✴️❇️✴️ چشمه ای از کرامات عسکری علیه السلام
❓❓حسن نصيبى نقل كرده، مى گويد: در دلم گذشت كه آيا عرق جنب پاك است، يا نه؟ به در منزل امام ابو محمد، حسن عسكرى علیه السلام آمدم تا از آن حضرت بپرسم، شبانگاه به منزل او رسيدم و در آن جا اقامت كردم چون سفيده صبح دميد امام علیه السلام از منزل بيرون شد، ديد من خوابيده ام، مرا بيدار كرد و فرمود:
✅"اگر عرق جنب از حلال باشد، آرى پاك است و اگر از حرام باشد، نه. "
📚مرات الزمان ص ۱۹۲
__________________
✴️❇️✴️ اسماعيل بن محمد عباسى روايت كرده، مى گويد: از حاجتى كه داشتم خدمت امام عسکری علیه السلام شكايت كردم و قسم ياد كردم كه نه يك درهم و نه بيشتر، هيچ مبلغى نزد من نيست، امام رو به من كرد و فرمود:
⏪آيا به دروغ سوگند مى خورى، در حالى كه دويست دينار در زير زمين پنهان كرده اى؟ البته اين حرف را بدان جهت نمى گويم كه چيزى ندهم! آن وقت رو به غلامش كرد و فرمود: آنچه همراهت هست به اين مرد بده
غلام، صد دينار به من داد، سپس رو به من كرد و فرمود:
🛑تو آن پولهايى را كه دفن كرده اى با وجود نياز شديدى كه دارى از دست خواهى داد
☘اسماعيل مى گويد: بعدها احتياج پيدا كردم هر چه جستم نيافتم پيگيرى كردم ديدم پسرم جاى آنها را يافته و آنها را دزديده و فرار كرده است.
📚نورالابصار ۱۵۳.
🔅🔅🔅 شاید برای شما خوانندهء محترم پرسشی پیش آید:
🔴🔴🔴 انگیزهء حضرات معصومین علیهم السلام در امر غیبگویی از رفتار نادرست برخی از یاران شان چه بود ؟
✅✅✅ پاسخ : یکی از شاخصه های تربیتی ائمهء اطهار علیهم السلام [ البته نه همیشه و نه نسبت به همهء یاران ] بیدار سازی یاران خود بود از خواب غفلت ؛ و در نتیجه، هدایت و رشد معرفتی آنها در امر پرهیزگاری، امام ، پدری دلسوز است و آموزگاری کاردان ؛
📌با بررسی گزارش های رسیده از کرامات امامان معصوم ، متوجه می شوید که امام ، در ضمن برآورده کردن حاجتی از دوستانش، چندین امر تربیتی را لحاظ می کند که طبیعتا ، غیبگویی، به نوعی بهانه ای میشود برای تاثیرگذاری روانی بر مخاطب که ضمن فراگیری آداب و آیین بندگی ، به جایگاه عظیم امام نیز معرفت پیدا کند...
#کانال_نشست_معارفی
https://eitaa.com/neshaste_maarefi
#مرکز_تخصصی_تبلیغ
#آفتاب_سامراء #مؤسسه_خاتم_النبیینصلیاللهعلیهوآله
💢آماده سازی شیعیان برای دوران غیبت💢
امام حسن عسکری علیه السلام، با توجه به شرایط خاصّ زمان خویش، افکار عمومی به ویژه خواصّ شیعه را برای پذیرش غیبت آماده می ساخت تا مبادا مردم با شنیدن غیبت کبرای مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) آن را انکار کنند.
🔆احمد بن اسحاق یکی از یاران خاص و گران قدر امام یازدهم (علیه السلام) می گوید: به حضور امام عسکری (علیه السلام) رسیدم. می خواستم درباره امام بعد از او بپرسم. حضرت پیش از سؤال من فرمود:
♻️(احمد بن اسحاق!) خداوند از زمانی که آدم را آفرید تا روز قیامت، هرگز زمین را از (حجت) خالی نگذاشته و نمی گذارد. خداوند از برکت وجود (حجت) خود در زمین، بلا را از مردم جهان دفع می کند و باران را می فرستد و برکات نهفته در دل زمین را آشکار می سازد.
✅ عرض کردم: «پیشوا و امام بعد از شما کیست؟ حضرت به سرعت برخاست و به اتاق دیگر رفت. طولی نکشید که برگشت؛ در حالی که پسر بچّه ای را که حدود سه سال داشت و رخسارش هم چون ماه شب چهارده می درخشید، به دوش گرفته بود.
🔵فرمود: (احمد بن اسحاق!) اگر پیش خدا و امام محترم نبودی، این پسرم را به تو نشان نمی دادم.
🔷او هم نام و هم کنیه رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) است.
🔷زمین را پر از عدل و داد می کند. چنان که از ظلم و جور پر شده باشد.
🔷او در میان امت من (از نظر طول غیبت) همچون (خضر) و (ذی القرنین) است.
🔷او غیبتی خواهد داشت که (در اثر طولانی بودن آن) بسیاری به شک خواهند افتاد
🔷و تنها کسانی که خداوند آنان را در اعتقاد به امامت او ثابت نگه داشته و توفیق دعا جهت تعجیل قیام و ظهور او را بخشیده، از گمراهی نجات می یابند.»
📚کمال الدین و تمام النعمة، ج۲، ص۳۸۴
#کانال_نشست_معارفی
https://eitaa.com/neshaste_maarefi
#مرکز_تخصصی_تبلیغ
#آفتاب_سامراء #مؤسسه_خاتم_النبیینصلیاللهعلیهوآله
📣قابل توجه معارف جویان گرامی📣
سلسله برگهای معارفی آفتاب سامراء در برگ دوازدهم به اتمام میرسد و به زودی آزمون این دوره برگزار میگردد.
🚫قفس درندگان⛔️
😞بسیار افسوس برانگیز است تعامل ددمنشانه امت مسلمان با ولیّ خدای!
امتی که سایه بان رحمت را از سیاهی نقمت بازنشناسد والفبای جوانمردی و رأفت را ازیاد بَرَد ، همان بِه که در چنگال درندگان اموی و عباسی گرفتار آید و کام خود را با طعم جور و بیداد تلخ سازد.
🕸نحریر علیه اللعنه شکنجه گر طاغوت بنی العباس ، با بی رحمی و قساوت تمام ، چنان بر حضرتش سخت می گرفت که همسرش زبان به اعتراض علیه او گشود و مقام ملکوتی و معنوی حضرتش را بدو گوشزد نمود:
«من در مورد این رفتار (خشونت بار) با حسن بن علی نگران هستم.»
🗣نحریر با خشم (شیطانی خود) گفت :
«او را در قفس درندگان خواهم انداخت!»
🔆🍀🔆این نقشهء شوم امّا نقش بر آب شد ! ناگاه دید حضرت در کنار درندگان به نماز ایستاده و آنان نیز گرد آن عالیجناب حلقه زده اند بی آنکه آزاری به ایشان برسانند!
📚کافی 1.ص513
#کانال_نشست_معارفی
https://eitaa.com/neshaste_maarefi
#مرکز_تخصصی_تبلیغ
#آفتاب_سامراء #مؤسسه_خاتم_النبیینصلیاللهعلیهوآله
💢حمایتهای امام عسکری علیه السلام💢
ایشان، به رغم محدودیّت شدید، دوستان خود را رها نمی کرد. بلکه حتی از زندان، حال آنان را تفقد می کرد و مشکلات فکری آنها را حل و فصل می نمود.
🎙ابویعقوب می گوید:
🌺«ابومحمد، از زندان به اصحاب و شیعیان خود پیام می داد که در تاریخ معیّن، در فلان نقطه یا در خانه فلانی اجتماع کنند و مرا در آن جا ببینند.»
✅اصحاب نیازهای فکری اجتماعی و اقتصادی خود را با آن حضرت در میان می گذاشتند و رهنمودهای لازم را به آنان ارائه می داد. سپس آنها با سلامتی به خانه های خود و امام به زندان بر می گشت»
📌در اثر محدودیت های شدید دستگاه خلافت، نه تنها خود امام با تقیّه و به صورت سرّی فعالیت می کرد، بلکه حتّی وُکلا و نمایندگان آن حضرت نیز، با شیوه های پنهان کاری و به دور از چشم بیدار و مراقب جاسوسان دربار، دست به فعالیت های سیاسی می زدند.
📚مروج الذهب، مسعودی، ص۲۶۳
_______________________
💢حمایت فکری و عقیدتی💢
❇️هدف امام از پشتوانه فکری و عقیدتی شیعیان تقویت روحیّه مذهبی آنان بود. او با حمایت نظری خود، آنها را از تهاجم شبهات و از شک و تردید نجات می داد. در این جا به یک نمونه اشاره می شود:
🎙محمد بن ربیع شیبانی، می گوید:
✅«در شهر اهواز، با مردی مشرک که قائل به ثنویّت بود مناظره کردم و بعد راهی شهر سامرا شدم در حالی که مقداری از حرف های آمیخته به شک او بر دلم اثر گذاشته بود.
⏪بر در خانه (احمد بن خضیب) نشسته بودم که ناگهان وجود نازنین امام عسکری (علیه السلام) را مشاهده کردم که از خانه خارج شد و نگاهی به من کرد، بدون آن که من آغاز به سخن کنم با انگشت سبّابه به من اشاره کرد و فرمود: «خدا یکی است، خدا یکی است. او را یکتا بدان» من با شنیدن این جمله، از شدّت احساسات و هیجان بیهوش شده و افتادم.»
📚همان،ص۳۸
#کانال_نشست_معارفی
https://eitaa.com/neshaste_maarefi
#مرکز_تخصصی_تبلیغ
#آفتاب_سامراء #مؤسسه_خاتم_النبیینصلیاللهعلیهوآله