🔴 وحشت آمریکا از ائتلاف نفتی سه جانبه عربستان و چین و روسیه!
🔻دالاس مورنینگ نیوز:
🔹آمریکا باید ائتلاف جدید نفتی چین، روسیه و عربستان سعودی را نابود کند. قیمت بنزین و نقش بینالمللی دلار در خطر است
🔸ائتلاف سه جانبه در حال ظهور روسیه، چین و عربستان سعودی، امنیت آمریکا را تهدید میکند و کنار گذاشتن دلار از معاملات نفتی عربستان می تواند سلطه اقتصادی آمریکا را با چالش روبرو کند.
🔰درخصوص شعار سال
✅بخش اول: تولیدِ دانش بنیان
1⃣تمرکز بر کلید واژهها تولید، با ۶ بار تکرار ، بیشترین سهم را در انتخاب شعار سال داشته است. چرا که تولید به مثابه لوکوموتیو قطار اقتصاد میباشد که وقتی به حرکت بیافتد، تمام اجزای اقتصاد را راه میاندازد. از طرفی یکی از اصلیترین اقدامات زمینهساز رونق تولید، دانش بنیان کردن اقتصاد است. لذا تولیدکننده باید خود را ملزم به کسب دانش و تحقیق کند نه سولهداری و کارخانهگردانی.
2⃣در حال حاضر تقریبا ۵۵۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد که درآمد این شرکتها تنها ۲ درصد تولید ناخالص را به خود اختصاص دادهاند. از طرفی بر اساس سیاستهای کلی علم و فناوری در افق ۱۴۰۴ سهم تعیینشده تولید ناخالص داخلی از فناوری و اقتصاد دانشبنیان ۵۰ درصد تعیین شده است. مشخص است که برای رسیدن به هدف باید تلاشها را مضاعف کرد.
3⃣رتبه ایران در شاخص نوآوری GLL ۶۰ میباشد. تحلیل دادهها و آمارهای این شاخص نشان میدهد ایران در شاخصهای ورودی( موارد زمینهساز تولید دانش) با مشکل روبرو است اما با وجود همین کاستیها، خروجیهای خلاقانه و نوآورانه به نسبت سرمایهگذاریها بسیار بیشتر میباشد که نشان از ذهن خلاق و زمینههای بالای کشور در این خصوص دارد. برای رفع این کاستیها ،مجلس قانون جهش تولید دانش بنیان را تصویب کرده که در صورت اجرا شدن، برآوردها نشان میدهد بسیاری از مشکلات این حوزه مرتفع میشوند.
3⃣اقتصاد ایران همچنان تکمحصولی و بخش قابل توجهی از درآمد دولت در این سالها متکی به نفت میباشد؛ برای مثال وابستگی بودجه ۱۴۰۱ به نفت ۳۹ درصد است. مهم است که بدانیم اصلیترین جایگزین برای خروج از تکمحصولی اتکا بر شرکتهای دانشبنیان هست.
4⃣ ظرفیتهای اقتصادی در ایران در اکثر بخشها تا اندازهی زیادی، بکر و دست نخورده هستند و میتوان گفت ایران از محدود کشورهایی است که ظرفیت های بالقوه زیادی دارد؛ و همزمان با مشکلات عدیدهای در حوزههای مختلف مثل کشاورزی، آب، خودرو، ... مواجه است. بالفعل نمودن این ظرفیتها و حل این مشکلات تنها وابسته به رونق شرکتهای دانشبنیان است.
5⃣رکن رکین اقتصاد مقاومتی شرکتهای دانشبنیان هستند که یکی از راهکارهای اساسی خودکفایی پایدار در محصولات استراتژیک میباشد. علاوه بر این محصولات دانش بنیان به دلیل جذابیت در بازارها ، مشتریان زیادی دارند و به راحتی قابل تحریم نیستند.
🔴 قرارداد ۲۰ میلیون تنی واردات کالاهای اساسی از روسیه
♦️شنیدهها حاکی از آن است که سید جواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی طی سفری که پایان هفته قبل به روسیه داشته، قرارداد واردات ۲۰ میلیون تنی کالاهای اساسی شامل روغن، گندم، جو و ذرت را امضا کرده است.
♦️به نظر میرسد با این اقدام نگرانیها بابت کالاهای اساسی و نهادههای دامی در سال آینده به طور کامل برطرف شود
❇️جزئیات جدید از جاسوسی وزیر سابق انرژی اسرائیل برای ایران
▪️وبگاه صهیونیستی والا نیوز در مقاله ای با اشاره به تدوین کتاب خاطرات #گونن_سِگِو وزیر سابق انرژی رژیم صهیونیستی که به جرم جاسوسی برای ایران به ۱۱ سال زندان محکوم شده است نوشت؛ تمام اقدامات سگو علیه امنیت اسرائیل و روابط آن با ایران در کیفرخواست اصلاح شده منعکس نشده است زیرا ترس از به خطر انداختن امنیت اسرائیل فراتر از آن است.
▪️این وبگاه افزود سمت وی به عنوان وزیر انرژی و عضوی از کابینه امنیتی سیاسی و کمیته های مختلف اسرائیل، از سال ۲۰۱۳ به عنوان منبع اطلاعاتی برای ایران خدمت کرده و به ماموریت های خود عمل کرده است.
▪️والا نیوز به نقل از بخش هایی از کتاب خاطرات سگو مدعی شد؛ وی بعد از گذراندن دوره محکومیت خود به جرم فروش مواد مخدر در سرزمینهای اشغالی عازم نیجریه می شود. سفیر ایران در نیجریه از او می خواهد که بیاید و به او توصیه های پزشکی بدهد و او بعداً به شوخی به معاون سفیر ایران در نیجریه گفت که از دیدن تهران خوشحال خواهم شد.
▪️سگو افزود؛ در کمال تعجب [معاون سفیر ایران] با من تماس می گیرد و پس از چند روز به من می گوید: پاسپورت را بیاور. به او گفتم که پاسپورت دیپلماتیک آلمانی دارم چون با یکی از کارمندان سفارت آلمان در نیجریه ازدواج کردهام. ویزا و بلیط هواپیما میگیرم و آنها به من میگویند که آنجا در ترمینال تهران منتظر من خواهند بود و برای یک سفر سه روزه وارد تهران شدم.
▪️سگو در ادامه به تشریح زنجیره پیوند با ایرانی ها می پردازد: «با من تماس گرفتند که مرا به جزیره کیش دعوت کنند. اینجا برایم واضح است که آنها به من علاقه دارند. برای من واضح بود که با مقامات ارشد اطلاعاتی ایران در تماس هستم و در خط بسیار باریکی قدم میگذارم.
.
🔴کاسبی از فوت علما😡
🔔ایستادگی در برابر امام جامعه و تصمیم نظام به قیمت بی حرمتی به علما
🔻پس از تضعیف جایگاه امام خامنه ای و زیر سئوال بردن تصمیمات ایشان برای نظام توسط مخالفین واکسن..
این بار؛ بازی با احساسات مردم و سواستفاده از فوت علمای عزیزمان از دیگر شگردهای وقیحانه مخالفین واکسن برای جلوگیری از تزریق واکسن توسط مردم و کاهش فوتیهای کرونا در جامعه است...
🔻غیر از سئوال بی جوابِ چراییِ ناراحتی مخالفین واکسن از کاهش فوتیهای کرونا از هفتصد نفر در دولت روحانی به زیر سی نفر در دولت مردمی آیت الله رئیسی پس از واکسیناسیون عمومی...
🔻اتفاق عجیب فعلی اینست که بعضی ها، طوری علت فوت علما و سلبریتی ها را، تزریق واکسن اعلام میکنند که گویی از کارمندان پزشکی قانونی هستند و تک تک این عزیزانی که به رحمت خدا رفتند را مورد بررسی علمی قرار دادند و یا از اعضای خانواده این بزرگواران هستند که این چنین علنی ،اعلام دلیل برای فوت ایشان مینمایند😰
🔻جالب است که حتی وقتی پزشک معالج علمای عزیز و یا نظر رسمی پزشکی قانونی برای فوت سلبریتی ها از رسانه های ملی اعلام میشود، باز هم وقیحانه میگویند که دروغ است و علت فوت؛ صرفا واکسن بوده است😳
🔻 #کاسبان_فوت
افرادی که از غم و رنج مردم کاسبی به نفع افکار انحرافی خویش میکنند
🔻حال از این افراد میپرسیم شما که اصلا قائل به حکمت الهی و پُر شدنِ پیمانه ی عمر نیستید و علت فوت تمام افرادی که در کشور به رحمت خدا میروند را میدانید،
🔻پس لطفا دلیل فوت علمای سال ۹۹ و همچنین سالهای۸۵ و۸۶ را نیز اعلام کنید،البته با توجه به این مطلب که در این سالها تزریق واکسن کرونا نبوده چون واکسنی موجود نبوده
🔻اسامی
برخی از علما و اشخاص مشهوری که در فاصله سالهای ۸۵و۸۶ بخاطر ایست قلبی، مرحوم شدند👇
🔹مرحوم آیتالله فاضل
🔹مرحوم آیتالله تبریزی
🔹مرحوم آیتالله مجتهدی
🔹مرحوم آیتالله حقشناس
🔹مرحوم آیتالله مشکینی
🔹مرحوم شیخ هادی مروی
🔹مرحوم علامه عسکری
🔹مرحوم سیدجعفر شهیدی
و افراد بسیار جوان و هنرمندی چون:
🔹مرحوم رسول ملاقلی پور
🔹مرحوم ناصر عبداللهی
🔹مرحوم عمران صلاحی
🔻لطف کنید مقصر فوت علمای سال ۹۹ را هم کشف کنید، البته مراقب باشید پای واکسن را وسط نکشید، چون سال ۹۹ واکسن نبود😉
🔹مرحوم آیت الله محمد تقی مصباح یزدی
🔹مرحوم آیتالله محمد یزدی
🔹مرحوم آیت الله سیدرضا فاضلیان
🔹مرحوم آیت الله سیدیحیی جعفری
🔹مرحوم آیت الله عبدالله نظری خادم الشریعه
🔹مرحوم آیت الله سیدیحیی جعفری
🔹 مرحوم آیت الله ضیاءآبادی؛ استاد اخلاق و تفسیر قرآن
🔹مرحوم یوسف صانعی
🔹مرحوم حجت الاسلام نجف نجفی روحانی نماینده بعثه مقام معظم رهبری در عراق
🔹مرحوم حجت الاسلام جعفر آذرپندار؛ امام جمعه چهاربرج میاندوآب
🔹مرحوم حجت الاسلام محمدجواد آیتاللهی؛ امام جمعه موقت یزد
🔹مرحوم حجت الاسلام علیرضا صفایی حائری امام جمعه شهرستان میناب
🔹مرحوم حجت الاسلام سیدعلی سیدین امام جمعه کیش
🔹مرحوم حجتالاسلام والمسلمین سیدعباس موسویان
🔹مرحوم حجت الاسلام و المسلمین حسن عظیما
🔹مرحوم حجت الاسلام محمد حسن راستگو
🔹مرحوم حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی شهیدی
🔹مرحوم حجتالاسلام والمسلمین نجفی روحانی
🔹مرحوم حجت الاسلام دکتر جواد اژهای
◀️متاسفانه عده ای آموخته اند سوار بر غم و درد مردم شوند و از آب گل آلود ماهی بگیرند!!
◀️باید به برخی مثلا انقلابی و ولایی ها گفت: خواهشاً بفرمایید؛ مجلس عزاست؛ لااقل حرمت صاحب عزا را حفظ کنید
🔰چند نکته پیرامون شعار سال
بخش دوم : تولید اشتغال زا
1⃣اصولا تولید وقتی سطح اشتغال را به نحو مطلوبی افزایش می دهد که جنبه انبوه بگیرد و وقتی انبوه می شود که توان صادرات و قدرت رقابت پذیری و جذب تقاضا داشته باشد. و این مهم فقط در صورت بهینه سازی عوامل تولید و رشد سرمایه گذاری مقدور است.
2⃣بررسی سهم اشتغال در بخشهای عمده اقتصادی(سال۹۸) حاکی از آن است که بخش خدمات با ۵۰ درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده و پس از آن، بیشترین سهم اشتغال به بخش صنعت با ۳۲.۹ درصد و بخش کشاورزی با ۱۷.۱ درصد تعلق دارد. تحلیل شاخص های مربوط به اشتغال و بی کاری نشان می دهد:
🔺شیوه کشاورزی و محدودیت های اقلیمی در کشور منجر به اشتعال پایدار نمی شود. لذا استفاده از شرکت های دانش بنیان برای بهینه سازی عوامل تولید کشاورزی و تعادل سازی اشتغال در این بخش بسیار ضروری است.
🔺در حوزه صنعت علیرغم ظرفیت های فراوان، با کمبود اشتغال روبرو هستیم. علت چنین ضعفی در حوزه صنعت این است که به نسبت سرمایه گذاری انجام شده در این بخش، ایجاد اشتغال صورت نگرفته است. برای مثال نزدیک به دو سوم بودجه کشور را شرکت های دولتی می بلعند. اما به این اندازه ،تولید ارزش افزوده و افزایش اشتغال نمی کنند. دلیل آن نیز عدم بهره وری و مدیریت نادرست آنهاست.
3⃣ صنایع بزرگ سرمایه بری بیشتری دارند که گاهی باعث هدر رفت منابع می شوند. لذا عمده تمرکز ها در صنعت برای رونق اشتغال،باید بر روی حمایت و تقویت بنگاه های کوچک و متوسط باشد.
4⃣از عوامل دیگری که باعث عدم رونق اشتعال بخصوص در بخش صنعت شده، عدم ثبات در رشد اقتصادی است. بنگاههای صنعتی در شرایط اقتصاد ناپایدار، برای افزایش تولید، تمایلی به جذب نیروی کار جدید ندارند و تنها ساعات کار کارگران را افزایش میدهند یا از نیروی پاره وقت استفاده می کند. چون توان ریسک پذیری از آنها گرفته شده است.
⏪ادامه دارد...
🌐 تاثیرات استراتژیک حملات جدید انصارالله به سعودی چیست؟
🔸️ارتش و کمیته های مردمی یمن دیروز و امروز در سلسله عملیات های موشکی و پهپادی نقاط حساسی در جنوب ( تاسیسات نفتی استان جازان ، خمیس مشیط و ...) و غرب (پالایشگاه های جده و ینبع) عربستان را هدف قرار داد .
🔸️نکته مهم اینجاست که تصاویر منتشر شده نشان از اصابت دقیق و همچنین تخریب گسترده ناشی از برخورد پرتابه های یمنی حکایت دارد .
🔸️در خصوص حملات اخیر ارتش و کمیته های مردمی یمن چند نکته قابل ذکر است ؛
1️⃣ تنوع اصابت ها و جغرافیای گسترده مناطق مورد حمله نشان از پیشرفت جدی نیروهای یمنی از لحاظ تکنولوژیکی دارد .
2️⃣ از چند روز دیگر جنگ یمن وارد سال هشتم خود می شود اما سعودی به هیچکدام از اهداف اعلامی خود نرسیده است؛ و بالعکس انصارالله یمن و ارتش این کشور ابتکار عمل را در جبهه های مختلف در دست دارند و بارها با عملیات های خود نقاط راهبردی در عمق کشور متجاوز را مورد اصابت موثر و موفق قرار داده اند.
🔸️بی شک در سالگرد حمله سعودی و امارات به یمن مردم و نخبگان این کشورها دستاوردهای آنان را پس از ۷ سال جنگ مورد مداقه قرار خواهند داد. امارات نتایجی هر چند حداقلی و موقت در جزیره سقطری ، استان های جنوبی همچون عدن و لحج ،ابین ، شبوه و جزیره پریم را به دست آورده ، اما سعودی هیچ محصولی را برای منافع ملی عربستانی ها دشت نکرده و همین امر تضعیف موقعیت محمد بن سلمان را در بین خانواده سلطنتی و افکار عمومی در پی داشته است و دور از ذهن نیست که آینده پادشاهی اش با موانع جدی روبرو گردد.
3️⃣ در طی حملات ۲ روز اخیر، ارتش یمن به عمد در حال هدف قرار دادن تاسیسات وابسته به آرامکو است تا اولا بر اقتصاد سعودی و مردم آن فشار وارد آورد و دوم این که بازار جهانی را در شرایط بسیار بغرنج کنونی که ناشی از جنگ اوکراین است ، در تنگنا قرار دهد تا جامعه بین المللی و خصوصا اروپایی ها ، فشارهای لازم را برای توقف حمله به یمن به بن سلمان وارد آورند.
نکته مهم اینجاست که اگر در این روزها حمله ای مشابه سال ۲۰۱۹( به تاسیسات آرامکو در بقیق و خریص ) انجام شود ، شرایط بازار نفت از کنترل غرب کاملا خارج خواهد شد و قیمت حامل های انرژی افسارگسیخته میشوند و بیشترین ضرر متوجه اروپایی میشود که دست و پای مردمش از اقدامات پوتین فعلا لرزان بوده و تحمل شوکی دیگر را ندارند.
4️⃣ حملات این روزها بر جایگاه بین المللی جمهوری اسلامی به عنوان متحد اصلی و حامی دولت نجات ملی یمن در غرب آسیا تاثیر چشمگیری خواهد گذاشت زیرا عقلای کشورها بر این نکته واقف می شوند که ریشه آرامش و حل بحران های غرب آسیا نه در تحریم ایران و متحدانش و نه در جنگ با آنهاست.
🔸️ بلکه پذیرفتن واقعیتی به نام محور مقاومت به رهبری ایران از لبنان تا یمن تنها چاره کار است .
نباید فراموش کرد که جنبش هایی همچون حزب الله لبنان ، حشدالشعبی عراق ، انصارالله یمن و .. به رهبر جمهوری اسلامی نگاهی اعتقادی و ایدئولوژیک دارند و بارها علنا آن را ابراز کرده اند و در نتیجه همگان به ناچار ملتفت می گردند که راه حل چالش ها و شکاف های موجود از توصیه های رهبر عالی جمهوری اسلامی می گذرد.
هدایت شده از طلبه انقلابی
🔴سال جدید و درسهایی از سال ۱۴۰۰
دکتر احسان قمری، اقتصاددان و استاد دانشگاه:
🔹سال ۱۴۰۱را در حالی آغاز می کنیم که حوزه اقتصادی کشور به صورت عام و تجارت خارجی کشور به صورت اخص، نیازمند بازنگری در حوزه سیاستگذاری و اجرایی بوده و دیگر فرصتی برای آزمون و خطا باقی نمانده است.
🔹شاید دوره ۷ ماهه آغاز دولت سیزدهم، زمان مناسبی برای ارزیابی وضعیت موجود و شناخت نقاط قوت و ضعف با هدف تقویت توانمندیها و رفع معایب و ضعفها بوده و لازم است از ابتدای سال ۱۴۰۱ از دایره حرف و سخن خارج شده و کمر همت را جهت استفاده بهینه از فرصتهای موجود ببندیم.
🔹سال ۱۴۰۰ را در حالی به پایان رساندیم که میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی کشور حداکثر ۳۰۰ دلار بوده که بیانگر استمرار خام فروشی و عدم وجود برنامه لازم از سوی جامعه تجاری کشور جهت ایجاد ارزش افزوده در تولید کالاهای صادراتی و در یک کلام تولید کالاها و خدمات دانش بنیان است.
🔹در حالیکه ارزش هر تن کالای وارداتی به صورت میانگین، فراتر از هزار دلار بوده و سبد تجاری کشور از نظر ارزش هر تن کالا به نفع کشورهای صادرکننده به ایران بوده و بیانگر واردات کالاهای نهایی و مصرفی به کشور بوده که لازم است سبد کالای وارداتی کشور به سمت کالاهای واسطه ای و سرمایه ای تغییر مسیر داده که بیشک این تغییر ، ضمن تغییر رویکرد صادرات کشور به کالاها و خدمات واحد ارزش افزوده بالا، اشتغال را به نحو ملموسی تحت الشعاع قرار داده و در نهایت تجارت خارجی به عنوان یکی از بخشهای تاثیر گذار بر تولید ناخالص ملی، اثرگذاری ملموس خود را بر توسعه و رفاه عامه مردم بر جای خواهد نهاد.
🔹تلاش جهت استفاده بهینه از دیدگاههای کارشناسی در جهت توسعه روابط تجاری با کشورهای همسایه با توجه به ظرفیت بالقوه و بالفعل جمهوری اسلامی ایران و برنامه ریزی برای توسعه صادرات غیر نفتی در قالب نقشه راه مدون و برگرفته شده از نظرات همه متخصصان علمی و اجرایی حوزه تجارت خارجی کشور از دیگر الزامات سال ۱۴۰۱در حوزه تجارت خارجی بوده که لازم است تفوق علم و دیدگاههای کارشناسی بر تصمیم سازی و تصمیم گیری نهادینه شود.
🔹در حوزه تامین ارز مورد نیاز واردات و ایفای تعهدات ارزی ، در طول چهار سال گذشته تجربیات ذیقیمتی به دست آمده که بعضاً اجرایی نشده و یا در گیر و دار بروکراسیهای گسترده اداری، مفقود گردیده و به فراموشی سپرده شده است.
🔹لازم است شرایطی فراهم شود که صادرات غیر نفتی به عنوان پیشران توسعه همه جانبه کشور ، فارغ از سیاست زدگی های مألوف ، مسیر خود را با استفاده از همه دیدگاهها پیدا کرده و اجماع ملی در این خصوص در قالب تعامل همه بخشها و نیروهای کارشناسی و اجرایی دولتی و خصوصی در حوزه های سیاستگذاری و اجرا تقویت شود.
🔴سال جدید و درسهایی از سال ۱۴۰۰
دکتر احسان قمری، اقتصاددان و استاد دانشگاه:
🔹سال ۱۴۰۱را در حالی آغاز می کنیم که حوزه اقتصادی کشور به صورت عام و تجارت خارجی کشور به صورت اخص، نیازمند بازنگری در حوزه سیاستگذاری و اجرایی بوده و دیگر فرصتی برای آزمون و خطا باقی نمانده است.
🔹شاید دوره ۷ ماهه آغاز دولت سیزدهم، زمان مناسبی برای ارزیابی وضعیت موجود و شناخت نقاط قوت و ضعف با هدف تقویت توانمندیها و رفع معایب و ضعفها بوده و لازم است از ابتدای سال ۱۴۰۱ از دایره حرف و سخن خارج شده و کمر همت را جهت استفاده بهینه از فرصتهای موجود ببندیم.
🔹سال ۱۴۰۰ را در حالی به پایان رساندیم که میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی کشور حداکثر ۳۰۰ دلار بوده که بیانگر استمرار خام فروشی و عدم وجود برنامه لازم از سوی جامعه تجاری کشور جهت ایجاد ارزش افزوده در تولید کالاهای صادراتی و در یک کلام تولید کالاها و خدمات دانش بنیان است.
🔹در حالیکه ارزش هر تن کالای وارداتی به صورت میانگین، فراتر از هزار دلار بوده و سبد تجاری کشور از نظر ارزش هر تن کالا به نفع کشورهای صادرکننده به ایران بوده و بیانگر واردات کالاهای نهایی و مصرفی به کشور بوده که لازم است سبد کالای وارداتی کشور به سمت کالاهای واسطه ای و سرمایه ای تغییر مسیر داده که بیشک این تغییر ، ضمن تغییر رویکرد صادرات کشور به کالاها و خدمات واحد ارزش افزوده بالا، اشتغال را به نحو ملموسی تحت الشعاع قرار داده و در نهایت تجارت خارجی به عنوان یکی از بخشهای تاثیر گذار بر تولید ناخالص ملی، اثرگذاری ملموس خود را بر توسعه و رفاه عامه مردم بر جای خواهد نهاد.
🔹تلاش جهت استفاده بهینه از دیدگاههای کارشناسی در جهت توسعه روابط تجاری با کشورهای همسایه با توجه به ظرفیت بالقوه و بالفعل جمهوری اسلامی ایران و برنامه ریزی برای توسعه صادرات غیر نفتی در قالب نقشه راه مدون و برگرفته شده از نظرات همه متخصصان علمی و اجرایی حوزه تجارت خارجی کشور از دیگر الزامات سال ۱۴۰۱در حوزه تجارت خارجی بوده که لازم است تفوق علم و دیدگاههای کارشناسی بر تصمیم سازی و تصمیم گیری نهادینه شود.
🔹در حوزه تامین ارز مورد نیاز واردات و ایفای تعهدات ارزی ، در طول چهار سال گذشته تجربیات ذیقیمتی به دست آمده که بعضاً اجرایی نشده و یا در گیر و دار بروکراسیهای گسترده اداری، مفقود گردیده و به فراموشی سپرده شده است.
🔹لازم است شرایطی فراهم شود که صادرات غیر نفتی به عنوان پیشران توسعه همه جانبه کشور ، فارغ از سیاست زدگی های مألوف ، مسیر خود را با استفاده از همه دیدگاهها پیدا کرده و اجماع ملی در این خصوص در قالب تعامل همه بخشها و نیروهای کارشناسی و اجرایی دولتی و خصوصی در حوزه های سیاستگذاری و اجرا تقویت شود.
🔰 مروری بر بیانات نوروزی خطاب به ملت ایران | ۱۴۰۱/۱/۱
💠دو نکته دربارهی نوروز:
1️⃣آمیختگی این عید ملّی با ذکر و نیایش و دعا و معنویّت
2️⃣ذوق و سلیقهی ویژهی ایرانی است که در آن، انسان احساس ژرفاندیشی میکند: بهار را آغاز سال خود قرار دادن.
✅بهار مظهر امید است. البته این امید، امسال مضاعف هم بود، به خاطر همراهی با نیمهی شعبان که روز تولد امیدِ بزرگِ تاریخ و بشریت است.
📈امید عامل مهم حرکت، عامل مهم پیشرفت است. بحمداللّه خدای بزرگ برای ملت ایران موجبات امید را هم فراهم کرده.
💠دربارهی مسائل اقتصادی:
💳علت اینکه بحث اقتصادی را ما در این روز اول سال مطرح میکنیم:
🔹اولاً به خاطر اهمیت مسئلهی اقتصاد است.
🔹ثانیاً ما در این ده سال گذشته، مواجه بودیم با انباشت چالشهای اقتصادی که انسان بایستی از اینها به یک نحوی خلاص بشود تا برای ملت وسایل آسایشی در این زمینه انشاءالله به وجود بیاید.
🔺در اقتصاد هم مسئلهی عمده عبارت است از تولید ملی
📢در زمینهی اقتصاد مطالباتی که مطرح میشود، عمدتاً خطاب به مسئولان کشور است.
👥علّت طرح عمومی این است:
🔸مردم در فضای عمومی مسائل اقتصادی و سیاستهای اقتصادی قرار بگیرند.
🔸مردم مطالبات این حقیر را بدانند.
🔸مردم از مسئولینی که به این مسائل اقدام میکنند، حمایت و پشتیبانی کنند.
🔸گفتار عمومی شاید موجب میشود که دستگاهها هم پشتیبانی بیشتری و بهتری از این مسائل بکنند.
🔻برای رشد اقتصاد کشور و اصلاح امور اقتصادی کشور، به طور قاطع باید به سمت اقتصاد دانشبنیان حرکت بکنیم.
💡اقتصاد دانشبنیان، یعنی اینکه دانش و فنّاوری پیشرفته، نقشآفرینیِ فراوان و کاملی داشته باشد در همهی عرصههای تولید، حتّی انتخاب آن کار تولیدی.
📦منافع اقتصاد دانشبنیان:
کاهش هزینههای تولید | افزایش بهرهوری | بهبود کیفیت محصول | رقابتپذیری محصول در داخل و خارج از کشور
💎دست یافتن به پیشرفت عادلانه در اقتصاد و حل مشکل فقر در کشور، فقط از مسیر تقویت «تولید» -که تقویت آن هم به همین دانشبنیان بودن است - میگذرد.
🧬دو مطلب لازم در زمینه شرکتهای دانشبنیان:
1️⃣تعداد شرکتهای دانشبنیان در مقایسهی با نیازهای کشور کم است و باید افزایش پیدا کند، بخصوص در زمینهی کشاورزی.
2️⃣این کار بحمداللّه ممکن است؛ چون مهمترین امکاناتش نیروی انسانی است که ما از این لحاظ خیلی دستمان باز است.
📌اگر ما به معنای واقعی کلمه بتوانیم این شرکتها را به وجود بیاوریم، اشتغال هم زیاد خواهد شد.
🧮توصیههایی در باب اقتصاد:
🖇من سال گذشته این مطلب را مطرح کردم که اقتصاد کشور را با مسئلهی تحریمهای آمریکا یا امثال اینها گره نزنند. خوشبختانه سیاستهای جدیدی که در کشور وجود دارد، نشان داد که این حرف درست است:
✅با وجود تحریمهای آمریکایی، هم میشود تجارت خارجی را رونق داد، هم میشود وارد قراردادهای منطقهای شد، هم میشود در قضیّهی نفت و برخی دیگر از مسائل اقتصادی به پیشرفتهایی دست پیدا کرد که بحمداللّه اینها اتّفاق افتاده.
📍البتّه بنده به هیچ وجه نمیگویم که دنبال رفع تحریم نباشیم؛ لکن اساس قضیّه این است که جوری حرکت کنیم، کشور را جوری اداره کنیم که تحریمها نتواند ضربهی اساسی و مهمّی به آن بزند.
🛢دو جور حرکت ممکن با افزایش درآمد نفتی:
🔘افزایش واردات ⏪ مردم رفاه و آسایش پیدا کنند: این [نگاه] البتّه ظاهر خوبی دارد، [امّا] باطن بسیار بدی دارد؛ ضایع کردن سرمایههای اساسی کشور است.
☑️استفاده از درآمدهای نفتی برای تحکیم زیرساختها و بُنیانهای اقتصاد کشور ⏪ ریشهدار شدن اقتصاد در کشور و استفاده از آن بُنیانها
💠دربارهی مشاهدهی حقانیت راه ملت ایران در نگاه به وقایع امروز جهان:
✔️انتخاب ملّت ما در مقابلهی با استکبار تسلیم نبود، ایستادگی، حفظ استقلال و تقویت درونی نظام و ملّت و کشور بود.
🔻شما قضایای عالم را ملاحظه کنید:
⭕️کیفیّت خروج و حضور آمریکاییها در افغانستان
⭕️لحن تند رئیس جمهور اوکراین نسبت به همان غربیهایی که او را سر کار آوردند
⭕️قضایای یمن و بمباران هرروزهی مردم
⭕️قضیه گردن زدن هشتاد نفر در یک روز توسط عربستان
↙️در ماجرای اوکراین، نژادپرستی غرب را همه دیدند:
✅ملّت ایران شیوهی کار خود را در این سالهای متمادی روزبهروز ارتقا بخشیده و جدّی و منطقی و با مبنا پیش رفته.
🔰امروز ما بیش از همیشه احتیاج داریم به کار، به تلاش، به جدّیّت. بیش از همه بخصوص احتیاج داریم به همدلی، به همافزایی؛ میان ملّت و میان مسئولان کشور
🔺ملّت هم با مسئولان کشور به معنای واقعی کلمه همدلی داشته باشد، از آنها حمایت کند و کمک کند.
🌹امیدواریم انشاءالله خداوند متعال ملّت ایران را روزبهروز دلشادتر، موفّقتر و سعادتمندتر کند.
⁉️آیا میدانید هجمه رسانه ای علیه ایران از کجا مدیریت می شود؟
جواب: جنگ رسانهای از یک موجودی به نام امپریالیسم رسانه ناشی می شود که مانند اختاپوس افکار عمومی جهانی را مدیریت میکند.
🔰اختاپوس رسانه ای صهیونیستی شامل ارکان ذیل است:
👈متشکل از ۱۵۰۰ روزنامه، ۱۱۰۰ مجله، ۹۰۰۰ شبکهی رادیویی، ۱۵۰۰ شبکهی تلویزیونی، ۲۴۰۰ نشریه و.......
⬅️تمامی اینها تحت مالکیت ۶ شرکت هستند
🔷شرکت GE: مالکیت یهودی + زیر شاخهها
🔷شرکت News Corp: مالکیت یهودی + زیر شاخهها
🔷شرکت Disney: مالکیت یهودی + زیر شاخهها
🔷شرکت Viacom: مالکیت یهودی + زیر شاخهها
🔷شرکت Time Warner: مالکیت یهودی + زیر شاخهها
🔷شرکت CBS: مالکیت یهودی + زیر شاخهها
✅رمزگشایی از ۵ صفتی که مقام معظم رهبری در پیامِ نوروزیِ خود برای دولت رئیسی به کار بردند
1⃣. «دولتِ متفاوت»؛ عبور از گذشتۀ تلخ - رهبر انقلاب فرمودند: «این دولت، ریل جداگانه از دولت قبلی دارد.» یعنی یک «چرخشِ گفتمانی» رخ داده.
سیاستهای دولتی از قلمرو «اسلام رحمانی» به قلمرو «اسلام انقلابی» تغییر یافته و بهجای نظریۀ دوگانۀ ساختگیِ «آشتی با دنیا/ قهر با دنیا»، دوگانۀ «پیشرفت برونزا/ پیشرفت درونزا» در مباحث رسمی، رونق پیدا کرده است.
2⃣. «دولتِ مردمی»؛ بازگشت به امر اجتماعی - رهبر انقلاب فرمودند: «این دولت، دولت مردمی و علاقمند به حرکتهای مردمی است.» در دولت قبل، تنها در «حلقه های بسته و محدود»، تصمیمگیری میشد و سیاستها، «جنبۀ محرمانگی» داشت.
3⃣. «دولت امیدآفرین»؛ در انتظار آیندۀ روشن - رهبر انقلاب فرمودند: «این دولت، امیدهایی را در مردم زنده کرد.» جامعۀ ما هم دچار «بیاعتمادی سیاسی» است و هم گرفتار «ناامیدی اجتماعی»، و این هر دو، حاصل «سیاستهای غلطِ دولت اعتدالگرا» در طول هشتسال گذشته است.
4⃣. «دولت پُرتحرّک»؛ پانهادن به میدانِ کنشگری - رهبر انقلاب فرمودند: «این دولت، تحرّک دارد.» اینکه دولت از نیروهایی تشکیل شده باشد که «میدانی» باشند و «گزارشخوان» و «دفترنشین» نباشند، زمینۀ بسیار مناسبی برای اتّفاقات مبارک و شیرین است.
5⃣. «دولت عملکننده»؛ تحقّقِ گشایشهای تدریجی - رهبر انقلاب فرمودند: «این دولت، پیشرفت خواهد کرد.
پیشبینیِ آیتالله خامنهای این است که دولت به سبب خصوصیّاتش، قادر خواهد بود که وعدهها و شعارها را محقّق کند.
👓 مدیون بودن انقلاب به آقای ریشهری!
این انقلاب به افراد زیادی مدیون هست؛
کسانی که اگر مجاهدت و اخلاصشون نبود، شاید مسیر انقلاب جور دیگری رقم میخورد؛
رهبر معظم، شهید بهشتی، حاج احمد آقا از این افراد هستند؛
❗️ آقای ریشهری نیز جزء این معدود افراد است که اگر نبود شاید سرنوشت این انقلاب جور دیگه ای رقممیخورد!
کسی که با مجاهدت و تلاش و افشای باند مخوف سیدمهدی هاشمی نقش پررنگی در عزل اقای منتظری از رهبری داشت و اگر تلاشهاش نبود شاید خدای نکرده رهبری این انقلاب دست آقای منتظری میافتاد😞
❗️ آقای ریشهری در خاطراتش مینویسه:
آقای رفسنجانی در آن روزها به من میگفتند امشب که میخوابید، شاید فردا صبح آیتالله منتظری رهبر باشد!
و با اقداماتی که انجام میدهید ممکن است باعث شود دیگر در مسیر انقلاب جایگاهی نداشته باشی و مجبوری در خارج از کشور زندگی کنی! البته ایشان این صحبت ها را از روی خیرخواهی با من مطرح می کردند.
🔹راستش ما فکر آینده خودمان را نمیکردیم و به وظایف شرعی خود فکر می کردیم. پشتوانه اصلی ما امام بعد هم مقام معظم رهبری بودند که از اقدامات ما پشتیبانی می کردند و هیچ حامی دیگری در این جریان نداشتیم.
⁉️لشکر بی جیره و مواجب بیگانه را بشناسیم
🔰سالهاست که مقام معظم رهبری از یک جنگ رسانهای که حقیقت ها را وارونه جلوه می دهد سخن به میان می آورد و می فرماید که؛ اگر شما حقایق جامعه خودتان و کشور خودتان و انقلابتان را روایت نکنید دشمن روایت میکند... هرجور دلش میخواهد. توجیه میکند، دروغ میگوید، ۱۸۰ درجه با این خلاف واقع، جای ظالم و مظلوم را عوض میکند.
در اینجا لازم است به سرمایه گذاری آمریکا به یک لشکر بی جیره و مواجب اشاره کنیم که در حال روایت سازی دروغین از انقلاب اسلامی هستند،اندیشکده رند برای تمرکز آمریکا بر این گروه نوشته بود؛ در جنگهای فردا کسی برنده نیست که بزرگترین بمبها را دارد، بلکه کسی پیروز است که بهترین روایت را دارد.
🔸 حقیقت آن است که امریکا، انگلیس و اسرائیل در ایران لشکری چندین هزار نفری دارند،این لشکر بصورت نامحسوس تشکیل شده، حتی خیلی هایشان نمی دانند در لشکر جنگ نرم دشمن،
🔸جالب است بدانید اغلب سربازان این لشکر، حقوق و مزایا و پولی دریافت نمی کنند
این لشکر هر روز با:
♦️بزرگ نمایی مشکلات
♦باز️ نشر شایعات
♦️کوچک نمایی پیشرفت های کشور
♦️وارونه نمایی همه تصمیمات
♦️نا امید کردن مردم نسبت به آینده
♦️ترساندن از توانایی پوشالی دشمن
و . . .
به تخریب روح و روان جامعه و ناامید کردن مردمان سرزمین مادری خود مشغولند‼️
نقل است که:
🔸از هیتلر پرسیدند، پست ترین انسانها چه کسانی هستند؟
گفت:کسانی که در تصرف کشورشان با ما که بیگانه بودیم همکاری کردند، چون وطن مادر است و آنها زمینه سازی کردند تا ما حتی بر مادرشان مسلط شویم‼️
✍شما به عنوان سرباز وطن در مقابل این لشکر پست بایستید و از کشورتان دفاع کنید با انتشار مطالب امید آفرین.
⁉️قحطی در اروپا چقدر جدی است؟
🔻یورونیوز نوشت: با شروع جنگ در اوکراین، قیمت گندم افزایشیافته؛ ازآنجاکه کشاورزان در اوکراین قادر به کاشت محصول نیستند کمبود گندم ممکن است در آینده رخ دهد؛ روسیه و اوکراین، ۸۰ درصد صادرات جهانی روغن آفتابگردان را تشکیل میدهند؛ سوپرمارکتها در اروپا شروع به جیرهبندی فروش روغن آفتابگردان کردهاند.
🔻 طی روزهای گذشته ویدئو درگیری در فروشگاههای فرانسه در پی کمبود روغن در فضای مجازی دستبهدست میشود.
🔻خبرهایی نیز مبنی بر چاپ کارت نان در فرانسه به دلیل بحران غذایی آینده منتشرشده.
مکرون در جریان نشست گروه ۷ گفته که در صورت ادامه جنگ اوکراین قحطی اجتنابناپذیر است.
🔻نرخ تورم در انگلیس نیز به بالاترین حد در ۳۰ سال گذشته رسیده است.
🔺در همین حال خبرهای رسیده از اروپا این نشان می دهداین موضوع فوق العاده جدی هست.
🔺امروز یکی از دوستان از آلمان ( هامبورگ) میگفت فروشگاهها اجناسشون نصف شده و تورم به ۵.۵ رسیده که در چند دهه گذشته بی سابقه هست.
🔺در بقیه کشورهای اروپایی ( نظیر انگلیس) نیز وضعیت همین حالت رو داره.
روش جنگی روس ها( خسته کردن طرف مقابل، با کمترین کشتار مردمی) نشان میده که اروپا تا چه اندازه بی دفاع هست.
🔺دوست دیگری از ژوهانسبورگ میگفت ، تو هفته اخیر بسیاری از تجار اروپایی به اون سمت اومدن و برای گرفتن محصول گندم با روستاییان و زمین داران مستقیم دارن صحبت میکنن.
🔺ببینید موضوع قحطی در اروپا فوق العاده جدی هست . بحران سوخت هم بسیار بسیار جدی هست.
🔴جنگ یمن در ایستگاه آخر
✍ رضا سراج
🔹سال ۱۴۰۱ شکست آلسعود در یمن نهایی میگردد و بینی این رژیم تروریست پرور تکفیری به خاک مالیده میشود.
🔹اولین مرحله جنگ آلسعود علیه یمن، بمباران بیوقفه زیر ساختهای این کشور بود. حکام سعودی گمان میکردند با انهدام زیر ساختها و میانجیگری دیپلماتیک، فاتح سیاسی جنگ میشوند و با پیروزی بدست آمده، انتقال قدرت به نسل دوم شاهزادگان آلسعود نیز انجام میشود. سعودیها پس از شکست در مرحله اول، جنگ داخلی و پیادهسازی مدل لیبی در یمن را در دستور کار قرار دادند که در مرحله دوم نیز با هوشمندی انصارالله شکست خوردند.
🔹آلسعود در مرحله سوم با ایجاد ائتلاف استیجاری و همکاری تروریستهای تکفیری، تجاوز زمینی را آغاز کرد. انصارالله با مقاومت و دفاع مقدس، ماشین جنگی متجاوزین و تروریستها را متوقف کرد. پایان صبر استراتژیک انصارالله و آغاز تهاجم یمنیها با سلاحهای راهبردی، مرحله چهارم جنگ را رقم زد. در این مرحله انصارالله موفق شد موازنه استراتژیک در جنگ را به نفع خود تغییر دهد. انصارالله در مرحله چهارم با پیروزی بر روی زمین و گسترش جنگ به عمق راهبردی عربستان و امارات، عملا دست برتر یمن را به نمایش گذارد.
🔹اکنون در سال هشتم، جنگ یمن به مرحله پنجم و نهایی رسیده است. در این مرحله انصارالله با بهرهگیری از سلاحهای بسیار پیشرفته موفق به ایجاد معادله جدید بازدارندگی شده و جنگ را ترکیبی کرده است. در جنگ ترکیبی انصارالله، عمق راهبردی و تاسیسات حیاتی و حساس سعودی و امارات مورد هدف قرار میگیرد. در این مرحله، یمنیها #میدان و #دیپلماسی را به هم پیوند زده و تبعات جنگ را به منافع حیاتی محور عبری-عربی-غربی رسانده است.
🔹با این تفاسیر جنگ به ایستگاه آخر خود رسیده است. آمریکا و اروپا برای حفاظت از منافع حیاتی خود و امنیت شریان انتقال انرژی، بنسلمان را مجبور به توقف جنگ و پذیرش شکست میسازند. این مهم سرآغاز تغییرات سیاسی در محیط داخلی عربستان و جنگ قدرت در دربار آل سعود خواهد شد. عربستان به سقوط آلسعود نزدیکتر شده است.
✅وزیر امور اقتصادی و دارایی:
🔸دولت رئیسی تمام ۵۴ هزار میلیارد تومانی را که دولت قبل در چهار ماه نخست سال ۱۴۰۰ از بانک مرکزی استقراض کرده بود، تسویه کرد.
🔸ما سختترین سال بودجهای دولت را با کمترین میزان استقراض از بانک مرکزی و کمترین فشار دولت بر پایه پولی خاتمه دادیم.
🔸۱۳۶ هزار میلیارد تومان هزینه عمرانی در سال گذشته تخصیص دادیم که در نوع خود یک رکورد بشمار میرود.
🔸بیش از ۱۹۰ هزار میلیارد تومان درآمدهای صادرات نفت خام و میعانات به خزانه در سال ۱۴۰۰ واریز شد که مقایسه آن با رقم ۱۷ هزار میلیارد تومانی در سال ۱۳۹۹، نشانهای از این است که در شرایط سخت تحریم هم میتوان از ظرفیت دیپلماسی اقتصادی و همت مدیریت جهادی برای جهش صادرات استفاده کرد.
🔸صادرات غیرنفتی کشور در سال ۱۴۰۰ حدود ۳۶ درصد افزایش ارزش یورویی و دلاری نشان داده است، بنابراین، صرفاً شاهد افزایش صادرات نفتی نبودهایم بلکه حجم تجارت خارجی کشور حتی بدون لحاظ نفت به ۱۰۰ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۰ بالغ شد.
🔸فروش اوراق دولت نسبت به سال ۱۳۹۹ کاهش ۲۷ درصدی داشت که البته نزدیک به ۱۶۰ هزار میلیارد تومان مربوط به بازپرداخت اوراق فروختهشده توسط دولت قبل بود.
مقتدی صدر بازهم شکست خورد
🔸️رهبر جریان صدر امروز قصد داشت با زد و بند سیاسی و خلاف قانون با همکاری حلبوسی و بارزانی ، ریبر احمد را به سمت ریاست جمهوری منصوب کند تا داماد خود جعفر صدر را نخست وزیری برساند که نمایندگان مخالفش آبستراکسیون کردند و جلسه تشکیل نشد.
🔸️سعودی ، امارات و کشورهای غربی روی نخست وزیری جعفر صدر سرمایه گذاری زیادی کرده اند .
💠 شکست سنگین مقتدی و حامیانش در پارلمان عراق // سناریوی بعدی چیست ؟
🔸جلسه امروز پارلمان عراق برای انتخاب رئیس جمهور به حد نصاب نرسید . در این جلسه ائتلاف صدر ، بارزانی و حلبوسی نهایت تلاش خود را به کار بردند تا ۲۲۰ نماینده (معادل دو سوم) را در پارلمان گرد آورده و ریبر احمد شخصیت نزدیک به اسرائیل را رئیس جمهور عراق کنند .
🔸جالب اینجاست که هر نماینده مستقلی که وارد پارلمان میشد علنا ۲ میلیون دلار از طرف بارزانی دریافت می کرد تا به هر شکل ممکن ریبر احمد را به عنوان رئیس جمهور انتخاب کند ( در عراق دادن رشوه برای چنین اموری کاملا عادی است).
🔸در مورد ریبر احمد این نکته را باید ذکر کرد که ۱۰ سال مسئولیت های مهم امنیتی در کردستان عراق داشته و رابطه ای بسیار نزدیک با اسرائیل برقرار کرده و برگزار کننده کنفرانس عادی سازی رابطه با تل آویو بوده است.
🔸نکته جالب تر اینجاست که مقتدی صدر برای آن که دامادش سید جعفر صدر را به نخست وزیری برساند ، حاضر شد بر ریاست جمهوری چهره حامی رفراندوم تجزیه عراق و نزدیک به اسرائیل اجماع نماید .
🔸اما تمام تلاش های مقتدی ، بارزانی و حلبوسی که با حمایت های سیاسی و مالی آمریکا ، انگلیس ، سعودی ، امارات و ... انجام میشد با تلاش های چارچوب هماهنگی با شکست مواجه شده و آبستراکسیون نوری مالکی و حامیانش نتیجه داشت و جلسه پارلمان از حد نصاب افتاد .
🔸این در حالی است که کشورهای خارجی بیشترین تلاش را در جهت انتخاب ریبر احمد به ریاست جمهوری انجام داده بودند و کار را تمام شده می دانستند.
🔸اهمیت موفقیت آمیز این آبستراکسیون برای رئیس چهارچوب هماهنگی و حامیانش تا حدی بود که در خانه نوری مالکی شیرینی پخش شد.
🔸پیام اتفاق امروز این بود که کشورهای غربی و عربی نمی توانند با پول خرج کردن و حمایت از مقتدی صدر ، دولتی غرب گرا را روی کار آورند و بدون در نظر گرفتن چایگاه چهارچوب هماهنگی و چهره های مقاومت عراق، رئیس جمهور و نخست وزیر در این کشور تعیین نخواهد شد .
📌اما سناریوهای آینده چیست ؟
🔸مقتدی ۲ راه پیش روی خود می بیند ؛ ابتدا ائتلاف با چهارچوب هماهنگی و تشکیل فراکسیون اکثریت شیعه و در نتیجه انتخاب نخست وزیر و اجماع بر گزینه ریاست جمهوری در درون این جریان .
🔸و دوم آن که جریان صدر به اپوزیسیون تبدیل گردد و بپذیرد که چهارچوب هماهنگی فراکسیون اکثریت است ؛ چیزی که در جلسه اول پارلمان رسما اعلام شد اما مقتدی ، بارزانی و حلبوسی با دور زدن قانون قصد داشتند بدون تعیین ائتلاف اکثریت شیعه و تطمیع نمایندگان مستقل و جدای از گرفتن نظر سایرین ، ریاست جمهوری و نخست وزیری را انتخاب نمایند که تیر آنها امروز به سنگ خورد .
🔸شنیده شده به زودی حلبوسی رئیس مجلس عراق به ایران می آید که بدون تردید در راستای رایزنی با جمهوری اسلامی بر سر خروج از بن بست خواهد بود .
❇️امیرعبدالهیان : مقامات ارشد سپاه همواره به ما یادآوری میکنند در راستای منافع ملی کشور، هرچه لازم است انجام بدهید و موضوع سپاه پاسداران را در اولویت خود قرار ندهید و این از خودگذشتگی سپاه پاسداران است اما بالاخره سپاه از مجموعه ای از کشور تشکیل شده است و این موضوع از موضوعات اصلی ما است
🔴وزیر امور خارجه:از واشنگتن خواستیم که ۱۰ میلیارد دلار از وجوه مسدود شده ما را به عنوان نشانه حسن نیت آزاد کند.
833.4K
🔴شبهه
عده ای این روزها با تقطیع برخی داستانهای تاریخی و دینی مطرح می کنند:👇
☑️مردم، زندگی می خواهند، لطفا برجام را امضا کنید!
بعد از شهادت امام علی(ع) مردم کوفه - مرکز خلافت اسلامی- با امام حسن(ع) به صورتی گسترده بیعت کردند، در حالی که معاویه حاکم شام، همچنان سیاست طغیان و ناسازگاری با حاکمیت مشروع کوفه را دنبال می کرد و در عین حال پیشنهاد صلح نیز می داد.
امام حسن (ع) پس از مدت اندکی حکمرانی، آماده شد تا در برابر معاویه صف آرایی کند اما در یک ارزیابی دریافت که اکثریت مردم خواهان مقاومت و جنگ با معاویه نیستند.
امام کمترین تلاشی را برای وادار کردن آنها به جنگ نکرد و دست به یک رفراندوم و نظر خواهی در میان مردم زد.
امام حسن خطاب به مردم اعلام کرد:
«اگر آماده نبردید، صلح را رد کنیم و با تکیه بر شمشیرمان کار او را به خدا واگذاریم؛ اما اگر ماندن و زندگی را دوست دارید، صلح او را بپذیریم و برای شما تأمین بگیریم».
در این هنگام مردم از هر سوی مسجد به فریاد در آمدند و با ندای «البقیه، البقیه» (ماندن، ماندن) صلح را خواستار شدند و امام قرارداد صلح با معاویه را امضا کرد. (نزهة الناظر، ج ١ ص ٧٧)
خبرها مجددا حکایت از توقف مذاکرات برجامی دارد و احتمالا جمهوری اسلامی دوباره از تریبونهایش استدلال همیشگی ایدئولوژیکش را مبنی بر این که ما مکلف به مقاومت در برابر دشمن هستیم و نمی توانیم ننگ ذلت و سازش را بپذیریم و هزینه سازش بیشتر از هزینه مقاومت است، تکرار خواهد کرد.
✅پاسخ شبهه را از زبان دکتر حسینی دکترای علوم سیاسی می شنویم.
#برجام_نافرجام
#شبهه
@nesfejahan_Es
🔴اعطای درجه سرتیپی به فرمانده سپاه صاحبالزمان (عج) استان اصفهان
🔹سردار مجتی فداء فرمانده سپاه صاحبالزمان (عج) استان اصفهان از سوی فرمانده معظم کل قوا به درجه سرتیپی ارتقا یافتند.
🔹این مراسم در روز سه شنبه ۹ فروردین با حضور سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیرو های مسلح و جمعی از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برگزار شد.
این افتخار را به ایشان تبریک میگوییم.
┈••✾•🌻 🌿🌺🌿 🌻•✾••┈
⁉️ دلایل لغو سفر یک مقام بلندپایه عراقی به ایران چه بود؟!!!
🔰رئیس پارلمان عراق قرار بود که روز یکشنبه ۷ فروردین ۱۴۰۱ به ایران سفر کند و با مقامات کشورمان دیدار کند .
🔸اما این دیدار به دلایلی که معلوم نیست به تعویق افتاده است و دفتر رئیس پارلمان عراق علت تعویق سفر الحلبوسی به ایران را الزامات قانونی دوطرف و کسالت قالیباف رئیسمجلس عنوان کرده است.
🔸 برخی از منابع دلایل لغو سفر الحلبوسی را مسایل دیگری عنوان می کنند که عبارتند از:
🔺 در روزهای اخیر اختلافات و کشمکش های سیاسی، مذهبی و۔۔۔ احزاب و گروه های عراقی برای کسب قدرت تشدید شده است۔
در این میان قدرت های منطقه ای و فرامنطقه ای نیز تاثیر گذارند۔
🔺کشاکش این اختلافات به حدی است که موجبات دخالت را افزایش داده است،متاسفانه جریان های شیعی بیشتر تحت تاثیر این دخالت ها قرار گرفته اند۔
🔺علت این اختلافات برمیگردد به عدم انسجام و نبود یک هویت مشترک و عشیره ای بودن این سرزمین، در این میان تکثر حضور و نفوذ سرویس ها نیز مزید بر علت است.
🔺در این کشاکش ایران زیرکانه سفر رئیس پارلمان عراق را لغو کرد! زیرا این سفر در روزهایی که انتخاب رئیس جمهور و نخست وزیر عراق با کشمکش های پارلمانی مواجه است، میتوانست اینگونه القاء کند که ایران عامل مشکلات است و "حلبوسی" برای رفع آنها عازم تهران است؛ تهران هم گفته مسائل داخلی تان را خودتان حل کنید!
🔴 جنگ ترکیبی روسیه علیه ناتو
🔹عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین، صحنه اصلی جنگ بین دو کشور نیست؛ بلکه مناسبات بین روسیه و ناتو عرصهی اصلی جنگ است.
🔹در کوتاه نوشتهای با عنوان "استراتژی روسیه در اوکراین" به جنگ ترکیبی* روسیه اشاره و توضیح داده شد که روسها در ورای عملیات ویژه نظامی در اوکراین، جنگ پُر دامنهای را علیه ناتو و آمریکا آغاز کردهاند. در عرصهی جنگ دیپلماتیک، روسیه درصدد ایجاد موازنهی اوراسیا گرایی (چین، روسیه، هند و ایران) در برابر آتلانتیک گرایی (کشورهای عضو ناتو و آمریکا) است تا منجر به شکلگیری هندسه جدید جهانی در مناسبات بینالمللی گردد.
🔹در جنگ اقتصادی، بخشهای "کشاورزی"، "صنعتی"، "غذایی"، "انرژی" و "اشتغال" صحنه نبرد و آماج روسیه علیه ناتو و آمریکا است تا زمینه ساز بحران اقتصادی در دو سوی آتلانتیک گردد. در جنگ ترکیبی، کرملین مترصد ایجاد بحران در بخشهای ذکر شده اقتصادی است تا منجر به فزاینده شدن جنگ شناختی گردد. در حوزهی اجتماعی، روسها رویگردانی و شورشهای اجتماعی ناشی از بحران اقتصادی و جنگ شناختی را در اروپا و آمریکا به انتظار نشستهاند.
🔹با این تفاسیر به نظر میرسد جنگ بین روسیه و ناتو تازه آغاز شده است و در این رابطه باید در آیندهای نزدیک منتظر وقوع رخدادها و رویدادهایی مهم بود. آمریکا و ناتو دچار اشتباه محاسباتی شدند و با خطای در محاسبات روند تغییرات جهانی را پُرشتاب نمودند.
* جنگ ترکیبی (هیبریدی) جنگ در همهی عرصهها و زمانها است که شامل هشت جنگ میشود. جنگ دیپلماتیک، اقتصادی، شناختی، اطلاعاتی، سیاسی، سایبری، اجتماعی و جنگ نظامی، عرصههای جنگ ترکیبی است.
#رضاسراج
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 ایران در سال ۱۳۰۱ چگونه بود و در سال ۱۴۰۱ به کدام نقطه رسیده؟
💬 امیرحسین ثابتی
🔹 در قسمت پنجم برنامه حافظه تاریخی ایرانی، مروری کرده ایم بر ایرانی که جمهوری اسلامی از قاجار و پهلوی تحویل گرفت.
🔹 دیدن این فیلم به هواداران پهلوی شدیدا توصیه میشود.
#حافظه_تاریخی_ایرانی
#خیانت_پهلوی
#دستاورد_انقلاب
@nesfejahan_Es