هدایت شده از مرکزنیکوکاری سابق بالخیرات ناحیه۳
💎حکمت ۲۶۴
📗نیکی به بازماندگان دیگران
▫️امام (علیه السلام) فرمود:
با بازماندگان دیگران خوش رفتارى کنید تا با بازماندگان شما همین گونه رفتار کنند.
از امام صادق (علیه السلام) مى خوانیم:
درکتاب امام على (علیه السلام) آمده است: کسى که مال یتیم را به ناحق بخورد وبال آن، دامن فرزندان او را در دنیا و دامن خودش را در آخرت خواهد گرفت».
پاداش کیفر اعمال نیک و بد پدران به فرزندان منتقل مى شود این سؤال پیش مى آید که چگونه خداوند مجازات شخصى را که در حق اولاد دیگران ظلم کرده است به فرزندان آن شخص منتقل مى کند؟ در حالى که قرآن با صراحت مى گوید: (وَ لاَ تَزِرُ وَازِرَةٌ وِزْرَ أُخْرَى) ؛ «هیچ کس به جرم گناه دیگرى مجازات نمى شود»؟
پاسخ این سؤال با توجه به یک نکته روشن مى گردد و آن این که این پاداش و مجازات، پاداش و مجازات تشریعى نیست، بلکه نوعى تکوین است، زیرا هنگامى که کسى پایه کار خوب یا بدى را در جامعه مى گذارد کم کم به صورت یک سنّت درمى آید و دیگران هم در همان مسیر گام برمى دارند و در نتیجه آن نیک و بد به سراغ فرزندان او نیز خواهد آمد. به خصوص وجدان انسانى مردم ایجاب مى کند درباره فرزندان انسان نیکوکار، نیکوکارى کنند، همان گونه که حس انتقام جویى آنها ایجاب مى کند از فرزندان ستمکار انتقام بگیرند.
✍در غررالحکم از امام (علیه السلام) نقل شده است: «مَنْ رَعَى الاَْیْتَامَ رُعِیَ فِی بَنِیهِ؛ کسى که یتیمان دیگران را سرپرستى کند مردم فرزندان او را مراقبت و سرپرستى خواهند کرد».
👈قرآن در اين مورد فرموده است:
بايد آن كسانى كه اولاد دارند و مى ترسند پس از خود به آنها ظلم شود تقوا پيشه كنند و از خدا بترسند و دربارۀ اولاد ديگران ظلم نكنند. خوب اوّلاً: انتقام يك امر طبيعى است، و ثانياً: وقتى به يتيمان ديگران خوبى كنيد ديگران هم در حق يتيمان و بازماندگان شما خوبى مى كنند.
از مکافات عمل غافل نشو
گندم از گندم بروید جو ز جو
اگر کسی امکانات نیکی به دیگران داشته باشد ولی انجام ندهد خداوند از او سلب توفیق میکند.
مَن قَطَعَ مَعهُوَد اِحسانِهِ قَطَعَ اللهُ مَوجودَ اِمکانِهِ
کسی که رشته احسان خود را قطع کند خداوند توانایی او بر نیکی کردن به دیگران را از او میگیرد▫️غرر الحکم ۳۳۶۹ و۸۱۳۰
#حکمت_نهج_البلاغه
سلام علیکم
(سرپرست یتیم ، همنشین پیامبر(ص) در بهشت) شماره کارت مرکز نیکو کاری سابق بالخیرات (6037997971168761)
 اِنَّ اللّه َ يَقُولُ: ابْنَ آدَمَ! تَطَوَّلْتُ عَلَيْكَ بِثَلاثٍ: سَتَرْتُ عَلَيكَ مالَوْ يَعْلَمُ بِهِ اَهْلُكَ ما وارَوْكَ، وَ اَوْسَعْتُ عَلَيْكَ فَاْسْتَقْرَضْتُ مِنْكَ فَلَم تُقَدِّمْ خَيْرا، وَ جَعَلْتُ لَكَ نَظْرَةً عِنْدَ مَوْتِكَ فىثُلْثِكَ فَلَمْ تُقَدِّمْ خيْرا. 
خداى متعال مى فرمايد: اى فرزند آدم! من سه نيكى درباره تو كرده ام:
۱ ـ چيزهايى از تو را پوشاندم كه اگر خانواده ات مى دانستند تو را به خاك نمى سپردند.
۲ ـ وسعت رزق و روزى به تو دادم، آنگاه از تو قرض خواستم ، ولى تو نيكى و خيرى پيش نفرستادى.
۳ ـ هنگام مرگ، مهلتى دادم تا در يك سوم دارايى خود وصيّت كنى، ولى تو خير و نيكى پيش نفرستادى.
مسیر این حدیث در کتابخانه :چهل حدیث « گهرهای قدسی » حدیث شماره : ۱۵۱۵
 عَنِ الصّادِقِ عليه السلام: قالَ اللّه ُ تَعالى: اَلْخَلْقُ عِيالى فَاَحَبُّهُمْ اِلَىَّ اَلْطَفُهُمْ بِهِمْ وَ اَسْعاهُمْ فى حَوائِجِهِمْ. 
از امام صادق عليه السلام روايت شده كه خداوند فرمود: مردم، عيال و نانخور من هستند . محبوب ترين افراد نزد من، كسانى اند كه به مردم مهربان تر و در رفع نيازهايشان كوشاتر باشند.
مسیر این حدیث در کتابخانه :چهل حدیث « گهرهای قدسی » حدیث شماره : ۱۵۱۷
مرکز نیکوکاری سابق بالخیرات
7.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 صدقه ای که امشب (#شب_قدر) می دهید هزار برابر می شود!
#آیت_الله_جاودان
مرکز نیکو کاری سابق بالخیرات
شماره کارت:
(6037997971168761)
پیامبر اکرم (صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم) فرمود: «الْخلقُ عِیالُ الله فَاحبُّ الْخلق الی الله من نَفَع عیالَ الله و ادْخل علی اهلِ بیْتٍ سُرُوراً.؛
مردم عائله و جیرهخواران خداوندند. محبوبترین آنها نزد خدا کسی است که سودش به عائله خدا برسد و خانوادهای را خوشحال کند.»
حضرت امام جعفر صادق (علیهالسّلام) فرمود: ای رفاعه! به خدا و محمد (صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم) و علی (علیهالسّلام) ایمان نیاورده است کسی که هرگاه برادر مؤمن او برای رفع حاجتی نزد وی بیاید، با چهره باز با او برخورد نکند. اگر بتواند خود حاجت او را برآورد باید در این باره به سرعت اقدام کند و اگر نمیتواند، نزد دیگران برود تا حاجت او را برآورده سازد، و اگر کسی غیر از این باشد که برایت وصف کردم هیچ گونه ولایت و رابطهای بین ما و او نیست.
پیامبر اکرم (صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم) فرمود: «انْسکُ النّاس نُسکاً انْصَحُهُمْ جَیْباً وَاسْلَمُهُم قلباً لِجَمیعِ الْمسلمینَ.؛
عابدترین مردم آن کسی است که نسبت به مردم خیرخواهتر از دیگران و نسبت به تمام مسلمین سلیم القلب تر و باصفاتر باشد.»
بنابراین، اگر مرجع حاجات مردم شدید، خوشحال باشید که خدا شما را دوست میدارد، و چنانچه در خانه یا دفتر کارتان به روی مردم بسته شد و مردم به شما مراجعه نکردند یا نتوانستند مراجعه کنند، بدانید که از رحمت خدا محروم شدهاید و باید به جای خوشحالی، ناراحت واندوهگین شوید.
در روایت دیگری امام صادق (علیهالسّلام) فرمود: «مامِنْ مؤمن یَخْذُل اخاهُ و هو یقْدرُ علی نصْرتِه الّا خَذَلهُ الله فی الدُّنیا و الْاخرةِ»
هر مؤمنی که برادر دینی خود را یاری ندهد با اینکه قدرت این کار را دارد خداوند او را به حال خود واگذارد و در دنیا و آخرت خوار و ذلیلش کند.»