🟢 برنامه های سه گانه برای مهار فقر شدید
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان این که هماکنون امکان هدف قراردادن فقر مطلق نیست تعداد افراد زیر خط فقر شدید را ۵ میلیون نفر عنوان و سه برنامه برای بهبود این خط فقر را تشریح کرد.
بررسی ها نشان می دهند در سال های اخیر، خط فقر مطلق که نشان دهنده ناتوانی افراد در تامین نیازهای اولیه شان (خوراک، پوشاک، مسکن و...) است، اگرچه از سال 98 با جهش روبهرو شده و از حدود 25 به 30 درصد رسیده است، اما از آن سال تا لااقل انتهای سال 1401، روندی نسبتاً با ثبات و با کاهشی اندک را طی کرده است.داده های دیگر همچنین حاکی از این است که از حدود سال 96 به بعد، در سایه تورم بالا و کاهش شدید ارزش پول ملی، سطح رفاه غیر فقرا نیز تنزل پیدا کرده است. به طوری که فاصله متوسط رفاه آن ها تا خط فقر (به استثنای دهک دهم) از حدود 1.8 برابر خط فقر، به 1.6 کاهش یافته است.همزمان با موارد فوق، مشاهده می شود که به دلیل وجود محدودیت های بودجه ای و ادامه روند تورمی در کشور، اقشار مشمول حمایت، با عدم کفایت یارانه نقدی و مستمری نهادهای حمایتی روبه رو شده اند.احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفت وگو با «جماران» وضعیت فقر در کشور را تشریح کرد و گفت: به لحاظ شاخصها الآن حدود 30 درصد از جمعیت کشور ما زیر خط فقر هستند و از بین بردن فقر مطلق یک آرمان و هدف است که باید به سمت آن حرکت کرد. وی یادآور شد: تا اواسط دهه 80 حدود 12 تا 15 درصد فقر مطلق داشتیم که بعد از موج اول تحریمها تا میانه دهه 90 به حدود 20 درصد رسید، اما با شروع موج دوم تحریمها و تورم شدید، از سال 1397 با شیب تندتری افزایش پیدا کرده و به 30 درصد در سال 1398 رسید. بر اساس دادههای مرکز آمار ایران و گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، از سال 1398 تا 1401 نرخ فقر نسبتاً ثابت و حدود 30 درصد یا 25 میلیون و 400 هزار نفر بوده است.وی با اشاره به دو نوع فقر مطلق و شدید گفت: فقر مطلق به موضوع تأمین حداقل نیازهای اساسی (مانند خوراک، پوشاک، مسکن، حمل و نقل و...) میپردازد.در حالی که فقر شدید یعنی درآمد یک فرد کفاف هزینه خوراک او را نمیدهد.در این راستا و بر اساس دادههای مرکز آمار، نرخ فقر شدید در کل ایران حدود ۶درصد با جمعیتی حدود۵میلیون نفر بوده است. وی تصریح کرد: اگر ما الآن نمیتوانیم فقر مطلق را هدف قرار بدهیم، در عوض میتوانیم خطهای کمتر را بگیریم و به تدریج آن را بهبود ببخشیم.
۱.لزوم ایجاد هماهنگی در نظام حمایتی
وزیر رفاه در ادامه به ۳برنامه دولت در راستای مهار فقر شدید اشاره کرد و گفت: یکی از این برنامه ها، هماهنگی بین نهادهای عمومی دولتی، غیردولتی و مؤسسات خیریه برای همافزایی است. هماکنون نظام حمایتی ما خیلی چندگانه است و این چندگانگی در خیلی از کشورها نیز دیده می شود، اما آن ها از طریق سازوکارهایی مثل شهرداری اقدام به هماهنگی در این زمینه می کنند. یعنی در هر شهر کسانی که در زمینه فقر کار میکنند، دور هم جمع میشوند و جمعیت را بین همدیگر تقسیم میکنند. وی افزود: از طریق یک سامانه متمرکز این کار میتواند انجام شود که مشخص شود هرکسی از کجا خدمات میگیرد. این سیاستی است که در برنامه هفتم طرح عنوان پنجره واحد خدمات حمایتی آمده و ما باید آن را اجرا کنیم.مقدماتش در دو دولت قبل فراهم شده و باید بتوانیم این را اجرا کنیم.
۲.پالایش سیاست های ناکارآمد
میدری کار دیگری را که انجام نشده و در عین حال بسیار برای اقتصاد کشور و بهخصوص فقر زدایی ضروری است، ارزیابی اثربخشی سیاست ها بیان کرد. وی با ذکر مثالی گفت: ما برای جوانی جمعیت خیلی سیاستها را انجام میدهیم ولی پول کم داریم؛ و حالا که پول کم داریم باید ببینیم کدام کار مؤثرتر است نه این که سیاستی با اثربخشی کمتر را اجرا کنیم. باید ببینیم از بین این بسته سیاستی کدامش اثربخشی بیشتری دارد. در کاهش فقر هم باید همین کار را بکنیم.
۳.میدان دادن به بخش خصوصی
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی سومین گام دولت چهاردهم برای مهار فقر شدید را این گونه بیان کرد: ما باید این ایده را در عرصه سیاست گذاری بپذیریم که برخی از اموری که الآن دولت در ایران انجام میدهد، شیوههای تأمین مالی آن ها وجود دارد. یعنی خیلی از امور هست که دولت دارد با منابع خودش تأمین مالی میکند و باید آن حوزهها را به بخش خصوصی واگذار کنیم ولی یک سری حوزهها مثل بحث آموزش و پرورش، بهداشت و حمایتهای اجتماعی کاری نیست که آن را به بخش خصوصی واگذار کنیم. وی در عین حال افزود: برای کارهای حمایتی مؤسسات خیریه هستند، ولی کفاف نیاز ما را نمیدهند؛ ما باید منابع بیشتری به بخش حمایتی انتقال بدهیم.
🧮 اخبار اقتصادی ایران
news_eghtesadi_iran
🔸واکنش معاون پارلمانی دولت سیزدهم به وام میلیاردی عشقی
سید محمد حسینی نوشت:
جناب رئیس بورس! مگر شورای عالی بورس حق دارد پرداخت وام میلیاردی را که مصداق تبعیض ناروا و خلاف قانون اساسی است، تصویب کند؟!
مگر مدیران حق دارند در اموال مردم و بیتالمال که نزدشان امانت است به نفع خود تصرف کنند؟!
مگر مولایمان نفرمود: ان عملک لیس لک بطعمة و لکنه فی عنقک امانة!
🧮 اخبار اقتصادی ایران
news_eghtesadi_iran
✅ کیهان: بانک جهانی بر گزارش «اسب زین شده» مهر تایید زد.
🔹کیهان در این مطلب نوشت:«اسب زین شده» یکی از تعابیری است که با استناد به آمارهای مختلف درباره عملکرد دولت سیزدهم در حوزههای مختلف مطرح شد و خیلی زود مورد استقبال گروه بزرگی از مردم و کارشناسان قرار گرفت.
🔹آنها که به تعبیر بانک جهانی، «دهه سوخته اقتصاد ایران» را در دولت حسن روحانی رقم زدند،تنها راه فرار از نتیجه عملکردشان را در تخطئه دستاوردهای دولت ناتمام رئیسجمهور شهید یافتهاند. آنها با کتمان موفقیتهای دولت سیزدهم،تقلا میکنند تا شاید عملکرد دهه ۹۰ را بپوشانند و روی ناتوانیهایشان در دولت چهاردهم سرپوش بگذارند.
🔹اما حقیقت پنهان نمیماند. دو ماه قبل بود که بانک جهانی گزارشی درباره موفقیتهای دولت سیزدهم منتشر کرد و بر گزارش اسب زین شده مهر تأیید زد. گزارش ۲۰۲۴ بانک جهانی از اقتصاد ایران در پایان دولت شهید رئیسی که در تیرماه منتشر شد، نشان داد که رشد اقتصادی بهصورت پایدار پنج و یک دهم درصد رسیده است؛ آنهم در میان تنشهای ژئوپلیتیک منطقه.
🔹این در حالی بود که این مرجع بینالمللی، پیش از این با اشاره به رشد سالانه منفی ۶ دهم درصدی تولید ناخالص داخلی سرانه ایران در ۸ ساله دولت روحانی و دو سال قبل از آن، از این سالها با عنوان دهه سوخته اقتصاد ایران یاد کرده بود.
🔹آمار صندوق بینالمللی پول نشان میدهد ایران با نرخ بیکاری هشت و 9 دهم درصدی در جایگاه ۱۷ جهان قرار گرفته و از شش کشور اروپایی نیز پایینتر است.»
🧮 اخبار اقتصادی ایران
news_eghtesadi_iran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌ عضو کمیسیون صنایع مجلس: بعضی از شرکتهای زیرمجموعه ایران خودرو و سایپا، گاوداری هستند!
مصطفی طاهری:
مشکل خودروسازان ایرانی، ساختار تو در توی آنهاست، شرکتهایی تو دلی و در هم تنیده که سهامدار همدیگر هستند و تعداد آنها حتی به ۱۵۰ مورد میرسد.
🧮 اخبار اقتصادی ایران
news_eghtesadi_iran
❌ وام کارمندان بانکها ۲ تا ۱۸ برابر وام فرزندآوری؛ ۳۵۰ هزار ایرانی در صف وام ازدواج!
اقتصاد۱۲۰ نوشت:
🔹️بانکها درحالی طی سال ۱۴۰۲ حدود ۹۱/۶ همت تسهیلات به کارمندان خود اعطا کردهاند که کل تسهیلات اعطایی نظام بانکی به فرزندآوری کمتر از ۴۶ همت بوده است.
🔹️در بانک مشترک ایران و ونزئلا این نسبت نزدیک به ۹ برابر و در بانک کارآفرین این میزان حدود ۸ برابر بوده است.
🔹️دو بانک توسعه صادرات و بانک سرمایه نیز درحالی حتی یک ریال وام فرزندآوری پرداخت نکردهاند که وام پرداختی دو بانک به کارمندان خود به ترتیب ۶۴۹ و ۲۹۲ میلیارد تومان بوده است.
🔹️به گواه آمار رسمی بانک مرکزی حدود ۳۵۰ هزار نفر در صف وام ازدواج و ۴۲۱ هزار نفر هم در صف وام فرزندآوری قرار دارند.
🔹️برای پرداخت وام ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیونی ازدواج به افراد در صف (حدود ۳۵۰ هزار نفر) به اعتبار ۱۱۰ هزار میلیارد تومانی نیاز است. درحالی که بانکها در سال ۱۴۰۲ به کارمندان خود ۹۵ هزار میلیارد تومان وام دادند آنهم بدون هفت خوان مرسوم برای مردم!
🧮 اخبار اقتصادی ایران
news_eghtesadi_iran
🚘 بساط خرید و فروش «حوالهها» دوباره پهن شد.
🔹وب سایتها از آگهیهای خرید و فروش با قیمتهای متفاوت پر شده است.
🔹در آگهیهای فروش قیمتهای پایه از ۱۰۰ میلیون تومان شروع میشود و بعضاً آگهیهای ۹۴۳ میلیون تومانی هم به چشم میخورد.در حقیقت هرچه دلشان بخواهد قیمت میگذارند و این درحالیست که حواله طرح مادران گرانتر است.
🔹بررسی آگهیهای نشان میدهد که برخلاف تصورها، محصول تازه ایرانخودرو (ریرا) چندان مورد استقبال دلالان قرار نگرفته است.
🧮 اخبار اقتصادی ایران
news_eghtesadi_iran
🔴 ۷۱درصد رشتههای دانشگاهی فرصت استخدام دولتی ندارند!
🔹تنها ۲۹ درصد از مجموع رشتههای تحصیلی در آزمونهای استخدامی کشور از سال 1395 تا 1402 مورد تقاضای دستگاههای اجرایی بوده، یعنی در عمل 71 درصد از رشتههای دانشگاهی جایگاهی در دستگاههای اجرایی ندارند.
🔹سهم قابل توجهی که میتواند تصور جامعه از ورود به چنین دستگاههایی را از میانبر دانشگاه به صورت کلی دستخوش تغییر کند.
🔹به صورت تجمیعی در حوزه علوم انسانی و علوم اجتماعی در بازه زمانی 1395 تا 1402، درمجموع 976 رشته مرتبط با آنها در زمره رشتههای مورد تقاضای آزمونهای استخدامی قرار گرفتهاند و سهم آنها به صورت کلی 36.86 درصد اعلام شده است.
🔹 علوم پایهایها که وضعیت تحصیل در آنها چندان قابل قبول نیست، توانستهاند در 252 رشته، به نیاز دستگاههای اجرایی پاسخ دهند و به همین دلیل سهم 9.52 درصدی را داشته باشند. اما موضوع زمانی جالبتر میشود که بدانیم در رشتههایی مانند دبیری 25 رشته، فنی و حرفهای 21 رشته و دامپزشکی تنها 18 رشته مورد نیاز این دستگاهها اعلام شده است.
🔹برای وزارت بهداشت با در نظر گرفتن 164 عنوان شغلی و شرکت 203 رشته تحصیلی شرکتکننده در آزمون استخدامی، برای 59.4 درصد از کل رشتههای این وزارتخانه تقاضا از سوی دستگاههای اجرایی وجود داشته و در مقابل برای 40.6 درصد نیز هیچگونه تقاضایی برای جذب و بهکارگیری نیروی انسانی وجود ندارد.
🔹در حوزه فنی مهندسی نیز 37.6 درصد از کل رشتههای مصوب وزارت علوم، توانسته است در آزمونهای استخدامی دستگاههای اجرایی کاربرد داشته باشد.
🧮 اخبار اقتصادی ایران
news_eghtesadi_iran
بانک شهر__ کانال بانکدار .pdf
133K
✅ اطلاعیه استخدامی بانک شهر ۱۴۰۳
🧮 اخبار اقتصادی ایران
news_eghtesadi_iran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵 خاتمی، احمدینژاد، روحانی و رئیسی با بنزین چه کردند؟
با تعمیق ناترازی بنزین و نگرانی مسعود پزشکیان از کمبود منابع ارزی دولت برای واردات بنزین، سوال اساسی اینجاست که چه گزینههایی روی میز دولت جدید وجود دارد؟
🧮 اخبار اقتصادی ایران
news_eghtesadi_iran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸سود سهام عدالت چه زمانی واریز میشود؟
واریز سود سهام عدالت امسال سه مرحلهای شده اما مرحله سوم آن هنوز واریز نشده است. شنیدهها حاکی از آن است که سود سهام عدالت حداکثر تا پایان آذرماه امسال واریز میشود. تجارتنیوز
🧮 اخبار اقتصادی ایران
news_eghtesadi_iran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 پیامک دریافت زمین ۲ میلیارد تومانی با کارت ملی؛ ترفند جدید کلاهبرداران در فضای مجازی
🧮 اخبار اقتصادی ایران
news_eghtesadi_iran
🚘 آقای دولت! به جای ناله کردن درباره بنزین ۳۰۰۰ تومانی در ایران خودرو رو گِل بگیر و تولید خودرو با تکنولوژی ۴۰ سال قبل و مصرف ۱۲ لیتر در صد کیلومتر رو متوقف کن و جاش مثلا تویوتا پریوس با مصرف ۴ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر با تعرفه صفر وارد کن
مصرف سوخت یک سوم میشه
آلودگی هوا یک دهم میشه
کشتههای تصادفات هم به طرز چشم گیری کم میشه و...
🧮 اخبار اقتصادی ایران
news_eghtesadi_iran