🌞یک طوفان ژئومغناطیسی شدید در راه رسیدن به زمین است.
✨به گزارش دیلیمیل، یک لکه خورشیدی با میدانهای مغناطیسی قوی روی سطح خورشید، روز سهشنبه فوران کرد.
بنا بر اعلام ناسا، این دومین شراره قدرتمند پنج سال اخیر است که موجب قطع موج کوتاه رادیویی در هاوایی شد و یک فوران خروج جرم از تاج خورشیدی ایجاد کرد که با سرعت صدها کیلومتر بر ساعت به زمین برخورد خواهد کرد.
اداره ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده (NOAA) پیشبینی کرده که این طوفان خورشیدی بین ساعات نخست تا اواسط روز شنبه ۵ اکتبر (۱۴ مهر) به زمین برسد.
بنا بر اعلام این سازمان، این فوران خورشیدی یک طوفان ژئومغناطیسی قوی ایجاد میکند که ممکن است به قطع امواج رادیویی، آسیب به شبکه برق و اختلال در ارتباطات ماهوارهای منجر شود.
🌔 @nojoom_et
🔻شفق قطبی در راه است
🔸خورشید در تاریخ ۱ اکتبر(۱۰ مهرماه) با یک شراره خورشیدی عظیم و خروج جرم تاجی (CME) که مستقیماً به سمت زمین روانه شده، فعالیتهای خود را شدت بخشید. این شراره با قدرت X۷.۱ بهثبت رسید و بهعنوان دومین شراره قدرتمند در چرخه خورشیدی فعلی و یکی از ۳۰ شراره قوی در سه دهه اخیر شناخته میشود.
🔸با این وجود، خطری جدی برای انسانها وجود ندارد. مرکز پیشبینی آبوهوای فضایی NOAA پیشبینی کرده است که از ۳ تا ۵ اکتبر( ۱۲ تا ۱۴ مهرماه۱۴۰۳) شاهد طوفانهای ژئومغناطیسی از ضعیف تا قوی خواهیم بود که بر اثر برخورد ذرات خورشیدی ناشی از خروج جرم تاجی به مگنتوسفر زمین ایجاد میشوند.
🌔 @nojoom_et
تصویری فوق العاده زیبا از فضاپیمای Starship
به زودی شاهد پنجمین پرتاب این فضاپیما خواهیم بود.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨یک تایملپس از آماده سازی بدنه ی اصلی موشک SLS از پروژه ی آرتمیس 2
#آرتمیس
🌔 @nojoom_et
🔴 سحابی سیاره ای گانتل از نمای نزدیک!
این سطح از جزئیات را می توان با استفاده از یک تلسکوپ آماتور با قطر تنها 200 میلی متر به دست آورد.
با دوربین تک رنگ و فیلترهای باند باریک، عکاسی حتی در محدوده شهر کاملا امکان پذیر است. با انتخاب پارامترهای مناسب عکسبرداری و پردازش ماهرانه مواد، می توان به یک تصویر منظم و دقیق دست یافت.
🌔 @nojoom_et
📢 تصویر روز ناسا
🗓 شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۳
عنوان: ء M27: یک دنبالهدار نیست
عکس: فرانچسکو سفیرلازا، فرانکو اسگوگلیا
در قرن هجدهم، وقتی که ستارهشناس فرانسوی، شارل مسیه، به دنبال دنبالهدارها در آسمان بود، فهرستی از چیزهایی که در مشاهداتش پیدا میکرد و مطمئن بود دنبالهدار نیستند، تهیه کرد. این جرم آسمانی شماره ۲۷ در فهرست معروف "دنبالهدار نیست" اوست. در واقع، ستارهشناسان امروزی آن را یک سحابی سیارهای مینامند، اما این هم یک سیاره نیست، حتی اگر در تلسکوپ کوچک گرد و شبیه به سیاره به نظر برسد. مسیه ۲۷ (M27) نمونهای عالی از یک سحابی گازی است که زمانی شکل میگیرد که ستارهای شبیه به خورشید، سوخت هستهای خود را تمام میکند. این سحابی زمانی تشکیل میشود که لایههای بیرونی ستاره به فضا پرتاب میشوند و نور مرئیای که میبینیم، توسط اتمهایی ایجاد میشود که از نور فرابنفش شدید اما نامرئی ستاره در حال مرگ تحریک شدهاند. این سحابی که به نام "سحابی دمبل" معروف است، یک ابر گازی متقارن و زیباست..
#تصویر_روز_ناسا
🌔 @nojoom_et
آخرین تصویر از خورشید
برای دیدن لکه های خورشیدی به فیلتر مخصوص رصد خورشید و یک تلسکوپ کوچک احتیاج دارید.البته به دلیل بزرگ بودن لکه ها دیدن آنها فقط با فیلتر و بدون داشتن تلسکوپ هم امکانپذیر است.
مشاهده خورشید با چشم غیر مسلح و بدون فیلتر حتی برای یک لحظه فوق العاده خطرناک است.
🌔 @nojoom_et
🗓 تقویم علمی تاریخ
▫️ امروز شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۳
🔰️در چنین روزی در سال ۱۹۲۳، ادوین هابل اولین ستاره متغیر سیفیدی را شناسایی کرد. این کشف برای دنیای اخترشناسی بسیار مهم بود زیرا ستارههای متغیر سیفیدی به عنوان ابزارهایی برای اندازهگیری فواصل کهکشانی استفاده میشوند. یافتههای هابل به تدریج به کشف گسترش کیهان و نظریه انبساط جهان منجر شدند و نام او را به عنوان یکی از برجستهترین دانشمندان در تاریخ علم ثبت کردند.
۴۲ سال پیش در چنین روزی در سال ۱۹۸۲، یک راکت رهگیر بدون سرنشین در پایگاه آزمایش موشکی وایت سندز در نیومکزیکو به سرعت رکوردشکن ۹۸۵۱ کیلومتر بر ساعت (معادل ۶۱۲۱ مایل بر ساعت، یا تقریباً ۸ ماخ) دست یافت. این آزمایش، نمایشی شگفتانگیز از تواناییهای فناوری هوافضا و حمل و نقل فوق سریع بود و گام مهمی در توسعه فناوریهای راکتی و موشکی به شمار میرفت.
🌔 @nojoom_et
گذر یک شهاب سنگ بر فراز تلسکوپ درحال ساخت و بسیار بزرگِ ESO
.
تلسکوپ در حال ساخت ESO، بزرگترین تلسکوپ نوری-فروسرخ جهان است که در شیلی ساخته میشود.
این تلسکوپ با آینهای 39 متری به مطالعه ی کهکشانها، سیارات فراخورشیدی و ساختارهای کیهانی خواهد پرداخت.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌿 سلام 🙋♂
🍁روز پاییزیی شما عزیزان بخیر
☕️به روز جدید خوش آمدید
🍁روزتون پرازخیرو برکت
☕️هـــــر روز
🍁جـشـنـي بـرپـاسـت
☕️نــسـيــم سـحـر
🍁عطرخوش زندگي ميدهد
☕️امروز دلی را شاد كن
🍁لـــبـــخــنــد بـــزن
☕️وشـكـرگـزارخـالـقـت بـاش
🍁روزتـون پـر بـرکـت و زیـبـا
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زیبایی ببینید
ویدیویی از چهارمینِ پرتابِ فضاپیمای Starship.
پنجمین فضاپیما آماده ی پرتاب است و همچنان در انتظار صدور مجوز.
#ناسا_فارسی
🌔 @nojoom_et
حلقههای زحل و قمر آن پرومتئوس که توسط کاسینی در 13 آوریل 2007 به تصویر کشیده شد.
🌔 @nojoom_et