فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨یک جرم سنگین (مانند ستاره ی نوترونی) موجب خمیدگی در بافت فضا-زمان شده و باعث میشود نورِ اجرامِ دورتر به صورت دایره وار یا از چند زاویه به ما برسد
این پدیده که در معادلات نسبیت آلبرت انیشتین هم پیشبینی شده است، عدسی گرانشی نامیده میشود
✨(لازم به ذکره مثالی که اینجا زده شد یعنی ستاره ی نوترونی، به تنهایی نمیتونه یک عدسی گرانشیِ مشهود رو بسازه، به دلیل کوچک بودنش خیلی کم پیش میاد یک عدسی گرانشی حاصل از وجود ستاره ی نوترونی پیدا بشه ولی وجود یک اَبَر جرم مثل خوشه ی ستاره ای و یا خوشه ی کهکشانی میتونه یک عدسی گرانشی کاملا مشهود ایجاد کنه)
🌔 @nojoom_et
✨تصویر ماهواره ای از کاوشگرِ Curiosity درحال بالا رفتن از یک کوه در مریخ
🌔 @nojoom_et
📢 تصویر روز ناسا
🗓 جمعه ۲ شهریور ۱۴۰۳
عنوان: باقیمانده ابرنواختر CTA 1
عکس و حقتکثیر: توماس لِلو
در قلب CTA 1 یک تپاختر آرام وجود دارد. این باقیمانده ابرنواختر در سال ۱۹۶۰ توسط ستارهشناسان به عنوان منبع انتشار در طولموجهای رادیویی کشف شد و از آن زمان به عنوان نتیجه انفجار مرگ یک ستاره بزرگ شناخته شده است. اما هیچ پالس رادیویی از تپاختر مورد انتظار، که بقایای ستاره نوترونی چرخان از هسته فروپاشیده ستاره بزرگ است، شناسایی نشد. حدود ۱۰ هزار سال پس از انفجار اولیه ابرنواختر، ابر باقیمانده بینستارهای در طولموجهای نوری کمنور است. انتشار در طولموجهای قابل مشاهده CTA 1 از جبهههای شوک که هنوز در حال گسترش هستند، در این تصویر عمیق تلسکوپی نشان داده شده است. این تصویر حدود ۲ درجه از یک میدان ستارهای در صورت فلکی شمالی قیفاووس را پوشش میدهد. در حالی که هیچ تپاختر در طولموجهای رادیویی پیدا نشده است
🌔 @nojoom_et
✨سحابی پیله که با نام IC 5146 فهرستبندی شده است، حدود 4000 سال نوری با زمین فاصله دارد.
✨مانند سایر نواحی ستارهساز، این منطقه با گاز هیدروژن قرمز و درخشان که توسط ستارههای جوان و گرم منعکس شدهاند، خودنمایی میکنند.
🌔 @nojoom_et
✨اولین تصویر شبیه سازی شده از یک سیاهچاله که با کامپیوتر IBM 7040 با استفاده از کارت های پانچ 1960 محاسبه شد و توسط اخترفیزیکدان فرانسوی ژان پیر لومینه در سال 1978 ترسیم شد.
🌔 @nojoom_et
تلسکوپ #هابل در 30 سالِ اول 172 ترابایت داده جمع آوری کرد.
تلسکوپِ Roman هر روز 1.4 ترابایت داده ارسال خواهد کرد.
.
تصویر: مقایسه ی قابلیت رصد تلسکوپ روَمن و هابل، تلسکوپ رومَن در یک سال وسعتی از آسمان را رصد خواهد کرد که برای هابل 100 سال طول خواهد کشید.
.
بی صبرانه در انتظار پرتابِ این تلسکوپ هستیم.
#ناسا_فارسی
🌔 @nojoom_et