فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😳 این شبیه سازی به ما نشون میده که وقتی نیروی_گرانشی هست سیارات چگونه به دور خورشید در حال چرخش اند
و وقتی نیروی گرانشی حذف بشه، چه اتفاقی برای سیارات میوفته.
#خورشید
#نیروی_گرانشی
ببینید 👆👆👆👆
✍ #خانم_دکتر_کبیری
🌔 @nojoom_et
🌟عکسی که در فضای مجازی تحت عنوان صحبت در گوشی آسمان با زمین گرفته شده!
✨گوشی رو افقی بگیرید و از این همه زیبایی و طنازی لذت ببرید👌
✨صبحتون به همین زیبایی😍
🌔 @nojoom_et
🪂 تست بازیابی خدمه آرتمیس ۲ با موفقیت انجام شد.
🚤 خدمه آرتمیس ۲ در طی این تست، تمرین میکنند که بعد از فرود بر روی اقیانوس آرام توسط قایق به کشتی بروند.
🌔 @nojoom_et
🌕ماه کامل سهشنبه، اَبَرماه است
💢پس از اَبَرماه (Supermoon) دوشنبه ۱۲تیرماه امسال، شامگاه سهشنبه ۱۰ اَمرداد، ماه کامل به کمترین فاصله با زمین (Perigee-حضیض) میرسد و ۳۵۷,۵۳۰کیلومتری ماست.
✅کافیست پس از غروب خورشید، بسمت افق جنوب شرق نگاه کنید تا ماه را در وضعیت اَبَرماه ببینید.
این ماه کامل توسط بومیان آمریکا بعنوان ماه خاویاری شناخته میشد، زیرا این ماهی در این ماه در دریاچههای بزرگ به وفور یافت میگردید.
💢رد این ماهیهای ماقبل تاریخ به حدود ۱۳۶میلیون سال پیش باز میگردد و بسیاری از مردم آنها را فسیلهای زنده مینامند!
💢در سال۱۴۰۲، چهار اَبَرماه وجود دارد و اَبَرماه سهشنبه شب این هفته دومین اَبَرماه امسال است.
✅اَبَرماه زمانی دیده میشود که ماه در وضعیت ماه کامل، از نظر مداری در نزدیکترین فاصله به ما باشد.
یک اَبَرماه تا ۱۴٪از اندازه یک ماه کامل معمولی بزرگتر و روشنایی آن از یک ماه کامل دیگر طی یکسال، تا حدود ۳۰٪درخشانتر است؛ هر چند شاید تفاوت اندازه ماه قابل درک نباشد، اما هر اَبَرماه درخشانتر از دیگر ماههای کامل سال مشاهده میگردد.
🌕اَبَرماه بعدی پنجشنبه ۹شهریور ۱۴۰۲دیده میشود.
🌔 @nojoom_et
🛑«تعریف سیارک ها»:
💢سیارک ها که بعضاً سیارات جزئی نیز نامیده میشوند بقایای سنگی هستند که از شکلگیری اولیه منظومه شمسی در حدود 4٫6 میلیارد سال پیش به جا ماندهاند. تعداد فعلی شناخته شده سیارک ها در حال حاضر 1٬061٬221 است.
💢بیشتر این قلوه سنگهای فضایی باستانی را میتوان در حال چرخش به دور خورشید بین سیاره مریخ و مشتری و در یک کمربند اصلی سیارکها یافت. اندازه سیارکها بین اندازه «وستا» (ٰVesta) یکی از بزرگترین سیارکها با قطر 530 کیلومتر (329 مایل) تا اجسامی که عرض آنها کمتر از 10 متر (33 فوت) است متغیر هستند. مجموع جرم سیارکهای کشف شده کمتر از جرم ماه سیاره زمین است.
#سیارک
🌔 @nojoom_et
✅ عمر ایستگاه فضایی بینالمللی در سال 2031 با سقوط در اقیانوس آرام به پایان میرسد
ایستگاه فضایی بینالمللی کمتر از 10 سال دیگر یعنی ژانویه 2031، پایانی غمگینانگیز خواهد داشت و با رسیدن به زمین، درون «اقیانوس آرام» خواهد افتاد و عمرش به پایان خواهد رسید.
گزارشات جدید از انتقال ایستگاه فضایی بینالمللی که توسط ناسا منتشر شد، سرنوشت نهایی این ایستگاه را تائید کرد. در این برنامه، طرحی برای فرستادن تاسیسات این ایستگاه به اقیانوس در «Point Nemo» - مکانی در اقیانوس آرام که فاصله بسیار زیادی از خشکی دارد – درنظر گرفته شده است. Point Nemo امروزه معروف به گورستان فضایی است، زیرا برای فرود کنترل شده زبالههای فضایی به درون اقیانوس هدف قرار میگیرد.
🌟ناسا اخیرا اعلام کرده فعالیتهای ایستگاه فضایی تا سال 2030 ادامه خواهد داشت. تا آن زمان، این ایستگاه 30 ساله خواهد شد. اما پس از آن، به علت افزایش هزینهها در زمینه تعمیرات و حفظ این ساختار سالخورده، ناسا قصد دارد به زندگی آن پایان دهد.
🌟بدین ترتیب، ایستگاه در ژانویه سال 2031 به پایان عمر خود میرسد و مهندسان آن را از مدارش در 250 مایلی زمین، بیرون میکنند. قطعات ایستگاه در جو خواهد سوخت و تنها قطعاتی که نسوختهاند با ورود به جو زمین، درون اقیانوس سقوط خواهدکرد.
🌔 @nojoom_et
🛑سیاره فراخورشیدی کوروت
این سیاره در صورت فلکی تکشاخ و در فاصلهی ۴۸۹ سال نوری از زمین واقع شده است.(توضیحات کامل در تصویر فوق)
#سیارات_فراخورشیدی
🌔 @nojoom_et
🔴 عوارض سطحی
نیمکره شمالی مریخ را عمدتا مناطق کم ارتفاع آتشفشانی تشکیل داده اند. نیمه جنوبی سیاره مرتفع تر و قدیمی تر است و دهانه های برخوردی بیشتری در آن به چشم می خورند. که سابقه شکل گیری آن ها به دوران بمباران های سیارکی بر می گردد. فعالیت های تکتونیکی باعث شکل دادن به بخش های عمده ای از عوارض سطحی سیاره شده اند. دره های مارینر شبکه ای غول آسا از دره های عمیق است. این نمونه بزرگترین دره در منظومه شمسی به شمار می رود. آتشفشان های منطقه تارسیس در طول بخش عمده ای از تاریخ این سیاره در اثر فعالیت های آتشفشانی توسعه یافته اند.
بستر های سیلابی باستانی و شبکه ای از بستر های خشکیده و رودخانه ها شواهد واضحی از وجود مقادیر عظیمی آب در میلیارد ها سال پیش بر روی مریخ هستند. آب هنوز هم در مریخ وجود دارد اما بصورت یخ در قطبی ها و مقدار کمی گاز در هوا. همچنین احتمال می رود در زیر سطح این سیاره نیز منابع آبی وجود داشته باشد.
#مریخ
🌔 @nojoom_et
⭕️کشف یک سیاهچاله سرگردان در کهکشان راه شیری با همکاری محققان ایرانی🇮🇷
🔰 محققان یک سیاهچاله سرگردان در کهکشان راه شیری کشف کردهاند که جرم آن ۷ برابر خورشید بوده و با سرعت ۴۵ کیلومتر بر ساعت در حال حرکت است.
🔰 این نخستین اکتشاف شفاف از چنین جسمی در کهکشان راه شیری است و با روش اخترسنجی و ریزهمگرایی گرانشی به وسیله یک تیم بینالمللی با همکاری سهراب راهوار و صدیقه سجادیان، از دانشگاه صنعتی شریف، کشف شد.
🌔 @nojoom_et