🌠به دنبال شهابباران برساوشی
نیمه تابستان برای ساکنین نیمکره شمالی فرصتی است عالی جهت تماشای یک رویداد جذاب آسمانی:بارش شهابی برساوشی.
بازه فعالیت بارش برساوشی از ۲۶تیر تا ۲شهریور هر سال است. طبق اعلام سازمان بینالمللی شهاب، امسال اوج بارش شهابی برساوشی یکشنبه ۲۲ مرداد است.
نرخ سَرسویی بارش ۱۰۰ شهاب در ساعت پیشبینی شده است، یعنی در مکانی کاملا تاریک با افق باز و بدون ابر میتوانید هر ساعت ۱۰۰ شهاب رویت کنید. البته نرخ معمولی بارش در مناطق به دور از آلودگی نوری حدود ۵۰ تا ۷۵ شهاب در ساعت است.
🔰کانون بارش
از منظر ناظر زمینی، کانون این بارش در صورت فلکی برساوش (Perseus) واقع است.
🔰وضعیت ماه
هلال کهنه ماه در زمان اوج بارش با ۱۰ درصد روشنایی و ساعاتی بعد از نیمه شب طلوع میکند که مزاحمت چندانی برای رصد بارش نخواهد داشت.
⭐️برنامه آیاز برای رصد بارش شهابی
انجمن نجوم آیاز پنجشنبه ۱۹ و جمعه ۲۰ امرداد برنامه گشت رصدی در رصدخانه خواجه نصیرالدین طوسی برگزار خواهد کرد.
اطلاعات مربوط به ثبتنام در روزهای آینده منتشر میشود.
نویسنده: مریم فخیمی
🌔 @nojoom_et
با توجه به اینکه هر ستاره ای رنگ مشخصی، بسته به طول موج تابندگی طیفی ماکزیمم خود دارد، چرا آسمان شب با رنگ های مختلف چراغی نمیشود؟
✅ زیرا رنگ ستاره ها معمولا چشم را متاثر نمیکند به این علت که مخروط های شبکیه چشم که مسئول رؤیت رنگ هاست در نورهای ضعیف، ضعیف عمل میکنند.
🌔 @nojoom_et
⭕سوسک فضایی
سوسک هایی که به صورت تصادفی در فضا رشد کردند بعد از برگردانده شدن به زمین، محققان متوجه آن شدند که آنها قوی تر ، سریع تر و سخت تر از همتایانشان روی زمین هستند!
🌔 @nojoom_et
✅ موقعیت خورشید در میان ستاره های صورت فلکی دوپیکر (جوزا) و در فاصله حدود یک درجه با خوشه ستاره ای M35
✅ این تصویر با پردازش تصاویر تلسکوپ خورشیدی سوهو و حذف پارازیتها بدست آمده است.
✅ در این تصویر سحابی خرچنگ(M1)هم قابل مشاهده است.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دو درصد از مردم می اندیشند ، سه درصد فکر می کنند که می اندیشند و نود و پنج درصد حاضرند بمیرند، اما فکر نکنند.
#جورج_برناردشاو
🌔 @nojoom_et
نور درخشان خورشید زمانی می درخشد که سایه های تاریک طولانی این تصویر از سطح ماه را مشخص می کند . پنجاه و چهار سال پیش، 20 ژوئیه 1969، توسط نیل آرمسترانگ ، فضانورد آپولو 11 ، اولین کسی که روی سطح ماه راه رفت، گرفته شد . در تصویر، ماژول ماه ماموریت، عقاب، و خلبان ماژول قمری با لباس فضایی، باز آلدرین است. آلدرین در حال باز کردن ورق بلندی از فویل است که به عنوان آزمایش ترکیب باد خورشیدی نیز شناخته می شود . این فویل که رو به خورشید قرار گرفته است، ذرات را به دام انداخته است که در باد خورشیدی به بیرون جریان می یابند و نمونه ای از مواد را از خورشید می گیرند.خود همراه با سنگ های ماه و نمونه های خاک ماه، جمع کننده باد خورشیدی برای تجزیه و تحلیل در آزمایشگاه های زمینی بازگردانده شد.
🌔 @nojoom_et
#بازوهای_مارپیچی
علت ایجاد بازوهای مارپیچی دور یک ستاره
همه ما تصاویری از راهشیری و دیگر کهکشانها را با بازوهای مارپیچ با شکوه دیدهایم؛ این بازوها در اطراف مراکز متراکم کهکشانها، دقیقاً شبیه یک چرخ انحنا پیدا میکنند.
در سالیان اخیر، ستارهشناسان دریافتهاند که بازوهای مارپیچی نیز میتوانند در دیسکهای غبار و گاز اطراف ستارگان تازه تشکیل شده وجود داشته باشند. اما این «ستاره-مارپیچها» چگونه تشکیل میشوند؟
به تازگی دانشمندان این نظریه را مطرح کردهاند که سیارات نوپا که تازه از همان ابر گاز و غبار که ستارههای جوان را ایجاد کردهاند، ممکن است بازوهای مارپیچی را بسازند.
حال برای اولین بار، ستارهشناسان دانشگاه آریزونا در مطالعهای جدید، تصاویری از یک سیاره غولپیکر جوان بدست آوردهاند که به نظر میرسد این نظریه را تایید کند و این کشف را طی هفتههای گذشته اعلام کردند.
شرح تصویر: طبیعت مارپیچها را دوست دارد.
این تصویر فروسرخ مارپیچهایی را نشان میدهد. جسمی که با حرف C مشخص شده یک سیاره فراخورشیدی غول پیکر است! اعتبار تصویر از تداخل سنج تلسکوپ دوچشمی بزرگ/K. Wagner و همکاران/دانشگاه Arizona
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😳 این شبیه سازی به ما نشون میده که وقتی نیروی_گرانشی هست سیارات چگونه به دور خورشید در حال چرخش اند
و وقتی نیروی گرانشی حذف بشه، چه اتفاقی برای سیارات میوفته.
#خورشید
#نیروی_گرانشی
ببینید 👆👆👆👆
✍ #خانم_دکتر_کبیری
🌔 @nojoom_et
🌟عکسی که در فضای مجازی تحت عنوان صحبت در گوشی آسمان با زمین گرفته شده!
✨گوشی رو افقی بگیرید و از این همه زیبایی و طنازی لذت ببرید👌
✨صبحتون به همین زیبایی😍
🌔 @nojoom_et
🪂 تست بازیابی خدمه آرتمیس ۲ با موفقیت انجام شد.
🚤 خدمه آرتمیس ۲ در طی این تست، تمرین میکنند که بعد از فرود بر روی اقیانوس آرام توسط قایق به کشتی بروند.
🌔 @nojoom_et
🌕ماه کامل سهشنبه، اَبَرماه است
💢پس از اَبَرماه (Supermoon) دوشنبه ۱۲تیرماه امسال، شامگاه سهشنبه ۱۰ اَمرداد، ماه کامل به کمترین فاصله با زمین (Perigee-حضیض) میرسد و ۳۵۷,۵۳۰کیلومتری ماست.
✅کافیست پس از غروب خورشید، بسمت افق جنوب شرق نگاه کنید تا ماه را در وضعیت اَبَرماه ببینید.
این ماه کامل توسط بومیان آمریکا بعنوان ماه خاویاری شناخته میشد، زیرا این ماهی در این ماه در دریاچههای بزرگ به وفور یافت میگردید.
💢رد این ماهیهای ماقبل تاریخ به حدود ۱۳۶میلیون سال پیش باز میگردد و بسیاری از مردم آنها را فسیلهای زنده مینامند!
💢در سال۱۴۰۲، چهار اَبَرماه وجود دارد و اَبَرماه سهشنبه شب این هفته دومین اَبَرماه امسال است.
✅اَبَرماه زمانی دیده میشود که ماه در وضعیت ماه کامل، از نظر مداری در نزدیکترین فاصله به ما باشد.
یک اَبَرماه تا ۱۴٪از اندازه یک ماه کامل معمولی بزرگتر و روشنایی آن از یک ماه کامل دیگر طی یکسال، تا حدود ۳۰٪درخشانتر است؛ هر چند شاید تفاوت اندازه ماه قابل درک نباشد، اما هر اَبَرماه درخشانتر از دیگر ماههای کامل سال مشاهده میگردد.
🌕اَبَرماه بعدی پنجشنبه ۹شهریور ۱۴۰۲دیده میشود.
🌔 @nojoom_et
🛑«تعریف سیارک ها»:
💢سیارک ها که بعضاً سیارات جزئی نیز نامیده میشوند بقایای سنگی هستند که از شکلگیری اولیه منظومه شمسی در حدود 4٫6 میلیارد سال پیش به جا ماندهاند. تعداد فعلی شناخته شده سیارک ها در حال حاضر 1٬061٬221 است.
💢بیشتر این قلوه سنگهای فضایی باستانی را میتوان در حال چرخش به دور خورشید بین سیاره مریخ و مشتری و در یک کمربند اصلی سیارکها یافت. اندازه سیارکها بین اندازه «وستا» (ٰVesta) یکی از بزرگترین سیارکها با قطر 530 کیلومتر (329 مایل) تا اجسامی که عرض آنها کمتر از 10 متر (33 فوت) است متغیر هستند. مجموع جرم سیارکهای کشف شده کمتر از جرم ماه سیاره زمین است.
#سیارک
🌔 @nojoom_et
✅ عمر ایستگاه فضایی بینالمللی در سال 2031 با سقوط در اقیانوس آرام به پایان میرسد
ایستگاه فضایی بینالمللی کمتر از 10 سال دیگر یعنی ژانویه 2031، پایانی غمگینانگیز خواهد داشت و با رسیدن به زمین، درون «اقیانوس آرام» خواهد افتاد و عمرش به پایان خواهد رسید.
گزارشات جدید از انتقال ایستگاه فضایی بینالمللی که توسط ناسا منتشر شد، سرنوشت نهایی این ایستگاه را تائید کرد. در این برنامه، طرحی برای فرستادن تاسیسات این ایستگاه به اقیانوس در «Point Nemo» - مکانی در اقیانوس آرام که فاصله بسیار زیادی از خشکی دارد – درنظر گرفته شده است. Point Nemo امروزه معروف به گورستان فضایی است، زیرا برای فرود کنترل شده زبالههای فضایی به درون اقیانوس هدف قرار میگیرد.
🌟ناسا اخیرا اعلام کرده فعالیتهای ایستگاه فضایی تا سال 2030 ادامه خواهد داشت. تا آن زمان، این ایستگاه 30 ساله خواهد شد. اما پس از آن، به علت افزایش هزینهها در زمینه تعمیرات و حفظ این ساختار سالخورده، ناسا قصد دارد به زندگی آن پایان دهد.
🌟بدین ترتیب، ایستگاه در ژانویه سال 2031 به پایان عمر خود میرسد و مهندسان آن را از مدارش در 250 مایلی زمین، بیرون میکنند. قطعات ایستگاه در جو خواهد سوخت و تنها قطعاتی که نسوختهاند با ورود به جو زمین، درون اقیانوس سقوط خواهدکرد.
🌔 @nojoom_et
🛑سیاره فراخورشیدی کوروت
این سیاره در صورت فلکی تکشاخ و در فاصلهی ۴۸۹ سال نوری از زمین واقع شده است.(توضیحات کامل در تصویر فوق)
#سیارات_فراخورشیدی
🌔 @nojoom_et
🔴 عوارض سطحی
نیمکره شمالی مریخ را عمدتا مناطق کم ارتفاع آتشفشانی تشکیل داده اند. نیمه جنوبی سیاره مرتفع تر و قدیمی تر است و دهانه های برخوردی بیشتری در آن به چشم می خورند. که سابقه شکل گیری آن ها به دوران بمباران های سیارکی بر می گردد. فعالیت های تکتونیکی باعث شکل دادن به بخش های عمده ای از عوارض سطحی سیاره شده اند. دره های مارینر شبکه ای غول آسا از دره های عمیق است. این نمونه بزرگترین دره در منظومه شمسی به شمار می رود. آتشفشان های منطقه تارسیس در طول بخش عمده ای از تاریخ این سیاره در اثر فعالیت های آتشفشانی توسعه یافته اند.
بستر های سیلابی باستانی و شبکه ای از بستر های خشکیده و رودخانه ها شواهد واضحی از وجود مقادیر عظیمی آب در میلیارد ها سال پیش بر روی مریخ هستند. آب هنوز هم در مریخ وجود دارد اما بصورت یخ در قطبی ها و مقدار کمی گاز در هوا. همچنین احتمال می رود در زیر سطح این سیاره نیز منابع آبی وجود داشته باشد.
#مریخ
🌔 @nojoom_et
⭕️کشف یک سیاهچاله سرگردان در کهکشان راه شیری با همکاری محققان ایرانی🇮🇷
🔰 محققان یک سیاهچاله سرگردان در کهکشان راه شیری کشف کردهاند که جرم آن ۷ برابر خورشید بوده و با سرعت ۴۵ کیلومتر بر ساعت در حال حرکت است.
🔰 این نخستین اکتشاف شفاف از چنین جسمی در کهکشان راه شیری است و با روش اخترسنجی و ریزهمگرایی گرانشی به وسیله یک تیم بینالمللی با همکاری سهراب راهوار و صدیقه سجادیان، از دانشگاه صنعتی شریف، کشف شد.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚀 نوزدهمین پرتاب شرکت فضایی نورثراپ گرومِن قرار است در ماه آگوست سال ۲۰۲۳ میلادی انجام شود.
📝 در طی این ماموریت فضاپیمای باری سیگنوس حامل آذوقه و ملزومات فضانوردان حاضر در ایستگاه فضایی بین المللی به همراه برخی از محموله های آزمایشات علمی توسط موشک فضایی آنتارس شرکت نورثراپ گرومِن*از مجتمع پرتاب های فضایی مرکز فضایی والاپس واقع در ویرجینای ایالات متحده اِمریکا به مقصد مدار پایینی زمین پرتاب خواهد شد. این پرتاب در قالب نوزدهمین ماموریت "تامین مجدد ایستگاه فضایی بین المللی" صورت می پذیرد، قراردادی بین ناسا و برخی از شرکت های خصوصی فعال در زمینه هوافضا که به منظور خدمت رسانی به ایستگاه به شکل تجاری انجام می شود.
📦 سیگنوس در این ماموریت حامل بیش از ۳/۷ تن آذوقه، ملزومات و محموله های آزمایشات علمی است.
🎥 در این ویدئو که ناسا منتشر کرده است، نگاهی می اندازیم به محموله های علمی که قرار است سیگنوس به ایستگاه ببرد، از جمله کشت سلولی سه بعدی نورون برای آزمایش ژن درمانی، ابزاری برای نظارت بر تراکم پلاسما و یک سیستم تولید کننده آب آشامیدنی که قرار است فضاپیمای سیگنوس به فضا ببرد.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عبور ۲۲ ماهواره استارلینک از فراز آسمان شهر بردسکن! این ماهواره ها در اکثر نقاط ایران مشاهده شده است.
🌔 @nojoom_et
💢 رنگین کمان اشعه ایکس در فضا
💠 به زودی در پرتوهای ایکس کیهانی دید واضح تری خواهیم داشت. ماهواره جدید قادر خواهد بود "رنگین کمان اشعه ایکس" را از اجسام عظیم در فضا ببیند
💠 ماهوارهای با هدف مطالعه اجرام عظیم کیهان قادرخواهد بود با استفاده از ابزارهای جدیدی به اندازهگیری گرمای یک فوتون پرتو ایکس بپردازد. ماموریت تصویربرداری و طیف سنجی اشعه ایکس (XRISM) با استفاده از وسیعترین ابزار میدان دیدی که تاکنون در این نوع کاوشگر تصویربرداری اجرا شده است، اشعه ایکس را تجزیه و تحلیل میکند.
💠 بر اساس بیانیه ناسا، این ابزار قادر خواهد بود "نور پرانرژی را به معادل یک رنگین کمان پرتو ایکس باز کند." XRISM قرار است در سوم آبان 1402 از مرکز فضایی Tanegashima ژاپن پرتاب شود.
🌔 @nojoom_et
⏪موج گرانشی
🔰در فیزیک مدرن، زمان، بعد چهارم جهان محسوب میشود. انیشتین دریافت که نمیتوان دو مفهوم فضا و زمان را از هم جدا کرد و هندسه جهان چهار بعدی میباشد (سه بعد فضا و یک بعد زمان). او در تئوری نسبیت این هندسه را فضا-زمان نامید.
🔰گرانش یا جاذبه در این تئوری انحنایی در فضا-زمان است. این انحنا را جرم ایجاد میکند. هر چه جرم جسمی بیشتر باشد انحنای بزرگتری در فضا-زمان ایجاد میکند. این انحنا در واقع موقعیت جسم را مشخص مینماید. وقتی جسمی حرکت میکند، انحنایی که در فضا-زمان ایجاد میکند هم حرکت میکند.
🔰رویدادهای عظیم کیهانی مثل انفجار ابرنواخترها که انرژیهای عظیم با سرعت نور حرکت میکنند موج گرانشی تولید میکنند. وقتی که آب را در حوض به هم بزنید موجهای کوچکی ایجاد میشود. این موجها را میتوان به مثابه موج گرانشی در نظر گرفت.
🌔 @nojoom_et
در فضا در شرایط بی وزنی اصلاً مهم نیست کجا بخوابیم (سقف، زمین، روی دیوار) و به جای تخت از کیسه خواب استفاده می شود. ضروری است که خود را به سازه های جانبی ببندید تا دور نشوید.
همچنین هیچ گردش هوا در هواپیما وجود ندارد. فرد اکسیژن لازم را استنشاق می کند و دی اکسید کربن را بازدم می کند و پس از مدتی توپی از دی اکسید کربن در اطراف فضانورد خواب تشکیل می شود که به دلیل آن فضانورد خواب ممکن است گرسنگی اکسیژن را آغاز کند. بنابراین فن های زیادی برای گردش هوا روی برد نصب می شوند.
شرایط برای خواب، البته، ایده آل نیست، زیرا. با سر و صدای تجهیزات در حال کار مداوم تداخل می کند و هرگز روشنایی را خاموش نکنید
🌔 @nojoom_et
animation.gif
10.75M
من مکان هایی را دوست دارم که به شما بفهماند چقدر کوچک هستید و مشکلاتتان نیز
🌔 @nojoom_et
🪐چرا با وجود خورشید و میلیاردها ستاره دیگر فضا همچنان تاریک است؟
تاریک بودن فضا دلیل بر این نمیشود که نوری در فضا وجود ندارد؛ زیرا میلیارد ها ستاره کوچک و بزرگ در فضا وجود دارند.
دلیل تاریک و سیاه بودن فضا این است که هیچ جسمی در فضا وجود ندارد که نور ستارگان را بازتاب کند و این نور ها تا ابد در فضای بیکران سرگردان میمانند
🌔 @nojoom_et
ماه خاویاری 🐟
🌕 این ماه کامل توسط قبایل اولیه بومیان آمریکا به عنوان « ماه خاویاری » شناخته میشد؛ زیرا ماهیان خاویاری بزرگ دریاچههای بزرگ در این زمان از سال راحتتر صید میشدند. 🎣
این ماه با نامهای «ماه ذرت سبز» و «ماه دانه» نیز شناخته میشود. 🌾
📆 سهشنبه ١٠ مردادماه ١۴٠٢
⏰ ساعت ٢٢:٠٣
🔰 این دومین ابرماه از چهار ابرماه در سال است. ماه به نزدیکترین فاصله خود به زمین نزدیک خواهد شد و ممکن است کمی بزرگتر و درخشانتر از حد معمول به نظر برسد.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨🌟 #میان_ستاره_ای ، (Interstellar)
✅🎥 این #فيلم خیلی خیلی ❤️ دوست دارم، واقعا عجب فیلمی ایه 👌 بیشتر از ده بار دیدم😅
🎼 به خصوص #موسیقی فیلم، حیرت آوره 🤩 انگار باهات حرف میزنه و حس عجیبی بهت میده 🎻
⛔️ ولی از خود فیلم سردرنیاوردم 🙁
🤵به خصوص اونجا که بابا میره تو کتابخونه 📚 معلوم نیست، کجاست⁉️ چیه😇، چه اتفاقی میوفته 🧐
👨🎓خیلی دلم میخواست یک نفر 📽 فیلم برام توضیح میداد ❌ ولی از هر کی پرسیدم،... ☹️
🧕🏻یکمرتبه با کانال استاد کبیری، دکتری #فیزیک ، 🔭 متخصص #نجوم و اخترشناسی آشنا شدم. 🌚 که در مورد #سیاهچاله ها و فیلم #میان_ستاره_ای توضیح میداد. 📡
👍🏼 اینقدر ساده و عالی توضیح میدن که همه بفهمن 👇🏻
https://eitaa.com/necessary_trainings/537
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حرکت صحیح ستارگان صورت فلکی شکارچی از 50000 سال قبل از میلاد تا 50000 پس از میلاد
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مریخ نورد ویدیوهای خیره کننده جدیدی با کیفیت 4K می گیرد
🌔 @nojoom_et