💢محمد غازی الجلالی، نخست وزیر سوریه به خبرگزاری فرانسه گفت: صبح یکشنبه در ساختمان نخستوزیری حاضر میشوم و آماده هرگونه اقدامی برای انتقال قدرت و تسلیم هستم.
@nokhbeganesiasi
💢الجولانی: نخستوزیر سوریه مدیریت نهادهای مختلف را در دست خواهد داشت
🔹سرکرده تحریرالشام اعلام کرد که «محمد غازی الجلالی» تا زمانی که به شکل رسمی قدرت را منتقل کند، مدیریت سازمانها و وزارتخانهها را در دست خواهد داشت.
@nokhbeganesiasi
یونیفرم های نیروهای بشار اسد در کف خیابان های دمشق!
🔹باقی مانده ارتش حکومت سرنگون شده اسد
@nokhbeganesiasi
۳ تغییر حتمی با سقوط بشار اسد
🔹۱. تغییر پرچم سوریه از ۲ ستاره فعلی به ۳ ستاره
🔹۲. پایان ۵۳ سال حکومت حزب بعث در سوریه
🔹۳. تغییر اسم رسمی از "جمهوری عربی سوریه" به "جمهوری سوریه "
@nokhbeganesiasi
⁉️ سوریه به کدام سمت خواهد رفت؟
♨️ بشار اسد رفت، این مهم ترین خبر روز 18 آذر بود؛ ولی الان سئوال اصلی این است که پس از بشار اسد چه اتفاقی خواهد افتاد؟ سناریوها را می توان اینگونه نوشت:
1⃣ _ سناریوی تشدید تنش ها و فرو رفتن سوریه درجنگ داخلی.
2⃣ _ سناریوی استقرار یک دولت مرکزی جایگزین بشار که می تواند شامل موارد ذیل باشد:
👈 استقرار یک دولت و حاکمیت تکفیری توسط جبهه النصره یا همان تحریر الشام،
👈شکل گیری یک دولت و حاکمیت اسلامی غیر تکفیری ،
👈 شکل گیری یک دولت با سکولارهای فراری مانند ریاض حجاب.
مطمئن باشید که غربی ها اجازه دو دولت اول را نخواهند داد؛ اما در یک نگاه کلی می توان گفت که آمریکایی ها و صهیونیست ها در سوریه به دنبال سه هدف عمده خواهند رفت:
👈 تلاش برای حفظ آشوب مدیریت شده،
👈 عدم شکل گیری یک دولت قوی یا شکل گیری دولتی بدون اقتدار مرکزی،
👈 تلاش برای موازنه و توزیع ضعف بین همه طرف های درگیر.
👌 سال هاست که آمریکایی ها و صهیونیست ها به دنبال نظم نوینی هستند که از آن دولت های ضعیف و بازتولید خشونت و درگیری بیرون می آید. به قهقهه های امروز فیدان و اردوغان نگاه نکنید؛ دیر یا زود همه منطقه از جمله اردوغان و مرتجعین خواهد فهمید که زدودن نظم فعلی به معنای استقرار نظم نوین و مطلوب آن ها نخواهد بود.
😓 مدافعین حرم و سردار دل ها سال ها تلاش کردند تا نظم نیم بند فعلی به هم نخورد و راهبرد صهیونیست ها به ثمر ننشیند، مطمئن باشید جولانی ها و گولانی ها بلای جان اردوغان ها و بن سلمان ها خواهند شد.
#یعقوب_ربیعی
@nokhbeganesiasi
فرماندهی کل ارتش سوریه دستور تسلیم و انحلال تمام واحدهای باقی مانده را صادر کرد
@nokhbeganesiasi
🔰 گزارش گاردین از کابینه ترامپ و میلیاردرهای آن
🔸گزارش روزنامه انگلیسی گاردین حاکی است ترامپ در حال تشکیل کابینهای از میلیاردرهای آمریکایی است که گفته میشود داراییهای آنها در مجموع ۳۴۰ میلیارد دلار است.
🔸 این روزنامه همچنین با اشاره به سخره گرفتن طبقه کارگر آمریکا از سوی رئیسجمهور منتخب آمریکا نوشته است: «دونالد ترامپ در یک فرآیند استخدام که به نظر میرسد شعارهای کارزار انتخاباتی او برای رایدهندگان طبقه کارگر را به تمسخر میگیرد، گروهی از حامیان ثروتمند و برجسته خود را برای پستهای کلیدی مورد استفاده قرار داده است که در برخی موارد به آنها قدرت کاهش هزینههای خدمات عمومی را میدهد که توسط فقیرترین و آسیبپذیرترین افراد استفاده میشود.»
ایسنا به نقل از این روزنامه انگلیسی نوشته است، دست کم ۱۱ نفر از کسانی که برای پستهای استراتژیک پس از بازگشت ترامپ به کاخ سفید در ژانویه (دی) انتخاب شدهاند، یا خودشان به جایگاه یک میلیاردر رسیدهاند یا همسران میلیاردر دارند و یا در فاصلهای نزدیک به این موقعیت قرار دارند.
@nokhbeganesiasi
🔰دلخوش به وعدهها
🍃🌹🍃
🔹مهمترین خبر صبح امروز، سقوط دولت بعث در سوریه بود و تصاویر حضور اعضای گروه تحریرالشام در شهر دمشق در رسانهها منتشر شد. حتی نخستوزیر نیز رسماً مصاحبه و اعلام کرد که تسلیم میشود و حاضر است مقدمات انتقال قدرت را فراهم کند؛ اتقاقی که آنقدر سریع و حیرتانگیز صورت گرفت که همه ناظران را تنها محو فرو ریختن یک حکومت ۵۴ ساله کرده است؛ اما در این میان شاید مهمترین سؤال این باشد که چرا حکومت اسد که در سال ۲۰۱۱ در مقابل گروههایی به مراتب قویتر و جنگی بسیار گستردهتر ایستاده بود، اکنون و در ماههای پایانی ۲۰۲۴ اینگونه و در چشم برهم زدنی فرو ریخت؟ شاید در روزهای پیش رو ابعاد و زوایای زیادی از این سرنوشت حکومت بعث مشخص شود؛ اما در یک نگاه گذرا میتوان از چهار دلیل مهم سخن به میان آورد:
🔸۱ـ ضعیف شدن ارتش و آلوده شدن به فساد: ارتش سوریه طی یک دهه اخیر روز به روز ضعیف شده و سازمان منسجم و یکپارچه آن تحلیل رفته است. نداشتن انگیزه و آلوده شده نیروهای ارتش به فساد از دلایل اصلی این ضعف ارتش است که مقابل یک گروه کوچک عملاً توان مقابله ندارد و میبینیم که توان مقابله جدی مقابل معارضان از خود نشان نمیدهد. اخبار غیررسمی حتی از تبانی برخی سران ارتش با معارضان در قبال دریافت رشوه حکایت دارد که داستان غمآلودی است.
🔹۲ـ همراهی نکردن مردم با دولت و ارتش: همراهی نکردن مردم با دولت و ارتش این کشور دلیل دیگری است که نظام سوریه را از پشتوانه قوی داخلی محروم کرده است. مشکلات ساختاری و اقتصادی که طی سالها انباشته شده و راه حلی برای آن متصور نیست، موجب شده عملاً چشمانداز روشنی پیش چشمان مردم نباشد.
🔸۳ـ اعتماد دولت سوریه به برخی وعدههای دولتهای خارجی: بازی خوردن دولت سوریه در مقابل برخی وعدههای خارجی کشورهای منظقه در ازای دستبرداشتن از مقاومت، نکته دیگری است که عملاً دولت سوریه را از مرکز ثقل محور مقاومت به حاشیه برده و راه را برای توطئههای داخلی هموار کرده است.
🔹۴ـ مداخلات خارجی و تجهیز تروریستها: چشم طمع دولتهای غربی و برخی قدرتهای منطقهای به مطامع سرزمینی سوریه و تجهیز تروریستها در این کشور از داعش و جبهه النصره گرفته تا تحریرالشام نکته دیگری است که آرامش و پکپارچگی را از کشور سوریه گرفته و طی سالهای اخیر میدان جولان تروریستها بوده است. همه این عوامل نارضایتی بیشتر مردم سوریه را فراهم کرده که مانع از حمایت قوی آنها از نظام فعلی سوریه شده است.
#سوریه
@nokhbeganesiasi
✅ تحولات سوریه بر بستر نگاه مطلوب...
🔻 در فرهنگ سیاسی و نوع نگاه به تحلیل پدیدههای سیاسی اجتماعی دو دیدگاه وجود دارد؛ نگاه ایدئالیستی یا آرمانگرا و نگاه رئالیستی یا واقعگرا؛ که نگاه اول با تاکید بر هدف غایی از درک شرایط زمانه و مقتضیات روز غافل میشود و در برابر واقعیتها غافلگیر، دلسرد و متوقف میشود و دیدگاه دوم با پذیرش شرایط موجود از تحول و تغییر و حرکت به جلو باز میماند و به وضع موجود میسازد و اما نگاه مطلوب در پردازش وقایع و پدیدهها همانا نگاهی با جمع بین آرمان و واقعیت یعنی آرمانگرای واقعبین است.
👈 در نگاه آرمانگرای واقعبین؛ آرمان و اهداف در مراتب و مراحل مختلف با توجه به شرایط و اقتضائات زمان پیگیری و دنبال میشود و در این نگاه افراد یا جامعه همیشه اهداف و آرمان را به مثابه قله در نظر دارند و از سوی دیگر با تحلیل وضعیت موجود نحوه پیمایش به اهداف را در مراحل مختلف بررسی میکنند و با این نوع نگاه است که جامعه و افراد غافلگیر، متوقف و مایوس یا بیتفاوت، تسلیم و مغلوب نخواهند شد.
🔻 پس در نگاه به صحنه سوریه نکات زیر را باید در نظر داشت:
1️⃣ در موضوع سوریه آنچه مطلوب بوده و هست حاکمیت متمرکز دولتی موافق و هماهنگ با اهداف و راهبردهای مقاومت است که این امر نیاز به وجود یک جریان قوی و مسلط با فهم درست از دشمنان در مثلث عبری-عربی- غربی داشت که تا جاییکه این شناخت در حاکمیت و بدنه اجتماعی کشور سوریه وجود داشت، حربههای دشمنان در برابر جبهه منسجم مقاومت در میدان سوریه به نتیجه نرسید...
2️⃣ درشرایط فعلی با توجه به تغییر نگاه حاکمیت مستقر در سوریه در یک یا دو سال اخیر و اعتماد نابجا به دولتهایی که در جنگ اول پشتیبان داعش و دیگر گروههای تروریستی در مسیر تجزیه سوریه بودند از یک سو و عدم توجه به مشکلات مردم و ارتش کشور در بازه زمانی بعد از جنگ قبلی از سوی دیگر موجب شد تا مقاومتی در مسیر معارضین و مخالفین از جمله گروه ترویستی تحریرالشام قرار نداشته باشد. لذا کمک به حاکمیت و ارتش بی انگیزه که بنا بر ایستادن و مقاومت ندارد؛ معنایی نداشته و این در حالیست که ایران ثابت کرده هیچگاه از حمایت مشروع و معقول به متحدان خود در جبهه مقاومت دریغ ننموده آن هم حمایتی که موثر و تعیین کننده بوده و هست.
3️⃣ نکته دیگر اینکه، هر آنجه در سوریه در قالب هر سناریویی قابل پیش بینی محقق شود ؛ چه استقرار گروهی چون تحریر الشام که به مثابه حضور طالبان در افغانستان میتوان تحلیل کرد که باید همچون طالبها از گذشته خود درس آموزند و رفتارشان را با عقلانیت و موازین انسانی و بین المللی تا حدی تطبیق دهند و نسبت به ایران مقتدر و موثر در معادلات منطقه نیز ملاحظاتی را رعایت کنند؛ یا سناریوی دیگر اینکه دولت سهامی یا ترکیبی با حضور طیف های مختلف شکل گیرد و یا فضای هرج و مرج و ناامنی ادامه یابد و... که ایران در خصوص هر سناریو راهبردهای مبتنی بر منافع ملی و منطبق بر اهداف مقاومت را اتخاذ خواهد کرد، چرا که آنچه امروز بر معادلات جهانی و منطقهای حاکم است، قانون همه یا هیچ و "حاصل جمع صفر" نیست، بلکه منطقِ "حاصل جمع متغیر" و توان و تدبیرِ بهرهگیری حداکثری از شرایط موجود و نامطلوب در مسیر اهداف است.
4️⃣ تاریخ مقاومت را که بررسی میکنیم در مییابیم که این جبهه از گذشته تا به حال فرازها و فرودها و رویشها و ریزشهایی داشته و دارد از انحراف جنبش فتح در گذشته تا امروز سوریه در ریزش تا توسعهی مقاومت در کیفیت و کمیت از حماس و جهاد اسلامی تا حزب اله و انصاراله و گروه های مقاومت در عراق و.... ولی در جمع بندی رویشها بیشتر از ریزشها بوده و به درستی و مبتنی بر واقعیت مشاهد شده که جبهه مقاومت در مقاطع درگیری چند برابر قبل گسترش یافته و خواهد یافت...
🔚 نکته پایانی عبرت حاصل از این تحولات است که تسلیم و سازش با نظام سلطه چیزی جز تجزیه، تفرقه و تداوم ناامنی برای کشورهای منطقه به ارمغان نیاورده و نخواهد آورد به مثابه افغنستان، لیبی، عراق، لبنان و... که در آتش اختلافات میسوزند؛ چرا که نظام استکباری برای غارت منابع خام و تامین پایدار انرژی خود نیاز به بهانهای چون ناامنی و هرج و مرج در منطقه دارند. بنابراین تنها راه پیشرفت همه جانبه در منطقه برای کشورهای صاحب منابع؛ ایستادگی بر راهبرد مقاومت و تلاش درونزا با تکیه بر تعاملات چند جانبه با کشورهای همطراز و هم توان و بی اعتمادی مطلق به نظام استکباری است، نکته ای که باید به کشورهایی چون ترکیه، عربستان، مصر و اردن گوشزد کرد، چرا که تجزیه و ناامنی در سوریه به نفع هیچ کشوری نیست و چه بسا آتش آنها به نوبت به آنها هم سرایت خواهد کرد ...
✍️ جواد خسروی-1403/09/18
@nokhbeganesiasi
سیاستها و چارچوب تحلیلی درباره تحولات دولت سوریه.pdf
123K
💠 سیاست ها و ملاحظات مواجهه با تحولات اخیر سوریه و سقوط دولت بشار اسد
🔹 متن حاضر جهت وحدت رویه و اتخاذ مواضع یکسان تهیه و تنظیم شده است که ان شاالله مورد عنایت و استفاده عملی قرار گیرد.
8.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰تحلیل «لری جانسون» تحلیلگر سابق سیا در خصوص نقش نیروهای خارجی در سقوط حکومت سوریه:
🍃🌹🍃
🔹این فقط ترکیه نیست، این ایالات متحده است، این انگلیس است، این همان گسترش جنگ اوکراین است.
🔹فکر نکنید این موضوع به نوعی مسئله داخلی سوریه است، این فکر مسخره است، این همان غرب و فساد تمام عیار آن است.
🔹میدانید که سربازان اوکراینی در سوریه در کنار گروههای هئیت تحریر الشام حضور دارند، فکر میکنید چگونه به آنجا رسیدهاند، آمریکا و انگلیس به این امر کمک میکنند و این کار را انجام میدهند.
#سوریه
@nokhbeganesiasi