فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🧑🚀 نمایی از زمین زیبای ما از روی ماه
🌔 @nojoom_et
نظریه جدید دانشمندان چگونه نیاز به ماده تاریک را برطرف میکند؟
راهکار جایگزین اوپنهایم با عنوان «نظریه پساکوانتوم گرانش کلاسیک» معرفی شده است. این استاد دانشگاه پنج سال گذشته را صرف ایجاد پیوند میان دو ستون مهم در فیزیک مدرن کرده: نظریه کوانتوم و نسبیت عام اینشتین – که بهطور بنیادی با یکدیگر ناسازگار هستند.
نظریه اوپنهایم چنین میپندارد که بافت فضا-زمان یک بافت صاف و پیوسته است، اما در ماهیت خود حالتی «لرزان» دارد. نرخ جریان زمان در این حالت بهصورت تصادفی نوسان میکند؛ همانند یک جریان جوشان، فضا بهطور تصادفی تاب میخورد و زمان در بخشهای مختلف جهان واگراییده میشود.
🌔 @nojoom_et
🔸️این صحنه یک بار در زندگی رخ میدهد. یک شهاب سبز درخشان آسمان جنوب هند را روشن کرد.
عکاسی از یک شهاب سنگ واقعاً سخت است. حتی با وجود اینکه حدود 25 میلیون از آنها هر روز به سمت زمین حرکت می کنند، اکثر آنها برای ردیابی بسیار کوچک هستند. آنهایی که میتوانید ببینید در طول روز به سختی قابل تشخیص هستند و وقتی شبها در آسمان پخش میشوند، اکثر مردم خواب هستند. اما به هرحال Prasenjeet Yadav موفق شد، کاملاً تصادفی یکی از آنها را شکار کند.
🌔 @nojoom_et
🔸️به دليل پديدهای به نام «خاموشی جوی» نور ستارگان افق، كم نورترند
علت این است که آنها تا رسيدن به چشم ما بايد از لايه ضخيمتري از جو زمين عبور كنند و بيشتر نور آنها توسط ملكولهای هوا جذب می شود.
🌔 @nojoom_et
تحلیل رکوردهای زمینشناسی نشان میدهند که برهمکنش گرانشی میان مریخ و زمین باعث تغییرات چرخهای در جریانهای عمیق اقیانوسی میشوند؛ چرخهای که هر ۲.۴ میلیلون سال یکبار تکرار میشود. بر اساس این بافته دانشمندان میتوانند آب و هوای زمین در آینده را بهتر درک و پیشبینی کنند.
تینا مزدکی: اینکه دانشمندان از طریق بررسی رسوبات اعماق دریا متوجه شدهاند که چرخهای ۲.۴ میلیون ساله وجود دارد که با کنشهای میان مریخ و زمین در ارتباط هستند، بسیار شگفتانگیز است.
الگویی که چرخه بزرگ نجومی نامیده میشود، یک الگوی ۲.۴ میلیون ساله است که به هم ترازی بین مدارهای زمین و مریخ مرتبط است. شواهد مستقیم از تعامل مریخ و زمین در سوابق زمین شناسی زمین کمیاب است، اما آنچه دانشمندان کشف کردند نشان میدهد که اوج این چرخه به تشعشعات خورشیدی بالاتر در زمین و همچنین آب و هوای گرمتر مرتبط است. البته این با تغییرات آب و هوایی به دست انسان که زمین در حال حاضر تجربه می کند ارتباطی ندارد.
سیارات دیگر میتوانند بر مسیر زمین به دور خورشید تأثیر بگذارند و آن را در چرخههای منظم موسوم به چرخههای میلانکوویچ که همزمان با آغاز و پایان عصر یخبندان است، نشان دهند. با این حال، این موارد بسیار رایجتر هستند (اگرچه به تغییرات آب و هوایی توسط انسان نیز مرتبط نیستند)، در طی دهها هزار سال رخ میدهند و اساساً در اثر تعامل با مشتری و زحل سیارات بسیار سنگینتر از مریخ، ایجاد شدهاند.
میدانهای گرانشی سیارات در منظومه شمسی با یکدیگر تداخل دارند و این برهم کنش، گریز از مرکز سیاره را تغییرمیدهد.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یک ویدیو پخش زنده #ژاپن نشان داد که موشک ماهوارهبر شرکت «اسپیس وان» امروز چهارشنبه لحظاتی پس از پرتاب از یک پایگاه فضایی در غرب ژاپن، منفجر شد.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زمان در گذراست
ومخلوقات در تغییر
وسال جدید درشرف حلول
در آخرین شبهای سال
براتون آرزومندم
که زندگیتون
بـه بهترینها تغییر کـند🙏
شبتون زیـبـا و پـر از آرامــش
🌔 @nojoom_et
کشتی ستاره ای بزرگترین شی پرنده ای است که تا به حال ایجاد شده است (با وزن بیش از 5000 تن)، بشریت را به مریخ می برد و زندگی را چند سیاره ای می کند.
ایلان ماسک، 14 مارس 2024
🌔 @nojoom_et
موشک «استارشیپ» پس از ورود مجدد به جو زمین از هم پاشید
🔹مرحله بالایی استارشیپ نتوانست هدف برنامهریزیشده را مبنی بر فرود آمدن در اقیانوس هند محقق کند و یک فرود آتشین را در جو زمین داشت. دوربینهای استارشیپ هنگام ورود مجدد روشن ماندند و پایان دردناک موشک را نشان دادند.
🔹دادههای تلهمتری که اسپیسایکس در طول پخش اینترنتی خود ارائه کرد، نشان دادند که مرحله بالایی به سرعت مداری دست یافته و به حداکثر ارتفاع ۲۳۴ کیلومتری رسیده است.
🔹استارشیپ روز ۱۴ مارس برای سومین بار به پرواز درآمد.
🌔 @nojoom_et
ثبت تصویر خیرهکننده از لحظه «اسپاگتی شدن» یک ستاره توسط سیاهچالهای با جرم یک میلیون برابر خورشید
🔹دانشمندان در پهنه کیهان سیاهچالهای پرجرم را مشاهده کردهاند که در حال بلعیدن و فروپاشاندن یک ستاره عظیم است.
🔹این سیاهچاله در کهکشان «انجیسی ۳۷۹۹» (NGC 3799) که یک میلیون برابر خورشید جرم دارد، در فاصله ۱۶۰ میلیون سال نوری از زمین و در صورت فلکی شیر واقع است./یورونیوز
🌔 @nojoom_et
دانشمندان #ناسا در جدیدترین بررسی خود، سیگنالی را در دادههای «وویجر ۱» یافتهاند که نشان میدهد فضاپیما ممکن است هنوز زنده باشد.
به نظر میرسد که فضاپیمای «وویجر ۱»(Voyager 1) ناسا هنوز از ما خداحافظی نکرده است.فضاپیمای وویجر ۱ #ناسا که از زمان پرتاب خود در تقریبا ۵۰ سال پیش به سفر در فضا مشغول بوده است، اواخر سال گذشته شروع به فرستادن پیامهای بیمعنی به زمین کرد.
«لیندا اسپیلکر»(Linda Spilker)، دانشمند پروژه ویجر گفت: مکالمه ما با وویجر از گفتوگوی حاوی دادههای علمی، به یک صدای شمارهگیری تبدیل شده بود.
گروه در حال تحلیل بازخوانی دادههاست. استفاده کردن از این اطلاعات برای ابداع یک راه حل بالقوه و تلاش برای عملی کردن آن زمان میبرد.
فضاپیمای وویجر در حال حاضر دوران چالشبرانگیزی را پشت سر گذاشته است؛ از منابع تغذیه رو به کاهش گرفته تا مشکلات نرمافزاری تقریبا کشنده.
به رغم موانع بسیار، دانشمندان همچنان در تلاش هستند تا حتی نشانه ناچیزی از حیات را که ممکن است باقی مانده باشد، پیدا کنند.
📚 نجوم وستاره شناسی
🌔 @nojoom_et
#تئوری #فکت
وزن کوله پشتی لباس فضانوردی، ۸۲ کیلوگرمه که در فضا به دلیل عدم وجود جاذبه به ۱۴ کیلوگرم میرسه.
🌔 @nojoom_et
هدایت شده از فراتر از افق ☆ آموزش نجوم
🌙 میگند شب دوم چون #هلال_ماه خیلی بزرگتره ، پس حتما دیشب روز اول بوده‼️
0️⃣3️⃣ اگه #ماه_شعبان ۳۰ روزه باشد، ماه بعد (رمضان) ۲۹ روزه خواهد بود؟
⛔️ چرا کشورهای غربی ما (مثل ترکیه) و همینطور شرق ایران (مثل افغانستان) #عید_فطر را اعلام کردهاند ولی #هلال در ایران دیده نشده است؟!
9️⃣2️⃣ #ماه_رمضان همیشه ۲۹ روزه است؟
✅ همه اینها و سئوالات بسیار دیگهای که دارید رو میخواهیم جواب بدیم. تا برای آخر ماه رمضان دیگه مشکلی نداشته باشیم.
🔰 پس اگه کسی رو میشناسید که دنبال جواب این سئوالاته به کمک لینک زیر 👇دعوتش کنید.
✨┄❈🌜https://eitaa.com/joinchat/1487732959C6e96b2e432🌛❈┄✨
◉━━━━─────
🅞🅥🅔🅡 🅣🅗🅔 🅗🅞🅡🅘🅩🅞🅝
#تئوری #فکت
ماه در واقع به شکل تخم مرغه، اما گرد به نظر میرسه چون انتهای پهن اون همیشه رو به زمینه؟
🌔 @nojoom_et
مرمر آبی 🌍
🔸 این عکس که "مرمر آبی" (The Blue Marble) نام دارد، توسط خدمه آپولو 17 در 51 سال پیش در 7 دسامبر 1972 در راه رسیدن به ماه گرفته شده است و تبدیل به یکی از پربازدیدترین تصاویر تاریخ شده است.
📚 نجوم وستاره شناسی
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در مرکز این تصویر که توسط تلسکوپ هابل ثبت شده، ستاره ای غول پیکری به نام RS Puppis قرار گرفته که تقریبا ۶۵۰۰ سال نوری با زمین فاصله دارد RS Puppis که ۱۰ برابر سنگینتر و ۲۰۰ برابر بزرگتر از خورشید است، جزو «ستاره های متغیر قیفاووسی» (Cepheid variable star) محسوب شده و درخشش آن به صورت منظم و در چرخه های شش هفتهای تغییر می کند اما به صورت میانگین ۱۵ هزار بار درخشان تر از خورشید است
تغییرات درخشش ستارگان متغیر قیفاووسی به دلیل انقباض و انبساط منظم آنها رخ می دهد هنگامی که RS Puppis در حال تپش است نور متغیری را به اطراف پخش می کند که با تاخیر در سحابی اطراف آن هم قابل مشاهده است و از آن با عنوان پژواک نور یاد می شود شبیه به امواج در یک آبگیر که هنگام پرتاب یک سنگ به آب ایجاد می شود
این سحابی با روشنایی لرزان، پالس هایی از نور را به سمت خارج منتشر می کند اگرچه سرعت نور آنقدر زیاد است که فاصله بین زمین و ماه را در چند ثانیه طی می کند اما سحابی اطراف این ستاره آنقدر عظیم است که می توان تصاویری از نور را حین پیمودن آن ثبت کرد
🌔 @nojoom_et
تصویر جدید تلسکوپ فضایی جیمز وب جزئیات پیچیدهای از شیء هربیگ-هارو 797 را نشان میدهد
اجرام هربیگ-هارو (Herbig-Haro) نواحی درخشانی هستند که ستارگان تازه متولد شده یا پیش ستاره ها را احاطه کرده اند، و زمانی تشکیل می شوند که بادهای ستاره ای یا فواره های گازی که از این ستارگان تازه متولد شده پرتاب می شوند، امواج ضربه ای را تشکیل می دهند که با گاز و غبار مجاور با سرعت بالا برخورد می کنند
شیء هربیگ-هارو 797 که بر نیمه پایینی این تصویر غالب است، از 2 پیش ستاره تشکیل شده است که جت های گاز تقریباً موازی را به بیرون پرتاب می کنند اخترشناسان قبلاً فکر میکردند که فقط یک ستاره در آنجا وجود دارد، اما نگاه تیزبین جیمز وب در نور فروسرخ داستان را طوری دیگر روایت می کند همچنین تصور میشود که اجرام فروسرخ درخشان در قسمت بالایی تصویر میزبان دو پیشستاره دیگر باشند
دید مادون قرمز جیمر وب به ویژه برای مطالعه ستارگان جوان و جریان خروجی آنها مناسب است، زیرا نور مادون قرمز می تواند از گاز و غبار پنهان عبور کند.
📚 نجوم وستاره شناسی
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
الهــی🙏
در این شب های آخر زیبای زمستانی
تنور دل دوستانم را گرم
زندگیشان را سراسر شادی
و چرخ روزگار را
به ڪامشان بچرخان ...
"آمین"
🌔 @nojoom_et
تصویر زیبا و باور نکردنی از سیاره زهره (ونوس) که در حال عبور از جلوی خورشید است. نقطه ی کوچک سیاه در قسمت چپ بالا "ونوس" است!
🌔 @nojoom_et
تصویر روز #ناسا؛پرتره NGC1055؛
تصویر با انبوهی از کهکشانها در پسزمینه، هالهای را نشان میدهد که در بالا و پایین برآمدگی مرکزی و دیسک NGC 1055 گسترش یافته است.
کهکشان مارپیچی بزرگ و زیبای NGC 1055 عضو غالب یک گروه کهکشانی کوچک در فاصله 60 میلیون سال نوری از ما به سمت صورت فلکی ترسناک #مار_آبی است.
با نگاهی به لبه، این #جهان بیش از 100,000 سال نوری وسعت دارد، که کمی بزرگتر از کهکشان راه شیری ما است.
ستارههای رنگارنگی که این پرتره کیهانی NGC 1055 را در پیشزمینه تزئین میکنند، در #کهکشان راه شیری قرار دارند. اما نواحی شکلدهنده ستارههای مایل به صورتی در میان خطوط گردوغبار پیچدرپیچ، در امتداد قرص نازک کهکشان دوردست پراکنده شدهاند.
تصویر با انبوهی از کهکشانها در پسزمینه و حتی دورتر، هالهای را نشان میدهد که در بالا و پایین برآمدگی مرکزی و #دیسک NGC 1055 گسترش یافته است. این هاله بقایای یک کهکشان اقماری را که حدود 10 میلیارد سال پیش توسط مارپیچ بزرگتر مختل شده بود منتشر میکند.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تقاطع» ماه و زمین، تصویربرداری شده توسط فضاپیمای Orion، 28 نوامبر
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌗اولین تصاویر خیره کننده تمام رنگی ماموریت اقلیدس از کیهان را در این ویدئو مشاهده کنید.
🔸سحابی سر اسب که با نام برنارد 33 نیز شناخته می شود و بخشی از صورت فلکی شکارچی است.
🔹«کهکشان پنهان» که با نام های IC 342 یا کالدول 5 نیز شناخته می شود.
🔸نمای #اقلیدس از یک خوشه کروی به نام NGC 6397. این دومین خوشه کروی نزدیک به زمین است، آنها مجموعه ای از صدها هزار ستاره هستند که توسط گرانش در کنار هم قرار گرفته اند. در حال حاضر هیچ تلسکوپ دیگری به جز اقلیدس نمی تواند کل خوشه کروی را در یک رصد مشاهده کند و در عین حال ستاره های زیادی را در این خوشه تشخیص دهد.
🔹 این اولین #کهکشان کوتوله نامنظم است که اقلیدس مشاهده کرد و به نام NGC 6822 شناخته می شود.
🔸 1000 کهکشان متعلق به خوشه کهکشانی پرسئوس، و بیش از 100,000 کهکشان دورتر در پسزمینه، که هر کدام حاوی صدها #میلیارد ستاره هستند، بسیاری از این کهکشانها قبلا دیده نشده بودند و برخی از آنها بسیار دور هستند که نورشان 10 میلیارد سال طول کشیده تا به ما برسد.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
باز کردن فضاپیمای Crew Dragon از ایستگاه فضایی بین المللی و بازگشت به زمین با شتاب 10 برابری 🛰
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌗اگر با #تکنولوژی حال حاضر سفر کنیم بعد از چه مدت به نزدیک ترین ستاره می رسیم؟
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به زیبایی پوشش ابری سیاره ما که از ایستگاه فضایی بین المللی گرفته شده است، نگاهی بیندازید.
🌔 @nojoom_et