مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه های علمیه
حجت الاسلام محمد حسین رجبی استعداد برتر الف
امروزه آموزش، مهمترین دغدغه مسئولان است؛ بودجه معاونت آموزش نسبت با بودجه تهذیبی، شهریه به چه مبنایی به طلاب داده می شود و همچنین میزان کلاس های درسی آموزشی و تهذیبی چه نسبتی با هم دارند؟ این موارد از نگرانی های بزرگ ما است.
آیا تربیت نفوس و طلاب امری امکان پذیر است یا خیر؟ اگر امکان دارد آیا می توان برنامه ای برای آن ایجاد کرد؟ متاسفانه برخی تصور می کنند که امر تهذیب، امری «دلی» است و برنامه پذیر نیست.
در طرحی زود بازده می توان به اموری چون تغییر روش ارزش یابی طلاب در همه ارکان حوزه، مبارزه عالمانه و منطقی با اخلاق و عرفان های کاذب در حوزه، تبلیغ و دروس اخلاق و دعوت از علمای متخلق برای برگزاری دروس طلاب، توجه به اخلاص همسرداری و خانواده داری ویژه طلاب پرداخت.
تدوین سند جامع تهذیبی حوزه، پژوهش در حیطه طلبه تراز انقلاب اسلامی، ارایه راهکارهای تربیت طلبه مهذب، تاسیس مرکز تربیت مربی اخلاق، تربیت مربیان اخلاق برای پژوهش و تدریس به طلاب، تولید کتب اخلاق مضاف و صنفی از دیگر پیشنهادات میان مدت و بلند مدت است.
مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه های علمیه
حجت الاسلام مهدی صداقت استعداد برتر الف
نخبگی ضمن هدیه الهی، مسئولیت آفرین نیز می باشد؛ پرسش اصلی در زمینه استعداد پروری آن است که با توجه به وظایف خطیر حوزه و ظرفیت های موجود استعدادهای برتر چگونه می توانیم این دو را با هم ترکیب کنیم.
شناسایی نخبگان امری لازم ولی گامی کوچک در این مسیر است؛ باید راهبری راهبردی در این زمینه داشته باشیم و با تنظیم ساختارهای مناسب و با سپردن مسئولیت ها به نخبگان، ماموریت های نخبگان را تسهیل کنیم؛ رسیدن به حوزه تراز انقلاب و کادرسازی برای ارکان مختلف نظام، افق و چشم انداز فعالیت ها در این عرصه است.
مقام معظم رهبری، ایجاد فرصت پژوهش، تحصیل و پیشرفت، ضمن حمایت های مادی را به عنوان یکی از مهتمرین اموری دانستند که باید در خصوص نخبگان اعمال کرد.
مقام معظم رهبری در سال 91 فرمودند، مساله رعایت نخبگان و شناسایی آنها را به شکل شبکه ای مبدل کنیم؛ در این عرصه باید مربی گری را تقویت کنیم؛ باید استعدادهای نخبه را از آموزش و پرورش شناسایی کنیم و بهترین ها را انتخاب کنیم و نگهداری و ارتقای آنها را در دستور کار قرار دهیم؛ایشان فرمودند که اگر این کار انجام شود نخبه را باید وارد نخبه پروری کنیم.
چرخه نخبگانی و شبکه سازی استعدادهای برتر در حوزه جدی گرفته شود؛ با توجه به تجربه جمعی که در مدرسه معصومیه داشته ایم، تصور داریم که این کار، شدنی است و در این مدرسه نمونه موفقی، شکل گرفته است؛ امروزه برخی ازاساتید مدرسه از درون طلاب به این سطح رسیدند.
تمرکز حداکثری و قالبی مرکز امور نخبگان به شناسایی و کمرنگ بودن امور دیگر در این عرصه، حفظ کرامت و عزت نفس طلاب در حمایت ها، جدی به شمار نیامدند مرکز نخبگان در مناسبات و روابط ساختاری حوزه، احساس شکاف و عدم هماهنگی تشکیلاتی میان مرکز نخبگان و مرکز خدمات از جمله چالش های این حوزه هستند.
پیشنهاداتی نیز در این زمینه داریم که شامل استفاده از طلاب مستعد از طریق سپردن پروژه هایی در عرصه حل مشکلات کشور و نظام و حوزه، بهره مندی از جلسات و فرصت های اختصاصی برای جمع های نخبگانی، حمایت از جمع ها و گروه های متشکل استعدادها، جذب و شناسایی نخبگان دانش آموزی، برگزاری نشست های هم اندیشی میان استعدادهای برتر و مسئولان حوزه، ارتباط بخشی نخبگان حوزه با نخبگان دانشگاهی و مدیران و همچنین ایجاد جلسات هرساله نخبگان حوزوی با مقام معظم رهبری است.
مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه های علمیه
حجت الاسلام احمد آذربایجانی استعداد برتر الف
فضای اجرایی پژوهشی از سال 78 در حوزه ایجاد شد و در این سالها فعالیت های خوبی از جمله تشکیل انجمن های علمی و همایش کتاب سال و... را انجام داده است.
در سالهای اخیر و پس از شکل گیری معاونت پژوهش در ستاد، واحدهای پژوهش در مدارس شکل گرفت، ولی ترسیم امروز فعالیت های پژوهشی در مدارس دارای چند اشکال است.
نکته اول، پژوهش ها به مسایل ساختاری توجه بیشتری می کنند و نسبت به عرصه های محتوایی غفلت دارند؛ در همان عرصه های محتوایی نیز نگاه کاملی به مباحث بومی خود از جمله منطق و اصول نداریم.
مشکل و آسیب بعدی در خصوص بی انگیزگی در برخی طلاب در عرصه پژوهش است که یکی از علل آن، تفکیک و جداسازی آموزش، از پژوهش است؛ وقتی وقت طلاب را به شکل کامل در مدارس در عرصه آموزشی پر می کنیم وقتی برای پژوهش باقی نمی ماند؛ هنوز کار جدی در عرصه آموزش پژوهش محور انجام نشده است، کما اینکه هنوز تصور دقیق اجرایی نیز در این زمینه وجود ندارد.
مشکل اساسی برنامه های پژوهش محور، نگاه کاملی به آموزش پژوهش محور ندارند؛ تا زمانی که اساتید ما، در فضای پژوهشی قرار نگیرند قطعا نمی توانیم منتظر جوشش طلاب باشیم و این مساله چاره ای جز فعال کردن اساتید ندارد.گاهی اوقات برنامه هایی انجام می شود که از جمله آنها می توان به آیین نامه اخیر به مدارس اشاره کرد، ولی پیش از ارایه این آیین نامه باید این طرح ها را به شکل گلخانه ای در برخی مدارس محدود اجرا کرد و به شکل کارشناسی، آنها را بررسی کنیم.
نکته دیگر، ناظر به بحث پژوهش گروهی است؛ پس از شکل گیری معاونت پژوهش در حوزه، اولین هدف آن، توسعه پژوهش های گروهی مطرح شد ولی هیچ کار خاصی در این زمینه انجام نشده است.
تا زمانی که گروه های کوچک پژوهشی ایجاد نشود نمی توانیم به چشم اندازها و گام های بالاتر نگاه دقیق داشته باشیم؛ هنوز تصویر دقیقی از پژوهش های گروهی وجود ندارد و به همین دلیل برخی به دنبال نفی این عرصه رفته اند.
نکته دیگر، تمرکز بیش از حد حوزه روی پژوهش در عرصه فقه و اصول است که باید به عرصه هایی چون کلام و اخلاق و ادبیات و... توجه کنیم.
پایان نامه نویسی سطح چهار، مرز تولید علمی و خروجی علمی حوزه است که این پژوهش ها باید ناظر به مسایل حل نشده کشور باشد.
index.png
3.9K
🔶🔶نحوه دعوت طلاب محترم جهت شرکت در دیدار آیت الله اعرافی:
*طلاب ساکن قم*
با اولویت استعدادهای برتر الف درهمه سطوح
طلاب استعداد برتر ب در سطوح 2،3،4 و درمقدمات و سطح یک به 50 نفر اول که معدل بالایی در مصاحبه کسب نموده بودند
اطلاع رسانی انجام پذیرفت که بر اساس همین اولویت، به حدود ۶۰۰ نفر پیامک دعوت ارسال شدو از این تعداد، ۱۵۰ نفر حضور خود را قطعی کردند.
البته حدود ۳۰ نفر از این تعداد خلف وعده کردند و نیامدند
مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه های علمیه
🔶🔶نحوه دعوت طلاب محترم جهت شرکت در دیدار آیت الله اعرافی: *طلاب ساکن قم* با اولویت استعدادهای برتر
✅ استعداد برتر الف : کسانی هستند که در مصاحبه ورود به مرکز، معدل بالای 16.5 را کسب نموده باشند و طلابی که معدل بین 14.5 تا 16.5 کسب نمایند جزو استعداد برتر های گروه ب خواهند بود
♦️ مزایا و شرایط ثبت نام ویژه طلاب استعداد برتر در مرکز تخصصی مدیریت اسلامی
✅ تحصیل برمبنای مدیریت اسلامی و دیدگاه های مقام معظم رهبری
✅ اعطای مدرک رسمی سطح سه حوزه علمیه
✅ معرفی به نهادهای حوزوی و دولتی
✅ پذیرش از پایه هشتم به بالا
✅ ورود به مرکز بدون آزمون کتبی فقط با مصاحبه ورودی
❇️جهت ثبت نام، نام و نام خانوادگی و شماره مرکز مدیریت را به ادمین کانال ارسال نمایید.
⛔️مهلت ثبت نام روز سه شنبه 4 تیرماه ساعت 12
جلسه " تشکیل کانون های نخبگانی" (از مصوبات دیدار صمیمانه آیت الله اعرافی) با حضور طلاب استعداد برتر
زمان پنجشنبه ۱۳ تیرماه ساعت ۱۱
عزیزان با ارسال نام و شماره تماس خود به ادمین کانال
اعلام حضور نمایید.
ادمین:
https://eitaa.com/nokhbeganh
♦️ فراخوان نظرخواهی از طلاب محترم استعدادبرتر جهت تکمیل «آیین نامه تشکیل کانونهای نخبگانی استعدادهای برتر حوزه های علمیه »
✅ لطفا نظرات را در قالب کامنت،در فایل wordآیین نامه به ادمین کانال ارسال نمایید.
⬅️ لازم به ذکر است «1.اساسنامه مرکز امور نخبگان ، 2. سیاست های کلان حوزه های علمیه در امور نخبگان و استعدادهای برتر، 3. دستور العمل حمایت از استعدادهای برتر» به عنوان اسناد بالادستی ارسال شده است
مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه های علمیه
حجت الاسلام والمسلمین عماد رئیس مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه های علمیه، طی پیامی انتصاب ح
حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای بهاری «زید عزه»
مسئول محترم دفتر امور نخبگان و استعدادهای برتر مرکز مدیریت حوزه های علمیه
سلام علیکم؛
انتصاب جنابعالی را به سمت «مسئول دفتر امور نخبگان و استعدادهای برتر مرکز مدیریت حوزه های علمیه» تبریک میگویم.
امیدوارم با حسن تدبیر، تلاش و مدیریت جنابعالی و حمایت و ارشاد مدیر محترم حوزه های علمیه، در چارچوب مصوبات ابلاغی هیات امنای مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه های علمیه، شاهد نتایج ارزشمندی در جهت تحقق اهداف و مأموریتهای نخبگانی مرکز مدیریت حوزههای علمیه باشیم.
بدیهی است، با تشکیل این دفتر، امور اجرایی و صفی مربوط به نخبگان و استعدادهای برتر مرکز مدیریت حوزههای علمیه، در فرآیند زمانمند و طِی تشریفات اداری به دفتر انتقال خواهد یافت و شناسایی استعدادهای برتر و نخبگان مرکز مدیریت حوزه های علمیه از دوره هفتم به بعد و اجرای فعالیتهای مربوط به پایش، ساماندهی و حمایت و پشتیبانی از 1160 طلبه استعداد برترمرکز مدیریت، که طی شش دوره از سال 1393 تاکنون در سه عرصه آموزش، پژوهش و تبلیغ شناسایی و حمایت شدهاند، به آن دفتر محترم واگذار خواهد شد.
انتظار میرود با اشراف حضرتعالی و همکاران بر آییننامهها و دستورالعملها، که در قالب دفترچه «قوانین و مقررات» به پیوست تقدیم شده است، برنامههای این مرکز مطابق تقویم زمانی، جداول ارسالی و شیوهنامههای اجرایی ابلاغ شده به مراکز حوزوی انجام پذیرد و اقدامات حمایتی و پایش و ساماندهی طلاب استعداد برتر با ارتقاء کمی و کیفی افزونتر محقق شود.
مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه های علمیه آمادگی هرنوع همکاری در جهت تسریع در استقرار دفتر را اعلام می نماید.
توفیق حضرتعالی را از خداوند متعال خواستارم.
سید علی عماد
رئیس مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه های علمیه
✅ هفتمین فراخوان شناسایی استعداد های برتر حوزه علمیه برادران
با لطف و عنایت الهی، شناسایی استعدادهای برتر در سه عرصه
♦️آموزش
♦️پژوهش
♦️تبلیغ و امور فرهنگی
توسط مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر انجام خواهد شد.
⬅️ طلاب حوزههای علمیه برادران پس از مطالعه دقیق دفترچه راهنما، جهت ثبت نام فقط از طریق سایت مرکز به نشانی http://nokhbegan.ismc.ir اقدام نمایند.
⛔️مهلت تشکیل پرونده تا تاریخ 1398/07/20 میباشد.
مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه های علمیه
✅ هفتمین فراخوان شناسایی استعداد های برتر حوزه علمیه برادران با لطف و عنایت الهی، شناسایی ا
✅ به اطلاع عموم طلاب محترم می رساند
🔼 مهلت ثبت نام دوره هفتم شناسائی استعدادهای برتر تا 15 آبان تمدید گردید.