فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زیبایی کهکشان ها...
تا اخر هفته بعد که فعال تر خواهیم بود شباتون خوش و پر از خواب های زیبا
🌔 @nojoom_et
✨"کوه مرموز" سحابی کارینا
درون سحابی طوفانی کارینا، «Mystic Mountain» قرار دارد. این قله کیهانی با ارتفاع سه سال نوری که توسط دوربین میدان وسیع تلسکوپ فضایی هابل ۳ در سال ۲۰۱۰ تصویربرداری شد، عمدتاً از غبار و گاز تشکیل شده است و نشانههایی از فعالیت شدید ستارهزایی را نشان میدهد.
✨رنگ ها در این تصویر ترکیبی با درخشش اکسیژن (آبی)، هیدروژن و نیتروژن (سبز) و گوگرد (قرمز) مطابقت دارند.
✨سحابی کارینا در فهرستی از اجرام کیهانی است که تلسکوپ وب برای اولین مشاهدات خود هدف قرار داده است.
✨تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا، با همکاری آژانس فضایی اروپا و آژانس فضایی کانادا، با انتشار اولین تصاویر تمام رنگی و داده های طیف سنجی خود، نماهای بی سابقه و دقیقی از کیهان را نشان خواهد داد.
اعتبار تصویر: ناسا، ESA، M. Livio و تیم بیستمین سالگرد هابل (STScI)
🌔 @nojoom_et
5.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
رویدادهای جالب فضا و نجوم مردادماه ۱۴۰۲
(یکیش ایرانی ایرانی هست)
منبع : مجله نجوم
🌔 @nojoom_et
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
سلام ، وقت بخیر
با سپاس از مدیر کانال و مطالب علمی و جالب نجوم ، که بنده دیوانه وار به این علوم علاقه دارم...
یه سؤال از خدمتتون داشتم؟
آیا سیاره مریخ هم مثل زمین در مدار زاویه شیب داره و اینکه حرکت وضعی ( چرخش به دور خود) داره یا ثابت به دور خورشید میگرده؟
ممنون.
✍️سلام مخاطب گرامی!
🔹 مدت زمان گردش وضعی مریخ، بسیار شبیه به زمین است و یک روز خورشیدی در مریخ فقط کمی بیشتر از یک روز زمینی است: 24 ساعت، 39 دقیقه و 35.244 ثانیه.
🔹 انحراف محوری مریخ 25.19 درجه نسبت به صفحه مداری آن است که شبیه به شیب محوری زمین است. در نتیجه، مریخ فصلهایی مانند زمین دارد.
✍️#خانم_دکتر_کبیری
🖤🖤🖤
✨ رابطه همجوشی هستهای و درخشش ستارهها
💫به تازگی دانشمندان از احتمال وجود ستارگانی از ماده تاریک خبر دادهاند و آنها را ستارههای تاریک نامیدهاند که با ستارگان معمولی که توسط واکنشهای همجوشی در اعماق فضای داخلی خود نیرو میگیرند، متفاوتند.
✨واکنش همجوشی هستهای، عامل ایجاد نیروی خورشید و سایر ستارگان است. در یک واکنش همجوشی، دو هسته سبک از اتمها با هم ادغام و یک هسته سنگینتر را تشکیل میدهند. جرم باقیمانده به انرژی تبدیل میشود.
✨معادله E=mc2 انیشتین که تا حدی میگوید جرم و انرژی میتوانند به یکدیگر تبدیل شوند، توضیح میدهد که چرا این فرآیند رخ میدهد.
شرح تصویر: نحوه عملکرد همجوشی هستهای برای تامین انرژی خورشید و ستارگان.
در این تصویر، کرههای آبی نشاندهنده نوترونها و گویهای زرد نشانگر پروتونها هستند. به عنوان مثال، دو اتم هیدروژن با هم ترکیب میشوند تا یک اتم سنگینتر هلیوم (He) را بسازند. در این فرآیند، انرژی باقیماندهای وجود دارد که ستارهها را قادر میسازد تا بدرخشند. تصویر از وزارت انرژی ایالات متحده
#همجوشی_هسته
🌔 @nojoom_et
آرامش یڪ هدیه است
هدیه ایے ارزشمنـد 🥀
از انسان های خـوب
هدیہ اے گرانبها با رنگ عشـق♡
و آرامش همان عشق است
از خدا عمری سرشار از🍃
عشـق و آرامش برایتان آرزومندم
سلام
⚡️صبح بخیر⚡️
🌔 @nojoom_et
💫💫 در شبهای بارش شهابی
از بین همه شهاب ها ، شهابی اتفاق میوفته که بسیار بزرگ، درخشنده است و در بعضی وقتها صدای سوختنش در برخورد با جو رو میشنویم.
✅ فوق العاده زیباست 👍
و تقریبا از یک سمت آسمان تا طرف دیگه آسمون کشیده میشه به این شهاب میگن آذرگوی
⚡️⚡
#بارش_شهابی
#آذر_گوی
🌔 @nojoom_et
هدایت شده از فراتر از افق ☆ آموزش نجوم
💥 تعریف #شهابسنگ
✅ شهابوارهای را که پس از ورود به جو زمین از هم نپاشد و به زمین برخورد کند، #شهابسنگ (Meteorite) مینامند.
⛔️ باتوجه به اینکه حدود ۷۱ درصد سطح زمین را آب دریاها و اقیانوسها پوشانده است، بسیاری از #شهابسنگها در اقیانوسها فرود میآیند.
📃 لیست مهمترین بارشهای_شهابی سال 2023
✨ دقت کنید اسم هر بارش شهابی به نام صورت_فلکی است که بارش شهابی در آن پدیدار میشود.
#بارشهای_شهابی
#صورت_فلکی
🌔 @nojoom_et
✅مشاهده لکه قرمز بزرگ برجیس توسط کاوشگر Voyager 1
💢فضاپیماهای دوقلوی وویجر که در سال ۱۹۷۷ پرتاب شدند، طولانیترین ماموریت ناسا و تنها فضاپیماهایی هستند که تا به حال فضای میان ستارهای را کاوش کردهاند. هنوز پس از ۴۵ سال بعد از پرتاب، وویجر ۱ و ۲ همچنان مشاهداتی را از دورترین نقاط فضا به ما ارائه می دهند!
کاوشگر وویجر ۱ در ژانویه و فوریه ۱۹۷۹ (دی و بهمنماه ۱۳۵۷) به سمت سیاره برجیس متمرکز شد و صدها تصویر از این سیاره غول پیکر در طول نزدیک شدن به آن گرفت که از جمله این نمای نزدیک از ابرهای چرخان در اطراف لکه قرمز بزرگ برجیس (چشم مشتری) میباشد.
لکه قرمز بزرگ برجیس، چرخشی به رنگ قهوه ای - نارنجی است که در لبه های بیرونی روشن و تا نارنجی کم رنگ است. در سمت چپ آن چرخش های قهوه ای، سفید و نارنجی وجود دارد. در پایین، چرخش و موج های آبی و سفید دیده می شود. گویا کل این تصویر اثر رنگ هایی است که در آب چکیدهاند!
#برجیس
#فضاپیما
#ناسا_گالری
🌔 @nojoom_et
اعتبار تصویر: NASA/JPL
✅تصویری از هلال زمین در افق ماه!
💢این منظره از کره زمین بر فراز افق ماه، طی ماموریت فرود آپولو۱۵ بر روی کره ماه ثبت شده است.
✨آپولو۱۵ دوشنبه ۲۶جولای ۱۹۷۱ (۴ اَمرداد۱۳۵۰) از مرکز فضایی کندی با موشک Saturn V به فضا پرتاب شد. خدمهای متشکل از ۳فضانورد: David R. Scott فرمانده مأموریت، James B. Irwin خلبان ماژول مه نشین و Alfred M. Worden خلبان ماژول فرماندهی در اطراف ماه.
✨آپولو۱۵ برای اکتشاف ماه با مدت و ابزارهای بیشتر نسبت به قبل طراحی شد و شامل یک وسیله نقلیه ماهگرد ۴۰میلیون دلاری (LRV) بود که میتوانست با حداکثر سرعت ۱۶کیلومتر در ساعت در سطح ماه حرکت کند.
فرود موفقیت آمیز آپولو۱۵ بر روی ماه اولین مورد از ۳ماموریت پیشرفته برنامه آپولو بود.
اهداف علمی اولیه: مشاهده سطح ماه، بررسی و نمونهبرداری از مواد و ویژگیهای سطحی در یک محل از پیش انتخاب شده در منطقه Hadley-Apennine، راهاندازی و فعال کردن آزمایشهای سطحی و انجام آزمایشهای حین پرواز و انجام عکاسی از مدار ماه بود.
آپولو۱۵ اولین پرتاب از ماه را از تلویزیون پخش کرد و پیادهروی در اعماق فضا را توسط Worden ضبط نمود.
#ناسا_گالری
#زمین
اعتبار تصویر: ناسا
🌔 @nojoom_et