💬 نفت دارد تمام می شود، چارهای جز توسعه صنعت هستهای نداریم
♨️ پرفسور مسعود درخشان استاد تمام اقتصاد دانشگاه معتقد است:
🔺 تا حدود شش یا هفت سال پیش برخی مقامات ارشد نفت میگفتند ما تا 300 سال دیگر گاز داریم بعداً به 150 سال و سپس به حدود 100 سال تخفیف دادند. همۀ این آمارها نادرست است. مجموع ذخایر اثباتشدۀ نفتی برای تمام میادین تولیدی کشور حدود 65 تا 70 میلیارد بشکه است. با فرض اینکه روزانه بهطور متوسط حدود سه میلیون و 200 هزار بشکه و سالیانه نزدیک به یک میلیارد و 200 میلیون بشکه از ذخایر نفتی کشور را تخلیه کرده باشیم اکنون باید حداکثر حدود 52 میلیارد بشکه نفت باقی مانده باشد.
🔻 در شرایط کنونی بهنظر میرسد استفاده از انرژی هستهای در سطح گسترده باید در اولویت باشد و هرچه زودتر باید سرمایهگذاریهای سنگینی را در این حوزه آغاز کنیم. نهتنها باید بهدنبال انرژی خورشیدی و بادی برویم بلکه باید همچون هند از فضولات حیوانی و پسماندهای شهری نیز برای تولید انرژی استفاده کنیم. کشورهای اروپایی بهویژه آلمان که بهرۀ چندانی از تابش خورشید ندارند سرمایهگذاریهای سنگینی را در انرژی خورشیدی انجام دادهاند. ایران که به لحاظ بهرهمندی از تابش خورشید جزو کشورهای برتر جهان است.
♨️ تفکیک، ادغام یا تجمیع دو وزارتخانه⁉️
🔰پس از گذشت ده ماه از تشکیل دولت سیزدهم، این دولت نیز همچون دولت سابق به دنبال احیای «وزارت تجارت و خدمات بازرگانی» است. وزارتخانهای که برای چندمین بار تفکیک یا ادغام میشود. آنگونه که آقای جهرمی سخنگوی دولت در توئیتی بیان نمود، هدف از تشکیل این وزارتخانه «تقویت و تجمیع ابزارهای نظارتی دولت بر بازار، کنترل مؤثرتر قیمتها، تسهیل تجارت و رونق تجارت خارجی، سیاستگذاری واحد و چابکی در امور بازرگانی و حمایت جدیتر از مصرفکننده از جمله دلایل دولت برای تشکیل وزارت بازرگانی است.»
1⃣دولتیها زمانی به فکر تفکیک این وزارتخانه میافتند که گمان میکنند نظارت بر بازار از دست آنها خارج شده است. و البته زمانی که تصور مینمایند واردات در جهت خلاف تقویت تولید ملی حرکت میکند، به دنبال ادغام آن دو میروند. بنابراین ایجاد تعادل و نظارت بر بازار و کنترل واردات، چالشی برای دولتها بوده است. در واقع بحث بر سر نسبت توزیع و تجارت با رفاه مردم است. البته برخی معتقدند وزارت خانه صمت بسیار گسترده و با اهداف متناقض است و مدیریت آن از عهده یک وزیر خارج میباشد، لذا ادغام آن با هدف کوچکسازی دولت اشتباه بوده است.
2⃣نکتهی مهمی که در مورد جایگاه تجارت و توزیع وجود دارد این است که هر دوی آنها باید در مسیر تقویت تولید باشند. بنابراین کار و تولید و فعالیتِ مولد در اولویت است. لذا هر سیاستی که در جهت تضعیف بخش تولید باشد باید محدود، هدایت و کنترل گردد. تجربه نشان داده که بخش تجارت و تجّار غالبا نسبت به اقتضائات تولید بی توجه هستند و به دنبال کسب منافع شخصی میباشند. لذا مدیریت این بخش باید در زیرمجموعه تولید قرار گیرد. در واقع قرارگاه توزیع باید متناسب با ملاحظات و سیاستهای بخش تولید عمل کند.
3⃣ تصور اشتباه این است که گمان میشود مشکلات تورمی و تجارت کشور ناشی از سیاستها و ساختار وزارتخانه صمت است و لذا باید معاونتهای آن از هم جدا شوند. این در حالی است که تفکیک این دو وزراتخانه پاک کردن صورت مسئله است. در واقع باید آسیبشناسی شود و مشکلات موجود مرتفع گردد. و این ممکن نیست مگر با ادغام واقعی و نه تجمیع وزارتخانهها. چه اینکه ادغام دو وزارتخانه صنایع و بازرگانی ادغام نبود بلکه به نوعی تجمیع بود زیرا معاونتها و سازمانها به همان شکل در جای خود باقی ماند. هدف از ادغام، چابکسازی است. و چابکسازی یعنی بهینهسازی و افزایش کارامدی نهادها. ادغام یعنی حذف تودرتوی نهادی و موازی کاری سازمانها که یکی از عوامل اصلی نابسامانیهای حوزه تجارت و نظام توزیع است و در قالب حکمرانی اقتصادی طرح میشود.
🔚 به نظر میرسد راه حل رفع نگرانیهای دولت در باب نظارت و کنترل بر بازار و مدیرت تجارت از مسیر تجربه شکست خورده گذشته، نمی گذرد. بلکه باید مشکلات فعلی آسیبشناسی و برای آنها راهکار اندیشیده شود. مشخصا در خصوص وزارتخانه صمت نیز باید ادغام واقعی مبتنی بر حذف تودرتوی نهادی و افزایش کارامدی شکل گیرد.
اوپک: ایران پارسال ۲۵ میلیارد دلار نفت فروخت
🔹طبق گزارش اوپک، درآمد نفتی ایران در سال ۲۰۲۱ به ۲۵.۳ میلیارد دلار رسید و ۳ برابر سال ۲۰۲۰ بود. با روی کار آمدن دولت سیزدهم، فروش نفت از روزی ۴۰۰ هزار بشکه به بیش از یک میلیون بشکه رسیده است.
🔸جروزالم پست؛ نمایش قدرت سپاه با ساخت شناورهای پیشرفته
رسانه صهیونیستی درباره ساخت شناور رادارگریز نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نوشت: ایران که معمولاً به قایقهای تندرو و پهپاد مجهز است، در حال نوینسازی خود است و در حال ساخت کشتی است. این تحرکات بدان معناست که بهزودی سپاه میتواند کشتیهای بزرگتری را روانه دریا کند
⚜️⭕️ چهار تهدید حیاتی پیش روی رژیم صهیونیستی
🔹 روزنامه هاآرتص چندی پیش در گزارشی، به چهار تهدید حیاتی که رژیم صهیونیستی با آن مواجه است، اشاره کرده است؛ اولین مسأله، ترکیب جمعیتی و تبعات آن است.
🔸 تهدید دوم طبق این روزنامه این است که کابینه صهیونیستی از هرگونه فعالیتی در شهرهای عربنشین از سیستم جمعآوری مالیات گرفته تا انجام امور جاری به طور مستمر شانه خالی کرده و پیامدهای این سیاست در یک سال اخیر خود را در درگیریهای شدید در شهرهای مختلف در خلال جنگ ۱۲ روزه غزه و همچنین عملیاتهای انفرادی در جامعه عربی علیه یهودیان خود را نشان داده است.
🔸 تهدید حیاتی سوم علیه رژیم موقت صهیونیستی از نگاه روزنامه هاآرتص به مسأله سربازگیری و تغییر مفاهیم نظامی از جمله کاهش ارزش نیروی زمینی در جنگهای آتی مربوط میشود. این روزنامه در این خصوص نوشت که علیرغم تزریق بودجه هنگفت برای افزایش توان ارتش صهیونیستی، اما این بودجه دو مشکل اساسی فوقالذکر را نتوانسته حل کند.
🔹 کاهش رغبت جوانان اسرائیلی برای حضور در خدمت نظامی در ۲۰ سال اخیر در رژیم صهیونیستی توجه محافل پژوهشی را به خود جلب کرده است. عدم حضور در ارتش شاید در یک منطقه و کشور دیگری موضوع چندان حادی نباشد، اما در سرزمین اشغالی که مؤسسان آن امنیتی بودن را جزو عناصر اصلی اسرائیل تعریف کردهاند، یک تهدید امنیتی محسوب میشود.
🔹 طبق این گزارش «بحران نیروی انسانی» تهدید اصلی ارتش اسرائیل است زیرا فقط نیمی از مردان جوان در سن ۱۸ سالگی به خدمت سربازی میروند. این بحران تنها از عدم سربازگیری از حریدیها ناشی نمیشود، بلکه عمدتاً ناشی از تغییرات در جامعه اسرائیل و ماهیت سربازان وظیفه است.
🔸 هاآرتص در پایان به تهدید موجودیتی چهارم پرداخت و آن را «تهدید سایبری» دانست و نوشت که صهیونیستها به میزان لازم به این تهدید توجه نمیکنند و علرغم اینکه به قدرت سایبری خود میبالند، اما همان لحظه نیز با ضد حملات بسیار شدیدی مواجه میشوند.
📌عاقبت عملیات روانی دشمن
🔺در سالهای دفاع مقدس یکی از روشهای مقابله رژیم بعث ایادی استکبار علیه ایران این بود که قبل و بعد از عملیاتهای نظامی، با دو شیوه متفاوت عملیات روانی میکردند؛ قبل از عملیات تلاش داشتند که مردم را از هیبت نظامی خود بترسانند تا مقاومت و حضور مردم در جبههها کاهش یابد و بعد از عملیاتها هنگامیکه شکستهایی را متحمل شده بودند، ادعا میکردند که پیروزیهای بیشماری به دست آوردهاند؛ اما چون جمهوری اسلامی ایران فقط یک شبکه رادیویی و یک شبکه تلویزیونی داشت نمیتوانست این حجم عظیم از دروغپراکنی را پاسخ بگوید و یا مردم را اقناع کند. بسیاری از مردم که شبانهروز پای ثابت شنیدن رادیو بیبیسی، رادیو اسرائیل، رادیو حزب بعث، رادیو منافقین، مسکو، برلین، کویت و... بودند این شایعات را باور و چهره به چهره منتقل میکردند. اکنون سه دهه از آن ایام گذشته است و قطعاً نمیتوان کلمه کلمه آن دروغهای رسانهای، شایعات و عملیاتهای رسانهای را به یاد آورد؛ اما میتوان به برآیند و نتیجه جنگ روانی آمریکا، فرانسه، آلمان، شوروی، عراق، عربستان و دهها کشور دیگر علیه انقلاب اسلامی نظری داشت و پرسید، آیا همه آن شایعهها درست بود؟! اگر درست بود، چرا قطعهای از ایران جدا نشد؟ چرا ایران تحت اشغال باقی نماند؟ چرا حاضر شدند در قطعنامه ذکر کنند که به ایران غرامت بدهند؟ و...
گزارههایخبری:
1️⃣ اگر در ایام دفاع مقدس دو شبکه رادیویی و تلویزیونی، یک خبرگزاری و دو روزنامه داشتیم، اکنون همه این رسانهها به گسترش کمی و کیفی بسیار رسیدهاند؛ اما در جبهه مقابل هم شاهد رشد بیرویه این رسانهها هستیم، بهگونهای که میتوان گفت که بازوی رسانهای ایران در مقایسه با جبهه مقابل همچنان مانند ایام دفاع مقدس و شاید کمتر است.
2️⃣ امروزه در جنگ روانی علیه انقلاب اسلامی، در زمینه برجام و فعالیتهای هستهای و دروغگویی در مورد مذاکرات، عملکرد دولت، مشکلات اقتصادی، فسادهای اقتصادی بسیار میشنویم و برخلاف گذشته که رسانه داخلی بسیار محدودی برای همراهی با دشمن وجود داشت، در این برهه شاهد رسانههای داخلی با میلیونها مخاطب هستیم که از نظام بودجه دریافت میکنند و با ناامید کردن مردم و ایجاد هراس نسبت به آینده، همان کار رادیو اسرائیل را در زمان دفاع مقدس انجام میدهند.
3️⃣این رسانهها در دوره رئیسجمهور سابق آمریکا (ترامپ) بهگونهای مویرگی و اثرگذار، جنگ روانی ایجاد کرده بودند که قحطی در پیش است، نظام 40 سالگی خود را نمیبیند و ...؛ به دنبال همین سیاهنماییها بود که شاهد صفهای طولانی در اکثر فروشگاههای زنجیرهای برای خرید کالاهای اساسی بودیم و بسیاری از فروشگاههای بزرگ در طول ساعاتی اندک از کالا خالی میشد.
🔹️نکته پایانی: باطل همواره مستکبر، بالانشین و همچون کف روی آب خودنما و میانتهی است، کما اینکه قرآن کریم میفرماید: «فَاَمَّا الزَّبَدُ فَیَذهَبُ جُفآء»؛ باطل کف روی آب و فلزات است که درنهایت از بین رفته و حباب آن میترکد (رعد، 17). تبلیغات و جنگ روانی علیه انقلاب هم شبیه کف روی آب است. اگر این هجمه رسانهای که علیه ایران وجود دارد، علیه هرکدام از کشورهای غربی و عربی دشمن ایران وجود داشت، نهتنها با قحطی گسترده و مداوم مواجه بودند، بلکه نمیتوانستند کوچکترین بحرانها و کوتاهترین روزها را بهپایان برسانند.
پهپادهای حزب الله بر فراز کاریش چه می خواستند ؟
🔸️رژیم صهیونیستی مدعی شده که ۳ فروند پهپاد حزب الله بر فراز میدان گازی کاریش (مورد مناقشه با لبنان ) رهگیری و منهدم کرده است.
🔸️انهدام این ۳ پهپاد توسط موشک های ضدهوایی ناوچه ها و هواپیمای اف ۱۶ اسرائیل انجام گرفته است .
در این خصوص چند نکته باید ذکر گردد.
1️⃣ حزب الله بدون تردید به عمد این پهپادها را به این منطقه مورد اختلاف ارسال کرده تا هشداری جدی به اسراییل در خصوص استخراج از این میدان داده باشد.
البته تل آویو فعلا استخراج از این میدان را متوقف کرده اما به نظر می رسد مقصود حزب الله از این اقدام تاثیرگذاری بر مذاکرات غیر مستقیم در خصوص تعیین خطوط آبی باشد .
2️⃣ حزب الله قصد انهدام سکو و شناور را نداشته زیرا اگر تمایل به این امر داشت می توانست از طریق اژدر ، موشک و یا قایق تندرو به این امر مبادرت کند .
3️⃣ پهپادها به جای حرکت در ارتفاع پایین که از گزند رادارهای اسراییلی مصون بمانند در ارتفاعی پرواز کرده اند که به عمد در دید قرار بگیرند تا پیغام سیاسی - نظامی خود را منتقل کرده باشند .
4️⃣ دبیرکل حزب الله تاکید کرده بود که در صورت نظر دولت مستقر دربیروت و نپذیرفتن خواسته های آن توسط رژیم صهیونیستی، مقاومت آمادگی دارد تا حاکمیت لبنان را از طریق نظامی بر میدان کاریش اعمال کند و به نظر میرسد اقدام امروز حزب الله گام اول و هشداری در این خصوص بوده است.
🔰دلالهای آمریکایی در ایران
آمریکا در پی آن است تا با ترفند تعلیق تحریمها به صورت موقت در قالب احیای برجام، بحران اقتصادی را پشت سر گذاشته و سپس تحریمها و بهخصوص تحریمهای مالی و نفتی را بر ایران از سر بگیرد. در این میان، برخی رسانهها و فعالین غربگرای داخلی بدون سنجیدن جوانب مسئله و با بزک چهره کریه آمریکا، برای نجات دادن کاخ سفید از مخمصه، خود را به آبوآتش میزنند. در حال حاضر اقتصاد آمریکا و اروپا، رکوردهای تورمی بیسابقه را تجربه میکنند و پیشبینی میشود تدریجاً وارد رکود سنگین شوند. پیشازاین رابرت هابک، وزیر اقتصاد آلمان گفته بود: «برای جبران کمبود گاز روسیه، باید به دوران استفاده از زغالسنگ برگردیم». در این شرایط ویژه، آمریکا و اروپا نیازمند فوری "بازگشت نفت ایران به بازار" هستند»؛ اما سابقه عهدشکنی این دولتها در کنار خوی سلطه گری و غارتگری آنها، این هشدار را میدهد که باید با دقت و هوشیاری واکنش نشان داد.
*‼️بخش قابل توجهی از مردم دچار مشکل هستند و در این تردیدی نیست اما :*
تظاهر به نداری و فقر مردم با شاخص های زیر هم خوانی ندارد .🤔👇
- تقریبا به تعداد خانوارها خودرو در کشور هست و مردم استفاده میکنند.
- با دو روز تعطیلی راههای کشور قفل میشود.🤭
- در مصرف لوازم ارایشی در جهان اول هستیم.🤭
- میگن ایران بدبخت ترین کشوره ولی پنج میلیون نفر تو یک ساعت برای چهار هزار خودرو ثبت نام میکنند یعنی تقریبا یک به هزار و سیصد شانس برنده شدن، یعنی مردم ایران روی هم، تو یه قرعهکشی میتونن شرکت بنز رو خریداری کنند.😀
- میگن ایران در فقر دست و پا میزنه اما در نوروز امسال ۵۱ میلیون تردد در جادههای کشور ثبت شده که تنها کشور در منطقه و حتی جهان این رکورد مسافرت رو زده تقریبا به انداره کل اروپا تردد داشتیم، پنج میلیون نفر مسافرت از طریق دریایی و نیم میلیون نفر نیز مسافرت هوایی داشتن ،😀
-میگن ایران درصد فلاکت اش بالاست اما در یک ماه دسامبر ۲۰۲۱ بیش از هزار و چهارصد باب ملک تو ترکیه توسط ایرانیها خریداری شده .😀
-میگن ایرانیها گرسنه هستن ولی در ماه سپتامبر نزدیک ۲۰۰ هزار نفر سفر به ترکیه داشتند😀.
- امار جهانی فقر در ایران در سال ۱۳۸۶ به زیر ۸ دهم درصد رسید و این یعنی ایران جز ده کشور با کمترین میزان فقر در جهان در سال ۸۶ بوده است.
- به گزارش انجمن بینالمللی جراحی زیبایی (isips)در سال ۲۰۱۳ بیش از ۲۴ میلیون عمل جراحی در دنیا انجام شده که ایران با بیش از ۲۰۰ هزار جراحی زیبایی جز ده کشور اول جهان میباشد یعنی ایران یک درصد جمعیت جهان رو داراست اما ۸ درصد عمل جراحی نسبت به جمعیت داشته .
- همه مردم از نداری مینالند اما رتبه اول واردات غذای سگ تو منطقه غرب آسيا هستیم.
-همه مردم ندارن اما وقتی از درب کلینیکهای کاشت مو رد میشی انگار رفتی مکه دور خونه خدا همه با سر باند پیچی سفید هستند.🤭😀😀😀😀
- مردم ندارند ولی برای مرغ و روغن گرون تر میرن تو صف کیلومتری
- ترافیک شهرها و کافهها و رستورانهای شهرها خود گویای وضعیت بد مردم است.
-در حال حاضر روزانه بیش از ۱۱۰ میلیون لیتر بنزین در پالایشگاههای کشور تولید میشود که بیشترین مصرف در ۲۸ اسفند در کل کشور بیش از ۱۰۴ میلیون لیتر مصرف شد، اما میانگین مصرف بنزین در کشور ۸۰ میلیون لیتر میباشد این یعنی مصرف بنزین ایران سه برابر مصرف پرجمعیت ترین کشور دنیا یعنی چین میباشد، چین با جمعیتی ۱.۵ میلیاردی ۴۵۰ میلیون لیتر بنزین مصرف میکند، اگر مصرف بنزین ایران رو تو دریاچه ارومیه بریزیم در عرض مدتی پر میشود، حالا مسافرتها و مصرف بنزین ایران رو مقایسه کنید با سایر کشورها
-ما بدبختیم ولی مصرف برقمون ۶ برابر میانگین جهانی😀
- ما نداریم ولی مصرف گازمون با جمعیت ۸۰ میلیونی که بعضی جاها هنوز گاز ندارن ۶.۷ برابر میانگین جهانی و معادل ۱۲ تا کشور ثروتمند اروپایی گاز مصرف میکنیم.😀
- اما در مصرف آب فاجعه هستیم و رکورد جهانی رو زدیم رتبه اول دنیا در مصرف آب شیرین نسبت به جمعیت اونم با خشکسالی شدید کشور، چین روزانه ۵۸۵ مصرفش آب داره ایران۱۹۵ امریکا با ۵۰ ایالت که هر ایالت اندازه ایرانه با اون بارندگی حدود ۴۰۰ میزان مصرف آب داره، در کشورهای توسعه یافته روزانه ۷۰ لیتر در شبانه روز ایران ۳۰۰ لیتر در روستاهای ایران تا ۴۵۰ لیتر مصرف 🤭😀
با همه این اوصاف مردم تصور میکنن ایران از یه کشور جنگ زده و قحطی زده بدتره و فکرشون توسط رسانهها جادو شده اما واقعیت اینه که ایران با تمام مشکلاتش از نیمی از کشورهای دنیا وضعیت به مراتب بهتری داره🇮🇷💪
*ایران همه را به دنبال خود کشانده*
🍏 سیر تحولات منطقه ای و جهانی به طور عجیبی و به سرعت در حال تغییر می باشد و کشورها و قدرتهای جهانی نیز با سرعتی بالا در حال گرفتن آرایشهای گوناگون و بلوک بندیهای مختلف در حوزه های استراتژیک می باشند
🍏 در میانه این غوغای جهانی ، نوع سیاستگذاری بسیار عالی جمهوری اسلامی ایران ، باعث شده است از همه جهات و جوانب از سوی کشورهای جهانی به ایران توجه کامل بعمل آید
چه از سوی دوستان ایران
چه از سوی دشمنان بزرگ ایران !
در این خصوص لازم است به طور خاص و دقیق به آن موارد اشاره کرد تا مردم بدانند ایران امروز در چه موقعیت مهمی قرار گرفته است
و مراقب باشند تا فتنه گران این موقعیت جهانی را از درون تضعیف ننمایند
1️⃣ حضور پرحجم روسای جمهور کشورهای همسایه و منطقه یا وزیران خارجه آنها در ایران
نشان دهنده میزان برنامه ریزی خوب سیاست خارجه ایران و هدف گذاری دقیق آن می باشد
2️⃣ عضویت سریع ایران در سازمان بزرگ و عظیم شانگهای نشان از میزان اهمیت ایران در این موقعیت زمانی را دارد
3️⃣ دعوت سریع کشورهای روسیه و چین از جناب آقای ریسی در اجلاس مهم ( بریکس ) نشاندهنده نقش و اهمیت ویژه ایران را می رساند
4️⃣ حضور سراسیمه بورل نماینده ویژه اروپا به ایران در خصوص برجام و خبرهایی از توافقهای حاصله ، نشان می دهد
*که غرب هم نیازمند نقش و بازی مثبت ایران در این وضعیت بحرانی انرژی جهانی می باشد*
5️⃣ هماهنگ سازی ایران با روسیه و چین و ونزوئلا و عراق در حوزه انرژی ، نشان از دست بالای ایران در موقعیت سازی استراتژیک جهانی می باشد
6️⃣ به حاشیه بردن و خنثی کردن نقش ترکیه و امارات و عربستان در منطقه و وادار کردن عربستان به آتس بس با یمن و قبول شروط یمنیها
نشان از هدف گزاری های دقیق ایران را می دهد
7️⃣ بهم ریختن اوضاع داخلی اسراییل و وارد نمودن ضربات متعدد اقتصادی و امنیتی به آن
و ساقط کردن کابینه ( بنت )
به نحوی که ایران توانسته در این موقعیت حساس ، نقش اسراییل را در منطقه کاملا خنثی نماید
8️⃣ امروز هر بلوکی ایران را داشته باشد
می تواند برنده این تحولات جهانی باشد
و ایران نمی بایست با هیچ قیمتی این موهبت بزرگ را از دست بدهد
🍏 مردم عزیز ما باید بدانند علیرغم پذیرش مشکلات کنونی ایران امروز دقیقا بر روی سکوی پرش بزرگی قرار گرفته است که این پرش و گام بزرگ نیازمند همکاری و همدلی ملت بزرگ و سترگ ایران را دارد
🍎 امروز جای هیچگونه اشتباهی نیست و نمی بایست سیاستگذاران ما دچار تحلیل اشتباه شوند
یا ملت شریف و کریم ما اسیر فتنه انگیزهای رسانه های مسموم خارجی و داخلی قرار بگیدند
امروز ما در نقطه ثقل تحولات جهانی قرار گرفته ایم که می بایست به شدت از آن مراقبت و محافظت نماییم
باید خداوند را شکر گزار باشیم
*خداوند حافظ ملت ایران باشد*
*خداوند حافظ رهبری و نیروهای مسلح ما باشد*
والعاقبه للمتقین
۲/ ۴/ ۱۴۰۱
⚫🔵🟢🟣🔴🟤🟠
بررسی جنایات آمریکا4.ogg
355.5K
🔸بررسی ابعاد حقوق بشر آمریکایی
🎙نشست بصیرتی صوتی
🔰یاسر متانت/قسمت دوم
#برده_برداری
#حقوق_بشر
#آمریکا
#غرب_وحشی
#حقوق_بشر_آمریکایی
@nesfejahan_Es
🔴روزنامه جوان: یک شبکه جاسوسی آمریکایی-انگلیسی در دولت احمدی نژاد نفوذ کرده بود
🔹روزنامه جوان در بخشی از مطلبی که به تجلیل از حسین طائب رئیس پیشین سازمان اطلاعات سپاه پرداخته است نوشت: از نکاتی که درباره شخصیت فرمانده سابق اطلاعات سپاه باید به آن توجه شود، مقابله با یکی از خطرات جدی در دولت بهظاهر عدالتخواه احمدینژاد بود، بسیاری از متدینین و حامیان انقلاب که هنوز دل درگرو احمدینژاد دارند، بهصورت کامل اطلاع ندارند که نفوذ به معنای واقعی کلام، چگونه در دولت احمدینژاد اتفاق افتاد؟
🔹و چگونه یک پیرزن خبره و آموزشدیده به نام پریوش سطوت(همسر دکترحسین فاطمی)، بهراحتی و با چراغ سبز رئیسجمهور و مشایی، وارد حوزه برنامهریزی و تصمیمگیری برای دولت شد؟
🔹یکی از مشکلات در همان دوره، اقدامات پیچیده و خاص امنیتی برای رصد نفوذ شبکه انگلیسی – آمریکایی به داخل دولت بود که با توجه به نگاه افکار عمومی به آن دولت، امکان انتشار و رسانهای کردن بسیاری از اقدامات خلاف امنیت ملی نبوده است
🔹و تنها قسمتی از این کوه یخی، در ماجرای خانهنشینی احمدینژاد ظهور کرد که در همان مقطع، سازمان اطلاعات سپاه وارد حوزه عملیات و اقدام علیه جریان نفوذ و انحراف شد، درواقع با بصیرت و هوشیاری به موقع فرماندهی وقت اطلاعات، یکی از خطرناکترین جریانان سیاسی - امنیتی تاریخ معاصر، مورد ضربه قرار گرفت.
🔻کریدور شمال-جنوب، مسیری موثر برای کم اثر کردن تحریم های آمریکا
🔹کریدور حمل و نقل شمال – جنوب کشورهای حوزه اسکاندیناوی و روسیه را از طریق ایران به کشورهای اقیانوس هند و آسیای شرقی وصل میکند. پس از تحریمهای روسیه توسط غرب و تغییر نگاه تجارت روسیه به سمت شرق، این کریدور از اهمیت بیشتری برخوردار شد چرا که ترانزیت کالا بین هند و روسیه را تا ۷۲۰۰ کیلومتر و از نظر زمانی ارسال کالا از هند به شمال اروپا ۲۰ روز کاهش میدهد.
🔹این کریدور به صورت آزمایشی از بندر آستارخان به بندر انزلی و از آنجا توسط حمل و نقل زمینی به بندر عباس و نهایتا به مقصد نهایی که هند باشد بارگیری میشود، اما این مسیر ایدهآل نیست! مسیر به صرفهتر و ایمنتر مسیر ریلی است ولی حلقه گمشده آن مسیر ریلی قزوین-رشت-آستارا است که ۸۰۰ میلیون یورو اعتبار نیاز دارد. در دولت سیزدهم قرارگاه خاتم ۲۰ کیلومتر از آن را تکمیل کرده است.
🔹در صورت تکمیل این کریدور، ترانزیت کالا با ۴۰ درصد کاهش در زمان و ۳۰ درصد کاهش در هزینهها انجام خواهد شد، از این رو با دیپلماسی قوی میتوان هند و روسیه را برای سرمایهگذاری به جهت تکمیل پروژههای ریلی این کریدور و همچنین توسعه بندر چابهار ترغیب کرد. طبق مطالعات انجام شده، حداقل حجم صادرات از طریق این کریدور تا ۳۰ میلیون تن است از آنجا که هر تن ترانزیت بار حدود ۷۵ دلار درآمد مستقیم برای ایران همراه خواهد داشت، در صورت اتصال خط ریلی قزوین-آستارا و تکمیل کریدور شمال-جنوب، ظرفیت کسب درآمد تقریبا ۲.۲ میلیارد دلاری در سال برای ایران بوجود خواهد آمد.
🔹بنابراین یکی از بهترین راههای ایجاد درآمد ارزی و بی اثر کردن محدودیتهای آمریکا همین مسیر ترانزیت کالا و دیگر راههایی است که میتوان از طریق دیپلماسی اقتصادی با بسیاری از کشورهای جهان ایجاد کرد.
⚜️⭕️تورم در ۳۷ کشور جهان دو برابر دو سال قبل شد
🔺 شاخصهای اقتصادی نشان میدهد که روند افزایشی نرخ تورم در جهان برای مدت نامشخص ادامهدار خواهد بود.
🔹در اینباره روزنامه همشهری در گزارشی خاطرنشان کرد: اقتصاد جهان پیش از آنکه بتواند خود را تمام و کمال از چاله رکود ناشی از همهگیری کرونا برهاند، درون چاهی عمیق به نام تورم افتاد.
🔹 تورم تقریبا تمامی اقتصادهای جهان بهویژه اقتصادهای بزرگ در آمریکا و اروپا را تحتتأثیر قرار داده است. جنگ اوکراین، مختل شدن چرخه تامین کالا، افزایش قیمت انرژی و مواداولیه و همچنین موادغذایی در کنار اتخاذ سیاستهای مالی غیرمسئولانه از سوی بانکهای مرکزی، از عوامل اصلی ایجاد ابرتورمی است که جهان را درگیر خود ساخته است.
🔹 تا یکسال پیش، زمانی که اقتصاد جهان هنوز در قله شیوع ویروس کرونا و تبعات آن بود، افزایش نرخ تورم در نتیجه مختل شدن زنجیره تامین و کمبود نیروی کار، منجر به افزایش قیمتها شد، اما سیاستگذاران این افزایش قیمتها را گذرا میدانستند که به مرور زمان خودبهخود اصلاح خواهد شد.
🔹اکنون اما جهش نرخ تورم تحتتأثیر افزایش قیمت کالاها و صعودیشدن شاخصهایی مانند انتظارات تورمی مصرفکنندگان، به سطحی فراتر از حد کنترل رسیده و خوشبینی اقتصاددانان را درباره گذرا بودن این پدیده به چالش کشیده است. فارغ از این، مشخص نیست آیا بانکهای مرکزی در کشورهای مختلف میتوانند از عهده مهار غول تورم بربیایند یا خیر؟
🔹آمریکا بهعنوان بزرگترین اقتصاد جهان هم از این بحران مستثنا نبوده است. براساس جدیدترین گزارش اداره آمار اشتغال در آمریکا، نرخ تورم سالانه که براساس شاخص قیمت مصرفکننده برآورد شده، در ماه گذشته میلادی در آمریکا به ۸.۶ درصد رسیده و این بالاترین نرخ تورم طی ۴۱ سال گذشته در این کشور محسوب میشود.
🔹 نتایج پژوهشی جدید از مرکز تحقیقات پیو(PEW) نشان میدهد روند افزایش تورم در گوشه و کنار جهان قابل توجه است؛ بهطوری که از ۴۴ کشور مورد مطالعه این مؤسسه، نرخ تورم در ۳۷ کشور با اقتصادهای پیشرفته طی
۲ سال گذشته رشد چشمگیر داشته است.
🔹این پژوهش نشان میدهد قیمتهای مصرفکننده در تقریبا تمامی ۴۴ کشور نسبت به دوران پیش از شیوع کرونا به اندازه قابلتوجهی افزایش داشته است.
🔹مرکز تحقیقات پیو براساس دادههای سازمان توسعه و همکاریهای اقتصادی(OECD) گزارش داده که متوسط تورم سالانه در ۳۷کشور مورد بررسی در ۳ ماهه اول سال۲۰۲۲ دوبرابر ۳ ماهه اول سال۲۰۲۰ بوده است. در این میان، در ۱۶ کشور نرخ تورم در ۳ماهه اول سال ۲۰۲۲ بیش از ۴ برابر زمان مشابه در سال۲۰۲۰ بوده است. در میان کشورهای مورد بررسی، ترکیه در ۳ ماه اول سالجاری از بالاترین نرخ تورم برخوردار بوده و تورم آن به ۵۴.۸ درصد رسیده است...
💬 کدام کشورها به حذف ارز ترجیحی در ایران اعتراض کردند؟
🔹 یکی از مدیران اقتصادی دولت اخیرا در جلسهای با اشاره به وضعیت تامین کالاهای اساسی کشور گفته است: درباره نقش کالاهای استراتژیک در امنیت غذایی چند نکته باید در نظر گرفته شود؛ اول این که مواد غذایی در دسترس باشد. دسترسی یا فیزیکی است یا باید اقتصادی باشد. یعنی بعضیها اصلا پول ندارند بخرند و یا اصلا جنس نیست. به عنوان نمونه الان وضعیت جنگ اوکراین باعث شده که دسترسی فیزیکی به روغن کم شود. کویت پولدار است اما نگران است. کشورهای شمال آفریقا که اصلا گرفتار شدهاند و میگویند میزان ذخیره غذایی آنها زیر یک ماه است. پس معلوم است که دسترسی برای روغن وجود ندارد.
الان که دولت این سیاست حذف ارز ترجیحی را اجرا کرد، ۷ کشور منطقه فریادشان بلند شد و اعتراض کردند و برخی از اجناس در کشورهای عراق، امارات، تاجیکستان، ترکیه، پاکستان، افغانستان و ... گران شد. مشخص شد که این اقلام و اجناس از ایران به صورت قاچاق خارج میشود. یکی از مسئولین که متولی دانههای روغنی است چند وقت قبل در جلسهای میگفت که من در فروشگاهی در تاجیکستان دیدم که همه روغنها از دو برند معروف ایرانی است که در بازار آنجا به فروش میرسد و این در حالیست که ما در داخل برای تولید روغن ارز ترجیحی میدادیم اما تولیدکنندگان به قیمت جهانی صادر میکردند.
🔴 ونزوئلا یک میلیون هکتار زمین در اختیار ایران قرارد داد
علی رضوانیزاده نائب رئیس انجمن کشت فراسرزمینی:
🔹 ونزوئلا با هدف کشت فراسرزمینی یک میلیون هکتار زمین کشاورزی در اختیار ایرانیان قرار داده است.
🔹اقلیم ونزوئلا برای کشت گندم مناسب نیست، این کشور برای کشت محصولات استراتژیکی چون ذرت و سویا مناسب است؛ ارزش اقتصادی سویا به مراتب از گندم بالاتر است.
🔹ونزوئلا مستعدتر از برزیل و روسیه برای کشت فراسرزمینی است. به نظر میرسد این کشور میتواند خلاء اوکراین را در جهان پرکند. باید از روابط خوب سیاسی شگل گرفته بین ایران و ونزوئلا برای ایجاد امنیت غذایی کشور و جهان بهره بگیریم؛ متاسفانه ما در زمینه فرصتسوزیها در جهان در رتبه نخست هستیم.
❇️پیغام باقری در دوحه قطر به امریکایی ها وپاسخ نماینده امریکا
🔻جناب آقای جوزف بورل به نماینده امریکا بگویید همین الآن با کشور متبوعش و رئیس جمهورشان تماس بگیرد تا دستور بدهند سرمایه های انتقالی مردم ایران در زمان شاه به امریکا و اروپاو پولهای بلوکه شده ایران را به حساب ما بریزند ، ما توافقات وین را اینجا امضا می کنیم.
🔸نماینده اروپا لحظاتی بعد از سوی نماینده امریکا پیغام آورد ، شما صنعت هسته ای را در حد برجام محدود و تعطیل کنید، ما تحریم نفتی شما را برمی داریم، تحریم های اقتصادی هزارگانه را نیز برمی داریم ، درخواست شما در مورد پولهای بلوکه شده خارج از توافق برجام است پولهای بلوکه شده فرایندی دارد به مرور طی می شود.
🔹همین که تحریم های اقتصادی شما از جمله تحریم سپاه را برمی داریم وبه سوئیفت وصل می شوید، نفع اقتصادی شماست.
🔸باقری با تمسخر به مورا گفت: برداشتن تحریم نفتی ما که فقط سود امریکاست چون ما بیشتر نفت به اروپا صادر می کنیم و با کاهش قیمت نفت روزانه میلیونها دلار پول کمتری بدست می آوریم وطرفهای غربی پیوسته میلیونها دلار از کاهش قیمت نفع می برند.
🔹بدیهیست تعطیلی صنعت هسته ای هم به ضرر ماست.
کجای این توافق نفع اقتصادی ماست؟
🔸تنها نفع ما می توانست همین دادن پولهای بلوکه شده در امریکا باشد که آن را هم به نابودی صنعت هسته ای ما در حد برجام موکول می کنید ، چه تضمینی وجود دارد وقتی ما فردا نفت خودرا روانه اروپا کردیم ونفت ارزان شد همان پول کم نفتمان را هم بدهید؟ چه تضمینی وجود دارد وقتی ما صنعت هسته ای خودرا جمع کردیم ،شما پولهای بلوکه شده را بدهید؟
🔺آیا امریکا حاضر است چند کشتی بزرگ به عنوان ضمانت و وثیقه در اختیار ما بگذارد؟ پاسخی که مورا از نماینده آمریکا آورد این بود ؛ ما اجازه دادن چنین تعهداتی نداریم. مذاکرات دوحه در همین جا بدون نتیجه پایان یافت.
⁉️ بازنده بزرگ جنگ اوکراین و روسیه کیست؟
🔰 برای اینکه متوجه شوید دقیقا چه بلایی بر سر یورو در مقابل دلار در یک ساله گذشته آمده، نمودار سمت راست را نگاه کنید. سقوط یورو به معنای سقوط اروپا است. قدرت خرید کمتر و به مراتب زندگی سادهتر. این بلایی است که بحران اقتصادی آمریکا شروع کرد و حالا با جنگ اوکراین تشدید شده است...
🔰 نمودار دیگر قدرت روبل روسیه را در یک سال گذشته نشان می دهد. مقایسه این دو نشان می دهد که اولین بازنده جنگ اوکراین و روسیه، اروپایی ها بوده اند که دُمشان را به سیاست آمریکا گره زده اند.
#افول_دلار
#اوکراین
#بازنده_جنگ
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
@nesfejahan_Es
مطالبی مفید و کاربردی
لطفا جهت مطالعه آن ۲ دقیقه وقت بزارید.
👇👇👇
✅ترفند
میخواهید ذغال درست کنید بنزین و الکل ندارید؟ کاری نداره، یک مشت شکر روی چوب بریزید.
✅ترفند
برای از بین بردن زنگ زدگی بر روی وسایل، آنها را چند دقیقه در نوشابه قرار دهید.
✅ترفند
داخل غذاتون، زیاد روغن ریختید؟ کافیه در هنگام پخت، چند قطعه یخ داخل غذا بندازید تا روغن اضافه غذا گرفته بشه.
✅ترفند
برای از بین بردن بوی بد ماهی، میتوانید اون رو توی شیر بذارید ، شیر بوی بد ماهی رو میگیره و خوش طعمش میکنه!
✅دانستنیها
وقتی در رختخواب خوابتان نمیبرد به مدت یک دقیقه پشت سر هم پلک بزنید، اینکار باعث خستگی چشم میشود و در نتیجه راحت به خواب می روید.
✅دانستنیها
اگرمی خواهید برنج سفید و زیباتر برای مهمانتان درست کنید ، هنگام جوشیدن ، چند قاشق غذاخوری ماست به آن اضافه کنید.
✅دانستنیها
وحشتناک ترین بیماری قرن یعنی آلزایمر که با حواس پرتی های کوچک شروع میشود بر اثر مصرف شکر به وجود می آید.
✅دانستنیها
افرادی که سریع راه میروند از کسانی که معمولی راه میروند بیشتر عمر میکنند!
✅دانستنیها
چطوری میتونیم چای اصل رو از تقلبی تشخیص بدیم ؟ برای تشخیص چای اصل از تقلبی مقداری چای خشک را در آب سرد بریزید اگر چای رنگ داد، تقلبی است.
✅دانستنیها
10 عدد بادام به اندازه 5 پرس چلوکباب ارزش غذایی دارد.
✅دانستنیها
وقتی سردرد دارید فقط کافیه لیمو ترش رو نصف کنین و به پیشونیتون بمالین دیگه خبری از سر درد نیست.
✅دانستنیها
دوش آب سرد، متابولیسم بدن را افزایش میدهد سیستم ایمنی بدن را هم فعال میکند. سرما میتواند به کاهش استرس و تسکین علائم افسردگی کمک کند.
✅دانستنیها
بطریهای پلاستیکی آب را هرگز در فریزر قرار ندهید. این کار باعث آزاد سازی سم دیوکسین از پلاستیک شده که سمی قوی برای بدن است.
✅دانستنیها
برای بریدگی های خفیف از زرد چوبه استفاده کنید. زردچوبه دارای نوعی خاصیت تنگ کنندگی است که باعث بهبود سریعتر زخم میشود.
✅دانستنیها
روش تشخیص اصل یا تقلبی بودن عسل،
عسل را داخل لیوان محتوی آب سرد بریزید اگر بصورت عمودی و بدون حل شدن ته لیوان جمع شد عسل مرغوبی است.
✅دانستنیها
بیشتر محتوای روغنهای مایع از پارافین خوراکی که محصول پالایشگاهای نفت است درست شده است که کلسترول خون را افزایش میدهد.
✅دانستنیها
ترس باعث از کار افتادن «کلیه ها» میشود، از ترساندن همدیگر حتی بعنوان شوخی بپرهیزید!
✅دانستنیها
بیشترین مقدار انسولین در پاشنه پاست، کسانی که دچار دیابت یا قند خون بالا هستند اگر روزانه به مدت 10دقیقه سنگ پا بزنند باعث تنظیم انسولین خواهد شد!
✅دانستنیها
ماساژ شصت به مدت یک دقیقه آن هم بطور آرام ضربان قلب را منظم، تنفس را آرام و احساس خفگی را از بین میبرد.
✅سلامتی
بلعیدن یک یا دو حبه سیر قطعه قطعه شده به همراه آب ، می تواند از ناراحتی های قلبی جلوگیری کند ، کلسترول خون را کاهش دهد و سیستم ایمنی بدن را به طور شگفت انگیزی تقویت کند.
✅سلامتی
زنجبیل قوی تر از شیمی درمانی است، زنجبیل در کنار زرد چوبه و فلفل خاصیت ضد سرطانی دارد. یکی از دلایل شهرت زنجبیل به عنوان یک ماده غذایی مفید، کوچک کردن تومورها است.
✅سلامتی
مصرف چند بادام در روز سبب تندرستی بیشتر بدن میشود خوردن بادام از گرسنگی شدید جلوگیری میکند تاثیر مثبتی بر قلب میگذارد و از بروز بیماری دیابت نوع دوم و آلزایمر جلوگیری میکند.
✅سلامتی
خواص معجزه آسای کُنْدُر : دشمن فراموشی و نابود کننده آلزایمر است گرمازدگی را از قلب میزداید. دیده را جلا میدهد.
#سلامتی
#تغذیه
#دارو
#طب_اسلامی
@nesfejahan_Es
🔰علامه امینی، مرزبان تشیع
🔸️در تاریخ مرحوم علامه امینی داستانهایی است که ایشان برای پیدا کردن مدرکی چه قدر زحمت میکشید و [اگر] نایاب بود [و] پیدا نمیشد، متوسل میشد به امیرالمومنین علیهالسلام، فردا کتابش به یک بهانهای حاضر میشد؛ در یک جایی میدید، یا کسی از مسافرتی میآمد برای او هدیه میآورد. شاید اینها اسمش برکتی است که خدا به کار میدهد.
🔹️از این داستانها در زندگی علما و بزرگان و بندههای خاص خدا زیاد است.
✍۱۳۸۸/۰۹/۱۹مرحوم علامه مصباح
🔺️انتشار به مناسبت ایام رحلت علامه امینی رحمتاللهعلیه
#غدیر
#الغدیر
#علامه_امینی
#علامه_مصباح
@nesfejahan_Es
⛔️جناب آقای #مسیحمهاجری و همه حامیان دوآتشه مرحوم هاشمی رفسنجانی تحویل بگیرند!
اما به راستی چرا نمیتوان و نباید حساب فائزه هاشمی را از حساب شخص هاشمی و جریان حامی او جدا کرد؟
اولا فائزه هاشمی یک فرد معمولی نیست که نظرات شاذ و بعضا خلاف مسلمات دینی و قانونی دارد، او برآمده از دل جریان قدرتمند سیاسی_خانوادگی آقای هاشمی است؛ هم دختر اوست، هم عروس مرحوم لاهوتی، هم عضو شورای مرکزی حزب دستساز موسوم به کارگزاران!
طبعا او همواره از #حاشیهامن و قدرت پنهان جریان سیاسی منسوب به آقای هاشمی بهره برده وگرنه هرگز یک شخص معمولی نمیتواند اینچنین ساختارشکنانه و بعضا دینستیزانه موضعگیری نماید و از چنگال قانون بگریزد!
ثانیا آقای هاشمی و حامیان دوآتشه ایشان به طور شفاف و صریح با اظهارات و عملکردهای جنجالی وی مرزبندی نکردند! گرچه گاهی برای آرام کردن فضای سیاسی و خروج از فشار افکار عمومی، چنین ژستی گرفته میشود اما مرزبندی یعنی دیگر فرد مطرود نتواند از ظرفیت سیاسی و پایگاه اجتماعی شما بهرهمند باشد و اگر غیر از این باشد یعنی اتفاقی جز یک نمایش در کار نیست!
ثالثا مخاطبان و مردم فائزه را از پدرش و همه حامیان هاشمی جداگانه تصور نمیکنند و چنانچه فاصلهگذاری بسیار شفاف صورت نپذیرد، ملت همه شذوذات را به پای شخص مشهور میگذارند(درست یا غلط)
لذا آنگونه که در برخوردهای امام (ره) و رهبری با برخی نزدیکان در موارد مشابه سراغ داریم، حامیان هاشمی باید تکلیفشان را با این مواضع روشن کنند!
⛔️ زمانی امضا کری بود و امروز تصویب کنگره تضمین است
با توجه به پایان دور جدید مذاکرات هستهای در دوحه قطر و نبود اراده جدی از سوی آمریکاییها در عمل به تعهدات برجامی، رسانههای منسوب به اصلاحطلبان و دولت سهامی اعتدال سعی در مقصر جلوه دادن دولت انقلابی دارند!
نکته :
1⃣ روزنامه آرمان در مطلبی پیرامون مذاکرات دوحه نوشت: «واقعیت این است که هیئت مذاکرهکننده ایرانی میداند، آمریکا نمیتواند برای همیشه تضمین دهد و اگر قرار باشد تضمینی دهد این کنگره است که باید این موافقتنامه را تصویب کند تا به صورت قانون درآید وگرنه اگر الان رئیسجمهور فعلی آمریکا این موافقتنامه را امضا کند، رئیسجمهور بعدی آن را لغو میکند.»
2⃣جریانی که دیروز ادعای «امضای کری تضمین است» و «امکان ندارد آمریکا زیر تعهدش بزند و نمیتواند این کار را بکند؟» داشت، امروز به وضوح نقد دیروز دلسوزان نظام را تأیید میکند؛ که تضمین وابسته به تصویب کنگره است و در غیر این صورت، امضای رئیسجمهور فعلی آمریکا توسط رئیسجمهور بعدی لغو خواهد شد، که شد و حال آنکه پاسخ آن ادعاهای خلاف واقع و فرصتسوزی هشت ساله را چه کسانی باید بدهند؟
3⃣بانیان وضع موجود از تغییر تیم فعلی مذاکرهکننده سخن میگویند و جایگزینی کسانی را مطالبه میکنند که به برجام اعتقاد دارند و اما آیا منظور آنها از برجام همان برنامه جامع اقدام مشترک با عمل به همه تعهدات توسط ایران و دستاورد هیچ در قبال آن است که از آن جز عبرتی به جای نمانده که تیم فعلی به درستی با پند گرفتن از برجام قبلی بر سر میز احیای برجام حضوری هوشمندانه دارد.
🔺نکته پایانی: آمریکا در دور قبل مذاکرات از لغو تحریمها در قبال بازگشت ایران به تعهداتش سر باز زده و به سراغ فشار و تهدید به استفاده از مکانیسم ماشه، ارجاع پرونده به شورای امنیت و در نهایت صدور قطعنامه شورای حکام رفته بود که با مقاومت هوشمندانه دولت انقلابی از این حربه ره به جایی نبرد و با توجه به تشدید بحران انرژی به واسطه جنگ روسیه و اوکراین با یک تغییر تاکتیکی نه راهبردی دوباره به میز مذاکره برگشت تا با سوءاستفاده مقطعی از صادرات نفت ایران و ایجاد توازن در بازار عرضه انرژی، مشکل حاد انرژی در غرب را حل کند بدون اینکه چرخه انتفاع اقتصادی در دایره تحریمها و بازگشت پول فروش نفت به داخل رقم بخورد.
🔴«نفوذ»؛ برنامهای برای تغییر محاسبات و باورها
♦️امام خامنه ای :«برنامهی نفوذ در کشور یک برنامهی جدّی استکبار است، برنامهی جدّی آمریکاییها است؛ دارند دنبال میکنند که نفوذ کنند... یکی از آماجهای این نفوذ مسئولانند؛ آماج دوّم مردمند. مسئولان آماج این نفوذند؛ برای چه؟ هدف چیست؟ هدف این است که محاسبات مسئولان را عوض کنند و تغییر بدهند... نفوذ برای این است که این محاسبات در ذهن مسئولین عوض بشود. آنوقت، وقتی نتیجه این بشود که فکر مسئولین و ارادهی مسئولین در مشت دشمن قرار بگیرد، دیگر لازم نیست دشمن بیاید دخالت مستقیم بکند...
♦️آماج دوّم مردمند. باورهای مردم باید عوض بشود؛ باور به اسلام، باور به انقلاب، باور به اسلام سیاسی، باور به اینکه اسلام غیر از کارهای شخصی وظایف عمومی هم دارد، حکومت هم دارد، جامعهسازی هم دارد، تمدّنسازی هم دارد؛ باور به نفی اینها [جایگزین شود]. اینها باید از ذهن مردم زدوده بشود، عکسش در ذهن مردم جا بگیرد.»
♨️ جهش ۳۰ میلیارد دلاری درآمد نفتی ایران بدون برجام
🔰 طبق گزارش اوپک، درآمد نفتی ایران در سال 2021 به 25.3 میلیارد دلار رسید که این رقم نسبت به سال 2020 بیش از 3 برابر شده است.جهش صادرات نفت از روزانه 400 هزار بشکه به بیش از یک میلیون بشکه و افزایش قیمت نفت، دلیل اصلی افزایش درآمدهای نفتی دولت سیزدهم در سال گذشته میلادی بوده است.
🔰 طبق قانون بودجه 1401، درآمد نفتی ایران در سال جاری به 36 میلیارد دلار افزایش مییابد و طبق محاسبات، در صورت موفقیت اقدامات وزارت نفت در بازارسازی نفت ایران، این رقم در سالهای آینده تا 50 میلیارد دلار هم قابل افزایش است.درآمد نفتی 36 میلیارد دلاری ایران در سال جاری در حالی رقم میخورد که میانگین درآمد نفتی ایران در دولت یازدهم و دوازدهم سالانه 37.5 میلیارد دلار بوده است.
غ رسیده اند و اینچنین دستاوردهای ما را بایکوت میکنند آن هم توسط عوامل داخلی خودمان، اگر بگذارند دولت رئیسی کار خود را انجام دهد با توجه به ویرانه ای که روحانی تحویل داد از سال آینده رشد چشمگیر اقتصاد کشور آغاز خواهد شد به شرطی که غرب نتواند با تحمیق قشر بیسواد و نا آگاه داخلی عام ایجاداغتشاش و دو دستگی شود و مثل فتنه سال ۸۸
✍️ دستاوردهای مهم کشور را نابود کند ،اینها فقط گوشه ای از کارهای انجام شده بود که توضیح همه این عوامل و همچنین کارشکنی مهره های فاسد و نفوذی که چهل سال حتی تا بالاترین مناصب امنیتی هم رسیده اند خارج از حوصله بحث است متاسفانه برخورد با آنها به این راحتی نیست زیرا قسمت زیادی از اقتصاد کشور دست مافیای فاسد اقتصادی و امنیتی است همین حذف ارز ترجیحی دولت قبل یعنی کوتاه کردن دست مافیای فاسد از سفره مردم در بخش واردات گندم و خوراک دام و طیور اما دیدیم چه آتشی که بپا کردند حالا بحث خودرو قند و شکر چای و بیشتر صنایع مهم هست که باید کم کم تصفیه شوند ، واین در حالی است که قدرت رسانه ای اینها باعث میشود از نادانی عده زیادی از مردم به نفع خود و علیه مردمان ساده دل استفاده کنند، تاریخ صدر اسلام را دقیقا مطالعه کنید آنجا متوجه خواهید شد که اگر حاکم جامعه علی ع باشد اما مردم فهم و سواد سیاسی و رسانه ای درست و حسابی نداشته باشند در آخر امام را مستأصل میکنند البته این بار تاریخ تکرار نخواهد شد. ان شاءالله
*هیچگاه در تاریخ روسیه اینقدر به ایران وابسته نبوده است؛*
دشمنی روسها و بدعهدی های متعدد آنها در تاریخ ایران بسیار آشکار و واضح و پر تکرار است.
ایران خسارتهای زیادی از رفتار و قراردادهای خود با روسیه دیده است.
*آیا روسها می توانند این بار هم به ایران خیانت کنند؟*
این دغدغه اکثریت قریب به اتفاق ایرانیان است در خصوص رابطه با روسیه.
باید اعتراف کرد تقصیر روسیه نبوده که ایران کشوری ضعیف بوده و نتوانسته است از منافع خود محافظت کند. ما اگر بازی سیاست را بلد بودیم و قدرت کافی داشتیم، روسها قادر نبودند از ما باج بگیرند.
*نزاع، کشمکش و فساد سه عنصر موفقیت روسها در ایران بوده است*.
*سوریه نقطه شروع همکاری های ایران با روسیه بود. این دو کشور در کنار یکدیگر بزرگترین قدرت سخت و نرم جهان را تشکیل دادند و حمله حدود ۴۳ کشور را به سوریه خنثی کردند. روسها بدون ایران در تله ایی مثل حمله شوروی به افغانستان گیر می کردند و ایران بدون روسیه قادر به جلوگیری از سناریو عراق و افغانستان در سوریه نبود.*
روسها تا زمانی که توسط اروپا و آمریکا تحریم نشده بودند، تصور نمی کردند هدف و غایت تحریم ها ایران نیست ، بلکه چین و روسیه است. دقیقا از آن زمان رای روسیه و چین در جهت منافع ایران قرار گرفت. *بازی ناشیانه غرب از سلاح تحریم، روسیه را با ایران مشترک المنافع کرد*.
حمایتهای گسترده روسیه از ایران و بالعکس تنها و تنها بخاطر منافع دو کشور است.
اکنون روسیه در جنگ اکراین در شرایط بسیار حاد قرار گرفته و چین و ایران تنها تکیه گاه روسها هستند. رابطه ایران با روسیه شاهرگ حیاتی جنگ اوکراین است. ایران اکنون بعد از چین بزرگترین و مهمترین بازیگر جنگ اکراین است.
شرایط روابط بین الملل، بکلی تغییر کرده است و یمن هم در کمال ناباوری به بازیگری مهم در سطح جهانی تبدیل شده است. *مذاکرات قطر شکست خورد، چراکه ایران در شرایط جدیدی قرار گرفته است. کاملا جدید و کاملا ارزشمند*.
*روسیه تلاش می کند مناقشه اکراین را تا فصل زمستان آینده ادامه دهد. این کابوس اروپاست. میلیونها اروپایی بخاطر سیاست غلط سران خود در معرض مرگ ناشی از سرما و گرسنگی قرار گرفته اند.*
ایران شرایط جدیدی در مذاکرات تعریف کرده است و امتیازات بیشتری را مطالبه می کند. این برای اروپایی ها بخصوص آلمان و فرانسه دردناک است.
گروه بریکس و پیمان شانگهای ایران را از برجام بی نیاز کرده است.
آلمان ها از اینکه تامین ۴۰ درصد سوخت شان در خطر قرار گرفته و بدتر از آن مجبور هستند در زمین سخت آمریکا و انگلیس بازی کنند، بارها ابراز ندامت کرده اند و در قضیه تحریم خط لوله نورد استریم، عملا و آشکارا به خطای راهبردی خود اذعان می کنند.
اما انگلیس بدنبال آن است که خسارت ۱۰۰۰ میلیارد دلاری برگزیت را، با جنگ اکراین از آلمان و فرانسه بگیرد و فعلا این دو قدرت اروپایی تاوان سختی بخاطر همراهی با آمریکا و انگلیس دارند می پردازند.
مواضع ایران، چین و روسیه روز به روز نزدیکتر میشود و مواضع اروپا و آمریکا روز به روز دور تر.
در شطرنج کشنده سیاست، اروپا و آمریکا در زمین اکراین در حال بازی هستند و اکراین هزینه های سنگینی بابت جنگ می پردازد و کمکهای قدرتهای بزرگ قطره چکانی و کم ارزش است. شاید بزودی کشوری بنام اکراین وجود نداشته باشد. شاید اروپایی ها بزودی مجبور شوند استقلال اکراین را به روسها بفروشند.
*ذخایر استراتژیک آمریکا رو به اتمام است، ایران در حال فروش نفت روسیه است و از آن منتفع شده است و یمن قادر است هر بشکه نفت را تا سیصد دلار بالا ببرد. اینست تحولات سریع سیاسی در جهان که بقول آقای امیر عبداللهیان «هیچ کس قادر نیست برای آن برنامه ریزی کند».*
اما از سوی دیگر هم احتمال گسترش مناقشات دور از ذهن نیست. چراکه همه چیز اروپایی ها در معرض خطر قرار گرفته است.