6.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️تماشای خورشید بر فراز اورست بالاتر از ابرها
🔹طلوع خورشید از قله اورست چیزی شبیه یک معجزه است که در دل طبیعت رخ میدهد. این قله، بهدلیل ارتفاع باورنکردنیاش، از سطح ابرها فراتر رفته و هر روز صبح، تماشاگر نمایی از "اقیانوس ابرها" است که اطرافش را دربر گرفتهاند.
#اورست
🌔 @nojoom_et
📷سیارک کیلویی چند؟ بررسی دلایل ارزشمندی سیارکها با منابع چند صد میلیارد دلاری!
🔹رسانهها و دانشمندان علاقه زیادی به صحبت درباره استخراج سیارکها با استفاده از اعدادی نجومی دارند. بسیاری از مقالهها درباره مأموریتی بهسوی سایک (Psyche)، بزرگترین سیارک فلزی در کمربند سیارکی، صحبت میکنند که گفته میشود ارزشی برابر با ۱۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ دلار (۱۰ کوئینتیلیون دلار) دارد. گویی که نویسندگان این مقالهها علاقه زیادی به فشردن کلید "٠" روی کیبوردهای خود دارند. اما این ارزشگذاری چقدر واقعبینانه است؟ و بهراستی چه معنایی دارد؟
🔹مقالهای که با حمایت مالی استارتاپ استخراج منابع از سیارکها به نام «استروفورج» (Astroforge) توسط یکی از استادان برنامه منابع فضایی در دانشگاه معدن کلرادو نوشته شده است، بهطور دقیق بررسی میکند که چه فلزاتی در سیارکها وجود دارند و آیا واقعاً بهاندازهای که محاسبات خوشبینانه ادعا میکنند، ارزش دارند یا خیر!
#فضا
🌔 @nojoom_et
📢 تصویر روز ناسا
🗓 پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۳
عنوان: مشتری نزدیک به مقابله
این تصاویر تلسکوپی از روی پشتبامها، مشتری را به وضوح نشان میدهند. هر دو تصویر در تاریخ ۱۷ نوامبر سال گذشته از سنگاپور، سیاره زمین، گرفته شدهاند، حدود دو هفته پس از مقابله مشتری در سال ۲۰۲۳. این سیاره غولپیکر در آسمان نیمهشب بالا آمده و تنها ۳۳.۴ دقیقه نوری از سنگاپور فاصله داشت، یعنی حدود ۴ واحد نجومی. نوارهای تاریک و مناطق روشن مشتری با جزئیات فوقالعادهای قابل مشاهده هستند، همراه با گردابهای بیضی شکل سفید رنگ این سیاره غولپیکر. لکه بزرگ قرمز معروف آن در جنوب به وضوح دیده میشود. مشتری هر ۱۰ ساعت یک بار به سرعت به دور محور خود میچرخد. بنابراین، بر اساس فریمهای ویدیویی که تنها ۱۵ دقیقه با هم فاصله دارند، این تصاویر یک جفت استریو تشکیل میدهند. به مرکز جفت نگاه کنید و چشمانتان را تا زمانی که تصاویر جداگانه به هم نزدیک شوند، ضربدری کنید تا اثر سهبعدی را ببینید.
#تصویر_روز_ناسا
🌔 @nojoom_et
✨تصویری از نزدیک ترین انفجار ستاره به زمین.
در مرکز تصویر، ابرنو اخترِ 1987A قابل مشاهده است که از 415 سال پیش تا کنون مطالعه شده است.
فاصله از زمین: در حدود 160 هزار سال نوری.
ثبت شده توسط هابل
#هابل
🌔 @nojoom_et
کهکشان M33 بعنوان سومین عضو مارپیچی شکل خوشه محلی کهکشانی (بعد از کهکشان آندرومدا و کهکشان راه شیری)در فاصله حدود ۲/۷ میلیون سال نوری و ابعاد حدود نصف قطر کهکشان راه شیری.
ساکنان فرضی این کهکشان در آسمان خود دو کهکشان زیبا می بینند.اول کهکشان زیبا و بزرگ آندرومدا و در فاصله دور تر کهکشان ما
عکس بالا حاصل ترکیب شش فریم هشت ثانیه ای با دوربین نیکون دی ۷۵۰ و لنز ۱۸۰ میلیمتر،ایزو ۱۰۰۰۰
با سه پایه عکاسی ساده است.
(نکته مهم:برای عکاسی نجومی داشتن مقرهای گران قیمت با قابلیت تعقیب اجرام سماوی لازم نیست)
🌔 @nojoom_et
10.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چه اجرامی در منظومه شمسی بزرگترین اقیانوس ها را پنهان می کنند؟ 🤔
مقدار آب روی زمین زمانی که آن را با اقیانوس های قمر غول های گازی مقایسه کنید ناچیز به نظر می رسد. درست است، ما باید درک کنیم که وجود یک اقیانوس آب در همه این قمرها هنوز تایید نشده است.
🌔 @nojoom_et
5.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✨﷽✨الهی به امیدتو
❤️بر مهدے دین مُنجے دنیا صلوات
🌹برچهره ے آن ماه دل آرا صلوات
❤️در دامن نرجس گل زهرا بشکُفت
🌹براین گلُ برنرگس؛و زهرا صلوات
❤️اَللّهُمَّ صَلِّی عَلی محمد
🌹وَ آلِ مُحَمَّدٍ
❤️ وَعَجِّلْ فَرَجَهم
🌔 @nojoom_et
♦️عکس جذاب رنگین کمان کامل!🌈
🔹این تصویر را خلبانی با اسم Lloyd J Ferraro در ارتفاع ۳۰ هزار پایی ثبت کرده!
#رنگین_کمان
🌔 @nojoom_et
✨ماه شب گذشته
در حالیکه نور قرص و هلال ماه ناشی از بازتاب نور خورشید است نور بازتابیده از سطح زمین قسمتهای تاریک ماه رو روشن کرده است.این نور با نام زمین تاب هم شناخته می شود.
البته بخاطر ضعیف بودن این نور و ثبت قسمتهای تاریک ماه باید زمان نوردهی ماه از حالت عادی بیشتر شده و این منجر به افزایش نور قسمتهای روشن ماه میگردد.
ابزار : دوربین نیکون دی ۷۵۰ لنز ۳۵۰ میلیمتر یک ثانیه نوردهی با ایزو ۶۴۰
🌔 @nojoom_et
✨کشفهای شگفتانگیز نجومی
۱۵ اکتشاف نجومی که ممکن است دید شما به جهان را تغییر دهد.
۳. احتمال وجود ۱۰ میلیارد سیاره شبیه زمین، فقط در کهکشان راه شیری !
با ترکیب دادههای تلسکوپ فضایی کپلر و نتایج جدید مأموریت Gaia آژانس فضایی اروپا، اخترشناسان به این نتیجه رسیدند که به طور متوسط از هر شش ستاره، یک ستاره میزبان سیارهای به اندازه زمین، آنهم در کمربند حیات آن ستاره است !
بنابراین بالقوه دهها میلیارد از اینگونه سیارات در سراسر کهکشان راه شیری ما پراکنده شدهاند و در حالی که جستجو برای سیارات مشابه زمین ادامه دارد، دامنه اجرام آسمانی که میتوان آنها را قابل سکونت دانست در حال گسترش است.
بر این اساس با توجه به اینکه ممکن است جستجو برای یافتن یک سیاره دقیقا شبیه زمین برای دارا بودن حیات پیچیده، ضرورتی نداشته باشد؛ پس باز هم تعداد کرات حامی حیات ورای کره زمین ممکن است بیشتر از آن چیزی باشد که تا کنون تصور میکردیم.
#عجایب_فضا
🌔 @nojoom_et