⭕️ جزییات جدیدی از توافق ایران و عربستان؛ سعودیها فهمیدند بشار اسد ماندنی است، توافق کردند
حسن هانیزاده کارشناس مسائل منطقه:
🔻 مساله بازگشایی سفارتخانههای دو کشور، به نقطه نهایی رسیده و ظرف یکماه آینده روند بازگشاییها آغاز خواهد شد.
🔻 عربستانسعودی به این جمعبندی رسیده که دولت بشار اسد پایدار خواهد ماند و همین جمعبندی، باعث شده براساس رخدادهای میدانی بهسمت برقراری تعاملی مثبت با دولت سوریه قدم بردارند.
🔻 عربستانسعودی برای نخستینبار درطول 80سال گذشته، با کسری بودجه مواجه است و در نتیجه این بحران ناچار شده سهام خود را در شرکت آرامکو بفروشد تا بتواند کسری بودجه خود را جبران کند.
🔻 طرفین هنوز درباره یمن توافق نکردهاند.
افسر بلندپایه روسی: سردار سلیمانی یک قهرمان است/ او تلاشی برای نشان دادن موقعیت برتر خود بر دیگران نمیکرد
🔺یوگنی گونچاروف، افسر بلندپایه و نماینده وزارت دفاع روسیه در مراسم افتتاحیه نمایشگاه عکسی درباره جنگ "سوریه" در مسکو:
🔸سردار سلیمانی، برای من دوستی است که فقط مدت کوتاهی با هم بودیم اما همین ملاقات کوتاه کافی بود تا تمام عمر فراموشش نکنم، او یک قهرمان است.
🔸سردار، مردی آرام و بسیار شجاع بود و با وجود اینکه تلاشی برای نشان دادن موقعیت برتر خود بر دیگران نمیکرد اما ارشد بودنِ او کاملا مشخص بود. ۲۰ دقیقهای که او را ملاقات کردم، کافی بود تا تمام عمر فراموشش نکنم. او قهرمان ایران و قهرمان سوریه بود.
🔸قاسم سلیمانی دوستی است که دیگر نزد ما نیست اما از تمثال سلیمانی، ایده برپایی نمایشگاه به وجود آمد و گروهی از سربازان روس، این ایده را تحقق بخشیده و هر کدام کاری را برای برگزاری این نمایشگاه انجام دادند.
🌐 از قُندوز تا قندهار بانی جنایت یکی است
✍ محمد ایمانی
🔹هر هفته صد ها نفر از شهروندان مظلوم افغانستان، در اثر اقدامات تروریستی علیه مساجد شیعیان به خاک و خون کشیده می شوند. امروز هم در اثر انفجار تروریستی در نماز جمعه مسجد شیعیان قندهار، دست کم ۳۳ نمازگزار شهید و ۵۷ نفر مجروح شدند. چندی قیب هم جنایت مشابهی در مسجد شیعیان در قُندوز رخ داد.
♦️این اقدامات تروریستی به نام داعش انجام می دهد. اما کیست که نداند داعش، عروسک دست ساز آمریکاست و با دلار های سعودی تغذیه می شود. داعش را دولت آمریکا در دوره اوباما ساخت. سر این افعی در عراق و سوریه کوبیه شد، اما بقایای آن با مدیریت آمریکا و برخی دولت ها به افغانستان انتقال یافتند.
🔹دولت آمریکا، متهم اول جنایت ها در افغانستان است. نوع حضور بهانه جویانه آمریکا و نحوه خروجش در افغانستان، میراثی جز بی ثباتی سیاسی و تقویت نا امنی و ترور در افغانستان به همراه نداشته است.
♦️آنها سه دهه قبل، از طالبان در برابر شوروی حمایت کردند؛ سپس، طالبان را تروریست نامیدند و بهانه اشغال افغانستان قرار دادند؛ و سرانجام با خالی کردن پشت دولت مستقر (اشرف غنی)، مقدمات تشدید نا امنی و جنگ و ترور را فراهم ساختند. آمریکا، همین چرخه "حمایت/ تظاهر به مخالفت"/ بهانه کردن برای مداخله" را درباره داعش هم در پیش گرفت.
🔹دولت طالبان، متهم دوم جنایت هایی است که در دوره حکومت داری توام با بی تفاوتی آنها انجام می شود. بی عملی و بی تفاومتی، کمترین اتهام است و گرنه، برخی تحلیل گران می گویند طالبان در این جنایت ها شریک است و ماجرا صرفا به نام داعش تمام می شود.
♦️به خاک و خون کشیده شدن مردم مظلوم در افغانستان، مصیبت دردناکی است که هر چند وقت یک بار اتاق می افتد. این رویداد تلخ، ضمنا نشانه سقوط فاحش ابرقدرتی است که دو دهه قبل سودای الهام بخشی در دنیا را دشت؛ اما اکنون با بی ریشه ترین و منفور ترین گروه های تروریستی در دنیا اَیاق شده است.
🔹دولت های دو دهه اخیر آمریکا تصور می کردند جنگ و تروریسم نیابتی می تواند در کنار اشغالگری مستقیم، سلاح کاری آنها برای تغییر نقشه منطقه و ترسیم "خاورمیانه جدید" باشند.
♦️اما این رویکرد خباثت آمیز موجب شد "بیداری و مقاومت اسلامی" تبدیل به گفتمان غالب و فراگیر در منطقه شود. و بی تردید، خباثت در حق مردم مظلوم افغانستان، نتیجه بهتری برای حاکمان کاخ سفید نخواهد داشت. آمریکا هم اینک در میان پیامد های خباثت ها گذشته اش دست و پا می زند و تداوم همان خباثت، نتیجه ای جز عمیت تر کردن باتلاق خود ساخته نخواهد داشت.
🔴نقش کلیدی باکو در ترانزیت مواد مخدر به اروپا با همدستی آمریکا
🔺«احمد کاظمی» پژوهشگر ارشد مسائل اوراسیا:
🔸جمهوری آذربایجان در قالب اعزام نیروهای صلحبان در چارچوب ایساف به افغانستان، از این نیروها برای حفاظت از مزارع کشت خشخاش در افغانستان استفاده کرده است.
🔸کریدور اصلی انتقال مواد مخدر از افغانستان به اروپا و پروازهای هواپیماهای آمریکا و ایساف از کابل به باکو و از باکو به کشورهای اروپایی بوده که این پروازها در پوشش نقل و انتقالات نظامی، لجستیکی و پشتیبانی انجام شده است.
🔸بهنظر میسد اظهارات علیاف به خاطر ناراحتی او از شکست طرح صهیونیستی-عثمانیِ دالان تورانی و رزمایش مقتدرانه سپاه و ارتش در شمالغرب ایران است که توطئههای ژئوپولتیک دولت باکو که با همراهی رژیم صهیونیستی و ترکیه صورت میگرفت را نقش بر آب کردند.
📌 نعل وارونه متهمان رانت و پنهانکاری
🔻ماجرا از گزارش هفته پیش روزنامه شرق شروع شد؛ گزارشی دور از واقعیت در روزنامهای که در تحریف و نعل وارونه زدن بر واقعیاتهای جاری جامعه ید طولایی دارد. شرق در گزارش خود مدعی شد مجلس یازدهم لیست اموال مسئولان را محرمانه و امنیتی کرده است!
🔹بازتاب و انتشار این ادعا در رسانههای زنجیرهای و شبکههای اجتماعی اصلاحطلبان، حاکی از آن بود که آنها در راستای جریانسازی حول و حوش تخریب مجلس انقلابی، سناریویی رسانهای و تبلیغاتی را در پیش گرفتهاند.
🔸روزنامه شرق ۲۰ مهرماه در گزارشی با روتیتر «مهر تأیید اصولگرایان بر مصوبه مجمع تشخیص مصلحت» نوشت: «اموال مسئولان، امنیتی و محرمانه است» تا اولاً مصوبه کمیسیون قضایی مجلس درخصوص اجرایی کردن «قانون رسیدگی به دارایی مقامات، مسئولان و کارگزاران جمهوری اسلامی ایران» را تحریف کند و ثانیاً اقدامات و مصوبات انقلابی مجلس در طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار را به حاشیه ببرد.
🔹مدعیان اصلاحات در حالی میخواهند القا کنند که مجلس انقلابی بر خلاف شعارها و برنامههایش، دنبال شفافسازی و پیگیری مطالبات انقلابی نیست که از قضا هم طرح شفافیت آرای نمایندگان در حال بررسی و پیگیری است و هم قوانین مصوب درباره طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار که نتایج آن حذف انحصارات و لابیهای شغلی و صنفی و از بین رفتن امضاهای طلایی است، صدای رانت خواران و دانه درشتان اقتصادی را درآورده است.
🔸پس از آنکه برخی نمایندگان و رسانهها درباره این موضوع اطلاعرسانی کرده و برای افکار عمومی توضیح دادند که محرمانه شدن لیست اموال مسئولان مصوبه مجمع تشخیص زمان مرحوم هاشمی بوده و ربطی به مجلس یازدهم ندارد، عدهای خواستار تغییر آن توسط مجلس فعلی شدهاند.
🔹حال آنکه موضوع از منظر حقوقی دارای موانعی است. از جمله اینکه بر اساس تفسیر شورای نگهبان، مجلس شورای اسلامی در یک بازه زمانی مشخص و طولانی حق اصلاح یا تغییر مواردی را که مجمع تشخیص مصلحت نظام به مصوبات قبلی مجلس اضافه میکند را ندارد و در حال حاضر امکان اصلاح و تغییر قید محرمانه ماندن که مجمع تشخیص به قانون مجلس اضافه کرد را ندارد.
🔸جالب آنکه مدعیان اصلاحات در حالی داعیه شفافیت دارند که دولت مورد حمایتشان به «دولت محرمانهها» مشهور شد؛ از محرمانههای هستهای! گرفته تا قراردادهای غیرشفاف و دور از دسترس عموم مانند واردات بنزین، معاملات نفتی، قرارداد با پژو و ایرباس و... حتی اجرایی نکردن مصوبه مجلس در مورد سامانه حقوق و مزایا!
اصلاحطلبان که امروز به بهانه شفافیت؛ نوک پیکان حملات خود را به سوی مجلس یازدهم نشانه گرفتهاند و بر واقعیات موجود نعل وارونه میزنند، زمانی که رئیسجمهورسابق، مصوبه مجلس در مورد سامانه حقوق و مزایا را اجرایی نکرد یا قانون مجلس مبنی بر لزوم گزارشدهی قوه مجریه به قوه مقننه را دور زد، صرفاً سکوت و حتی او را حمایت کردند.
🔸 #انتخابات_عراق؛ بیمها و امیدها
⚪️ انتخابات مجلس عراق روز یكشنبه 18مهرماه در عراق برگزار گردید. انتخاباتی كه برخلاف اغلب قریب بهتمام پیشبینیها، نتایج دیگری را رقم زده و بیمها و امیدهایی را پدید آورده است. با توجه بهاینكه فرآیند تكمیل نتایج و اعلام قطعی آن، ده روز بهطول میانجامد در این شماره بهسرخطهای تحلیلی مهم و اصلی اشاره میكنیم.
⚪️ 1) مشاركت در این دوره از انتخابات بالای 40 درصد است كه با توجه بهشرایط اقتصادی و ناراحتی مردم، نسبتاً مقبول بوده و یك گام بهسوی ثبات عراق است.
⚪️ 2) در این انتخابات علیرغم تلاشهای آشكار و پنهان جریان غربگرا در عراق، جریانهای اسلامی و مقاومتی اكثریت كرسیهای پارلمانی را بدست آورده و پارلمان در اختیار جریانهای اسلامی و گفتمان مقاومت خواهد بود.
⚪️ 4) آقای مقتدا صدر جزء جریانهای اسلامی و بیت شیعی بوده كه بهمرجعیت باور داشته و عنصری ضدآمریكایی محسوب میشود.
⚪️ 5) پروژه آمریكا برای رای ندادن بهجریانهای اسلامی و دور كردن آنها از حاكمیت با شكست مواجه شده است. همچنین تلاشهای آمریكا برای تعویق این انتخابات بهسرانجامی نرسیده است.
⚪️ 6) یكی از ابعاد این انتخابات، امنیت كامل در جریان فرایند آن با محوریت حشدالشعبی بود كه امنیت خوبی را بهارمغان آورد و پیروزی مهمی بود.
⚪️ 9) هر دولتی كه برسركار میآید باید تمام تلاش خود را در جهت بهبود اوضاع مردم و اخراج آمریكا از عراق كه مصوبه قانونی مجلس نیز هست بهكار بگیرد.
🚨🚨مقتدی صدر در صفحه توئیتر خود نوشت: از مهمترین مسائل مربوط به نخستوزیری احتمالی صدریها که جهانیان به آن توجه دارند، موضع ما در قبال اشغالگران امریکایی است.
♦️وی گفته که چند نکته مهم را قید میکند که عراق را از حالت وابستگی خارج خواهد کرد و امریکا باید به آن عمل کند:
♦️اول، روابط دیپلماتیک متقابل پایاپای در تمامی زمینهها؛ یعنی روابط میان یک حکومت با حکومتی دارای حاکمیت کامل.
♦️دوم، گفتوگوی جدی بر سر باقی ماندن نظامیان، پایگاهها، هواپیماها و برجکهای دیدبانی امریکایی در عراق و دخالتها امریکا در امور این کشور
♦️سوم، اعتراضات مردم عراق امری داخلی است و به هیچ دولت دور یا نزدیکی ارتباطی ندارد. این انقلابها ملی است و باید از تاثیرات منفی جناحهای خارجی دور بماند.
♦️چهارم، دور کردن عراق و ملت عراق از تمامی منازعات زمینی، هوایی، دریایی در منطقه. چیزی غیر از این هرگز پذیرفته نیست.
♦️پنجم، ما نه شرقی هستیم و نه غربی، ما عراقی هستیم و میخواهیم که در صلح زندگی کنیم و به هر اقدامی که با این امر در تعارض باشد پاسخ مناسبی میدهیم.
♦️ششم، ما با امریکا به شرط رعایت نکات مذکور، در زمینههای اقتصادی یا زمینههای دیگر روابط خواهیم داشت در غیر این صورت در برابر فشارها و وابستگیها سر فرود نمیآوریم.
♦️هفتم، اگر نکاتی که گفته شد از جانب امریکاییها محقق نشود، این بدان معنا است که امریکا دشمن عراق است و قصد ندارد اجازه بدهد که کشور ما از استقلال و حاکمیت و ثبات برخوردار شود. بنابراین همانطور که حوزه و استعمار در کنار هم جمع نمیشوند، عراق و اشغال شدن نیز با هم در تضاد و تعارض اند.
▪️تلاشهای احمدی نژاد برای خودنمایی ادامه دارد/ از تراژدی زنبیل قرمز تا نمایشگاه اکسپو
🔹سفر محمود احمدینژاد به امارات آخرین تلاشهای او است برای زنده نگه داشتن نامی که زمانی محبوب مردم بود اکنون چندان رنگی در ذهن مردم ندارد.
🔹محمود احمدینژاد چند روزی است برای شرکت در یک نمایشگاه بین المللی به دوبی سفر کرده است. پرش ذهنی برای مخاطبان این خبر، خاطرات بعضی سفرهای دوران ریاست جمهوری را مرور میکند. البته دیگر نه از آن جمعیت حامی و طرفدار خبری هست و نه از آن ضدانقلابی که بخواهد علیه احمدینژاد شعار دهد. احمدینژاد با اندک همراهانی وارد دوبی شد و با چند نفر عکس گرفت و احتمالا چند روز دیگر به ایران باز میگردد.
🔻انگیزه احمدینژاد از این سفر چیست؟
این به تنهایی کافی نیست‼️
🔵🔵رابرت مالی نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران روز چهارشنبه به وقت محلی در اندیشکده کارنگی گفته است، اگر دولت پیشین آمریکا از برجام خارج نشده بود ما در این نقطه نبودیم. این مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا مدعی شد دولت بایدن پیشنهاداتی را مطرح کرد که اگر ایران وارد مذاکره می شد و به تفاهم میرسیدیم تمام تحریمهایی که با برجام در تناقض یا ناسازگار بودند، به سرعت لغو میشدند، بنابراین از نظر اعتماد سازی این مهمترین اقدامی بود که دولت بایدن می توانست آن را انجام دهد.
🔹 اساسا منظور مالی نسبت به نقطه موجود این است که اکنون ایران از محیط کانالیزه شدهای که توسط تیم امنیت ملی اوباما طراحی شده بود خارج گردیده و این وضعیت نتیجه سیاست فشار حداکثری دوران ترامپ است که ایران را وادار نموده که کاهش تعهدات دهد. این اظهارات به شکلی میتواند بخشی از برنامههای تیم امنیت ملی بایدن را نمایان سازد. جای تردید نیست که مسئله اساسی تیم بایدن در مذاکرات آتی این است که چگونه ایران را در محیطی قرار دهند که از یک سو مجددا امتیازات برجامی را آنگونه که بوده و حتی بیشتر از ایران بگیرند و از سوی دیگر آنگونه که ایران انتظار دارد از رفع تحریمها بهرهمند نگردد.
🔸رابرت مالی تصریح کرده مهمترین اقدام اعتمادسازی این بوده که ما به ایران بگوییم آمادهایم تمام تحریمهای وضع شده در دولت ترامپ را که ناسازگار با برجام بودند، لغو کنیم و این مسالهای است که امروز نیز با آن روبرو هستیم. این اظهارات مالی یقینا به آن اندازه کافی نیست که ایران و ۵+۱ را به یک توافق برساند؛ چراکه ایران در پس یک تجربه تلخ آموخته در قبال آن چیزی که قرار است از محدودسازی در حوزه هستهای بدست آورد، باید تضمین بگیرد.
🔹🔸 آمریکا گامهای اعتماد ساز خود را برداشتن تحریمها (البته نه همه آنها) روی کاغذ میداند و جمهوری اسلامی آن را نشانه حسن نیت آمریکا قلمداد نمیکند، چراکه مشخص نیست فردای توافق مجددا در همان مسیری قدم بر ندارند که اوباما قدم برداشت. به عبارتی هیچ تضمینی نیست که فردای توافق به این شکل آمریکا توافق را یک طرفه نکرده و از برداشتن تحریمها به صورت عملی سر باز نزند.
🔚ایران خطوطی را برای یک توافق مطلوب و منصفانه ترسیم کرده که بخش اصلی آن این است که ما به ازای تعهدات هستهای، لغو تحریمها و بازگشت ناپذیری آنان برای انتفاع اقتصادی پایدار است؛ چیزی که تیم امنیت ملی بایدن به شدت از آن واهمه دارد.
☎️ زنگ عبرت:
🔴جزییاتِ دیپورت احمدی نژاد از امارات
♦️علی قلهکی: محمود احمدی نژاد رئیس جمهور اسبق کشورمان در حین سفر چند روزه به امارات دیپورت شد.
♦️احمدی نژاد که از سفر به نمایشگاه اکسپو امارات قصد تبلیغاتی داشت و قرار بود چندین مصاحبه و همچنین کنفرانس خبری را برگزار کند تا بعد از چندین ماه سکوت، دوباره به صدر رسانهها بازگردد، با نیمهکاره ماندن سفر خود به تهران بازگشت.
♦️پلیس امارات با تذکر جدی به احمدی نژاد به او گفته که اهل شلوغکاری است و نمیتواند امنیت او را در این کشور تأمین کند.
♦️پلیس امارات همچنین به تیم همراه احمدی نژاد گفته که نمایشگاه اکسپو جای کار سیاسی نیست و امارات تنها از برگزاری چنین نمایشگاههایی به دنبال منافع مالی، توریستی و فنی آن بوده و دستور دیپورت احمدی نژاد را داده است.
#دستور_دیپورت_احمدینژاد
🔴 یک سفر برای خودنمایی و چند نکته حاشیهای...
1⃣ مهمتر از شهرت، محبوبیت است؛ بنظر میرسد تیم همراه جناب احمدی نژاد با سوءاستفاده از تفاوت شهرت و محبوبیت، و با انتشار چند عکس از سفر ایشان به دبی، صرفا به دنبال ساخت یک تصویر دارای محبوبیت بین المللی بالا از ایشان بود تا خلأهای نادیده انگاری و فراموشی ایشان در داخل کشور را بنحوی جبران کند!
2⃣ مهمتر از مصاحبه جناب احمدی نژاد با کاملیا انتخابی فرد (بعنوان سردبیر فعلی یکی از رسانه های نزدیک به سعودی) و حتی صحبتهای احتمالی رد و بدل شده در این گفتگو، تغییر پوشش این خانم و نحوه رعایت پروتکل، نسبت به مصاحبه قبلی اش با جناب احمدی نژاد است؛ آنهم درحالیکه هر دو دیدار در خارج از کشور بوده و در دیدار اخیر نیز جناب احمدی نژاد با پاسپورت سیاسی (مخصوص مقامات و بعنوان عضو مجمع تشخیص) در برابر او حاضر بوده است!
3⃣ مهمتر از اینکه سفر جناب احمدی نژاد به پایان رسیده و یا از طرف مقامات اماراتی مجبور به ترک دبی شده است (که صرفا میتواند باعث مظلوم نمایی و دیده شدنِ بیشتر شود)، شفاف سازی بابت منبع هزینه این سفر دسته جمعی و با کلی خدم و حشم از سوی ایشان است!