قمر تیتان به عنوان یکی از اقمار سیاره زحل، رودخانههای بسیاری دارد که بر اساس برآوردهای دانشمندان، بسیاری از آنها قابل احتراق هستند.
همچنین بر این، جزایر ناپدید شوندهای در این دریاچهها مشاهده میشوند که به طور شگفتانگیزی در زیر رودخانهها فرو رفته و سپس با ظاهری جدید رخنمایی میکنند؛ گمانه زنیها حاکی از آن است که این جزایر عجیب، حبابهای گاز نیتروژن یا جامدات معلق یا شناور هستند.
کار جدید مطالعاتی بر روی تعامل بین تشکیل جامدات در #اتمسفر و اتفاقی که پس از پایان آنها در دریاچهها رخ میدهد متمرکز بود؛ ترکیبات آلی زیادی در جو غلیظ ماه تشکیل میشود که برخی از آنها بر روی تپههای شنی و رودخانهها و دریاها میریزند. سوال این است که آیا آنها غرق میشوند؟ خیر تا زمانی که به اندازه کافی متخلخل باشند.
بسیاری از مولکولهای آلی ساده پس از تشکیل در جو تیتان به صورت جامد فرود میآیند، از جمله مولکولهایی مانند #بنزن؛ #متان و اتان مایعی که رودخانهها و دریاچهها را تشکیل میدهند، کشش سطحی کمی دارند، بنابراین جامدات برای شناور شدن روی آنها تلاش میکنند.
📚 نجوم وستاره شناسی
🌔 @nojoom_et
راکت فضایی جدید آمریکا با موفقیت پرتاب شد
دیروز ساعت ۱۰:۴۸ به وقت ایران راکت فضایی ولکان-سنتائور حامل فرودگر قمری پرگرین در اولین پرتاب خود از پایگاه فضایی کیپ کاناورال به سمت مدار ماه پرتاب شد.
✨فرودگر پرگرین در مسیر فرود روی ماه قرار دارد و پس از ماموریت آپولو-۱۷ جدیدترین تلاش ایالات متحده برای فرود نرم روی ماه است
✨راکت فضایی ولکان-سنتائور توسط شرکت بوئینگ-لاکهید یو-ال-آ و همچنین بلواورجین ساخته شده است و رقیبی جدیدی برای راکت های فالکون اسپیس ایکس است.
📚 نجوم وستاره شناسی
🌔 @nojoom_et
✨راکت فضایی فالکون-هوی در سمت راست
✨راکت فضای ولکان-سنتائور در سمت چپ
✨بزرگترین راکت های فضایی بخش خصوصی آمریکا.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زمین و سایر سیارات صخره ای درونی منظومه شمسی به واسطه حضور دو سیاره مشتری و زحل از گزند اجرام سرگردان و پرسرعت مصون مانده اند
به بیان دیگر می توان گفت این غولهای گازی نقش بسیار مهمی در عدم شکل گیری برخوردهای بزرگ و مخرب داشته اند.
📚 نجوم وستاره شناسی
🌔 @nojoom_et
تصویری شگفت انگیز از #هابل
بادهای کیهانی به سحابی Orion میرسند و با برخورد به گاز های رها شده از این سحابی یک کمان هلالی شکل را تشکیل میدهند
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥آزمایش فرود در آب کپسول فضایی اوریون ناسا
▫️ناسا سهشنبه ۶ آوریل، ۱۷ فروردین آزمایش فرود کپسول فضایی اوریون (Orion) را انجام داد
▫️ کپسول اوریون که ظرفیت ۶ فضانورد را دارد قرار است در پروژه بازگشت به ماه موسوم به آرتمیس (Artemis) به کار گرفته شود
▫️در این آزمایش یک نمونه آزمایشی از کپسول اوریون به وزن ۶۴۰۰ کیلوگرم از ارتفاع حدود دو متری درون استخر آب رها شد
▫️تعداد ۵۰۰ حسگر روی کپسول نصب شده و نیروهای وارد شده به نقاط مختلف آن را ثبت کردند
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کهکشان زیبا و اسرارآمیز معروف به Hoag دارای هسته ای از ستارگان زرد قدیمی است که توسط حلقه ای از ستاره های آبی جوان احاطه شده است که با شکافی به وسعت هزاران سال نوری از هم جدا شده اند
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨
پروردگارا
امشب
ازتو روحی وسیع میخواهم
آنقدرکه فراموش نکنیم
این تو هستی
که دلیل تمام لبخندها
شادیهاخوشی ها و
اتفاقات زیبای زندگی ما
هستی
شبتون بخیر🌙
🌔 @nojoom_et
در عوض همه نداشته هایمان
گاهی عزیزانی داریم
که به یک دنیا می ارزند،
خودشان،
رفاقتشان،
مرامشان و
وجودشان...
خدایا به خاطر داشتنشان شکر...
صبحتون بخیر
🌔 @nojoom_et
یکی از ابزار هایی که با این کاوشگر به ماه رفت:
یک بازتابنده
هر نوری که مستقیماً به آن بتابد (180 درجه از نور ورودی) منعکس میشود
LRA
مجموعهای از هشت ورودی که هر کدام یک منشور مکعبی شیشهای به قطر 125 سانتیمتر است که همگی در یک نیمکره آلومینیومی تعبیه شدهاند و روی عرشه فرودگر نصب شدهاند
این طراحی تضمین میکند که LRA میتواند نور لیزر را از سایر فضاپیماهای در حال گردش و فرود در طیف گستردهای از جهتهای ورودی بازتاب دهد و سیگنال لیزر را مستقیماً به فضاپیمای مبدا منعکس کند
این امکان برد لیزری دقیق را فراهم میکند، که اندازه گیری فاصله بین فضاپیمای در حال گردش یا فرود تا LRA در فرودگر است؛ LRA یک ابزار نوری غیرفعال است و به عنوان یک نشانگر دائمی (یعنی مکان) روی ماه برای دهه های آینده عمل خواهد کرد
🌔 @nojoom_et
دانشمندان غذایی برای سفر به مریخ و زندگی در سیاره سرخ در نظر گرفتهاند که تولیدش آسان و بسیار مغذی است.
بهترین غذا برای یک پرواز طولانی تا #مریخ، یک غذای گیاهی ساده و مغذی است که خوشمزه هم باشد. دانشمندان این غذا را تدارک دیدهاند و آن را جوری طراحی کردهاند که مواد تشکیلدهندهاش قابلیت رشد در فضا را داشته باشد.
دانشمندانی که این غذای فضایی رادرست کردهاند، میگویند که تمام مواد لازم برای یک سفر چند ساله خارج از #زمین را دارد. این غذایی است که میتوان برای اولین زمینیهای ساکن مریخ، که ممکن است سالها برای رسیدن به سیاره سرخ در راه باشند، در فضاپیما سرو کرد.
این غذای گیاهی و بدون گوشت (با عرض تاسف برای علاقمندان به غذاهای گوشتی) از جمله سویا، دانههای خشخاش، جو، کلمپیچ، بادام زمینی، سیبزمینی شیرین، و تخمه آفتابگردان که دارای ریزمغذیهای کافی مانند #کلسیم برای حفظ سلامت فضانوردان در ماموریتهای فضایی طولانی است. در کنار این، کامپیوتر دهها ماده تازه را در ترکیبات مختلف تست میکند تا به بهترین و مناسبترین دستور غذاها و ترکیبات برای رفع نیاز غذایی فضانوردان برسد.
📚 نجوم وستاره شناسی
🌔 @nojoom_et