نکته های معنوی / تنهاییهای انسان
انسان موجودی تنهاست و نمیتواند تنهاییاش را جز با خدا برطرف کند. بهترین رفاقتها با آدمها در این دنیا، در نهایت طوری میشود که باز انسان به تنهایی خود بازمیگردد. تنهایی انسان تقصیر کسی نیست، نباید دنبال مقصر بگردیم. انسان فقط با خدای خودش انس میگیرد و از تنهایی بیرون می آید.
(علیرضا پناهیان)
🌷 امام صادق (ع):
(خداوند) مردمى را به مصيبت ها گرفتار كرد، ولى آنان #صبر كردند، در نتيجه، آن مصيبت ها براى آنان به نعمت تبدیل شد.
📗تهذيبالأحكام ج۶ ص۳۷۷
🌹مرحوم علامه مجلسی:
اگر انسان به طب نقل شده از ائمه اطهار(علیهم السلام)عمل کند، به بیماری مبتلا نمیشود، زیرا آنان عالم به خواص خوردنیها و سبزیها و چیزهای دیگر هستند.
#طب_اسلامی
#دفتر_آیت_الله_تبریزیان
✅ ارتباط متقابل روح و بدن و درمان بیماری ها با روزه و نماز
آیت الله تبریزیان :
🍀 ما در طب اسلامی به ارتباط روح وبدن قائل هستیم چون در بحث تعادل اخلاط اربعه این مسئله وجود دارد که در صورتی که تعادل این اخلاط از بین برود علاوه بر بیماری های جسمی، می تواند منشا ایجاد بیماری های روحی باشد .
🍀 برای مثال عقیده ما بر این است افرادی که عصبانی هستند صفراوی مزاج هستند وخود خلط صفراء باعث ایجاد حالت (روحی) همچون عصبانیت، استرس، دلشوره، عجله، مخالفت با بسیاری از امور، و تکبر می شود. بنابر این هر چند حالات بالا همانند حالات عصبانیت، استرس و... جزو حالات اخلاقی هست اما ارتباط مستقیمی با خلط صفراء دارد.
🍀 راجع به انسان های سودایی ویژگی هایی همچون وسواس زیاد، داشتن تردید در انجام امور را دارا می باشند این انسان ها بیشتر در معرض افسردگی هستند، ولی در عین حال این افراد، افراد سنگین، وزین وباوقار وعاقبت اندیش هستند ونسبتاً دارای نظرات مثبت (بر پایه تعقل) هستند .
بنابراین اخلاط دیگر همچون سوداء که در بالا ذکر شد می تواند روی اخلاق ورفتار انسان اثر جدی داشته باشند .
🍀 بنابراین یک پیوستگی بین بیماری های روح وبیماری های جسم وجود دارد .
🍀 افرادی که دموی مزاج هستند (غلبه خون دارند) از ویژگی این افراد این است که همیشه حالت سرخوشی دارند، افراد دست ودلبازی هستند (بخشنده هستند)، همچنین این افراد ممکن است اعمال غیرمنتظره را نیز بیشتر از بقیه انجام می دهند .
🍀 طبق فرمایش روایات وائمه وپیامبر از ما خواسته شده این طبایع چهارگانه را به حالت تعادل نزدیک کنیم و اجازه ندهیم یکی از این طبایع چهارگانه بر ما غلبه کند (زیرا سبب بروز بیماری روحی وجسمی ) می گردد.
❔حال سوال پیش می آید برای مثال شخصی که صفراوی مزاج است چگونه عصبانیت خود را کنترل کند ؟
✅ در مورد اینکه فرض می گیریم فردی صفراوی مزاج است وحالت عصانیت دارد دو نوع راه کنترل عصبانیت وجود دارد:
شخصی که صفراوی مزاج است این شخص ذاتاً انسان نسبتاٌ عصبانی است، یک روش کنترل عصبانیت این است که این شخص روی خود کار کند وعصبانیت خود را کنترل کند (از روش افزایش قدرت اراده و...)
و روش راحت تر این است که با تنظیم نوع مواد غذایی و یا دارویی که صفرا را از بین می برد صفرا را مهار کند و از ریشه این حالت عصبانیت را از بین می برد که روش دوم پایدارتر وموثرتر است .
🌷 همه می دانند کسی که روزه میگیرد هم از نظر معنوی به مرحله بالاتری می رسد هم از نظر جسمی سلامتی بیشتری را کسب می کند زیرا پیامبر (ص) می فرماید: روزه بگیرید تا سالم شوید، روزه هم سلامتی جسمی می آورد هم ایمان، باور، اعتقاد، ارتقاء معنوی را سبب می شود .
🌷 ما می بینیم گناه، وجرم وجنایت در ماه رمضان کمتر می شود وروزه داری تاثیرات قوی بر سلامتی رفتاری وجسمی است.
🌷امروزه تمام دنیا اثر روزه بر ایجاد سلامتی، اثر روزه بر روی روح وروان را پذیرفته اند واثرات مثبت این عمل (روزه داری) که سفارش پیامبر و دین ما بوده است در تمام دنیا منعکس شده است.
💢 اگر امروز #ماهواره و تماشای #عریانی و خیانت و تعصب زادیی به خانه ات آوردی، بدان تو هم در قتل و تجاوز و خشونت شریکی!!!
♨️ این غریزه هر چه #بی_مهارتر، #وحشی_تر
4_5855195727700953180.mp3
955.3K
🔸 اهمیت و نحوه کنترل نفس
✔️دو دقیقه کنترل کن، بعدش میفهمی سخت نبوده...
👤 استاد رائفی پور
❓چرا عزاداری امام حسین(ع) از روز اول محرم شروع میشود؟
1️⃣ امام رضا(ع) میفرماید: «از اول دهۀ محرم، حزن و اندوه در چهرۀ پدرم دیده میشد و حالت عزادار به خود میگرفت و روز دهم، روز مصیبت و گریۀ او بود» (امالی صدوق/۱۲۸)
2️⃣ عزاداران با ده شب عزاداری، در واقع خود را برای حضور در غم بزرگ عاشورا آماده میکنند.
3️⃣ یک دهه عزاداری قبل از عاشورا میتواند موجب کسب توجه و سوز دل در روز عاشورا باشد. کسانی که دل غافلی دارند یا در اثر توجه به تعلقات دنیا احساس محبتشان به امام حسین(ع) کم شده، ده روز فرصت دارند تا در محافل عزاداری با شنیدن مواعظ و معارف دینی آمادگی لازم را کسب کنند تا مبادا در روز مصیبت بزرگ عاشورا بیاحساس و بیتوجه باشند.
علیرضا پناهیان- ۲۰ مهر ۹۴