#مدار_سیارات
آیا ۲سیاره میتوانند بر روی یک مدار باشند؟!
اخترشناسان مدتها فکر میکردند دو سیاره میتوانند مداری مشترک داشته باشند؛ این ایده گاهی در داستانهای علمی تخیلی نیز دیده میشود.
چند روز قبل رصدخانه جنوبی اروپا (ESO) این تصویر تلسکوپ ALMA در شیلی را منتشر کرد که نشان میدهد ۲سیاره و یا حداقل نزدیکترین شرایطی که ما به شکل دو سیاره دیدهایم، در یک مدار دور یک ستاره میچرخند.
حلقه طلایی بزرگ قرصی از مواد است که سیارات از آن تشکیل میشوند؛ ستاره در مرکز حلقه PDS 70 نامیده میشود و یکی از اجرام در مدار بطور قطع یک سیاره به نام PDS 70b است.
جرم دوم ممکن است تودهای از خرده سنگها باشد، یا شاید اجزای سازنده یک سیاره جدید یا بقایای سیارهای باشد که قبلاً شکل گرفته است.
دو دهه پیش در تئوری پیشبینی شد که جفت سیارههایی با جرم مشابه ممکن است مدار مشابهی به دور ستاره خود (به اصطلاح Trojan یا سیارات هم مدار) داشته باشند.
شرح تصویر: تلسکوپ ALMA در شیلی این اولین مدرک مستقیم را که در واقع ایده یک مدار برای ۲جِرم است را ثبت نمود ! اعتبار تصویر از ALMA (ESO/ NAOJ/ NRAO) /Balsalobre-Ruza و همکاران
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سفر به سحابی بادبان
🌔 @nojoom_et
🌗به اعتقاد مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران امسال بارش شهابی پِرساوشی هر چند که دارای دو زمان اوج است، ولی به دلیل قرار داشتن زمانهای اوج بارش در نور روز و حضور خورشید، امکان مشاهده شهابها و حتی آذرگویهای این بارش را نمیتوان متوقع بود، ولی در بامداد یکشنبه، ۲۲ مردادماه و قبل از روشنی آسمان، در مناطق دور از آلودگی هوا میتوان شهابهای این بارش معروف سالیانه را رصد کرد.
🌔 @nojoom_et
📸 تازه ترین تصاویر ثبت شده از نخستین تست احتراق-ثابت موشک سوپرهِوی (بوستر شماره ۹ سامانه فضایی استارشیپ) 🔥
🖥 انتشار به طور رسمی از سوی شرکت اسپیس اکس 🚀
🌔 @nojoom_et
خــدا تنــها امیــدیست ڪه
وقتے همه رفتند میماند🕊🍀
وقتے همه تنهایت گذاشتند
محــرمت میــشود🕊🍀
وقتے همه دشــمنی ڪردن
او مےبخشد🕊🍀
خــدا را برایتان آرزو میڪنم🕊🙏
سلام صبحتون منور به نور الهی
🌔 @nojoom_et
✅ 5 باور غلط در مورد فضا:
1️⃣ جهان توسط بیگ بنگ که در یک نقطه از زمان رخ داده است، ایجاد شده است.
2️⃣ سفینه های فضایی می توانند به خارج از کیهان پرواز کنند.
3⃣زندگی در مشتری وجود دارد.
4️⃣ هیچ ماده تاریکی در جهان وجود ندارد.
5️⃣ جهان اندازه محدودی دارد.
🌔 @nojoom_et
✅مجموعهای از تصاویر جدید از تلسکوپ فضایی جیمز وب، کهکشان غبارآلود و نامنظم انجیسی ۶۸۲۲ (NGC ۶۸۲۲) را نشان میدهد که توسط ابزارهای مختلف این تلسکوپ ثبت شدهاند.
🔸این کهکشان که در فاصلهی ۱.۵ میلیون سال نوری از زمین قرار دارد، از آنجا که زیاد فلزی نیست مورد توجه قرار گرفته است. فلزی بودن به معنای مقدار فلزات موجود در یک کهکشان نیست، بلکه به معنای مقدار همهی عناصر سنگین در کهکشان است یعنی هر مادهای که هیدروژن یا هلیوم نباشد.
🔸این یک عامل مهم است زیرا اولین کهکشانهای جهان تقریبا به طور کامل از هیدروژن و هلیوم تشکیل شده بودند یعنی فلزات سنگین کمی داشتند و عناصر سنگینتر در طول زمان در قلب ستارگان ایجاد شدند و سپس در سراسر جهان با انفجار ستارهها، توزیع شدند.
این تصویر وب دادههای دو ابزار تلسکوپ یعنی دوربین مادون قرمز نزدیک(NIRCam) و ابزار فروسرخ میانی(MIRI) را با هم ادغام کرده است تا ویژگیهایی مانند ابرهای غبار که با رنگ زرد نشان داده شدهاند و مناطق تشکیل ستاره فعال که در رنگ قرمز دیده میشود را نمایش دهد.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅شگفت زدگی ستارهشناسان از ستاره کوتوله سفید دو چهره!
💫یک تیم بینالمللی از اخترشناسان طی روزهای گذشته گفتند که آنها یک کوتوله سفید را کشف کردهاند که به اندازه کافی عجیب و دارای ۲ چهره است؛ نیمی از آن از هیدروژن و نیمی دیگر از هلیوم تشکیل شده است!
💫اخترشناسان هنگامیکه در جستجوی کوتولههای سفید بسیار مغناطیسی بودند، این ستاره کوتوله را با استفاده از ابزار Zwicky Transient Facility (ZTF) رصدخانه پالومار Caltech کشف کردند. این اولین کوتوله سفید شناخته شده از این نوع است. آنها این ستاره را با نام Janus (خدای رومی دو چهره دروازهها) نامیدند.
💫کوتولههای سفید در واقع هستههای متراکم باقیمانده از ستارگان مرده هستند؛ این ستارگان ذخایر سوخت خود را تمام کرده و گازهای خود را به فضا پرتاب کردهاند؛ آنها معمولاً به اندازه زمین، اما با جرمی مشابه خورشیدند. خورشید ما روزی به کوتوله سفید تبدیل میشود.
شرح تصویر: انیمیشنی که چرخش ستاره کوتوله سفید Janus را به تصویر کشیده؛ سمت هلیوم بیشتر خالدار یا حبابدار به نظر میرسد، در حالیکه سمت هیدروژن روشنتر است. اعتبار تصویر از K. Miller/ Caltech/ IPAC
🌔 @nojoom_et