🌐 نگاهی به دستاوردهای دولت سیزدهم از طریق دستگاه دیپلماسی
1⃣ منابع ارزی ایران در بانک عراقی آزاد شد
🔹 وزارت صنعت با ارسال نامهای به کلیه انجمنهای صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی با اشاره به ظرفیتهای ایجاد شده برای استفاده از منابع ارزی ایران در بانک tbi عراق از آنها خواست که اقلام پیشنهادی وارداتی خود را با قید فوریت اعلام کنند.
2⃣ رکورد ۴ میلیارد دلاری گردش تجاری ایران و روسیه
نماینده تجاری روسیه در ایران:
🔹گردش تجاری دو کشور تا پایان سال ۲۰۲۱ به رقم بیسابقه ۴ میلیارد دلار رسیده است.
🔹محصولات کشاورزی حدود ۸۰ درصد از گردش تجاری دو کشور را به خود اختصاص میدهد.
3⃣ مذاکره ایران و کرهجنوبی برای آزادسازی داراییهای بلوکه شده
🔹 یک منبع آگاه کره جنوبی روز شنبه گفت که این کشور و ایران قصد دارند ماه آینده در سئول رایزنیهایی در سطح کاری برگزار کنند تا راههای حل اختلافات چند ساله بر سر داراییهای مسدود شده تهران در سئول را بررسی کنند.
🔹 بیش از ۷ میلیارد دلار از وجوه ایران در دو بانک کرهای مسدود شده است.
🛑 توافق می خواهید خوب گوش کنید!
🔷مذاکرات بر سر رفع تحریم های ضد ایرانی در وین وارد فاز سرنوشت ساز و مهمی شده است.
از سوی دیگر،
غرب به همان تاکتیک همیشگی خود بر اساس تالش برای احاطه فرامتن مذاکرات وین بر متن آن پایبند است.
اظهارات سلبی »لیز تراس« وزیر خارجه انگلیس یا »ژان ایو لودریان« وزیر خارجه فرانسه در خصوص روند
مذاکرات به وضوح نشان می دهد که بازیگران غربی از آنچه در جریان مذاکرات می گذرد رضایت درونی ندارند!
البته از ابتدا نیز مولفه ای به نام رضایت طرف غربی برای نظام و کشورمان موضوعیتی نداشته است!
غرب از یک طرف بر روی توافق در وین متمرکز شده است زیرا تکمیل اضالع و مولفه های »استراتژی مقاومت فعال« شدیدا آن را نگران ساخته و فراتر از آن، استراتژی»فشار حداکثری علیه ایران« را نیز ناکام گذاشته است. از سوی دیگر، واشنگتن و تروئیکای اروپایی دریافته اند که بازگشت به برجام، یک »بازی
تاکتیکی« نیست، بلکه عینیت یافتن آن مستلزم تحقق بایستههایی است که در تعارض با نقشه راه اولیه آنهاست.بایدن و شرکای اروپایی آن اکنون به وضوح دریافته اند که بازگشت پوچ آنها به توافق هستهای، آن
هم به گونه ای که رفع تحریم های ضد ایرانی اتفاق نیفتد دیگر با شکست مواجه شده است. اگر بازیگران
غربی واقعا به دنبال توافق با ایران می باشند، بهتر است دو نکته اساسی را مورد توجه قرار دهند:
نکته نخست اینکه امریکا و اروپائیان مسیر توافق هسته ای و مسیر رفع تحریم های ضدایرانی را به خوبی می دانند و در طول مذاکرات اخیر ملزومات و بایسته های توافق و رفع تحریم های ضدایرانی به خوبی از
تیم مذاکره کننده هسته ای کشور خطاب به اعضای۴+۱تشریح شده است. آنچه در حال حاضر اصالت دارد
بحث تصمیم واقعی غرب جهت احیای برجام و یا عدم احیای برجام است.پس بهتر است زمان را بیش از این فدای تصمیم گیری نهایی خود نکنند.
نکته دوم اینکه ”»برجام تعهد محور« رسما و عمال به تاریخ پیوسته و اکنون زمان آن رسیده است تا »برجام تضمین محور« جایگزین آن شود. در آخرین تحوالتی که در مذاکرات شاهد بودیم، شاهد اصرار دولت فعلی آمریکا مبنی بر عدم امکان ارائه تضمین نسبت به آینده
برجام هستیم .اگرچه دولت فعلی آمریکا نمی تواند برای دولت بعدی آن تصمیم بگیرد اما فراموش نکنیم
برجام توافق بین دولت های ایران و آمریکا نیست، بلکه یک توافق بین المللی محسوب می شود. قطعنامه ۳۳۲۴ شورای امنیت هم بر اساس برجام تصویب شده و به تایید ۴۱ عضو دائم و غیردائم شورای امنیت رسیده است.
دولت فعلی آمریکا نمی تواند برای دولت بعدی آمریکا تعیین تکلیف کند اما قطعاً می تواند با پذیرش یک سری از تعهدات و تضمینات چه در بُعد فنی و چه در بُعد اقتصادی و چه در ابعاد دیگر هزینه های دولت احتمالی بعدی آمریکا در خصوص خروج از برجام را باال ببرد به گونه ای که خروج از توافق هسته ای
برای دولت آمریکا عمالً اقدامی پرریسک و مخاطره آمیز باشد. در سال ۳۱۴۲ میالدی، شاهد بودیم که دولت ترامپ با چنین مسئله ای مواجه نشد چون تضمین و ریسکی در قبال این توافق و خروج از آن وجود نداشت. اگر طرف غربی به دنبال توافق است، باید هر چه سریع تر به لحاظ روانی، سیاسی، اقتصادی
و بین المللی از »برجام تعهد محور« عبور کند و کلید واژه ای به نام » برجام تضمین محور« را جایگزین آن سازد. آری! چاره ای جز این برای واشنگتن و تروئیکای اروپایی وجود ندارد...
🛑 تبیین؛ مبارزه امروز
🔹چرا آمریکا تلاش دارد به توافق برسد؟ قصه هسته ای ایران چه اهمیتی برای او دارد؟ طرح او چیست؟
هدف آمریکا، اداره رفتار ایران و مدیریت او است. او باید سبک تصمیم گیری را در ایران تغییر دهد تا رفتار ایران را کنترل کند. مهمترین رفتار ایران، صدور و الهام بخشی او است.
قدرتمند شدن او باعث الگو شدنش میشود. به این ترتیب ضریب نفوذ اراده اش در دنیا رشد میکند و این یعنی رشد قدرت سیاسی و اقتدارش، خروجی این ضریب نفوذ نیز به هم زدن اراده آمریکا است، او تعیین میکند چه بشود چه نشود.
جمع شدن د.ا.ع.ش، محاصره ا.سرا.ییل، اخراج آمریکا. آثار توان الگو سازی و الهام بخشی ایران است. ولی هویت این قدرت را در «انقلاب علمی» دو دهه اخیر باید دید که هسته ای یک ثمره آن است. انقلاب علمی، محصول دستگاه امامت و امت است، دستگاه تثبیت انقلاب و مقاومت واقعی درونی.
حالا آمریکا میخواهد فشار را حفظ کند اما شوآف بازگشت را بازی کند. تا بتواند با فشار افکار عمومی دنیا و خصوصا ایران، اراده ایران را در همه نقاط قدرتش مهار کند. او روی فشار افکار عمومی داخلی مخصوصا حساب کرده.
در مقابل ایران اما میخواهد، آن فشار واقعی رابردارد.ایران دیگر بنای «مذاکره بازی» ندارد. آمریکا به فرض اگر عقب بنشیند که فشار را کم کند، لااقل میخواهد سایه فشار را حفظ کند یعنی احتمال بازگشت همه چیز به نقطه اول. تا یک اهرم فشار داشته باشد. ایران اهرمهای فشارش اما مقاومت مردم است و نشان دادن بی اثر بودن تحریم با ارتباطاتی که با شرق میگیرد.
غرب هم نقطه اصلی اهرم فشارش مردمند. او رابطه با شرق را هم تلاش میکند در داخل ایران به عنوان «فعل بی فایده» یا «سرسپردگی» معنا کند تا باز فشار مردم زیاد شود. او حتی حاضر است دروغ های فاحش رسانه ای بگوید. او محتاج ذهن مردم است.
همه چیز در داخل ایران منوط به این جنگ رسانه ای است. چون فشار اقتصادی بیش از این ممکن نیست. این طرف البته به عمق یک تاریخ اعتقاد وجود دارد که باید امتداد پیدا کند و تبدیل به روایت مسلط و تبیین واقعیت شود. حالا ببینید همه امور اقتصادی و سیاسی و راهبردی چطور گره خورده به جهاد تبیین و جنگ روایتها.
💢 آمادگی ایران برای حرکت به سمت توافق
📌مذاکرات وین در آخرین ساعات روز جمعه وارد یک تنفس نهچندان کوتاهمدت شد و هیئتهای مذاکرهکننده برای تصمیم سیاسی به پایتختهای خود بازگشتند.
🔹توقف موقت در مذاکرات وین در حالی صورت گرفته که به نظر میرسد تصمیم نهایی ایران در توافق احتمالی پیش رو مشخص است.
🔸 این موضوع را یک منبع مطلع ایرانی نیز تأیید کرده و همین منبع به خبرگزاری فارس گفته است که اگر طرفهای مقابل پس از بازگشت از پایتختها تصمیمات لازم را اتخاذ کنند، امکان حرکت سریعتر به سمت توافق وجود دارد.
🔹روز جمعه همچنین علی باقری، رئیس هیئت مذاکره کننده جمهوری اسلامی ایران و انریکه مورا در هتل کوبورگ وین به گفتگو نشستند و بعد از این دیدار، نشستی هم با حضور مذاکرهکنندگان ارشد ایران، اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی عضو برجام برگزار شد تا تیم ایرانی مواضع خود را برای توافق نهایی احتمالی اعلام کند.
🔸دیپلماتهای ایرانی در وین پیش از توقف موقت مذاکرات، علاوه بر دیدار با دیپلماتهای اروپایی با هیئتهای سیاسی چین و روسیه نیز برای مقایسه کردن یادداشتهایشان با یکدیگر دیدار کردند و این دیدار را میخائیل اولیانوف، نماینده ویژه روسیه هم در حساب توئیتری خود تأیید کرد.
🔻 اختلاف در امریکا بر سر توافق با ایران
🔹توقف موقت در مذاکرات وین در همان هفتهای اعلام شد که جدایی حداقل چهار دیپلمات امریکایی از تیم مذاکرهکننده این کشور تأیید شد.
🔸 نیویورکتایمز در این ارتباط گزارش داد که جدایی این دیپلماتها از هیئت امریکا به دلیل اختلافنظر بر سر چگونگی توافق با ایران بوده و آن گونه که گزارشها نشان میداد میان دیپلماتهای امریکایی بر سر توافق با ایران هماهنگی و همسویی وجود ندارد.
🔹از سوی دیگر، در واشنگتن نیز بر سر توافق با ایران اختلافات عدیدهای جریان دارد و در حالی که تیم مذاکرهکننده این کشور در وین مشغول مذاکره بوده، سناتورهای جمهوریخواه با ارسال نامهای از بایدن خواستند اجرای تحریمهای نفتی علیه جمهوری اسلامی و خریداران نفت ایران را تشدید کند.
🔸سناتورهای جمهوریخواه به رهبری کاتن در نامه خود به بایدن نوشتند: «رشد فروش نفت، خزانه ایران را که زمانی خالی بود، مجدداً پر کرده و اهرم مهم امریکا در قبال ایران را از بین برده است.»
🔹 اختلافات در امریکا بر سر توافق با ایران در حالی است که نشریه «پولیتیکو» در گزارشی در خصوص مذاکرات وین نوشت: هیچکس نباید تعجب کند که ما در حال رسیدن به مرحله نهایی هستیم و در سختترین مسائل به تصمیمگیریهای سیاسی نیاز داریم، بنابراین همه (مذاکرهکنندگان) به پایتختها برمیگردند.
🔸پولیتیکو به نقل از منابع امریکایی در گزارش خود گفته است که پیشرفتهایی در موضوعات کلیدی از جمله نحوه برداشته شدن تحریمهای اعمال شده مجدد و چگونگی محدود کردن دوباره برنامه هستهای ایران و از همه مهمتر نحوه ترتیببندی این مراحل به دست آمده است.
🔹 اما طبق این گزارش، مسئله توالی هنوز به طور کامل حل نشده است. مشکل این است که روند توالی نیازمند این است که مذاکرهکنندگان به طور دقیق گامهایی را که در صورت بازگشت به توافق باید دو طرف ایران و امریکا طی ماهها بردارند، ترسیم کنند.🍃✨
💬 برنامه ریزی اصلاح طلبان برای سفر به استان ها و فعال سازی گروه های اصلاح طلب
⬅️ جبهه اصلاحات ایران در پی فعال سازی اصلاح طلبان در سطح استان ها و از نیروهای استانی خود لزوم برگزاری جلسات حتی حضوری را مطرح کرده است.
⬅️ در این زمینه گفته می شود گرچه برخی استان ها، تاکنون چالش های جدی ای را جبهه اصلاحات ایران داشته اند، اما این جبهه با ارسال این پیام که سیدمحمد خاتمی ضرورت فعال سازی اصلاح طلبان در استان ها و بکارگیری ظرفیت های جوان را مورد تاکید قرار داده، خواستار برگزاری جلسات شده اند.
⬅️ از دیگر سو گفته می شود برای به نمایش گذاشتن جدی بودن فعال سازی اصلاح طلبان، برنامه ریزی هایی به منظور حضور و سخنرانی چهره های اصلی اصلاحات در استان ها مورد تاکید قرار گرفته است
🔰 دو کار ویژهای که رهبر انقلاب برای مسئولان اقتصادی کشور مشخص کردند؛ تهیه نقشه راهبردی صنعت، مدیریت و هدایت متمرکز
🔻 رهبر انقلاب در دیدار تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی: یکی از مهمترین فوائد این جلسه این است که مسئولین کشور از زبان فعالان اقتصادی، مشکلات و موانع راه را بدون واسطه بشنوند.
🔹 دو کار اصلی بر عهدهی مسئولین است:
اول، مسئلهی ایجاد یک نقشهی راهبردی برای مجموع صنعت کشور و به خصوص بعضی از صنایع؛
دوم، مدیریت متمرکز، مدیریت و هدایت.
🔺 من با دخالت مسئولین دولت و دستگاههای دولتی در فعالیتهای اقتصادی موافق نیستم، اما با هدایت، نظارت و کمکشان موافقم. این کار باید حتماً انجام بگیرد. ۱۴۰۰/۱۱/۱۰
🔰 هدف دشمن از جنگ اقتصادی فروپاشی اقتصاد ایران بود/ اگر در این سالها مسئولان دولتی همراهی بیشتری میکردند، وضعمان قطعاً بهتر بود
🔻 رهبر انقلاب در دیدار تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی: هدف دشمنان از این جنگ فروپاشی اقتصاد ایران بود، قصدشان این بود. حالا فروپاشی اقتصاد البته یک مقدمه بود، برای اینکه با نابودکردن اقتصاد ایران مردم را در مقابل نظام جمهوری اسلامی قرار بدهند و مقاصد سیاسی خباثتآمیز خودشان را از این طریق عمل کنند.
🔹 سنگر تولید و اقتصاد کشور بحمدالله زنده است، پابرجا است، آن لشکری که در مقابل دشمن ایستاد شماها بودید، افسران این دفاع مقدس کارآفرینان و مدیران شایستهی اقتصادی بودند، رزمندگانش هم کارگران بودند، کارگران، رزمندگان با اخلاص و با صفای این میدان بودند همهی شماها و همهی فعالان اقتصادی در این افتخار شریکند، افتخار حفظ اقتصاد کشور.
🔺 به نظر من اگر در این سالها مسئولان دولتی همراهی بیشتری میکردند، رعایت بیشتری میکردند ما افتخارات بیشتری بدست میآوردیم، وضعمان از اینی که امروز هست قطعاً بهتر بود. ۱۴۰۰/۱۱/۱۰
🔹واکنش انصارالله به دوپینگ اسرائیلی
🔸️انصارالله پس عقب نشینی نشینی نیروهای وابسته به امارات از جنوب استان مارب و همچنین جبهه شبوه ، متوجه ترس شدید حکام ابوظبی از عملیات های موشکی گردید .
🔸️ نتیجتا در پی آن شد تا با عملیات های بعدی به طور کامل امارات را از عرصه یمن پس بزند و همین دلیل بازهم تهدید به انجام حملات موشکی و پهپادی به ابوظبی و دبی نمود.
🔸️اما سران اسرائیل که انصارالله را یک دشمن استراتژیک برای خود تصور می کنند ، در تلاش برآمدند تا با اعزام رئیس جمهورشان به ابوظبی ، علاوه بر دلگرمی به خاندان زاید ، به نوعی آنان را دوپینگ سیاسی کنند.
🔸️اما ماجرا زمانی جالب تر شد که ارتش یمن با علم به حضور اسحاق هرتسوگ در امارات ، مبادرت به انجام عملیات موشکی و پهپادی علیه پایتخت آن کرد تا دوپینگ اسرائیلی ها را بی اثر کند و حساسیت خود را نسبت به این رژیم نشان دهد .
🔸️تصاویر منتشر شده در فضای مجازی از حمله موشکی به پایتخت امارات نشان از گسترده بودن و موفقیت اصابت پرتابه ها به اهداف مورد دارد.
🔸️لازم به ذکر می نماید که در حمله چند روز گذشته، ارتش امارات موفقیت حمله مزبور را به ناآمادگی و غافلگیر شدن پدافند هوایی خود نسبت داد لکن اهمیت حمله کنونی اینست که در اوج آمادگی یگان های ضدهوایی این کشور ، بازهم اهداف مورد نظر یمنی ها با دقت زیر ضربه قرار گرفت .
🔸️ایضا نباید از یاد برده شود که ۱۵ درصد جمعیت امارات بومی هستند (۱/۵ میلیون نفر) و این کشور تنها ۸۳ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد و در نتیجه از مولفه های قدرت تقریبا بی بهره است و نمی تواند مانند عربستان مدعی ایستادگی در برابر یمنی ها شود و خود را در شمار قدرت های منطقه ای بداند .
🔸️خاطر نشان می گردد که امارات از صنایع سنگین و خودکفا نیز بی بهره است ؛ به همین دلیل اقتصادش را علاوه بر فروش نفت خام ، بر پایه جذب سرمایه های تجاری و گردشگر بنا نهاده و استمرار حملات نیروهای یمنی و ناامنی ناشی از آن بدون تردید می تواند ضربات دراز مدت و دردناکی را بر پیکره اقتصاد امیرنشین های هفت گانه ی متحد شده وارد آورد .
📌در نتیجه گذر اندک زمانی مشخص می کند که آیا شیوخ ابوظبی واقعیت را در نظر گرفته و عقلانیت را خرج خواهند داد یا بر مسیر گذشته خود حرکت خواهند نمود؟
🔹واکنش انصارالله به دوپینگ اسرائیلی
🔸️انصارالله پس عقب نشینی نشینی نیروهای وابسته به امارات از جنوب استان مارب و همچنین جبهه شبوه ، متوجه ترس شدید حکام ابوظبی از عملیات های موشکی گردید .
🔸️ نتیجتا در پی آن شد تا با عملیات های بعدی به طور کامل امارات را از عرصه یمن پس بزند و همین دلیل بازهم تهدید به انجام حملات موشکی و پهپادی به ابوظبی و دبی نمود.
🔸️اما سران اسرائیل که انصارالله را یک دشمن استراتژیک برای خود تصور می کنند ، در تلاش برآمدند تا با اعزام رئیس جمهورشان به ابوظبی ، علاوه بر دلگرمی به خاندان زاید ، به نوعی آنان را دوپینگ سیاسی کنند.
🔸️اما ماجرا زمانی جالب تر شد که ارتش یمن با علم به حضور اسحاق هرتسوگ در امارات ، مبادرت به انجام عملیات موشکی و پهپادی علیه پایتخت آن کرد تا دوپینگ اسرائیلی ها را بی اثر کند و حساسیت خود را نسبت به این رژیم نشان دهد .
🔸️تصاویر منتشر شده در فضای مجازی از حمله موشکی به پایتخت امارات نشان از گسترده بودن و موفقیت اصابت پرتابه ها به اهداف مورد دارد.
🔸️لازم به ذکر می نماید که در حمله چند روز گذشته، ارتش امارات موفقیت حمله مزبور را به ناآمادگی و غافلگیر شدن پدافند هوایی خود نسبت داد لکن اهمیت حمله کنونی اینست که در اوج آمادگی یگان های ضدهوایی این کشور ، بازهم اهداف مورد نظر یمنی ها با دقت زیر ضربه قرار گرفت .
🔸️ایضا نباید از یاد برده شود که ۱۵ درصد جمعیت امارات بومی هستند (۱/۵ میلیون نفر) و این کشور تنها ۸۳ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد و در نتیجه از مولفه های قدرت تقریبا بی بهره است و نمی تواند مانند عربستان مدعی ایستادگی در برابر یمنی ها شود و خود را در شمار قدرت های منطقه ای بداند .
🔸️خاطر نشان می گردد که امارات از صنایع سنگین و خودکفا نیز بی بهره است ؛ به همین دلیل اقتصادش را علاوه بر فروش نفت خام ، بر پایه جذب سرمایه های تجاری و گردشگر بنا نهاده و استمرار حملات نیروهای یمنی و ناامنی ناشی از آن بدون تردید می تواند ضربات دراز مدت و دردناکی را بر پیکره اقتصاد امیرنشین های هفت گانه ی متحد شده وارد آورد .
📌در نتیجه گذر اندک زمانی مشخص می کند که آیا شیوخ ابوظبی واقعیت را در نظر گرفته و عقلانیت را خرج خواهند داد یا بر مسیر گذشته خود حرکت خواهند نمود؟
🔷️غفلت از سیاستهای جمعیتی
🔹شرایط خاص کشور از حیث رشد جمعیت و تأکیدات فراوان رهبر معظم انقلاب بر این مهم، باعث شد تا وکلای ملت قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را تصویب کنند؛ اما نگاهی اجمالی بر لایحه بودجه سال آینده و قوانین پاییندستی دیگر نشان میدهد که بخشهای زیادی از قانون جوانی جمعیت نیز مثل برخی قوانین دیگر در حد شعار باقی مانده و اجرایی نخواهد گردید.
⚜گزارههای خبری:
۱. براساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، با بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۱ و مقایسه تطبیقی آن با بودجه ۱۴۰۰ میتوان به این نتیجه رسید که بخشی عمدهای از احکامی که در قانون سال قبل دیده شده بود؛ ازجمله، وام قرضالحسنه تولد فرزند، وام خرید، ودیعه و ساخت مسکن برای خانوادههای دارای ۳ فرزند و بیشتر در این لایحه دیده نشده است. همچنین بر اساس گزارش مرکز پژوهشها، تودرتوی بودجهای در سال ۱۴۰۱ در بخش قانون جوانی جمعیت، منجر به کاهش شفافیت در نحوه هزینهکرد این اعتبارات در سال آینده شده است.
۲.نکته مهم و اساسی در تدوین قانون فرزند آوری نیز این است که بیشتر تبصرههای آن، هزینههای هنگفت تولید جنین تا دوسالگی را شامل نمیشود و یا اینکه به خاطر نسیه بودن، فاقد اثربخشی لازم است و لذا ترغیبکننده خانواده به فرزند آوری نیست.
⚜گزاره تحلیلی:
باید توجه داشت که بخش مهمی از هزینه خانوادهها در فرزندآوری، دوران بارداری است که مربوط به هزینههای مراقبت از مادر و جنین میشود که این موضوع در قانون فوق نادیده گرفته شده است. هزینه مهم دیگری که بر خانوادهها تحمیل میشود، مربوط به زمان تولد نوزاد تا دوسالگی است؛ برای این بخش، قانون، وام، آنهم به شکل محدود در نظر گرفته است که نمیتواند مشوق تأثیرگذاری باشد. از طرفی نحوه بازپرداخت تسهیلات در نظر گرفتهشده برای قانون موردنظر بهگونهای تنظیم شده که میتواند زمینهساز اعمال سلیقه بانکها در اعطای این تسهیلات شود.
⚜نکته پایانی: به نظر میرسد قوانین فعلی، تأثیرگذاری لازم و مؤثر جهت تأمین اهداف در نظر گرفته شده برای بهبود رشد جمعیت ندارد؛ مضاف بر اینکه اجرای همین قانون ناقص نیز در بودجه سال آینده با تردید و چالشهایی مواجه است. دولت و مجلس باید با نگاه فنی و کارشناسی، علاوه بر اصلاح و تکمیل قانون جوانی جمعیت، زمینههای لازم برای اجرای بهتر آن را مهیا نمایند. این امر محقق نمیشود، مگر آنکه جوانی جمعیت در سیستم قانونگذاری و اجرایی کشور بهعنوان یک راهبرد پذیرفته و دنبال شود.
🔰حرکت ملت به سمت دین زدایی
مقام معظم رهبری مدظلهالعالی:در نظام وابسته منسوخ و برافتاده قبل انقلاب، مردم به سمت فساد و بی بندوباری و خودباختگی و بی ایمانی سوق داده می شدند یعنی حرکت ملت را اینطور تنظیم کرده بودند که روز به روز در کشور، بی ایمانی همه گیر شود و مردم از ایمان معنوی درست محروم بمانند.
✏️1376/03/14
⭕️بسم الله الرحمن الرحیم
#بیانیه_گام_دوم
🔸انقلاب اسلامی؛ مایهی سربلندی ایران و ایرانی🔸
⚪️انقلاب اسلامی ملّت ایران، قدرتمند امّا مهربان و باگذشت و حتّی مظلوم بوده است. مرتکب افراطها و چپرویهایی که مایهی ننگ بسیاری از قیامها و جنبشها است، نشده است. در هیچ معرکهای حتّی با آمریکا و صدّام، گلولهی اوّل را شلّیک نکرده و در همهی موارد، پس از حملهی دشمن از خود دفاع کرده و البتّه ضربت متقابل را محکم فرود آورده است.