🔻در زیارت جامعۀ ائمةالمؤمنین«علیهمالسلام» که در آخر مفاتیح الجنان ذکر شده است، چهار عامل برای تقرب ملائکه به خداوند بیان شده است:
▪️۱-قرب به خدا با محبت اهلبیت«علیهمالسلام»؛
▪️۲-با دوریجستن از دشمنان آنها؛
▪️۳-با گریۀ پیدرپی برای مصیبتهایی که بر ایشان وارد شده است و
▪️۴-با استغفار برای شیعیان اهلبیت«علیهمالسلام».
👈لذا یکی از کارهایی که ملائکه به صورت دائمی به آن ملتزم هستند و با آن به خداوند نزدیک میشوند گریۀ بر مصیبتهای اهل بیت«علیهمالسلام» است که این کار ما را نیز به خداوند نزدیک میکند.
@@nesfejahan
Shab2Moharram1392 02 .mp3
13.99M
#مقتل
🥀حضور امیرالمؤمنین در کربلا + ورود امام حسین به کربلا + فرازهایی از ناحیه مقدسه
🎙حاج میثم مطیعی
@nesfejahan
🔰امام صادق(ع):
هر کسی زیارت #عاشورا بخواند شب اول قبرش امام حسین علیه السلام به دیدار و #ملاقات او خواهد آمد.
📚کامل الزیارات ، ص ۷۹
@nesfejahan
37.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽
#ببینید
زمینه | گریه بر تو اوج بندگیمه..
بامداحی: حاج مهدی رسولی
شب دوم محرم الحرام ۱۴۴۲
جمعه سیویکم مردادماه ۱۳۹۹
@nesfejahan
✨﷽✨
🌼 تلنگر
✍ما فکر میکنیم عاشورا و کربلا زمان و مکانی است که حسین (ع) کشته شده... فکر میکنیم، مختصات یک اتفاق تاریخی، در تقویم قمری است.. فکر میکنیم کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا، یعنی همین عزاداریها و سینه زنیها، همین نوحهها و دم گرفتنها و طبل کوبیدنها!
اما دشت کربلا وجود خود ما، و هر روز، روز عاشورا است. ما در وجودمان حسین و یزیدی داریم که هر روز با هم در نبردند حسین درون ما با نیکیها، مهربانیها و عشق ورزیدنها و در یککلام با التزام ما به حق و حقیقت سیراب میشود.. پس وقتی که ما از صبح تا شب حتی یک کار خوب انجام نمیدهیم، حسین را تشنه نگه داشتهایم. وقتی هر روز صبح زبان به دروغ میگشاییم، وقتی وظیفهمان را درست انجام نمیدهیم، وقتی حق دیگری را پایمال میکنیم، وقتی آبروی رفیقمان را میبریم، وقتی خیانت میکنیم، حسین را سر می بریم، و اینچنین است که هر روز تاریخ تکرار شده و هر روز حسین را در مقابل یزید قربانی میکنیم!
💥همین حالا هم که حسین بیاید، بیشتر از همان کاروان سال۶۱ هجری همراهیاش نخواهند کرد و باز حسین تنها خواهد ماند و تنها خواهد رفت و قبل از رفتنش، هماننامه یک خطیرا خواهد نوشت: بسم الله الرحمن الرحیم از حسین بن علی بن ابیطالب به بنیهاشم و اما بعد، هر کس با من بیاید شهید میشود و هر کس نیاید، پیروز نخواهد شد. والسلام
@nesfejahan
1_437703252.mp3
8.55M
#بشنوید
🎙حجت الاسلام عالی اهمیت و چرایی روضه های خانگی و پیشینه آن.
#سخنرانی_کوتاه
#محرم #یا_حسین
#امام_حسین_علیه_السلام
#ما_ملت_امام_حسينيم
@nesfejahan
دو مسئولیت بزرگ مردم
در همه ی اینها (تحریفات واقعه عاشورا) #مردم مسئول اند؛ یعنی شما مردمی كه اینجا نشسته اید، هیچ خیال نمی كنید كه در این قضیه مسئول هستید و خیال می كنید كه مسئول فقط گویندگان هستند. دو مسئولیت بزرگ، مردم دارند. یك مسئولیت این است كه #نهی_از_منكر بر همه واجب است. وقتی كه می فهمید و می دانید - و مردم اغلب هم می دانند- كه دروغ است، نباید در آن مجلس بنشینید، كه #حرام است، بلكه باید #مبارزه كنید.
و دیگر این تمایلی است كه صاحب مجلس ها و مستمعین به گیراندن مجلس دارند، مجلس باید بگیرد، باید #كربلا بشود. روضه خوان بیچاره می بیند كه اگر بنا بشود هرچه می گوید از آن راست ها باشد مجلسش نمی گیرد، بعد همین مردم هم دعوتش نمی كنند، ناچار یك چیزی هم اضافه می كند. این انتظار را مردم باید از سر خودشان بیرون كنند، [نگویند] فلان روضه خوانی كه مجلس او می گیرد، فلان روضه خوانی كه كربلا می كند. كربلا می كند یعنی چه؟ ! شما باید #روضه_راست را بشنوید و معارف و #سطح_فكر تان بالا بیاید، به طوری كه اگر در یك كلمه روحتان اهتزاز پیدا كرد، یعنی با روح حسین بن علی هماهنگی كرد، و اشكی و لو ذره ای، و لو به قدر #بال_مگس [جاری شد، ] اگر یك چنین اشكی در حالت هماهنگی روح شما با حسین بن علی از چشم شما بیرون بیاید، واقعاً مقام بزرگی برای شماست. اما اشكی كه از راه #قصّابی كردن بخواهد از چشم شما بیاید، اگر یك دریا هم باشد ارزش ندارد. « #داد_بكشید» یعنی چه؟ ! چرا داد بكشید؟ !
نقل كردند یكی از علمای بزرگ در یكی از شهرستان ها تا اندازه ای درد دین داشت و همیشه ایراد می گرفت، می گفت: چرا این حرف های دروغ را می گویید؟ و می گفتند تعبیرش هم این بود، می گفت: این #زهر_مار ها چیست كه بالای این منبرها می گویید؟ یك وقت به یك واعظی گفت: آقا این زهر مارها چیست كه می گویید؟ او گفت: غیر از این نمی شود، اگر اینها را نگوییم اصلاً باید در دكان را تخته كنیم و برویم. گفت: خیر، اینها دروغ است. تا اینكه آن آقا خودش در مسجد خودش مجلسی بپاكرد و همان واعظ را دعوت كرد، خودش هم بانی شد.
به او گفت: من می خواهم به عنوان نمونه یك مجلسی ترتیب بدهم، تو هم باید مقید باشی جز از كتابهای معتبر هیچ روضه ای نخوانی، فقط روضه ی راست بخوانی (گفتند تكیه كلامش هم این بود كه از آن زهرماری ها نگو، یعنی از آن دروغ ها) ، از آن زهرماری ها چیزی نگویی. گفت: چَشم، چون مجلس مال شماست من هم همین طور [عمل می كنم. ] شب اول خود آقا در محراب رو به قبله نشسته بود. منبر را هم كنار محراب گذاشته بودند. آن آقا رفت صحبتهایش را كرد، نوبت روضه شد.
او مقید بود كه جز روضه ی راست چیزی نخواند. خواند و خواند، مجلس هیچ تكان نخورد و همین طور یخ كرده بود. این آقا دید عجب! این مجلس مال خودش هم هست، بعد مردم چه می گویند، زنها می گویند لا بد آقا نیتش پاك نیست كه مجلسش نمی گیرد، اگر آقا خودش نیتش درست بود، اخلاص نیت داشت حالا كربلا شده بود. دید آبرویش دارد می رود. چه بكند؟ آرام و زیرچشمی به او گفت: كمی از آن زهرماری ها قاطی كن.
یك مسئولیت بزرگ این مسئولیت است، [مقاومت در برابر] این انتظاری كه مردم برای كربلا شدن دارند. این خودش #دروغ_ساز است و لهذا غالب جعلیاتی كه شده است، مقدمه ی #گریز زدن بوده است؛ یعنی جعل شده است برای اینكه بشود از آن جعل یك گریزی زد و اشك مردم را جاری كرد، و غیر از این چیزی نبوده است.
#کتاب_حماسه_حسینی ؛ شهید مرتضی مطهری. ناشر: انتشارات صدارا. نوبت چاپ: 34 ام. جلد یک صفحه 66-64.
#شهید_مرتضی_مطهری
#روضه_های_دروغ
@nesfejahan
اون دوست بزرگوارمون اگه عجله نکرده بود، جوابشون را از این مطلب می گرفتند.
یان فرموده بود:
سلام بزرگوار حالا نشر این مطالب چه سودی داره جز اینکه اعتقاد مردمو سست کنه، این شفافسازی وآگاهی رو باید به مادحین وروضه خان ها داد نه به عوام مردم که به اصل همه چیز شک کنن وکم کم دچار تردید بشن، اگه واقعا دلتون برای امام حسین میسوزه روی ریشه ها کار کنین همه چیز درست میشه. اگه همین اعتقادات مردمم ازشون بگیرین چی می مونه براشون یه فکر اساسی بکنین وآموزشی درست وحسابی برای روضه خون ها ومداحان برپا کنین
شهید مطهری در این مطلب می فرماید مردم دو وظیفه دارند: یکی شرکت نکردن در روضه ای که می داند واقعیت نداشته است. و دیگری عدم توقع ترکاندن مجلس توسط مداحان. یعنی یه ترازو دست مون نگیریم که بگیم هر مداحی که تونست مجلس را بترکونه و گریه همه را بگیره خوبه و اونی که نتونه خوب نیست.
البته اینجا فقط قصدم اشاره بود اما اجازه بفرمایید چند جمله عرض کنم.
1. می دونید که اولین انسان ا زبشر فعلی که اومد رو زمین خداپرست بود. اما چند سال بیشتر نمیگذره که بت پرستی روی زمین منتشر میشه. میدونید علتش چی بوده؟
علت این بوده که در نسلهای بعد از آدم (ع)، مردم برای اینکه از ذکر خدا غافل نشن نمادهایی را در خانه هاشان قرار دادند تا هر وقت اونا رو می ببینند یاد خدا بیفتند. اما بچه هاشون دیگه به این مبنا توجه نداشتند از روز اول دیدند که پدراشون در حال تقدیس سنگی بوده اند گفتند پس لابد خدا همینه.
برای اینکه ما به این ورطه دچار نشیم ائمه ما بابی را باز کرده اند به نام عرضه دین.
عرضه دین اینه که شما مثلا سالانه اعتقادات تون را به یک اسلام شناس عرضه کنید اونی که غل و غش داره رهاش کنید. این که شما دست به انبار اعتقاداتت نزنی و ندونی که صحیحش کدومه غلطش کدومه منطق شیعه نیست.
@nesfejahan
2. شما میتونی امام حسین را جوری تفسیر کنی که فقط به درد موزه بخوره. مقدس باشه اما دردی از جامعه را باز نکنه.
دوستان گریه ای که برای امام حسین سفارش شده هر گریه ای نیست. از روز اول خیلی ها برای امام حسین گریه کردند.
قصد مقتل خوانی ندارم اما وقتی حضرت در مقتل در لحضات قبل از شهادت بودند، حضرت زینب خطاب به عمر سعد فرمود: یا عمر ایقتل ابوعبد الله و انت تنظر. در مقاتل اومده که عمر وقتی صورتش را برگردوند دیدند داره به پهنای صورت اشک میریزه.
متن اومخنف اینه:
و قد دنا عمر بن سعد من حسين [عليه السّلام] اذ خرجت زينب ابنة فاطمة اخته: فقالت: يا عمر بن سعد! أ يقتل أبو عبد اللّه و أنت تنظر إليه! [ف] صرف بوجهه عنها [و] كأني انظر الى دموع عمر و هي تسيل على خدّيه و لحيته.
رضا شاهی که بعد از پادشاهی می خواست ریشه عزای حسینی را بزند قبل تر ها در دسته ها سر و پایش را گل می گرفت.
اون گریه ای ارزش داره که با شناخت واقعی امام حسین باشه. یعنی من در حد خودم بدونم چرا قیام کرد و چرا شهید شد. پس در حد خودمون لازمه تاریخ واقعی امام حسین را بدونیم.
حرف بعضی دوستان درسته ما که نمی تونیم با شک در جلسه روضه بشینیم. اما شما در هر محله ای باشی می دونی هیئت های جورواجوری وجود دارند. باید به مجلسی دل بدی که اعتماد بهش داری.
ما کم ندیدیم رفتارهایی غیر منطقی در برخی هیئت ها که با جمله " این کار کار عشق است ربطی به دین دارد" توجیهش می کردند. حتما فیلم های برخی سینه زنان برخی هیئت های کاشان را دیدید که قلاده به گردن میندازند و صدای سگ در میارند. یه قطعه از شعر اون مداح معروف را یادمه " به تو میگن ارباب حسین/ به من میگن سگ حسین.
@nesfejahan
3. برخی دوستان درباره شهید مطهری و این کتاب حماسه حسینی کم انصافی می کنند.
ما این کتاب را از اول قطعه قطعه گذاشتیم. انشاء الله هم قصد داریم تا آخر بگذاریم. توی این 29 قسمت خیلی مطالب عالی هم وجود داشته. می خوام بدونید که ما کتاب را تقطیع نکردیم. به ترتیب داریم میایم جلو.
توجه هم دارید که این کتاب حاصل سخنرانی های شهید مطهری بوده که در بین مردم ایراد شده پس مطالب تخصصی نیستند. منتها ما ذاتا جوری هستیم که فقط دوست داریم ازمون تعریف کنند هر کی از ما انتقاد کنه میگیم آدم خوبی نیست.
برادرا و خواهران محترم!
اگه شما به نقد های به ظاهر تند یه اسلام شناس تن ندید، بعدا ممکنه یه انسان مغرض بیاد با استناد به مطالب موهنی که عده ای به دامن عزای حسینی اضافه کردند، اصل امام حسین را از ما بگیره.
یادتو نرده اما درباره ایشان چه فرمودند:
مطهری فرزندی عزیز برای من و پشتوانهای محکم برای حوزههای دینی و علمی و خدمتگزاری سودمند برای ملت و کشور بود. اکنون شنیده میشود که مخالفین اسلام و گروههای ضد انقلاب درصدد هستند که با تبلیغات اسلامشکن خود دست جوانان عزیز دانشگاهی ما را از استفاده از کتب این استاد فقید کوتاه کنند. من به دانشجویان و طبقه روشنفکران متعهد توصیه میکنم که کتابهای این استاد عزیز را نگذارند با دسیسههای غیراسلامی فراموش شود.
او با قلمی روان و فکری توانا در تحلیل مسائل اسلامی و توضیح حقایق فلسفی با زبان مردم و بیقلق و اضطراب، به تعلیم و تربیت جامعه پرداخت. آثار قلم و زبان او بیاستثناء آموزنده و روانبخش است و مواعظ و نصایح او که از قلبی سرشار از ایمان و عقیدت نشأت میگرفت، برای عارف و عامی سودمند و فرحزاست. امید آن بود که از این درخت پرثمر، میوههای علم و ایمان بیش از آنچه بجا مانده چیده شود و دانشمندانی پربها تسلیم جامعه گردد. معالاسف دست جنایتکاران مهلت نداد و جوانان عزیز ما را از ثمره طیبه این درخت برومند محروم نمود، و خدای را شکر که آنچه از این استاد شهید باقی است با محتوای غنی خود مربی و معلم است.
خدمتی که به نسل جوان و دیگران مرحوم مطهری کرده است، کم کسی کرده است. آثاری که از او هست، بیاستثناء همه آثارش خوب است و من کس دیگری را سراغ ندارم که بتوانم بگویم بیاستثناء آثارش خوب است. ایشان بیاستثناء آثارش خوب است، انسان ساز است.
@nesfejahan
4. برخی دوستان آنقدر هو می کنند که کلام آدم تو نطفه خفه میشه. من بهتون قاطعانه می گم تا اونجایی که من دیدم هنوز هیئتی ایده آلی که رهبری معظم انقلاب شاخصه هاش را بیان کردند در کشور وجود نداره. تازه هیئت های خوبمون دارند دور حوض می دوند که بخوان وارد گود بشند خدا می دونه.
@nesfejahan
🔶 #حدیث_روز
🌷امام رضا علیه السلام:
🔵إن بَکَیتَ عَلَى الحُسَینِ حَتّى تَصیرَ دُموعُکَ عَلى خدَّیکَ غَفَرَاللّه ُ لَکَ کُلَّ ذَنبٍ أذنَبتَهُ
🔴اگر بر حسین بگریى، چندان که اشکهایت بر گونهات جارى شود، خداوند تمام گناهانت را مىآمرزد.
📚 أمالی، ج ۴۴، ص ۲۸۶
🆔 @nesfejahan
💬چرا امام حسین(ع) با آنکه می دانست در جنگ علیه یزید شکست ظاهری خواهند خورد و اهل بیت ایشان به اسارت میروند باز هم قیام نمودند؟ علت و هدف اصلی قیام امام حسین(ع) چه بود؟
🔸شهید مطهری (ره) پاسخ می دهند:
قیام امام حسین (ع) کاملا جنبه انقلابی دارد بطوری که امام (ع) هنگامی که اسلام را در خطر میبیند دست به قیام میزند و آنچه به حرکت حسینی جنبه تهاجمی میدهد، آن عامل امر به معروف به نهی از منکر است. بدین معنا که وقتی حضرت احساس نمودند که منکرات سراسر جامعه را فرا گرفته و معروفها در جامعه محمد (ص) به فراموشی سپرده شده است، به عنوان یک مؤمن خود را موظف دانستند که در مقابل بزرگترین منکر یعنی حکومت نالایق یزیدی حکومتی که به تعبیر امام خمینی (ره) سعی داشت حکومت عدل اسلامی را به رژیم شاهنشاهی مبدل سازد، مقابله نماید و برای حاکمیت معروفها قیام نماید.
🔹رهبر معظم انقلاب نیز پیرو این سوال می فرمایند:
امام حسین (ع) قیام کرد تا آن واجب بزرگی یعنی تجدید بنای نظام اسلامی یا قیام در مقابل انحراف های بزرگ در جامعه اسلامی را انجام بدهد و این قیام حضرت خود را بزرگترین مصادیق امر به معروف و نهی از منکر میباشد، قطعا برای این قیام یکی از این دو نتیجه، حکومت یا شهادت متصور بوده که حضرت نیز برای هر یک از آن دو آمادگی داشتند، اما آن دو، هدف و انگیزه اصلی حضرت نبودند بلکه نتیجه قیام حسینی بودند و هدف اداء به تکلیف بود و آن تکلیف امر به معروف و نهی از منکر بود.
#امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر
@nesfejahan