هدایت شده از 🇮🇷 بخش فندرسک 🇮🇷
38.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔷️🎥 تقدیر از پرستاران بیمارستان امام رضا (ع) خان ببین به مناسبت گرامیداشت ولادت حضرت زینب(س) و روز پرستار با حضور خادمیاران رضوی شهرستان رامیان
🗓 ۱۶ آبان ۱۴۰۳
✍️ نخعی
🆔️ @fenderesk96_ir
*اگر را کاشتند سبز نشد!*
میگویند روزی ساربانی که ازکنار یک روستای کویری میگذشت به یک زمین خشک و خالی رسید و شترهایش را آنجا رهاکرد دراین وقت ناگهان یکی از روستاییان آمد و شتر را زیر باد کتک گرفت ساربان گفت چه می کنی مرد؟چرا حیوان بینوا را می زنی؟ روستایی گفت چرا می زنم؟مگر نمی بینی که دارد توی زمین من می چرد و از محصول من میخورد؟
ساربان گفت چه می گویی مرد؟در این زمین که تو چیزی نکاشته ای به من نشان بده که شتر چه خورده؟
روستایی گفت: چیزی نخورده؟اگرمن همه ی زمین را گندم کاشته بودم شتر تو آمده بود و همه چیز را خورده بودآن وقت چه میکردی؟
ساربان گفت: اگر را کاشتند سبز نشد.
این مثل زمانی استفاده می شود که یک نفر بخواهد از یک کار اتفاق نیفتاده یا محال یک نتیجه ی قطعی بگیرد.
*برای خوشحالی چه کنیم؟*
استادی با شاگردش از باغى میگذشت.
چشمشان به یک کفش کهنه افتاد شاگرد گفت گمان میکنم این کفشهای کارگرى است که در این باغ کار میکند بیا با پنهان کردن کفشها عکس العمل کارگر را ببینیم و بعد کفشها را پس بدهیم و کمى شاد شویم!
استاد گفت چرا براى خنده خود او را ناراحت کنیم بیا کارى که میگویم انجام بده و عکس العملش را ببین...
قدرى پول درون آن قرار بده .....
شاگرد هم پذیرفت و بعد از قرار دادن پول ، مخفى شدند کارگر براى تعویض لباس به وسائل خود مراجعه کرد و همینکه پا درون کفش گذاشت متوجه شیئى درون کفش شد و بعد از وارسى ،پول ها را دید با گریه ،
فریاد زد خدایا شکرت ....
خدایی که هیچ وقت بندگانت را فراموش نمیکنى ....
میدانى که همسر مریض و فرزندان گرسنه دارم و در این فکر بودم که امروز با دست خالى و با چه رویی به نزد آنها باز گردم و همینطور اشک میریخت....
استاد به شاگردش گفت همیشه سعى کن
براى خوشحالیت ببخشى نه بستانی
✨﷽✨
✅ تلنگر
✍ﺧﻴﻠﯽ ﻭﻗﺖﻫﺎ ﺣﻖ ﺁﺩﻣﻮ ﻧﺎﺣﻖ ﻣﯽﮐﻨﻦ، ﺍﺫﻳﺖ ﻣﯽﮐﻨﻦ، ﺍﻟﮑﯽ ﺗﻬﻤﺖ ﻣﯽﺯﻧﻦ، ﺑﺮﺍﺕ ﭘﺎﭘﻮﺵ ﺩﺭﺳﺖ ﻣﯽﮐﻨﻦ، ﻣﺪﺭﮎ ﺳﺎﺯﯼ ﻣﯽﮐﻨﻦ ﻭ ﺗﻮ ﻫﺮ ﮐﺎﺭﯼ ﻣﯽﮐﻨﯽ ﻧﻤﯽ ﺗﻮﻧﯽ ﺍﺯ ﺣﻘﺖ ﺩﻓﺎﻉ ﮐﻨﯽ، ﻧﻤﯽ ﺗﻮﻧﯽ ﺛﺎﺑﺖ ﮐﻨﯽ ﺣﻘﺖ ﺿﺎﻳﻊ ﺷﺪﻩ.
ﺍﻳﻦ ﻭﻗﺖﻫﺎ ﻳﻪ ﺁﻳﻪ ﻣﻴﺎﺩ ﺳﺮﺍﻏﺖ، ﺍﺯﺕ ﺣﻤﺎﻳﺖ ﻣﯽﮐﻨﻪ ﻭ ﺍﮔﻪ ﺍﺯ ﺗﻪ ﺩﻝ ﺑﺨﻮﻧﻴﺶ، ﻧﺠﺎﺗﺖ ﻣﯽﺩﻩ، ﺩﻳﺮ ﻳﺎ ﺯﻭﺩ ﺩﺍﺭﻩ ﻭﻟﯽ ﺳﻮﺧﺖ ﻭ ﺳﻮﺯ ﻧﺪﺍﺭﻩ.
✨ ﻟﺎ ﺗَﺤْﺰَﻥْ ﺇِﻥ ﺍﻟﻠﻪَ ﻣَﻌَﻨﺎ
ﻧﺎﺭﺍﺣﺖ ﻧﺒﺎﺵ، ﺧﺪﺍ ﺑﺎ ﻣﺎﺳﺖ
📚( ﺁﻳﻪ ۴۰ سوره ﺗﻮﺑﻪ)
هدایت شده از 🇮🇷 بخش فندرسک 🇮🇷
29.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔷️🎥 آغاز زندگی مشترک یک زوج زینب آبادی شهرستان رامیان زیر سایه پرچم حرم رضوی همزمان با ولادت حضرت زینب س
🗓 ۱۶ آبان ۱۴۰۳
✍️ نخعی
🆔️ @fenderesk96_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺️ترامپی که خیلی ها تلاش دارن ما رو ازش بترسونن با شنیدن صدای الله اکبر یکی از حضار شوخ طبع این طوری دست وپاشو گم کرده
هدایت شده از 🇮🇷 بخش فندرسک 🇮🇷
#بسم_الله_الرحمن_الرحیم
🔷️ جناب اقای دکتر قائم مقام نماینده محترم مردم شهرستان های رامیان و آزادشهر و بخش های فندرسک و چشمه در مجلس شورای اسلامی و مهندس فراهی مدیرکل نوسازی مدارس استان
🔸️ ضمن سپاس و قدر دانی از زحمات و پیگیری های مکرر شما در خصوص ساخت چهار کلاس جدید در مدرسه ثامن الائمه رضاباد و جمع آوری کانکس های که قبلا دانش آموزان در شرایط خیلی سختی (سرما و گرمای شدید) در آن درس میخواندن ، از خداوند متعال برای شما و مسولین مربوطه استانی و شهرستانی و بخش آرزوی سلامتی و توفیق روز افزون خواستاریم .
اجرکم عندلله
از طرف :
ائمه جماعات ،بزرگان و ریش سفیدان ، شورای اسلامی ، دهیاری ، معلمین و دانش آموزان مدرسه مذکور و مردم قدرشناس روستای رضاباد
🗓 ۱۷ آبان ۱۴۰۳
✍️ نخعی
🆔️ @fenderesk96_ir
هدایت شده از اصغر ارباب
🔸 جلسه پنج شنبه هفدهم آبانماه انجمن ادبی و شاهنامه خوانی 《یعقوب لیث صفاری سیستانی بنیاد نیمروز در ازادشهر برگزارشد
در پی برنامه ریزی مرکز هماهنگی انجمن های ادبی بنیادنیمروز سیستانیها
نشست آبانماه انجمن ادبی یعقوب لیث صفاری #بنیادنیمروز سیستانیها درازادشهر با حضور تنی چند از شاعران و اهل فرهنگ برگزار گردید
در این نشست که اعضای انجمن یعقوب لیث صفاری سیستانی در شهرستان آزادشهر(از انجمن های بنیادنیمروز )
واعضاءومدیران انجمن ادبی یعقوب لیث صفاری سیستانیها در ازادشهرحضور داشتند
شاعران آقایان استاد گزمه و استاد شیخ ویسی و استاد گلوی و... به شعر خوانی پرداختند
از کلیه عزیزان شرکت کننده آقایان ابراهیم فخیره وکربلایی عیسی حق پرست وبخصوص علاقه مندان به این جلسات
⭕️ از کربلایی گلوی دبیر انجمن ادبی یعقوب لیث صفاری بنیاد نیمروز سیستانیها که در برپایی این جلسه ومراسم تلاش بسیار وزحمت کشیدنند تشکر وقدر دانی می گردد
🔴وبا تشکر از مسئولین اداره فرهنگ وارشاداسلامی شهرستان آزادشهر که همکاری لازم را داشتن و همچنین مکان برگزاری جلسه را در اختیار انجمن ادبی قرار دادند
@nimroozonline
❇️قرارگاه رسانه ای بنیادنیمروز سیستانیها
🔹مرکز هماهنگی انجمن های ادبی بنیادنیمروز سیستانیها
هدایت شده از اصغر ارباب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸در جلسه پنج شنبه هفدهم آبانماه انجمن ادبی و شاهنامه خوانی 《یعقوب لیث صفاری سیستانی بنیاد نیمروز در ازادشهر چه گذشت؟!
✳️شعرخوانی توسط استاد شاعر جناب آقای
شیخ ویسی
در پی برنامه ریزی مرکز هماهنگی انجمن های ادبی بنیادنیمروز سیستانیها
نشست آبانماه انجمن ادبی یعقوب لیث صفاری #بنیادنیمروز سیستانیها درازادشهر با حضور تنی چند از شاعران و اهل فرهنگ برگزار گردید
در این نشست که اعضای انجمن یعقوب لیث صفاری سیستانی در شهرستان آزادشهر(از انجمن های بنیادنیمروز )
واعضاءومدیران انجمن ادبی یعقوب لیث صفاری سیستانیها در ازادشهرحضور داشتند
شاعران آقایان استاد گزمه وگلوی و شیخ ویسی... به شعر خوانی پرداختند
از کلیه عزیزان شرکت کننده وبخصوص علاقه مندان به این جلسات
⭕️ از کربلایی گلوی دبیر انجمن ادبی یعقوب لیث صفاری بنیاد نیمروز سیستانیها که در برپایی این جلسه ومراسم تلاش بسیار وزحمت کشیدنند تشکر وقدر دانی می گردد
@nimroozonline
❇️قرارگاه رسانه ای بنیادنیمروز سیستانیها
🔹مرکز هماهنگی انجمن های ادبی بنیادنیمروز سیستانیها
🔰جایگاه کتاب و کتابخوانی در بین سیستانیها
سیستان، که در جنوب شرقی ایران قرار دارد، از دیرباز سرزمینی با پیشینهای غنی در فرهنگ و علم بوده است. این منطقه از جمله مراکز تمدنی ایران بوده که دانشمندان و اندیشمندان بسیاری از آن برخاستهاند و میراث فکری و ادبی ماندگاری بر جای گذاشتهاند. از دیرباز، کتاب و کتابخوانی نزد مردم سیستان جایگاه ویژهای داشته و تأثیر آن را میتوان در جامعه سیستانی و علاقه آنها به دانش و فرهنگ مشاهده کرد. این مقاله به بررسی جایگاه کتاب و کتابخوانی در بین سیستانیها با نگاهی به پیشینه علمی و فرهنگی این منطقه میپردازد و همچنین، نقل قولی از محمد آذری، بنیانگذار بنیاد نیمروز سیستانیها، درباره اهمیت کتابخوانی به عنوان بخش مهمی از هویت فرهنگی سیستانیها آورده خواهد شد.
🔹پیشینه فرهنگی و علمی سیستان
سیستان از دورههای باستانی به دلیل موقعیت جغرافیایی و راههای تجاری خود، همواره محل تجمع دانشمندان و اندیشمندان بوده است. بسیاری از کتابخانههای مهم و قدیمی، مانند کتابخانههای مساجد و مراکز آموزشی سیستان، در این منطقه قرار داشتهاند که در آنها به کتب علمی و ادبی اهمیت ویژهای داده میشده است.
در دوران اسلامی، این منطقه شاهد ظهور دانشمندان برجستهای در علوم مختلف بود. برای نمونه:
ابو سلیمان سجستانی، فیلسوف بزرگ قرن دهم میلادی، از این منطقه برخاسته است. او از شاگردان و پیروان اندیشههای فارابی و از تأثیرگذاران فلسفه اسلامی بوده است.
ابوریحان بیرونی، دانشمند برجسته در زمینه جغرافیا، نجوم و ریاضیات، هرچند اصلیت سیستانی نداشت، اما مدتی در سیستان اقامت داشته و از تعامل با دانشمندان این منطقه بهره برده است.
خلیل بن احمد سجستانی، از بزرگان ادب و لغت در جهان اسلام و صاحب کتاب ارزشمند "العین" بوده است که نخستین فرهنگ واژگان عربی است.
عمر خیام، که گفته میشود بخشی از دوران علمی خود را در سیستان گذرانده و از میراث علمی آن منطقه بهرهمند شده است.
این افراد تنها نمونههایی از دانشمندانی هستند که به نوعی با سیستان در ارتباط بوده و در شکلگیری میراث علمی و فرهنگی این منطقه نقش داشتهاند.
❤️جایگاه کتاب و کتابخوانی در فرهنگ سیستانیها
در میان مردم سیستان، کتابخانه و مطالعه همواره بخشی از فرهنگ خانوادگی و اجتماعی بوده است. با وجود چالشها و مسائل اقتصادی، مردم سیستان به اهمیت کتاب و دانشآموزی باور دارند. در گذشته، بسیاری از خانوادههای سیستانی کتب خطی را در خانههای خود نگه میداشتند و به نسلهای بعدی منتقل میکردند. این عشق به کتاب و اهمیت کتابخوانی از نسلی به نسل دیگر انتقال یافته و بخشی از هویت سیستانیها را تشکیل داده است.
کتابخوانی در بین سیستانیها علاوه بر گسترش علم و دانش، وسیلهای برای حفظ هویت و فرهنگ بومی نیز بوده است. با گذشت زمان و تغییرات اقتصادی و اجتماعی، هنوز هم خانوادههای سیستانی تلاش میکنند که فرزندان خود را به مطالعه و کتابخوانی تشویق کنند و اهمیت دانش و علمآموزی را به آنان بیاموزند.
🔹نقش بنیاد نیمروز سیستانیها و نقل قولی از محمد آذری
بنیاد نیمروز سیستانیها به عنوان نهادی فرهنگی، به تلاش در زمینه ترویج کتابخوانی و فرهنگ مطالعه در بین سیستانیها پرداخته است. محمد آذری، بنیانگذار این بنیاد، در یکی از سخنان خود درباره اهمیت کتاب و کتابخوانی چنین گفته است:
> «کتاب، گنجینهای بیپایان از دانش و فرهنگ است که میتواند ما را به ریشههایمان پیوند بزند. سیستان، با داشتن تاریخی پر از افتخار و میراث علمی برجسته، سزاوار آن است که فرزندانش از طریق کتابخوانی و کسب دانش به ادامه این مسیر بپردازند. بنیاد نیمروز سیستانیها به همین دلیل تلاش میکند تا با ترویج فرهنگ کتابخوانی و آموزش، پلی بین گذشته و آینده این سرزمین بسازد.»
این نقل قول، نشاندهنده اهمیت بالای کتاب و دانش در نزد سیستانیها و تمایل آنها به حفظ و انتقال این فرهنگ به نسلهای آینده است. محمد آذری و همکاران او در بنیاد نیمروز با برنامههای فرهنگی، انتشار کتابهای مرتبط با فرهنگ و تاریخ سیستان و همچنین برگزاری همایشهای علمی و آموزشی، در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی در بین سیستانیها تلاش میکنند.
نتیجهگیری
با نگاهی به پیشینه علمی و فرهنگی سیستان و حضور دانشمندانی که از این منطقه برخاستهاند، میتوان به روشنی دریافت که کتاب و کتابخوانی بخشی جداییناپذیر از هویت سیستانیها است. مردم سیستان همواره به کتاب به عنوان وسیلهای برای کسب دانش و حفظ هویت فرهنگی خود نگریستهاند.
در نهایت، میتوان گفت که کتابخوانی نه تنها یک فعالیت علمی و فرهنگی بلکه نمادی از هویت و افتخار سیستانیها است
🔰⭕️خانم سراوانی؛کمیته گسترش کتابخوانی #بنیاد_نيمروز_سیستانی_ها
🔹استاد درچین، کمیته میراث معنوی و فرهنگ ناملموس #بنیاد_نيمروز_سیستانی_ها
@nimroozonline1
🟣جایگاه معتمدین و ریشسفیدان در بین سیستانیها
معتمدین و ریشسفیدان به عنوان ارکان فرهنگی و اجتماعی در جوامع سنتی، نقش بیبدیلی در مدیریت امور محلی و حل اختلافات اجتماعی ایفا میکنند. در میان سیستانیها، این افراد به عنوان صاحبان تجربیات ارزشمند و منابع آگاهی در زمینههای مختلف اجتماعی و اخلاقی شناخته میشوند. در این مقاله به بررسی جایگاه معتمدین و ریشسفیدان در جامعه سیستانی و نقش آنان در حفظ و ترویج فرهنگ و همبستگی اجتماعی پرداخته میشود.
جایگاه اجتماعی معتمدین و ریشسفیدان در فرهنگ سیستانی
در فرهنگ سیستانیها، معتمدین و ریشسفیدان نقشی محوری در حفظ هنجارها و سنتهای اجتماعی دارند. این افراد به دلیل تجارب زندگی طولانی و همچنین اعتماد عمومی به شخصیت و تدبیرشان، در حل مشکلات و منازعات افراد جامعه نقش ویژهای ایفا میکنند. در بسیاری از مواقع، وقتی افراد درگیر مشکلات اجتماعی یا خانوادگی میشوند، به ریشسفیدان و معتمدین مراجعه میکنند تا از آنها مشورت و راهنمایی بگیرند. این معتمدین نه تنها به عنوان حلکنندگان اختلافات عمل میکنند، بلکه در برقراری صلح و همبستگی میان افراد نیز تأثیرگذارند.
به گفته محمد آذری بنیاد نیمروز، مدیر بنیاد نیمروز سیستانیها، «ریشسفیدان در جامعه سیستانی، ستون فقرات حل اختلافات و پیشبرد مسائل اجتماعی هستند. این افراد نه تنها از لحاظ روحی و اخلاقی مورد احترام هستند، بلکه به عنوان رابطین میان نسلها عمل میکنند و نقش اساسی در انتقال آموزهها و سنتهای فرهنگی دارند.»
معتمدین و شال مردمداری سیستانیها
یکی از ویژگیهای مهم جامعه سیستانی، «شال مردمداری» است
در سنت سیستانیها، شال مردمداری در میان معتمدین، به عنوان نشانهای از صداقت، انصاف و حکمت در حل مسائل اجتماعی استفاده میشود.
محمد آذری بنیاد نیمروز درباره این نماد میگوید: «شال مردمداری در فرهنگ سیستانیها تنها رسم نیست؛ بلکه نمادی از تعهد فرد به منافع عمومی و اخلاق مداری در جامعه است. این شال نمایانگر مسئولیتپذیری، توانایی حل مشکلات و ایجاد فضایی از همدلی میان مردم است.»
نقش معتمدین در حفظ هویت فرهنگی سیستانیها
ریشسفیدان و معتمدین در جامعه سیستانی نه تنها در زمینههای اجتماعی بلکه در حفظ و انتقال میراث فرهنگی نیز نقشی اساسی دارند. این افراد با تجربههای تاریخی و فرهنگی خود به نسلهای جدید کمک میکنند تا با هویت فرهنگی و تاریخی خود آشنا شوند. بسیاری از معتمدین به عنوان حافظان زبان، هنرهای دستی و آیینهای بومی عمل میکنند و در انتقال این گنجینهها به نسلهای آینده سهیم هستند.
از آنجا که سیستانیها از دیرباز با فرهنگ غنی و تاریخ پرباری همراه بودهاند، معتمدین این نقش را به خوبی ایفا میکنند. به گفته آذری، «این افراد علاوه بر اینکه در حل مشکلات روزمره مردم حضور دارند، بهعنوان مشاوران فرهنگی و تاریخی نیز عمل میکنند و همیشه در راستای حفظ هویت سیستانی و معرفی آن به دنیای بیرون تلاش میکنند.»
نتیجهگیری
در پایان، میتوان گفت که معتمدین و ریشسفیدان در جامعه سیستانیها نقش حیاتی در پیوند اجتماعی، حل اختلافات، انتقال آموزههای اخلاقی و فرهنگی و حفظ هویت این قوم دارند. در دنیای امروز که روابط انسانی و اجتماعی پیچیدهتر از گذشته شده است، حضور چنین افرادی در جوامع ، ضروری است. به گفته محمد آذری بنیاد نیمروز، «وجود چنین افرادی در جوامع سیستانی همواره موجب ثبات و انسجام اجتماعی و فرهنگی خواهد بود.»
در نتیجه، معتمدین و ریشسفیدان در سیستانیها نه تنها به عنوان نهادهای اجتماعی بلکه بهعنوان نمادهایی از فرهنگ مردمداری و همبستگی اجتماعی در این منطقه شناخته میشوند.
🟩 حاج نادربزی برادران؛جمعیت معتمدین وریش سفیدان #بنیاد_نيمروز_سیستانی_ها
🔹آذرسا ؛مرکز مطالعات مردم شناسی #بنیاد_نيمروز_سیستانی_ها
🔶 جواد امینی راد ؛ کارگروه فرهنگ عامه #بنیاد_نيمروز_سیستانی_ها
@nimroozonline1 عضویت