هدایت شده از قاف عشق
📻ویژه برنامه شبهای روشن
🔹آیا رزمندگان توانستهاند فرهنگ دفاع مقدس را به خانوادههای خود منتقل کنند؟
🎙گفتگو با آزاده و جانباز دکتر علیرضا صادق زاده به همراه دو فرزند ایشان
🔸قسمت دوم
📻رادیواصفهان
#برنامه_شبهای_روشن
🔹جمعه ۱۲ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۲۱.۴۵
🍃🌸
#قاف_عشق
@ghafeshgh👈👈
🔸تیم ایرانی به وین رفته و شرط گذاشته یا همه تحریمها به صورت عملی باید برداشته شود یا خداحافظ!
تیم ایرانی به همه مذاکره کنندگان گوشزد کرده که اگر حتی یک حرف غیر مرتبط با رفع تحریمها و برجام مطرح شود میز مذاکرات را ترک خواهد کرد!
🔹چی شده که تیم ایرانی با اقتدار به اتریشیها گفته در صورتی که حتی یک نفر از مخالفین ج.ا را در مسیر خود، در حال شعار دادن ببیند، وین را ترک خواهد کرد و دیگر مذاکراتی به نام مذاکرات وین وجود نخواهد داشت و پلیس اتریش همه آنهایی را که دشمنان ایران حاضر کرده بودند تا علیه تیم هستهای ایران شعار بدهند از مسیر تیم مذاکره کننده ایران دور کرده!
🔸چه شده که اسرائیلیها سراسیمه شدهاند و وزیر خارجه و نخست وزیرشان به دوره گردی در کشورهای اروپایی افتاده؟
چه شده که ایرانیها باقدرت به آمریکاییها میگویند شما فعلا پشت در بمانید تا ادب شوید و بدعهدی نکنید؟
روز گذشته یک مناظره با یکی از نمایندگان سابق کنگره آمریکا در یکی از رسانهها داشتم وی گفت آقای بایدن میخواهد اموال ایران را آزاد کند، ولی شک دارم ایرانیها تشکر شایسته از او بکنند!
🔹در پاسخ گفتم: شما اموال ما را بلوکه و سرقت کردهاید و کلی ما را تحریم کردهاید بعد توقع تشکر هم دارید؟
نکتهای که امروزه همه جهان متوجه آن شدهاند این است که ایرانیها زیر بار زور نمی روند. پایان.
🇮🇷🍃🇮🇷🍃🇮🇷🍃
❎ چرا مذاکره برای روحانی خوب نبود ولی برای رئیسی خوب است؟
❎ این سئوالی است که جریان تحریف مدتی است بهدنبال القاء آن در جامعه است!
🔺برای مثال روزنامه مردمسالاری در شماره امروز خود با تیتر متلکگونه خود خطاب به روزنامههای کیهان و وطن امروز از آنچه تغییر ۱۸۰ درجهای دیدگاه نسبت به مذاکرات و برجام خواند، انتقاد کرد..!
📰 روزنامه اصلاحطلب مردمسالاری با انتشار توصیه کیهان برای بازگشت تیم مذاکرهکننده ایران از وین در فروردین ۱۴۰۰ و همچنین توصیه لغو تحریمها شرط بازگشت آمریکا به برجام اینگونه نتیجهگیری کرد که چرا حالا تیم مذاکرهکننده را به وطن فرا نمیخوانید؟!
✅ اما واقعیت چیست؟
توصیه کیهان به تیم مذاکرهکننده هستهای در دولت روحانی آنهم در فروردین۱۴۰۰ برای بازگشت به ایران در شرایطی بود که هشت سال کشور معطل اعتماد دولتمردان به غرب و گِرِهزدن مشکلات به برجام و تلاش طرف غربی برای احیای برجام خصوصاً برجام ۲ و ۳ در روزهای پایانی دولت دوازدهم شده بود، اما با رویکار آمدن آقای رئیسی، سیاست خارجی بر این مبنا استوار شد که مذاکرات برجام نه برای احیای آن بلکه برای رفع همه تحریمها باشد.
رسانههای اصلاحات بهگونهای تحلیل میکنند که گویا جریان مقابلشان بهطور کل اهل مذاکره نبوده و بنای بستن باب مذاکره را داشته است.
البته این یک تحریف آشکار است.
چرا که همه نامزدهای انتخاباتی از جمله آقای رئیسی هیچگاه مدعی خروج از برجام نبودند که حالا مردمسالاری یا دیگران دلواپس ادامه مذاکرات و حمایت روزنامههای کیهان و وطن امروز شدهاند!
✅ از اینرو نمیتوان حمایت امروزی این روزنامهها را بهحساب تغییر ۱۸۰ درجهای آنان دانست.
در واقع انتقاد از برجام در دولت روحانی، انتقاد از مذاکره نبود، بلکه انتقاد از روش مذاکره بود و اکنون حمایت صورت گرفته، حمایت از روش مذاکره و باج ندادن به طرف غربی بوده است.
✅ ضمن اینکه نمیتوان انتظار داشت، دولت جدید آقای رئیسی، عهدنامهای را که دولت قبل امضاء کرده، بدون تلاش برای گرفتن امتیاز و اِعمال تعهدات طرف مقابل، یکطرفه آنرا ملغی کند. بالاخره دولت سیزدهم میبایست در نخستین گام خواستههای نظام را در این مقطع زمانی مطرح میکرد و به طرف غربی اتمام حجت میکرد و در صورت عدم همکاری غربیها، تصمیم جدی نسبت به وضعیت پیش آمده برای برجام اتخاذ مینمود که همین روند عقلایی در دولت در حال پیگیری است.
✅ نکته پایانی اینکه، اگر سخن روزنامه مردمسالاری درباره چرایی تغییر نگاه کیهان به برجام و مذاکرات را با همان دلایل مطرح شده از سوی این روزنامه اصلاحطلب بپذیریم، این مطلب با جمله تاملبرانگیز علی بیگدلی در روزنامه ستاره صبح در تاریخ دوم آذر که گفته بود: دستگاه دیپلماسی تحت تاثیر روزنامه کیهان است! کاملاً در تناقض میباشد.
چرا که کیهان همواره به برجام انتقاد کرده و میکند، و حال دولت رئیسی در مسیری حرکت میکند که یقیناً خواست چندینساله کیهان نیست و عملاً دولت خط بطلانی بر روی نظر بیگدلی کشیده و رسماً اعلام کرده است که بهدنبال لغو کامل تحریمها بهنفع مردم میباشد..
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دیشب در اروپا سگ جایگزین کودکان در مراسم شروع بازی فوتبال شد!!
@Gilan_Press
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍁
🎥 #کلیپ | (شدت)جنگ با ایران کاری میکند که جنگ افغانستان را پیادهروی در پارک تصور کنیم!
🍃🌹🍃
❌ آنچه باید از گذشته بیاموزیم این است که ما میدانیم چگونه یک جنگ را آغاز کنیم اما نمیدانیم چطور باید از آن خارج شویم/حمله به تاسیسات هستهای ایران یعنی وارد شدن در چرخهای از تنشها...!
#روشنگری
#ثامن
🆔 splus.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔 rubika.ir/meyar_pb
🍁
🔸 #آبخیزداری؛ از مهمترین راهکارهای عبور از بیآبی
⚪️ هدف از آبخیزداری عبارتند از: مدیریت عملیات کشاورزی، دامپروری، سدسازی، ساختمانسازی، راهسازی، شهرسازی متناسب با عوامل طبیعی و زیستی هر منطقه تا بهصورت مطلوب و علمی، حوضه آبخیز از فرسایش حفظ گردد.
⚪️واقع شدن ایران در کمربند خشک و نیمهخشک جهان با متوسط بارندگی سالانه ۲۵۰ میلیمتر یعنی یک سوم متوسط جهانی، سه برابر بودن میزان تبخیر کشور از میانگین تبخیر جهانی و نامناسب بودن پراکنش زمانی و مکانی بارشها، سبب شده ایران در ردیف کشورهای دارای بحران آبی قرار گیرد و همواره با مسئله تنشهای آبی مواجه باشد.
⚪️کارشناسان ذیربط معتقدند که در شرایط فعلی، آبخیزداری سریعترین، بهترین و در حال حاضر شاید تنها راه مقرون بهصرفه برای نجات کشور از کمآبی است. هرچند آبخیزداری همواره بهعنوان یکی از مهمترین و موثرترین راههای مدیریت منابع آب، عبور از بیآبی و مدیریت و پیشگیری از مخاطراتی چون سیل و فرونشست زمین مطرح میشود که متاسفانه بهاندازه کافی مورد توجه قرار نگرفته و بهآن پرداخته نشده است. آبخیزداری همواره یکی از بخشهای مهمی است که با مشکل تامین اعتبارات مواجه است اما لازم است که دولت و مجلس با توجه بیشتری بهاین موضوع، زمینه را برای اجرای عملیات آبخیزداری در تمام حوضههای آبخیز کشور فراهم کنند.
🔸 #عملیات_فریب_رسانهای برای تحریف مطالبات بهحق مردم
⚪️تعمیق هیجان با پخش حداکثری فضای احساسی و شعاری تجمع و ترغیب برای حضور بیشتر و تحریک افراد حاضر در تجمع برای ورود بهفازهای جدیتری از اعتراضات.
⚪️تولید تنفر از مسئولین و ایجاد گسل عاطفی میان مردم و حاکمیت و بنوعی توزیع ناامیدی از حل مساله در سطح حکمرانی.
⚪️فرافکنی مسیر شعارها و تصویرسازی مخدوش از گروههای مرجع ازجمله روحانیت با القای اینکه فارغ از صحنه و بیتفاوت از مشکلات مردم هستند.
⚪️تعمیم شعارها با هجمه بهکلان روایتهای نظام و بهچالش کشیدن کلیت اتمسفر سیاسی و القای ناکارآمدی نظام.
⚪️طرح تکرار آبان ۹۸ که ماهها توسط سرویسهای اطلاعاتی بیگانه روی آن سرمایهگذاری شده بود، با مثلث؛ ۱- مردم بصیر؛ ۲- رسانه باهوش؛ ۳- مسئول پاسخگو و در صحنه؛ خنثی شد. این الگوی از مدیریت صحنه نشان داد که هر سه محور بایستی همدیگر را پوشش داده و فقدان یکی از اضلاع، باعث تولید بحران خواهد شد و همگامی اضلاع مثلثِ آزادی و مطالبه توام با انسجام و امنیت را بهدنبال خواهد داشت.
🔸 سرخطهای تحلیلی درباره #مذاکرات_وین
⚪️۱- تمام تلاش آمریکا و اروپا بر این است که این مذاکرات را مذاکرات هستهای جلوه دهند. ایران اما در مقابل عملیات روانی آنها محکم ایستاده است و معتقد است این مذاکرات برای رفع تحریمهاست.
⚪️۲- ایران از مذاکرات وین دو هدف عمده دارد: هدف اول، حذف کامل، تضمینشده و قابل راستیآزمایی تحریمهایی است که علیه مردم ایران وضع شده است. هدف دوم، تسهیل حقوق قانونی ملت ایران برای بهرهمندی از دانش صلحآمیز هستهای به ویژه فناورری بسیار مهم غنیسازی برای مقاصد صنعتی طبق معاهده ان.پی.تی است.
⚪️۳- غرب میخواهد از این توافق یک سکو بسازد.
⚪️۴- اشتباهات گذشته نباید تکرار شود.
⚪️۵- غرب باید بهای بدقولیاش را بپردازد.
⚪️۶- اصل «پایبندی متقابل» اساس مناسبی برای مذاکرات نیست.
⚪️۷- مردم ایران حامی تعامل عزتمندانه با غرب هستند.
⚪️۸- غرب باید اطمینان دهد که تحریمها رفع میشود.
⚪️۹- ایران هیچگاه تسلیم تهدید نظامی و تحریم و فشار نمیشود.
⚪️۱۰- برای تأمین منافع ملت ایران، آماده گفتوگو بر اساس اصل ضمانت و راستیآزمایی هستیم.
الشرقالاوسط: انسجام تیم مذاکرهکننده ایران واضح است
🔹درخصوص طرف ایرانی، انسجام تیم مذاکرهکننده واضح است و این بار از حمایت کاملی از طرف تهران برخوردار هستند، علاوه بر این، تصمیمگیران در ایران برای چشمانداز به نتیجه نرسیدن مذاکرات آمادگی دارند.
🔹از سوی دیگر، تیم آمریکایی سردرگم بهنظر میرسد. این سردرگمی از اختلاف درون دولت بر سر چگونگی رسیدگی به مسائل ایران به طور کلی و بهطور خاص برنامه هستهای ایران سرچشمه میگیرد.
@mojekhabar1400
لینک کانال موج خبر۳ در واتساپ
https://chat.whatsapp.com/CsLr8TlMS1U21d3QnrEy5v
🔸#مردمیسازی #تبلیغات با محوریت مساجد و تشکلهای مردمی
از متن حکم امام خامنهای نکات مهم زیر برداشت میشود:
⚪️اول- شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در طول ۴دهه گذشته و در گام اول انقلاب اسلامی نهادی قانونی و فعال و اثرگذار با دو ویژگی "بصیرتافزایی" و "آرمانگرایی" بوده است.
⚪️دوم- ماموریت اصلی این نهاد، بزرگداشت یادبودها و مناسبتهای انقلاب اسلامی و بهتعبیری "تعظیم شعائر انقلاب اسلامی" بوده و خواهد بود.
⚪️سوم-شکلگیری شورا بر اساس و با هدف تبیین و عمقبخشی بهشعارها و ابلاغ صادقانه پیامهای انقلاب اسلامی به جان و دل مخاطبان بوده است ؛ اینک و پس از چهل سال این انتظار اصلی امام مسلمین از این نهاد انقلابی است.
⚪️چهارم- مسیر نیل بهاین هدف؛ - تبیین و تعمیق و تبلیغ صادقانه شعارها و پیامها- در برداشتن این چهار گام است: ۱- مردمیسازی بزرگداشتها؛ ۲- فعالکردن مساجد و نهادها و تشکلهای مردمی؛ ۳- بهکارگیری ابتکارات و خلاقیتهای جوانان انقلابی؛ ۴-طراوت و تازگی بخشیدن بهمراسم دینی و انقلابی؛ 5- لازمه گام برداشتن و حرکت در این مسیر نورانی؛ چابک کردن و سبک کردن تشکیلات و زدودن زائدهها و فرسودگیهای آن است. این پنج نکته کلیدی پنج نکته اساسی و منشور اصلی هر تشکل و نهاد تبلیغی دینی و انقلابی است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 ببینید غربیها چقدر برای حیوانات ارزش قائل هستن که نظر اونارو هم موقع خرید میپرسن
پ ن: یعنی میشه ما هم به این درجه از نایسی و فرهنگ برسیم؟
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
📌 توصیه آمریکا به عربستان؛ پذیرش پیروزی انصار الله و عقب نشینی از یمن!
✅ معاون وزیر خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک گفت:« ما معتقدیم که توقف عملیاتهای عربستان و خروج این کشور از یمن بهپایان جنگ کمک خواهد کرد و باوجوداینکه پذیرش این پیشنهاد دشوار است اما ازنظر ما اقدام درستی است چراکه نیروهای انصارالله جنگ را در جبهههای مختلف بهصورت جدا، اما هماهنگ رهبری میکنند و در آمادگی کامل هستند؛ آنها تحت هیچ شرایطی حاضر به عقبنشینی نیستند».
✅ حزب الهیها چه کسانی هستند؟
🔹حزب الهیها کسانی هستند که وقتی همه نگرانند که دو ریالشان نشود یک ریال، آنها نگران انقلاب اسلامی هستند و منافع خودشان را فراموش میکنند.
🔸 حزب الهیها کسانی هستند که امکانات کشور در اختیارشان نیست، اما همه جا در تاکسی، اتوبوس، مترو، دانشگاه، اداره و مدرسه و... باید پاسخگوی همه کس و همه چیز باشند.
🔹 حزب الهیها کسانی هستند که ضمن اینکه دور از قدرتند، شرمنده مردماند و هرکجا بتوانند، مانند اردوهای جهادی و کمک به زلزله زدگان، جبهه و سوریه در خط مقدم حضور دارند.
🔸 حزب الهیها کسانی هستندکه از ناهنجاریهای اجتماعی رنج میبرند و غصه میخورند، اما هنوز یاد نگرفتهاند که اگر نمیتوانند جذب کنند، هل ندهند.
🔹 حزب الهیها بین منتقد، مخالف و معاند فرق میگذارند و صرفاً معاند را در مقابل خود میبینند.
🔸حزب الهیها عنصر شهادت را همیشه در گوشه نگاه خود دارند و به دنبال آرمانی هستند که بدان نقطه ختم شود.
🔹 حزب الهیها ساده پوش و ساده زیست هستند و اصراری ندارند همه مردم اینگونه باشد. آنها الگویی را ارائه میدهد که مملو از یک رنگی است و اینچنین میتواند اشرافی گری در حاکمیت را نفی کند.
🔸 حزب الهیها از قشر و صنف خاص نیستند همانند مولدان انقلاب اسلامی هستند. در جمع آنان از سپاهی تا کارگر شهرداری، از معلم و استاد تا کشاورز و پزشک و پرستار تا مکانیک و بازاری قابل رهیابی است.
🔹 حزب الهیها کسانی هستند که وقتی معاندین میخواهند از انقیاد خارج شوند نام او را «لباس شخصی» میگذارند حال آنکه او هم فردی شبیه خود آنان است فقط منشأ تعهد و مسیر هزینه شدن و هزینه دادن متفاوت است.
🔸 حزب الهیها آن دختر و پسر «بدظاهر» را دشمن خود نمیداند، اما احساس میکند خداوند او را در مقابلش قرارداده است تا آزمایش شود و ماموریتی را انجام دهد و در عین حال ارزش خود را نیز معنا کند.
🔹حزب الهیها کسانی هستند که در عرصه هنر، دانشگاه و حتی رسانه غریبند و این غربت علیرغم حاکمیت نظام دینی است. اما به تعبیر شهید آوینی: «باز معتقدم خداوند، لوح و قلم تاریخ را به اینان سپرده است». فقر در مقابل خالق، دلخوشی زندگی روزمره حزب الهیها است.
🔸حزب الهیها کسانی هستند که فرزندانشان مانند بقیه مردم بیکار در منزل نشستهاند گرانی آنان را میآزارد، اما سنگ زیرین آسیاب هستند و دم برنمیآورند و خود را در معرکه آزمایشی میدانند که با انقلاب امام در معرض آن قرار گرفتند.
🔹 حزب الهیها جدا از مردم و در محله و شهرک خاص زندگی نمیکند، فرزندشان در مدرسه خاص نمیرود. آنها با مردم زندگی میکند و البته در راه هزینه دادن برای انقلاب اسلامی پیش قراول است.
🔸 حزب الهیها هر کجا میدان دار بودهاند، افتخار آفرین شدهاند. از جنگ تا انرژی هستهای و موشکی و... (شهریاری، علی محمدی، تهرانی مقدم، کاظمی آشتیانی و...)
🔹 آنان که تصویر دیگری از خود مخابره میکنند و اصرار بر حزب الهی بودن دارند، دروغ میگویند. حزب الهی نماها را شناسایی کنید.
🔸اما حزب الهیها باید شرم را کنار بگذارند و وقتی به خاطر فسادهای موجود مورد بازخواست و سوال قرار میگیرند، بگویند: اینها را ما انتخاب نکردیم اینها خروجی انتخاب خود شما ملتاند.
#عبدالله_گنجی
♨ ابتکار عمل تیم ایران در وین!
*دور جدید مذاکرات وین بعد از سه روز جلسات فشرده و ارائه دو سند پیشنهادی از سوی کشورمان، روز جمعه پایان یافت. «علی باقری» معاون سیاسی وزیر امور خارجه در پایان نشست مشترک برجام اعلام کرد، طرفهای مقابل برای ارائه پاسخهای مستدل و مستند و منطقی به پیشنهاد ایران، به پایتختها میروند و بهزودی در هفته آینده گفتوگوها در وین ادامه خواهد یافت.
👈 نکات تحلیلی
⬅️ جمهوری اسلامی در این دور از مذاکرات نشان داده که ابتکار عمل را در اختیار گرفته و با حسن نیت به دنبال مذاکره جدی و نتیجه محور است. نکته حائز اهمیت این است که دستور کار مذاکره در این دور هرچند با دستور کار مذاکرات قبلی تفاوت اساسی نداشت و طرفین عملاً بر مبنای آنچه در مذاکرات قبلی ریلگذاری کرده بودند، وارد گفتوگو شدند؛ اما با ابتکار عمل تیم مذاکرهکننده ایران که باهدف گشایش در مسیر مسدود شده مذاکرات گذشته صورت گرفته بود، روند گفتگوها جدیتر شده است.
⬅️ ارائه دو سند اقدام در حوزه رفع تحریمها و مسائل هستهای دقیقاً چشمانداز ترسیم شده ایران برای رفع ابهامهای موجود بوده و باهدف تأمین منافع طرفین صورت گرفته است. ابتکار عمل ایران درواقع منفعل و خلع سلاح کننده طرفهای مدعی جمهوری اسلامی بوده و تمامی بهانهها را از آنان میگیرد؛ چراکه محتوای این اسناد مستدل و منطقی با رویکرد فنی و حقوقی تهیهشده و آنچه طرفین از مذاکره میخواهند را تأمین میکند.
⬅️ بیتردید در شرایط کنونی توپ در زمین آمریکاست و گردانندگان کنونی کاخ سفید باید تصمیم بگیرند که میخواهند سیاسی و مغرضانه با پرونده هستهای ایران برخورد کنند یا فنی و حقوقی. جمهوری اسلامی نشان داده است که هم حسن نیت لازم و هم اراده جدی در مذاکرات برای دستیابی به یک توافق مطلوب از آنچه طرفین میخواهند را دارد. در این دور از مذاکرات، جمهوری اسلامی سنجیدهتر و با دستان پر وارد گفتگو با ۱+۴ شده به صورتی که برای هر بخش از موارد ادعایی طرف مقابل، راهکار عملی ارائه داده است.
⬅️ طرف غربی اکنون نمیتواند با غوغا سالاری رسانهای دست به عملیات روانی علیه ایران بزند، خصوصاً که در این دور از مذاکرات چین و روسیه نیز قدمبهقدم با مواضع روشن ایران همراه بودند. اگر طرف مقابل اراده، انگیزه و جدیت لازم را داشته باشد، توافق محتمل خواهد بود؛ در غیر این صورت بر هم زدن بازی و زمین آن شگرد آمریکاییها برای خارج شدن از این مسیر جهت باز کردن مسیری دیگر و به عبارتی آغاز پلن بعدی خواهد بود.
🛑 چرا مذاکرات احیای برجام به نتیجه نرسید ؟
🔸️در خصوص علل به نتیجه نرسیدن آن چند دلیل را باید بر شمرد.
1️⃣ آمریکا اصولا مشکلش با رفتارهای سیاسی جمهوری اسلامی بوده و خواهد بود ؛ این رفتارها شامل حمایت از متحدانش در منطقه ، ضدیت با اسرائیل و همراهی نکردن با سیاست های غرب در مناطق مختلف دنیا است.
🔸️ در نتیجه تا زمانی که نظام مستقر بر سیاست های اصولی اش تاکید ورزد ، مخالفت های آمریکا نیز ادامه خواهد یافت و موضوعاتی چون پرونده هسته ای تنها عامل اختلاف نیست که با حل آن مشکلات فیمابین نیز مرتفع گردد.
🔸️به عبارت دیگر آمریکا برنامه هسته ای ایران را صرفا دستاویزی برای فشار بر تهران در راستای بازگشایی مسیری جهت تغییر رفتار آن در عرصه های داخلی و بین المللی میداند .
2️⃣ در مذاکره های اخیر چه در دولت روحانی و چه رئیسی ، آمریکا بر بازگشت به برجام تاکید دارد و ایران به لغو عملی تحریم ها و منتفع گشتن عینی از مزایای آن.
🔸️توافق هسته ای ۲۰۱۵ نیز صرفا تحریم های ثانویه و هسته ای علیه تهران را رفع کرد در صورتی که اکثر تحریم های اولیه آمریکا با قدرت حفظ شدند که ربطی هم به پرونده هسته ای نداشتند (مانند قانون داماتو یا همان آیسا).
🔸️در نتیجه تحریم های اولیه همچنان تاثیر قابل توجهی بر روابط اقتصادی ایران با کشورهای دیگر نهاد و عملا چهارچوب فشارهای اقتصادی علیه جمهوری اسلامی حفظ گردید.
🔸️بنابراین آمریکای بایدن حاضر نیست در مذاکره ها، امتیازات فراتر از برجامی بدهد که حتی در دوره اوباما نیز تحریم ها علیه ایران را عملا لغو نکرد .
🔸️این در حالی است که مذاکره کنندگان دولت رئیسی، لغو عملی تحریم ها و راستی آزمایی را طلب می کنند ؛ در نتیجه باید گفت اصولا مذاکرات بعدی نیز هیچ تفاهم واقعی را در بر نخواهد داشت و برجام را عملا مرده باید تصور کرد .
3️⃣ حتی اگر تیم مذاکره کننده جمهوری اسلامی از شروط اولیه خود کوتاه می آمدند و می پذیرفتند که تحریم ها به شرایط قبل از ماه مه ۲۰۱۸ برگردد، بازهم دولت بایدن حاضر به دادن تضمین عملی برای ابقای برجام در دولت بعدی نبود.
🔸️این در حالی است که در انتخابات کنگره سال آینده با توجه به عملکرد ضعیف بایدن و تیمش، بی شک جمهوری خواهان برنده اصلی خواهند بود و بسیار محتمل به نظر می رسد در سال ۲۰۲۴ دولت را نیز در اختیار گیرند.
🔸️در این وضعیت طبیعی است که جمهوری اسلامی نیز حاضر نخواهد بود دستاوردهای هسته ای فعلی خود را که می تواند از آن به عنوان یک برگ برنده و اهرم فشار و ایضا یک عامل بازدارنده استفاده کند و بر طرف مقابل فشار آورد را با بازگشت به توافقی که حتی در اوج اجرایش نه عملا تحریم ها را لغو کرد و در دوره ترامپ نیز با یک امضا مزایایش را ساقط شده دید، از دست بدهد و در این زمینه سالها عقب بیفتد.
🔸️شرکت ها و کارتل های خارجی هم که معمولا پیش بینی های دقیقی از آینده دارند، حاضر نخواهند بود در ایران سرمایه گذاری گسترده ای را انجام دهند با وجودی که ترامپ طی روزهای اخیر کاندیداتوری اش را تلویحا اعلام کرده و اکثر جمهوری خواهان کنگره و سنا نیز بر پاره کردن مجدد برجام در صورت بازگشت به قدرت تصریح دارند.
📌 نهایتا باید گفت احیای توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ حتی در مذاکرات بعدی بسیار دور از ذهن است و بن بست بین ایران و غرب همچنان و حداقل در کوتاه مدت باقی خواهد بود.
🔸️البته روشن است که جمهوری اسلامی نیز ابزارهایی برای آمپاس طرف مقابل دارد و از آن ها نیز جهت تعدیل فشارهای اقتصادی علیه خود بهره خواهد گرفت.
🔸 مبارزات ضدآمریکایی دانشجویان در تاریخ معاصر
(به مناسبت روز دانشجو؛ 16 آذر)
⚪️از جمله نیروهای انقلابی که در برابر استکبار آمریکا مبارزات پیگیر و فعالی داشتند، دانشجویان و جنبش دانشجویی بودند. حوادث مهمی نظیر موارد :
⚪️1. تظاهرات دانشجویان در 16 آذر 1332
⚪️2. مبارزه دانشجویان با آمریکا در ماجرای کنسرسیوم نفتی
⚪️3. مبارزات ضدآمریکایی دانشجویان در ماجرای انقلاب سفید و انجمنهای ایالتی و ولایتی (بهمن 1341)
⚪️4. مبارزه دانشجویان با آمریکا در ماجرای کاپیتولاسیون(سال ۱۳۴۳)
⚪️5. مخالفت دانشجویان با نفوذ اقتصادی هیئت آمریکایی
⚪️6. تسخـیر لانه جاسوسی توسط دانشجویان(۱۳ آبان ۱۳۵۸)
⚪️7. اوج جریان جنبش دانشجویی در گام اول و گام دوم انقلاب
⚪️رفتارشناسی سیاسی دانشجویان در 16 آذر 1332 نشان میدهد شعارها و تظاهرات آنها دارای رنگ و بوی ضداستکباری و مخالف با قدرتهای غربی علیالخصوص آمریکا بود. تظاهرات، شعارها و خروج از کلاسها، همه با نیت اعتراض بهسیاستهای آمریکا و متحدش در ایران شکل میگرفت.
⚪️دانشجویانی که جنگ را اداره کردند مثل شهید همتها و باکریها، زینالدینها، متوسلیانها، عباس ورامینیها، دقایقیها و... همچنین دانشجویان شهیددفاع مقدس، و در ادامه حماسه آنها دانشجویان شهید مدافع حرم، دانشجویان شهید عرصه امنیت، دانشجویان شهید عرصه سلامت، از ثمرات این شجره مبارک هستند.
⭕️درماندگی بیسابقه اسرائیل مقابل ایران
💢مرور مواضع مقامات اسرائیل و تحلیلگران غربی، از درماندگی و هراس بیسابقه رژیم صهیونیستی در مقابل ایران حکایت میکند.
💯این هراس و درماندگی به این علت است که اصرار صهیونیستها بر خروج آمریکا از برجام، به افزایش اقتدار ایران ختم شده و اکنون صهیونیستها مورد شماتت محافل داخلی خود و غرب قرار دارند که چرا موجب شدهاند توافقی با آن کارکرد بینظیر در مهار برنامه هستهای ایران و موثر در سایر فشارهای امنیتی و اقتصادی به هم بخورد و ایران اقتدار خود را باز یابد.
♦️از سوی دیگر اسرائیل با اصرار نسجیده بر بلوفهای «تهدید نظامی»، هم گزینه نظامی را از اعتبار ساقط کرده و هم موجب ضربات بیسابقه نظامی و امنیتی به مراکز صهیونیستی در فلسطیناشغالی و نیروهای آمریکا در منطقه شده است.
🔻نفتالی بنِت نخستوزیر اسرائیل هفته گذشته در اعترافی توام با سرشکستگی و تحقیرشدگی گفت «ایرانیها در حالی که با امنیت در تهران نشسته بودند، اسرائیل را با موشک محاصره کردند. آنها ما را از راه دور آزار میدهند و آسیب میزنند.»
🔺روزنامه هاآرتص نوشت: «اسرائیلیها سرانجام حقایق را در مورد ترامپ شنیدند. برخی مقامهای اسرائیل، تصمیم ترامپ برای خروج از برجام را به خاطر اینکه موجب افزایش غنیسازی اورانیوم از سوی ایران شده، اشتباه اصلی دهه گذشته درباره ایران خواندند، از جمله رئیسسابق موساد، و وزیر دفاع و فرمانده ارتش اسرائیل.
زمانی که رئیسجمهور سابق آمریکا تصمیم به خروج از توافق هستهای با ایران گرفت، بنیامین نتانیاهو -نخستوزیر وقت اسرائیل این تصمیم را به یک جشن سیاسی تبدیل کرد. اما حالا مقامات اسرائیلی میگویند ایناشتباه بزرگ دهه گذشته درباره ایران بوده است.»
🔸توماس فریدمن تحلیلگر ارشد آمریکایی در روزنامه نیویورک تایمزنوشت: «خروج ترامپ از برجام، که پمپئو و نتانیاهو به شدت از آن حمایت کردند، یکی از احمقانهترین، ضعیفترین و بینتیجهترین تصمیمات امنیت ملی ایالات متحده در دوران پس از جنگ سرد بوده است. این تنها مدعای من نیست و بسیاری بر این دیدگاه هستند.
🔻 همچنین ژنرال «گادی آیزنکوت» فرمانده ارشد نظامی اسرائیل در زمانی که ترامپ از توافق خارج شد، گفت: «تصمیم ترامپ، ایران را از همه محدودیتها رها کرد و برنامه هستهای آن را به یک موقعیت بسیار پیشرفتهتر سوق داد».
♨️البته آمریکا و اسرائیل به هنگام تدارک برای خروج ترامپ از برجام، تصور میکردند دست ایران بسته است و بنابراین رو به قبله خواهد شد؛ هم مجبور است تعهدات برجامی را یکطرفه به اجرا بگذارد و هم تحریمها را دو برابر بیشتر حس میکند و بنابراین به زانو در میآید(!)
🚫آنها متاسفانه در این طراحی خباثتآلود، روی انفعال برخی دولتمردان وقت ایران حساب ویژه باز کرده بودند.
آمریکا و اسرائیل چنانکه فدریکا موگرینی فاش کرد مطئمن شدند که دولت روحانی حتی در صورت خروج آمریکا از برجام، تعهدات هستهای را کاهش نمیدهد. ضمنا میشنیدند که برخی مدیران وقت در دولت چگونه ضمن بزرگنمایی تحریمها، اظهار ناتوانی میکنند. "بنابراین دچار این توهم شدند که هم تعهدات آمریکا را به صفر برسانند و هم دولت ایران را گروگان برجام نگه دارند‼️
✅اما روی کار آمدن نمایندگان انقلابی در مجلس یازدهم از خرداد 1399 و سپس انتخاب رئیس جمهور باورمند به توانمندیهای مردم و نظام در خرداد 1400 تمام رشتههای آمریکا و اسرائیل را پنبه کرد و درماندگی فعلی راگریبانگیر آنها ساخت.
┄═❁๑🍃๑ *🇮🇷* ๑🍃๑❁═┄
⭕️درماندگی بیسابقه اسرائیل مقابل ایران
💢مرور مواضع مقامات اسرائیل و تحلیلگران غربی، از درماندگی و هراس بیسابقه رژیم صهیونیستی در مقابل ایران حکایت میکند.
💯این هراس و درماندگی به این علت است که اصرار صهیونیستها بر خروج آمریکا از برجام، به افزایش اقتدار ایران ختم شده و اکنون صهیونیستها مورد شماتت محافل داخلی خود و غرب قرار دارند که چرا موجب شدهاند توافقی با آن کارکرد بینظیر در مهار برنامه هستهای ایران و موثر در سایر فشارهای امنیتی و اقتصادی به هم بخورد و ایران اقتدار خود را باز یابد.
♦️از سوی دیگر اسرائیل با اصرار نسجیده بر بلوفهای «تهدید نظامی»، هم گزینه نظامی را از اعتبار ساقط کرده و هم موجب ضربات بیسابقه نظامی و امنیتی به مراکز صهیونیستی در فلسطیناشغالی و نیروهای آمریکا در منطقه شده است.
🔻نفتالی بنِت نخستوزیر اسرائیل هفته گذشته در اعترافی توام با سرشکستگی و تحقیرشدگی گفت «ایرانیها در حالی که با امنیت در تهران نشسته بودند، اسرائیل را با موشک محاصره کردند. آنها ما را از راه دور آزار میدهند و آسیب میزنند.»
🔺روزنامه هاآرتص نوشت: «اسرائیلیها سرانجام حقایق را در مورد ترامپ شنیدند. برخی مقامهای اسرائیل، تصمیم ترامپ برای خروج از برجام را به خاطر اینکه موجب افزایش غنیسازی اورانیوم از سوی ایران شده، اشتباه اصلی دهه گذشته درباره ایران خواندند، از جمله رئیسسابق موساد، و وزیر دفاع و فرمانده ارتش اسرائیل.
زمانی که رئیسجمهور سابق آمریکا تصمیم به خروج از توافق هستهای با ایران گرفت، بنیامین نتانیاهو -نخستوزیر وقت اسرائیل این تصمیم را به یک جشن سیاسی تبدیل کرد. اما حالا مقامات اسرائیلی میگویند ایناشتباه بزرگ دهه گذشته درباره ایران بوده است.»
🔸توماس فریدمن تحلیلگر ارشد آمریکایی در روزنامه نیویورک تایمزنوشت: «خروج ترامپ از برجام، که پمپئو و نتانیاهو به شدت از آن حمایت کردند، یکی از احمقانهترین، ضعیفترین و بینتیجهترین تصمیمات امنیت ملی ایالات متحده در دوران پس از جنگ سرد بوده است. این تنها مدعای من نیست و بسیاری بر این دیدگاه هستند.
🔻 همچنین ژنرال «گادی آیزنکوت» فرمانده ارشد نظامی اسرائیل در زمانی که ترامپ از توافق خارج شد، گفت: «تصمیم ترامپ، ایران را از همه محدودیتها رها کرد و برنامه هستهای آن را به یک موقعیت بسیار پیشرفتهتر سوق داد».
♨️البته آمریکا و اسرائیل به هنگام تدارک برای خروج ترامپ از برجام، تصور میکردند دست ایران بسته است و بنابراین رو به قبله خواهد شد؛ هم مجبور است تعهدات برجامی را یکطرفه به اجرا بگذارد و هم تحریمها را دو برابر بیشتر حس میکند و بنابراین به زانو در میآید(!)
🚫آنها متاسفانه در این طراحی خباثتآلود، روی انفعال برخی دولتمردان وقت ایران حساب ویژه باز کرده بودند.
آمریکا و اسرائیل چنانکه فدریکا موگرینی فاش کرد مطئمن شدند که دولت روحانی حتی در صورت خروج آمریکا از برجام، تعهدات هستهای را کاهش نمیدهد. ضمنا میشنیدند که برخی مدیران وقت در دولت چگونه ضمن بزرگنمایی تحریمها، اظهار ناتوانی میکنند. "بنابراین دچار این توهم شدند که هم تعهدات آمریکا را به صفر برسانند و هم دولت ایران را گروگان برجام نگه دارند‼️
✅اما روی کار آمدن نمایندگان انقلابی در مجلس یازدهم از خرداد 1399 و سپس انتخاب رئیس جمهور باورمند به توانمندیهای مردم و نظام در خرداد 1400 تمام رشتههای آمریکا و اسرائیل را پنبه کرد و درماندگی فعلی راگریبانگیر آنها ساخت.
┄═❁๑🍃๑ *🇮🇷* ๑🍃๑❁═┄
💬 صادرات نفتی ایران در آبانماه چقدر بود؟
🔹جمهوری اسلامی با اقدامات ضدتحریمی توانسته در آبان ماه میزان فروش نفت خود را در حدود ۱ میلیون بشکه در روز برساند.
🔹براساس آماری که اخیرا از مجموع صادرات نفت ایران توسط شبکههای مختلف بدست آمده نشان میدهد در ماه آبان کشور توانسته حدود ۱ میلیون بشکه نفت به صورت روزانه به فروش برساند.
🔹در بخش میعانات نیز خریداران خارجی روزانه ۲۰۰ هزار بشکه از ایران خریداری میکنند؛ ایران در ماههای اخیر بابت فروش نفت، میعانات و پتروشیمی حدود ۴.۵ میلیارد دلار درآمد داشته است.
🔹نفت ایران در سال گذشته به طور میانگین به قیمت کمتر از ۵۰ دلار عرضه شده بود که در سال جاری در برخی از ماهها نفت ایران به قیمت ۸۰ دلار فروش رفته است.
🔹کارشناسان اقتصادی پیشبینی میکنند با تداوم روند فعلی، طی ماههای آینده تا پایان سال، درآمد کل کشور از محل فروش این محصولات نسبت به سال گذشته دو برابر خواهد شد.
🔹افزایش میزان فروش نفت در کنار اقداماتی نظیر آغاز مجدد همکاریهای نفتی با ونزوئلا، سوآپ با روسیه و ... نشانگر این است که طی ماههای اخیر اقدامات موثری برای دور زدن تحریم نفتی صورت گرفته است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥چقدر باید یک نفر اینقدر بی شرف باشد که از بردن نام حضرت زهرا سلام الله علیها ناراحت شود و اهانت نماید
☑️ @enghlaabi | انقلابی
💬 آیا امارات درباره ایران تغییر سیاست داده است؟
🔹با سفر مشاور امنیت ملی امارات متحده عربی در راس هیئتی بلند پایه به تهران، سفری پس از دورهای تنشآلود در روابط دو کشور میتواند گامی مثبت برای کاهش موانع موجود در توسعه همکاری میان تهران و ابوظبی باشد.
🔹در این بین اما سوال اصلی این جاست که آیا تلاش ابوظبی برای کاهش تنش و افزایش همکاریها با تهران رویکرد مقطعی و تاکتیکی است یا این کشور سیاست جدیدی را در دستور کار خود قرار داده و نگاهی بلندمدت و راهبردی به روابط خود با تهران دارد؟
🔹 ابوظبی طی سالهای گذشته و بهویژه با روی کار آمدن ترامپ سیاستی نسبتا تهاجمی را نسبت به ایران و برخی کشورهای منطقه از جمله ترکیه و قطر در پیش گرفت و در بلوک عربستان در حمله به یمن نیز جزو ارکان اصلی این ائتلاف بود.
🔹این حرکات با عادیسازی روابط با تلآویو وارد مرحله جدیدی شد، اما به نظر میرسد طی ماههای گذشته این رویه در حال تغییر سرعت و سمت و سو است. به عبارتی به نظر میرسد در چند ماه اخیر سیاستگذاریهای ابوظبی در حوزه سیاست خارجه دستخوش تحولاتی اساسی شده و اماراتیها «کاهش تنش حداکثری» و «دیپلماسی فعال منطقهای» را در دستور کار خود قرار دادهاند و توجهی ویژه به آن دارند.
🔹به عنوان نمونه شاهد بودیم که در ماه گذشته «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی پس از گذشت یک دهه روابط سرد بین امارات و سوریه، به دمشق سفر و روابط بین این دو کشور را که از سال 2011 قطع شده بود، دوباره احیا کرد.
🔴جزئیات طرح پیشنهادی امریکا برای مذاکرات
✍روزنامه ایران نوشت: یک روز قبل از آغاز دور جدید مذاکرات یعنی هفتم آذرماه، خبرگزاری رویترز در خبری به ابعاد ایده «توافق موقت» با ایران در دور جدید پرداخت.
🔹از این طرح با عنوان «توقف و عقبگرد» یاد شده بود.
🔹همچنین «گروه بحران» در مقالهای که در تاریخ ۱۶ آبان ۱۴۰۰ منتشر شد، به اروپا توصیه میکند که در قالب «یک توافق موقت»، به تهران پیشنهاد شود که برخی از حساسترین فعالیتهای خود را در زمینه اشاعه، مانند غنیسازی اورانیوم بالای ۳.۶۷ درصد و کار پیشرفته سانتریفیوژ یا تولید فلز اورانیوم را در ازای تخفیف محدود از تحریمهای فروش نفت و یا دسترسی به داراییهای مسدود شده به حالت تعلیق درآورد. گروه بحران نام این طرح را «برجام منفی» میگذارد.
🔸طرح توافق موقت چهار هدف را دنبال میکند:
1️⃣ خرید زمان برای امریکا با هدف به سرانجام رساندن فرایند بازپخت تحریمها و تقویت اثرگذاری مجدد آن بر اقتصاد ایران است.
2️⃣ پاک کردن گذشته منفی امریکا، بدون پرداخت کوچکترین هزینه و قرار گرفتن امریکا در نقطه همتراز ایران در مذاکرات
3️⃣ دامن زدن به پدیده «اجتماعی شدن مذاکره» و همچنین شرطیسازی اقتصاد کشور است. اساساً یکی از ویژگیها و کارکردهای هرگونه توافق موقت با طرفهای غربی، شرطی شدن جامعه و گره خوردن اصلاحات اقتصادی به بحث مذاکرات و توافق است. تجربه توافق ژنو این گزاره را اثبات میکند.
4️⃣ مسلطسازی مجدد نظام بازرسیهای شدید آژانس بینالمللی انرژی اتمی بر برنامه هستهای و مانعتراشی جدی بر سر راه پیشرفت برنامه هستهای کشور در شرایطی است که ایران بیش از پیش نیاز به برق هستهای در سبد تأمین انرژی خود را احساس می کند.
🔴 برخورد جالب رسانه های اصلاح طلب با دولت رئیسی و روحانی!
🔸رسانه های اصلاح طلب بصورت تمام وقت در حال مطالبه اقتصاد و معیشت از دولت رئیسی هستند! آفرین و کاملا درست...
🔸ولی همین رسانه ها در دولت روحانی، بالاترین سطح مطالبه شان از دولت وقت، مجوز کنسرت و پخش صدای شجریان از تلویزیون و رفع حصر و اینگونه موضوعات بود.
🔹مشکلی نیست؛ رسانه های اصلاح طلب دقیقا می دانند هر کسی مناسب چه کاری است و همان را از او مطالبه می کنند!
♨ افزایش نرخ ارز و راهکار کنترل آن
*افزایش نرخ ارز در بازار آزاد نگرانیهایی را در بین تولیدکنندگان و مردم نسبت به آینده قدرت ریال و افزایش تورم در بازار ایجاد کرده است. از این حیث گمانهزنیهای منفی نسبت به آینده نرخ ارز در ماههای پیش رو بیشتر شده است.
👈 نکات تحلیلی
⬅ اگرچه در تعیین نرخ ارز عوامل سیاسی و اقتصادی نقش اصلی دارد، ولیکن موضوعات مربوط به تکنیکال نیز در تعادل عرضه و تقاضای ارز مؤثر است. در ماه گذشته دولت با رسانهای کردن مباحث فنی مربوط به حذف ارز ترجیحی، تقاضای ارز را در بازار افزایش داد و مقاومت تکنیکالی ۲۸۲۰۰ شکسته شد؛ مقاومتی که برای چند ماه سقف نرخ ارز بود. این اولین گام در افزایش قیمت دلار بود.
⬅ دوم، در اقتصاد ایران نظام ارزی منسجم وجود ندارد؛ نظام ارزی که در آن بانک مرکزی بهعنوان بازیگر قدرتمند، ناظر، هدایتگر و کنترلکننده، ایفای نقش کند. بدیهی است که بانک مرکزی برای ایفای این نقش، نیازمند داشتن بازوهای قدرتمند در بازار ارز و پشتیبانی نهادهای امنیتی است؛ وجود بازارهای چندگانه ارزی یکی از موانع تشکیل این نظام ارزی است.
⬅ سوم، انتظارات سیاسی است که بخش زیادی از آن توسط رسانههای غربی القا میشود و موجبات سفتهبازی و سوداگری را به وجود آورده است. این گروه از سوداگران که از طریق فضای مجازی مبادرت به افزایش نرخ ارز میکنند، عمدتاً از کانالهای امنیتی و اقتصادی بیرون جهتدهی میشوند. این گروه نقش پیادهنظام غرب در ایران را بازی میکنند و هدف اصلیشان عینیتبخشی به القای رسانههای غربی برونمرزی و رسانههای غربزده داخلی در خصوص شرطیسازی اقتصاد به مذاکره است. باوجوداینکه اکثر بازار کالا از طریق ارز نیما، سنا و ترجیحی تأمین میشود؛ نرخ بازار آزاد باوجود ناچیزترین میزان مبادله، همچنان بیشترین تأثیر هیجانی و تورمی را بر بازار کالا دارد.
👈 نکته راهبردی
در شرایطی که اقتصاد کشور در وضعیت خاصی از حیث انتظارات منفی نسبت به آینده قرار گرفته است باید تصمیمات اقتصادی در حوزه سیاستهای پولی، مالی و نظام ارزی با حساسیت بیشتری اتخاذ و رسانهای شود. اگرچه متأثر از اقدامات دولت گذشته، نرخ ارز وابستگی فزاینده و کاذبی نسبت به انتظارات سیاسی پیدا کرده است، اما باید با اصلاح نظام ارزی، نقش بانک مرکزی را در کنترل بازار ارز پررنگ کرد و در این زمینه نهادهای امنیتی نیز باید سرشاخههای سوداگری و سفتهبازیها پیرامون دلار را کنترل و مهار کنند.