May 11
6.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🍊سلام و درودی گرم با عطر گلها
🍁و به لطافت لبخند رضایت خدا
🍊برایتان چیدهام
🍁تا روزتان بخیر ، دلتان شاد
🍊و زندگیتان زیباتر شود
🍁بیدار شو عطر زندگی را استشمام کن
🍊و بیش از پیش به زندگی امیدوار باش
🍁امروز از آن توست پس با ارادهات معجزهکن
🍊روزت بخیر دوست من ، پاینده باشی
🌔 @nojoom_et
ستاره شناسان استرالیایی به مدت 17 سال باور داشتند که سیگنال های یک اجاق مایکروویو معمولی پیام هایی از فضا می دهد.
برای اولین بار، تلسکوپ پارکز در رصدخانه استرالیا این سیگنال را در سال 1998 دریافت کرد. از آن زمان، "پیام های رمزآلود" دو بار در سال ظاهر می شود. دانشمندان امیدوار بودند که این سیگنال ها توسط یک جسم واقع در نزدیکی زمین ارسال شود.
اما در سال 2015، به طور کاملاً تصادفی، ستاره شناسان حقیقت را کشف کردند: منبع سیگنال توسط آخرین تجهیزات نصب شده در رصدخانه تعیین شد. معلوم شد که در تمام این سال ها شی مرموز یک اجاق مایکروویو نصب شده در آشپزخانه یک موسسه علمی بوده است.
📚 نجوم وستاره شناسی
🌔 @nojoom_et
پیشرفت مشهود است
فقط تصور کنید: اولین تصویر از کهکشان آندرومدا در 29 دسامبر 1888 توسط ستاره شناس ایزاک رابرتز گرفته شد.
به عنوان مقایسه، تصویر همان کهکشان در منظری مشابه از تلسکوپ هابل، 2013
🌔 @nojoom_et
📚 #معرفی_کتاب
🖊عنوان کتاب: #اخترشناسی
🖊نویسنده: ایان ریدپارت
🖋 ترجمه: پوریا ناظمی
🖨 انتشارات: نشر نی
📖 تعداد صفحات: ۲۹۷
🤵درباره نویسنده:
ایان #ریدپارت تا سال ۱۹۷۲ در رصدخانه دانشگاه لندن کار میکرد و از ان پس مدرس، خبرنگار و نویسنده تمام وقت نجوم شد. او ویراستاری فرهنگ اخترشناسی اکسفورد و اطلس ستاره های نوترونی را بر عهده داشته است. ایان بیش از چهل کتاب را تالیف یا ویرایش کرده که از جمله ی آنها میتوان به چندین اطلس اسمان شب اشاره کرد. او همچنین در برنامه های رادیو و تلویزیونی زیادی شرکت کرده است.
📖فصل های کتاب:
🖌 سر منشا #جهان
🖌 اجزای عالم
🖌 منظومه شمسی
🖌 آسمان شب
🖌 #صورت_فلکی
🖌 راهنمای ماهنامه آسمان
🖌 المانک ( #زیج ها ـ تقویم نجومی)
🌔 @nojoom_et
🔴 علت پستی بلندی های بسیار در 《نیمه پنهان ماه》 چیست؟
درست از زمانی که فضاپیمای لونا ۳ شوروی برای اولین بار از چهره نادیده ماه بازدید کرد این سوال برای منجمان مطرح شد که چرا در آن سوی ماه خبری از دریاهای پست و تیره رنگ نیست؟
امروزه پوسته ماهدر سمت دوردست حدود ۱۵ کیلومتر زخیمتر است. حدود ۴.۵ میلیارد سال پیش که ماه به زمین نزدیکتر بود، در مدار خود قفل شد و چرخش وضعی و انتقالی آن هماهنگ شد. در طول ۲۰۰ میلیون سال بعد از آن ماه کمکم خنک شد و پوسته سنگی خود را تشکیل داد. اما تاثیرات حرارتی و گرانشی زمین باعث شد تا پوستهٔ نیمهای از ماه که رو به زمین بود دیرتر سرد شود و ضخامت کمتری پیدا کند. تا حدود ۳.۹ میلیارد سال پیش ماه زیر رگبار شهابها و سیارکها چهرهای آبلهگون پیدا کردهبود. سپس طی ۷۰۰ میلیون سال واپاشیهای رادیواکتیو درون ماه باعث شد ماه وارد دورهای از فعالیتهای آتشفشانی شود و این فعالیتها در سمت پیدای ماه که پوسته نازکتری داشت گستردهتر بود به مرور مواد مذاب بستر دهانههای برخوردی را پر کردند و با سرد شدن، مناطق تیره را تشکیل دادند.
📚@space_love
🌔 @nojoom_et
🔴 روی پنهان ماه
سرعت چرخش ماه به دور خودش با سرعت چرخش به دور زمین برابر است و این باعث می شود همیشه یک روی ماه به سمت زمین باشد روی دیگر آن از نظر ما پنهان باشد. این ویژگی جالب باعث شده آن روی ماه جلوه ای کاملا متفاوت با این روی ماه داشته باشد.
📚@space_love
🌔 @nojoom_et
🔴 ویژه برنامه پژوهشسراهای کل کشور به مناسبت هفته جهانی فضا 2023 (12تا 18 مهرماه)
🔰هفته جهانی فضا همه ساله از 12 الی 18 مهرماه (4 الی 10 اکتبر) به صورت همزمان در سراسر دنیا برگزار می گردد، هدف از برگزاری این مناسبت اطلاع رسانی و ترویج عمومی فناوری فضایی و کاربردهای آن در سطح جامعه است. امسال نیز انجمن بین المللی هفته جهانی فضا شعار " فضا و کار آفرینی" را به عنوان محور اصلی برنامه های این هفته انتخاب کرده است.
قطب کشوری نجوم با هماهنگی سازمان فضایی ایران عطف نامه شماره 3095/9050/900/1402 تاریخ 1402/06/18 دبیر محترم ستاد برگزاری مراسم هفته جهانی فضا و نامه شماره 137879/420 تاریخ 29/06/1402 مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری وزارت متبوع در اجرای بند 8 از شرح وظایف قطب کشوری نجوم پژوهشسراهای دانشآموزی، به منظور گرامیداشت این هفته برنامه هایی با اهداف متعددی مانند آموزش دانش آموزان به منظور کارآفرینی فضایی، آگاهی از فواید و بهرهبرداری از فرصتهای شغلی در حوزه فضایی، تشویق و ترغیب کودکان به فراگیری علوم فضایی، جلب حمایتهای عمومی وتوسعه و ترویج فرهنگ استفاده از دانش و فناوری فضایی در ابعاد گوناگون برگزار میکند.
🔰برنامه های ذیل جهت برنامه ریزی فعالیتها در هفته فضا پیشنهاد میگردد:
📌 برگزاری وبینار و کارگاهای آموزشی
📌 برگزاری مسابقات نجومی و فضایی
📌 برگزاری برنامه های رصد آسمان(ایستگاههای فضایی ، استارلینگ و...)
📌 بررسی دستاوردها و موفقیتهای فضایی کشور عزیزمان ایران طی چند دهه اخیر و بازگویی و شرح برنامه های آینده و نقش دانش آموزان در تحقق انها
🌔 @nojoom_et
استارشیپ از هر جهت آماده ی پرتاب 🔥🔥
فقط در انتظار صدور مجوز هستن.
📚 نجوم وستاره شناسی
🌔 @nojoom_et
🔴 اينجا غروب آبي رنگ دلگير در #مريخ است
اگر مسافران يكطرفه مريخ سالهاي آينده به آنجا بروند كودكان آنها براي هميشه آسمان را صورتي ميبينند و درك آسمان آبي رنگ زمين برايشان تخيلي بيش نيست.
📚نجوم وستاره شناسی
🌔 @nojoom_et