را به خاك ماليد و لگدمال كرد، و گردش روزگار را بر ضد آنها برانگيخت، شما ديديد! دنيا آن كس را كه برابر آن فروتنی كرد، و آن را برگزيد، و بر همه چيز مقدم داشت، كه گويا جاودانه می ماند، نشناخت و روی خوش نشان نداد تا آنكه از دنيا رفت، آيا جز گرسنگی توشه ای به آنها سپرد؟ آيا جز در سختی فرودشان نياورد؟ و آيا روشنی دنيا جز تاريكی، و سرانجامش جز پشيمانی بود؟
5⃣پرهيز از دنيای حرام
♦️ آيا شما چنين دنيايی را بر همه چيز مقدم می داريد؟ و بدان اطمينان می كنيد؟ يا در آرزوی آن به سر می بريد؟ پس دنيا بد خانه ای است برای كسی كه خوشبين باشد، و يا از خطرات آن نترسد، پس بدانيد!- و می دانيد- كه آن را ترك می كنيد و از آن رخت برمی بنديد، و پند گيريد از آنها كه گفتند: (چه كسی از ما نيرومندتر است؟) سپس آنان را به گورهايشان سپردند بی آنكه سواره كارانشان خوانند، و در قبرها فرود آوردند بی آنكه همسايگان ناميده شوند، از سطح زمين، قبرها، و از خاك كفنها، و از استخوانهای پوسيده همسايگانی پديد آمدند، كه هيچ خواننده ای را پاسخ نمی دهند، و هيچ ستمی را باز نمی دارند، و نه به نوحه گری توجهی دارند، نه از باران خوشحال و نه از قحط سالی نوميد می گردند، گرد هم قرار دارند و تنهايند، همسايه يكديگرند اما از هم دورند، فاصله ای با هم ندارند ولی هيچگاه به ديدار يكديگر نمی روند، نزديكان از هم دورند، بردبارانی هستند كه كينه ها از دل آنان رفته، بی خبرانی كه حسد در دلشان فرومرده است، نه از زيان آنها ترسی، و نه به دفاع آنها اميدی وجود دارد، درون زمين را به جای سطح آن برای ماندن انتخاب كردند و خانه های تنگ و تاريك را به جای خانه های وسيع برگزيدند، به جای زندگی با خويشاوندان، غربت را، و به جای نور، ظلمت را برگزيدند، به زمين بازگشتند چونان كه در آغاز آن را پابرهنه و عريان ترك گفتند، و با اعمال خود به سوی زندگی جاويدان و خانه هميشگی كوچ كردند، آنان كه خدای سبحان فرمود:
«چنانكه آفرينش را آغاز كرديم، آن را باز می گردانيم، و عده ای برماست و همانا اين كار را انجام خواهيم داد».
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه111
📜🌹🕊
📜🌿🌹
📜📜📜📜
📜📜📜🌿🌹﷽🌹🌿📜📜📜
📜 خطبه۱۱۰
📣این خطبه قبل از سید رضی، در میان دانشمندان به خطبه دیباج معروف بود
1⃣ ره آورد برخی از مبانی اعتقادی
♦️همانا بهترين چيزی كه انسانها می توانند با آن به خدای سبحان نزديك شوند، ايمان به خدا و ايمان به پيامبر (صلی الله علیه وآله وسلم) و جهاد در راه خداست، كه جهاد قله بلند اسلام، و يكتا دانستن خدا، بر اساس فطرت انسانی است، برپا داشتن نماز آيين ملت اسلام، و پرداختن زكات تكليف واجب الهی، و روزه ماه رمضان سپری برابر عذاب الهی است، و حج و عمره، نابودكننده فقر و شستشودهنده گناهان است. و صله رحم مايه فزونی مال و طول عمر، و صدقه های پنهانی نابودكننده گناهان، و صدقه آشكارا، مرگهای ناگهانی و زشت را باز می دارد، و نيكوكاری، از ذلت و خواری نگه می دارد. به ياد خدا باشيد كه نيكوترين ذكر است، و آنچه پرهيزگاران را وعده دادند آرزو كنيد كه وعده خدا راست ترين وعده هاست، از راه و رسم پيامبرتان پيروی كنيد كه بهترين راهنمای هدايت است، رفتارتان را با روش پيامبر (صلی الله علیه وآله وسلم) تطبيق دهيد كه هدايت كننده ترين روشهاست.
2⃣ ارزش قرآن
♦️و قرآن را بياموزيد، كه بهترين گفتار است، و آن را نيك بفهميد كه بهار دلهاست، از نور آن شفا و بهبودی خواهيد كه شفای سينه های بيمار است، و قرآن را نيكو تلاوت كنيد كه سودبخش ترين داستانهاست، زيرا عالمی كه به غير علم خود عمل كند، چونان جاهل سرگردانی است كه از بيماری نادانی شفا نخواهد گرفت، بلكه حجت بر او قويتر و حسرت و اندوه بر او ثابت و در پيشگاه خدا سزاوار سرزنش است.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه110
📜🌹🕊
📜🌿🌹
📜📜📜📜
📜📜📜🌿🌹﷽🌹🌿📜📜📜
📜 خطبه ۱۰۹
📣(این خطبه به نام الزهرا معروف است.)
(قسمت اول )
1⃣ وصف قدرت پروردگار
♦️همه چيز برابر خدا خشوع كننده است، و همه چيز با ياری او بر جای مانده است. خدا بی نيازكننده هر نيازمند، و عزتبخش هر خوار و ذليل، نيروی هر ناتوان، و پناهگاه هر مصيبت زده است، هر كس سخن گويد می شنود، و هر كه ساكت باشد اسرار درونش را می داند، روزی زندگان بر اوست و هر كه بميرد به سوی او باز می گردد. خدايا! چشمها تو را نديده تا از تو خبر دهند، پيش از توصيف كنندگان از موجودات، بوده ای، آفرينش برای ترس از وحشت تنهايی نبود، و برای سودجويی آنها را نيافريدی، هيچ كس از قدرت تو نتواند بگريزد، و هر كس را تو بگيری از قدرت تو نتواند خارج گردد، گناهكاران از عظمت تو نكاهند، و اطاعت كنندگان بر قدرت تو نيفزايند، آن كس كه از قضای تو به خشم آيد نتواند فرمانت را برگرداند، و هر كس كه به فرمان تو پشت كند از تو بی نياز نگردد. هر سری نزد تو آشكار و هر پنهانی نزد تو هويداست، تو خدای هميشه ای و بی پايان، و تو پايان هر چيزی، كه گريزی از آن نيست، وعده گاه همه، محضر توست، و رهايی از تو جز به تو ممكن نيست، و زمام هر جنبنده ای به دست تو است، و به سوی تو بازگشت هر آفريده ای است. پاك و منزهی ای خدا! چه قدر بزرگ و والاست قدر و عظمت تو، و چه بزرگ است آنچه را كه از خلقت تو می نگرم!! و چه كوچك است هر بزرگی در برابر قدرت تو، و چه باعظمت است آنچه را كه از ملكوت تو مشاهده می كنم، و چه ناچيز است برابر آنچه كه بر ما نهان است از سلطنت تو، و چه فراگير است در اين جهان نعمتهای تو، و چه كوچك است نعمتهای فراوان دنيا در برابر نعمتهای آخرت.
2⃣ وصف فرشتگان
♦️ شگفت آور است آفرينش فرشتگان تو كه گروهی از آنها را در آسمانها سكونت دادی و از زمين بالا برده ای، آنها از همه آفريدگان نسبت به تو آگاه ترند، و بيشتر از همه نسبت به تو بيمناكند، و به تو نزديكترند فرشتگانی كه در پشت پدران قرار نگرفته و در رحم مادران پرورش نيافته اند، و از آبی پست خلق نشده اند، و ناراحتی و مشكلات زندگی آنان را پراكنده نساخت، آنها با مقام و مرتبتی كه دارند، و از ارزشی كه در نزد تو برخوردارند، و آنگونه كه تو را دوست دارند، فراوان تو را اطاعت می كنند كه اندك غفلتی در فرمان تو ندارند اگر آنچه بر آنان پوشيده است بدانند، همه كارهای خود را كوچك و ناچيز می شمارند، و بر خويش ايراد می گيرند، و می دانند آن گونه كه بايد، تو را عبادت نكرده اند، و آنچنان كه سزاوار توست فرمانبردار نبودند...
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه109
📜🌹🕊
📜🌿🌹
📜📜📜📜
ختم #نهج_البلاغه در ١١٠ روز.
🌷تقدیم به روح پاک و مطهر سردار دلها، شهید حاج قاسم سلیمانی.
🔷سهم هشتادمین روز: ازخطبه ۱۱۱ بند ۳تا خطبه ۱۰۹ بند۲
🌹لطفا با ورود به کانال، سهم روزانه را مطالعه بفرمایید.👇👇
http://eitaa.com/joinchat/4186308623C524dd26156
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📜 خطبه ۱۰۹
(قسمت-دوم )
3⃣نعمتهای خداوند و سوء استفاده ها
♦️خدايا ستايش تو را سزاست، كه آفريننده و معبودی، و بندگان را به درستی آزمايش كردی، خانه آخرت را آفريدی و سفره رنگارنگ نعمتها را گستراندی، و در آن انواع نوشيدنی، خوردنی، همسران، ميهمانداران، قصرها، نهرهای روان، ميوه ها و كشتزاران، قرار دادی. سپس پيامبری را فرستادی تا انسانها را به آن خانه و نعمتها دعوت كند، افسوس كه مردم نه آن دعوت كننده را اجابت كردند، و نه به آنچه تو ترغيبشان كردی رغبت نشان دادند، و نه به آنچه تو تشويقشان كردی مشتاق شدند، بر لاشه مرداری روی آوردند كه با خوردن آن رسوا شدند، و در دوستی آن همداستان گرديدند.
4⃣خطر عشق و وابستگيهای دروغين
♦️ هر كس به چيزی عشق ناروا ورزد، نابينايش می كند، و قلبش را بيمار كرده، با چشمی بيمار می نگرد، و با گوشی بيمار می شنود، خواهشهای نفس پرده عقلش را دريده، دوستی دنيا دلش را ميرانده است، شيفته بی اختيار دنيا و برده آن است و برده كسانی است كه چيزی از دنيا در دست دارند، دنيا به هر طرف برگردد او نيز برمی گردد، و هر چه هشدارش دهند از خدا نمی ترسد، از هيچ پنددهنده ای شنوايی ندارد، با اينكه گرفتار آمدگان دنيا را می نگرد كه راه پس و پيش ندارند و در چنگال مرگ اسيرند می بينيد كه آنها بلاهايی را كه انتظار آن را نداشتند بر سرشان فرود آمد و دنيايی را كه جاويدان می پنداشتند از آنها جداشده و به آنچه در آخرت وعده داده شده بودند خواهند رسيد، آنچه بر آنان فرود آمد وصف ناشدنی است.
5⃣وصف چگونگی مرگ و مردن
♦️ سختی جان كندن و حسرت از دست دادن دنيا به دنياپرستان هجوم آورد، بدنها در سختی جان كندن سست شده و رنگ باختند، مرگ آرام آرام همه اندامشان را فرا گرفته، زبان را از سخن گفتن باز می دارد، و او در ميان خانواده اش افتاده با چشم خود می بيند و با گوش می شنود و با عقل درست می انديشد كه عمرش را در پی چه كارهايی تباه كرده؟ و روزگارش را چگونه سپری نمود؟ به ياد ثروتهايی كه جمع كرده می افتد، همان ثروتهايی كه در جمع آوری آنها چشم بر هم گذاشته و از حلال و حرام و شبهه ناك گرد آورده و اكنون گناه جمع آوری آن همه بر دوش اوست كه هنگام جدايی با آنها فرا رسيد، و برای وارثان باقيمانده است تا از آن بهره مند گردند، و روزگار خود گذرانند، راحتی و خوشی آن برای ديگری و كيفر آن بر دوش اوست، و او در گرو اين اموال است كه دست خود را از پشيمانی می گزد. به خاطرواقعيتهايی كه هنگام مرگ مشاهده كرده است. در اين حالت از آنچه كه در زندگی دنيا به آن علاقمند بود بی اعتناشده آرزو می كند، ای كاش آن كسی كه در گذشته بر ثروت او رشك می برد، اين اموال را جمع كرده بود، اما مرگ همچنان بر اعضا بدن او چيره می شود، تا آنكه گوش او مانند زبانش از كار می افتد، پس در ميان خانواده اش افتاده نه می تواند با زبان سخن بگويد و نه با گوش بشنود، پيوسته به صورت آنان نگاه می كند، و حركات زبانشان را می نگرد اما صدای كلمات آنان را نمی شنود، سپس چنگال مرگ تمام وجودش را فرا می گيرد، و چشم او نيز مانند گوشش از كار می افتد، و روح از بدن او خارج می شود، و چون مرداری در بين خانواده خويش بر زمين می ماند كه از نشستن در كنار او وحشت دارند، و از او دور می شوند. نه سوگواران را ياری می كند و نه خواننده ای را پاسخ می دهد، سپس او را به سوی منزلگاهش در درون زمين می برند، و به دست عملش می سپارند و برای هميشه از ديدارش چشم می پوشند.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه109
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📜 خطبه ۱۰۹
(قسمت-سوم )
6⃣ وصف رستاخيز و زنده شدن دوباره
♦️ تا آن زمان كه پرونده اين جهان بسته شود، و خواست الهی فرا رسد، و آخر آفريدگان به آغاز آن بپيوندد، و فرمان خدا در آفرينش دوباره دررسد. آنگاه آسمان را به حركت آورد و از هم بشكافد، و زمين را به شدت بلرزاند، و تكان سخت دهد، كه كوهها از جا كنده شده و در برابر هيبت و جلال پروردگاری بر يكديگر كوبيده و متلاشی شده و با خاك يكسان گردد سپس هر كس را كه در زمين به خاك سپرده شده، درآورد، و پس از فرسودگی تازه شان گرداند، و پس از پراكنده شدن، همه را گردآورد، سپس برای حسابرسی و روشن شدن اعمال از هم جدا سازد، آنها را به دو دسته تقسيم فرمايد، به گروهی نعمتها دهد و از گروه ديگر انتقام گيرد، اما فرمانبرداران را در جوار رحمت خود جای دهد و در بهشت جاويدان قرار دهد، خانه ای كه مسكن گزيدگان آن هرگز كوچ نكنند و حالات زندگی آنان تغيير نپذيرد، در آنجا دچار ترس و وحشت نشوند، و بيماری ها در آنها نفوذ نخواهد كرد، خطراتی دامنگيرشان نمی شود، و سفری در پيش ندارند تا از منزلی به منزل ديگر كوچ كنند. و اما گنهكاران را در بدترين منزلگاه درآورد، و دست و پای آنها را با غل و زنجير به گردنشان درآويزد، چنانكه سرهايشان به پاها نزديك گردد، جامه های آتشين بر بدنشان پوشاند، و در عذابی كه حرارت آتش آن بسيار شديد و بر روی آنها بسته، و صدای شعله ها هراس انگيز است قرار دهد. جايگاهی كه هرگز از آن خارج نگردند، و برای اسيران آن غرامتی نپذيرند، و زنجيرهای آن گسسته نمی شود، مدتی برای عذاب آن تعيين نشده تا پايان پذيرد و نه سرآمدی تا فرا رسد.
7⃣ پارسايی پيامبر (صلی الله علیه وآله وسلم)
♦️ پيامبر (صلی الله علیه وآله وسلم) دنيا را كوچك شمرد و در چشم ديگران آن را ناچيز جلوه داد، آن را خوار می شمرد و در نزد ديگران خوار و بی مقدار معرفی فرمود. و می دانست كه خداوند برای احترام به ارزش او دنيا را از او دور ساخت و آن را برای ناچيز بودنش به ديگران بخشيد، پيامبر (صلی الله علیه وآله وسلم) از جان و دل به دنيا پشت كرد، و ياد آن را در دلش ميراند، دوست می داشت كه زينتهای دنيا از چشم او دور نگهداشته شود، تا از آن لباس فاخری تهيه نسازد، يا اقامت در آن را آرزو نكند، و برای تبليغ احكامی كه قطع كننده عذرهاست تلاش كرد، و امت اسلامی را با هشدارهای لازم نصيحت كرد، و با بشارتها مردم را به سوی بهشت فرا خواند، و از آتش جهنم پرهيز داد.
8⃣ ويژگی های اهل بيت (علیهم السلام)
♦️ ما از درخت سرسبز رسالتيم، و از جايگاه رسالت و محل آمد و شد فرشتگان برخاستيم، ما معدنهای دانش و چشمه سارهای حكمت الهی هستيم، ياران و دوستان ما در انتظار رحمت پروردگارند و دشمنان و كينه توزان ما در انتظار كيفر و لعنت خداوند به سر می برند.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه109
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣حوادث سخت آینده
(قسمت اول)
1⃣خداشناسی
♦️ستايش خدای را سزاست كه با آفرينش مخلوقات، بر انسانها تجلی كرد، و با برهان و دليل خود را بر قلبهايشان آشكار نمود، مخلوقات را بدون نياز به فكر و انديشه آفريد، كه فكر و انديشه مخصوص كسانی است كه دلی درون سينه داشته باشند، و او چنين نيست كه علم خداوندی ژرفای پرده های غيب را شكافته، و به افكار و عقايد پنهان احاطه دارد.
2⃣وصف پيامبر اسلام (صل الله علیه وآله وسلم)
♦️پيامبر (صل الله علیه وآله وسلم) را از درخت تنومند پيامبران، از سرچشمه نور هدايت، از جايگاه بلند بی همانند، از سرزمين بطحا، از چراغهاي برافروخته در تاريكی ها، و از سرچشمه های حكمت برگزيد. پيامبر (صل الله علیه وآله وسلم) طبيبی است كه برای درمان بيماران سيار است، مرهم های شفابخش او آماده، و ابزار داغ كردن زخمها را گداخته، برای شفای قلبهای كور، و گوشهای ناشنوا، و زبانهای لال، آماده است و با داروی خود در پی يافتن بيماران فراموش شده و سرگردان است.
3⃣علل انحراف فرزندان اميه
♦️ بنی اميه با نور حكمت، جان و دل خود را روشن نساخته، و با شعله های فروزان دانش، قلب خود را نورانی نكرده اند، چونان چهارپايان صحرايی و سنگهای سخت و نفوذناپذيرند به تحقيق رازهای درون برای صاحبان آگاهی آشكار، و راه حق برای گمراهان نيز روشن است، و رستاخيز نقاب از چهره برانداخت، و نشانه های خود را برای زيركان و آنان كه طالب حقند نماياند.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه108
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣