✅ مهمترین عامل شکوفا شدن استعدادهای انسان
🔸مهمترین عامل رسیدن انسان به منافع و شکوفا شدن استعدادهایش این است که دارای «قدرت اراده» باشد؛ قدرت اراده برای انتخاب بین دوستداشتنیها و امیال مختلف. کسی که قدرت اراده دارد میتواند بر انگیزههای سطحی و کمارزش خودش غلبه کند و کار صحیح و باارزش را -ولو با تحمل مشقت و سختی- انجام دهد. هر مقدار این قدرت بیشتر باشد، توانایی انسان برای رسیدن به منافع و شکوفا کردن استعدادهای خودش بیشتر خواهد بود.
🔸«تقوا» نیز به معنی قدرت «مراقبت» و «کنترل خود» است. انسانِ باتقوا یعنی کسی که قدرت این را دارد که خود را کنترل کرده و بر امیال کمارزش خودش غلبه کند و آنچه را که میداند خوب است انجام داده و آنچه را میداند بد است ترک کند؛ یعنی خلاف علمش عمل نکند. یعنی انسان باتقوا دارای «قدرت اراده» است.
📗بخشی از کتاب تقوا؛ طرحی برای اداره جامعه اثر علیرضا پناهیان
✅ احادیثی در مورد اهمیت بسیار زیاد و فوق العاده امر به معروف و نهی از منکر
👈 بخش اول
🔸امام على علیه السلام :
همه كارهاى خوب و جهاد در راه خدا در برابر امر به معروف و نهى از منكر چون قطره اى است در درياى عميق.
(نهج البلاغه(صبحی صالح) ص۵۴۲ ح۳۷۴)
🔸رسول الله صلى الله عليه و آله و سلم:
هرگاه (مردم) امر به معروف و نهى از منكر نكنند، و از نيكان خاندان من پيروى ننمايند، خداوند بدانشان را بر آنان مسلّط گرداند و نيكانشان دعا كنند امّا دعايشان مستجاب نشود .
(کافی(ط - الاسلامیه) ج۲ ص۳۷۴ {شبیه این حدیث در امالى(صدوق) ص۳۰۸})
🔸امام باقر علیه السلام :
خداى تعالى به شعيب پيامبر وحى فرمود كه: من صد هزار نفر از قوم تو را عذاب خواهم كرد: چهل هزار نفر بدكار را، شصت هزار نفر از نيكانشان را. شعيب عرض كرد: پروردگارا! بدكاران سزاوارند اما نيكان چرا؟ خداى عز و جل به او وحى فرمود كه: آنان با گناهكاران راه آمدند و به خاطر خشم من به خشم نيامدند.
(كافى(ط - الاسلامیه) ج۵ ص۵۶ ح۱)
🔸امام علی علیه السلام:
كسى كه منكر را با قلب و دست و زبانش انكار نكند، مرده اى است ميان زندگان.
(تهذيب الأحكام(تحقیق خرسان) ج۶ ص۱۸۱ ح۳۷۴)
🔸حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم :
گروهى هستند كه نه پيامبرند و نه شهيد ولى مردم به مقامى كه خداوند به خاطر امر به معروف و نهى از منكر به آنان عطا فرموده غبطه مى خورند.
(مستدرک الوسایل و مستنبط المسایل ج۱۲ ص۱۸۲)
🔸حضرت امام محمد باقر علیه السلام :
امر به معروف و نهى از منكر دو واجب بزرگ الهى مى باشند كه ساير واجبات با آنها بر پا مى مانند و بوسيله اين دو راه ها امن و كسب و كار مردم حلال مى شود. با اين دو واجب است كه داد ستمديدگان ستانده مى شود و زمين آباد مى گردد.
(وسایل الشیعه ج۱۶ ص۱۱۹ ح۲۱۱۳۲)
🔸امام علی علیه السلام:
در وصيّت به فرزندان بزرگوارشان امام حسن و امام حسین (عليهما السلام) فرمودند:
شما را به تقواى الهى و امر به معروف و نهى از منكر سفارش مى كنم.
(نهج البلاغه نامه۴۷)
حضرت عیسی (ع) خطاب به یارانش:
«موسى كليم الله، به شما دستور داد كه قسم #دروغ به خداوند مخوريد، و من به شما فرمان مى دهم كه قسم راست[ غیر لازم] و دروغ به خداوند مخوريد»
گفتند: اى روح خدا! بيشتر راهنماییمان كن!
فرمود: «موسى پيامبر، به شما دستور داد كه #زنا مكنيد و من به شما دستور مى دهم درباره آن، انديشه [نيز] مكنيد، چه رسد كه زنا كنيد؛
زيرا هر كه در زنا انديشه كند، مانند كسى است كه در خانه آراسته [و زينت شده]، آتش روشن كند، كه اگر خانه را نسوزاند دودش آراستگىِ خانه را تباه مى سازد»
به نقل از امام صادق (ع)
الكافی: ج ۵، ص ۵۴۲
33.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 فیلم کامل صحبت های روشنگرانه جناب آقای عسکری نماینده انقلابی کرج در مجلس شورای اسلامی خطاب به وزیر بهداشت