4_5820989856536335614.mp3
14.86M
⭐ بشنوید | صوت کامل بیانات صبح امروز رهبر انقلاب در دیدار مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی. ۱۴۰۳/۱۱/۹
@nokhbeganesiasi
🔷 آیا پیشرفتهایی که به نام دستاوردهای انقلاب اسلامی مطرح می شوند، محصول گذر زمان و پیشرفتهای علمی جهان هستند و در صورت تداوم حکومت پهلوی نیز محقق می شدند؟!
۱. برخی موارد همچون ارتباطات سیار، تلفن هوشمند، اینترنت، بانکداری الکترونیک و... محصول گذر زمان هستند و نمیتوان بر حکومت پهلوی به دلیل نبود این امکانات در آن دوره خرده گرفت اما آیا برق، گاز، تلفن، یخچال، تلویزیون و... هم در آن دوران کشف و اختراع نشده بودند؟؟؟ در سال پایانی حکومت پهلوی، چند درصد مردم به این امکانات دسترسی داشتند؟؟؟
۲. اگر صِرف گذشت زمان باعث پیشرفت می شود چرا کشورهایی در همسایگی ما، با وجود گذشت دهها سال همچنان پیشرفت نکرده اند؟ چرا گذشت زمان در دوره پهلوی باعث پیشرفت نشد و پس از ۵۴ سال حکومت، همچنان مجبور به استخدام پزشکان هندی و پاکستانی بودند؟؟؟
۳. توسعه وابسته و اقتصاد غیر مشارکتی که در دوره پهلوی شکل گرفت، در کنار دخالت فزاینده هزاران مستشار غربی، مانع اساسی بر سر راه پیشرفت واقعی بوده و گذر زمان نیز نتوانست این مانع را مرتفع سازد. غرب، تنها به اندازه ای که اجازه پیشرفت به ایران میداد که به دامن کمونیست نلغزد. با چنین رویکردی، با فرض تداوم حکومت پهلوی نیز پیشرفت چندانی متصور نبود.
۴. اگر قرار باشد دستاوردهای انقلاب اسلامی را به پای گذر زمان بنویسیم، لاجرم باید مواردی که سلطنت طلبان به عنوان افتخارات حکومت پهلوی نام می برند را نیز محصول گذر زمان بدانیم. به عبارت دیگر، اگر قائل به این باشیم که با تداوم حکومت پهلوی نیز به دستاوردهای کنونی می رسیدیم، باید بپذیریم که در صورت تداوم حکومت قاجار نیز به همه اموری که پهلوی ها بدان افتخار می کنند، نائل می شدیم!!!
۵. پیشرفت ناشی از گذر زمان، پیشرفتی تدریجی و طبیعی است در حالی که جمهوری اسلامی در برخی عرصه ها، پیشرفت های جهشی و اعحاب انگیزی را تجربه کرده است. برای نمونه، رشد و سرعت تولید علمی ایران به طور متوسط، یازده برابر میانگین رشد جهانی بوده است و بدیهی است که چنین رشدی را نمیتوان به گذر زمان نسبت داد.
۶. در ارزیابی دستارودهای انقلاب اسلامی، باید توجه داشت که پیشرفتهای جمهوری اسلامی در سایه چند دهه اقسام تحریمهای بی سابقه در تاریخ، هشت سال جنگ تمام عیار، افزایش سه برابری جمعیت و کاهش چشمگیر درآمدهای نفتی حاصل شده است. مصائبی که حکومت پهلوی، نه تنها با هیچکدام از آنها روبرو نبوده، بلکه از پشتیبانی هم پیمانان غربی نیز برخوردار بوده است.
۷. جمهوری اسلامی به عنوان نظام برآمده از انقلاب اسلامی، به موفقیتهای بیشماری در عرصه های مختلف دست یافته است اما همچنان در برخی عرصه ها با کاستیهایی روبرو بوده و با نقطه مطلوب فاصله دارد. کلید رفع این کاستیها نیز تلاش مضاعف، کار جهادی و نگاه به توانمندیهای داخلی است نه زیر سوال بردن اقدامات گذشته که با همه کاستیها، همچنان قابل دفاع است.
۸. مشکلات اقتصادی و معیشتی که این روزها مردم بدان دچارند، قابل کتمان نبوده و برای دلسوزان و معتقدان به انقلاب، درد آور است اما این مشکلات نباید سبب شود که در تحلیل دستاوردهای انقلاب، انصاف را به کناری گذاشته و همه افتخارات و کارهای سترگ صورت گرفته را، با دیده تردید بنگریم.خلاصه آنکه، با همه گله مندی، باید همچنان پای کار انقلاب بمانیم. .
@nokhbeganesiasi
سیاست روز .pdf
20.62M
🇮🇷🇵🇸
🔰#سیاست_روز (نشریه تحلیلی تبیینی)
🔸شماره ۲ | بهمن ۱۴۰۳
🍃🌹🍃
🔹ویژهنامه مروری بر جنایات #منافقین
از ابتدای شکل گیری تاکنون
🔸معاونت سیاسی سازمان بسیج
@nokhbeganesiasi
🔰سناریو های مختلف اسرائیل در برابر جبهه مقاومت
🔹 به ترتیب تاریخ شاهد رخدادهای مهمی هستیم:
🔻 استیو ویتکاف قرار است هفته جاری به منطقه سفر کند که اولین مقصد وی ریاض است. مهمترین محور سفر وی، بحث عادیسازی خواهد بود.
🔻 هفته آینده نتانیاهو راهی واشینگتن میشود. به نظر میرسد مهمترین دستور کار وی نیز بحث اجرای مرحله دوم توافق آتشبس غزه است.
🔹در مرحله اول توافق، شاهدیم که هر روز از یک شکست رژیم رونمایی میشود و سطح مباحث داخلی نیز شدت گرفته، اجرای مرحله دوم پیامدهای سنگینتری برای نتانیاهو خواهد داشت پس وی باید چیزی برای ارائه به راست افراطی و شهرکنشینان داشته باشد تا کابینه وی سقوط نکند.
🔹ترامپ نیز به دنبال اجرای کامل توافق آتشبس است و شرایط نتانیاهو را نیز درک میکند پس به وی امتیازاتی مانند رفع توقیف ارسال بمبهای ۲۰۰۰ پوندی میدهد. حال در این نقطه حساس چند سناریو وجود خواهد داشت:
1⃣ از سرگیری جنگ غزه
2⃣ عادیسازی روابط اسرائیل با عربستان سعودی، مالزی و عمان: شخص ترامپ خود به دنبال این گزینه است و قصد دارد بعد از جمعبندی میدانی توسط ویتکاف، آن را هفته آینده به نتانیاهو تحویل داد. در امکان عملی بودن این طرح، تردیدها و ملاحظات جدی وجود دارد.
3⃣ حمله به ایران: این اما علاقه و اولویت شخصی نتانیاهو است اما ترامپ فعلاً به پشتوانه ویتکاف، ماسک، دی مینو، کلبی و گابارد مانع است ولی با اینکه سایه تهدید حمله حفظ شود موافق است.
🔹در هر سه سناریوی بالا، با توجه به اینکه معادله منطقهای را پیچیده می کند اما امکان اجرای عملیات راهبردی وعده ۳ را نیز محتمل خواهد کرد.
🔹در مجموع هر چند در جمهوری اسلامی ایران جمعبندی در سطوح پایینی در خصوص روش برخورد با آمریکا وجود ندارد اما طرحهای بالادستی فرمی و محتوایی وجود دارد که گرهگشا است. باید دید اولاً ترامپ چقدر به حرفهایش عمل میکند و ثانیاً وی چقدر طرح ما را میپذیرد. در کل، قاعده ثابت این است که نباید به وی اعتماد و امید داشته باشیم و کشور را معطل کنیم بلکه کار هر گونه مذاکرات احتمالی باید در سکوت رادیویی توسط رئوس نظام پیش برده شود تا بازار، مردم و کشور بسته به امر مذاکره نشود.
✍ محلل
@nokhbeganesiasi
34.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حرف اصلی بیانات صبح امروز رهبر معظم انقلاب در دیدار مسئولان نظام به مناسبت عید مبعث
#کلام_ولایت
@nokhbeganesiasi
🇮🇷🇵🇸
#یادداشت_کوتاه
🔰امید واقعی؛ رمز پیروزی نهایی ملتها
🍃🌹🍃
🔹یکی از مهمترین شاخصهای قدرت و موفقیت یک ملت، برخورداری از امید واقعی و پایدار است. امید، نه صرفاً یک احساس خوشایند، بلکه نیروی محرکهای است که توان حرکت، پیشرفت و ایستادگی را در برابر موانع ایجاد میکند. در این میان، تزریق امید به جامعه اسلامی، بهویژه در شرایط سخت و فشارهای خارجی، ضرورتی است که نمیتوان از آن غافل شد.
🔹امید واقعی در برابر امید کاذب
امید واقعی برخلاف امید کاذب، بر مبنای حقیقت، شواهد و دستاوردهای ملموس بنا میشود. امید کاذب، تنها وعدههای بیاساس و خیالات واهی را در ذهنها میپروراند و در نهایت، موجب ناامیدی بیشتر میشود. اما امید واقعی، با تکیه بر نقاط قوت و موفقیتهای موجود، به جامعه قدرت حرکت و ایستادگی میبخشد. دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی ایران، از مقاومت در برابر دشمنان تا پیشرفتهای چشمگیر در حوزههای علم و فناوری، نمونههای روشن امید واقعی است که میتواند آیندهای روشنتر را به تصویر بکشد.
🔹چرایی پیروزی نهایی
در گفتمان دینی و انقلابی ما، پیروزی نهایی وعده الهی است. قرآن کریم و روایات اهلبیت علیهمالسلام بارها بر این حقیقت تأکید کردهاند که صبر و استقامت، همراه با ایمان، به شکست دشمنان و تحقق وعده الهی منجر میشود: «وَكَانَ حَقًّا عَلَيْنَا نَصْرُ الْمُؤْمِنِينَ» (روم: ۴۷). از منظر عقلانی نیز، ملتی که بر اصول و ارزشهای خود ایستادگی میکند و نقاط قوت خود را میشناسد، شکستناپذیر است.
🔹ذکر دستاوردها و قوتها
جمهوری اسلامی ایران، علیرغم تحریمها و تهدیدات گسترده، موفق شده است در حوزههای نظامی، پزشکی، علمی و فناوری به دستاوردهای بزرگی دست یابد. این پیشرفتها نشان میدهد که ایستادگی و امید، حتی در سختترین شرایط، نتیجهبخش است.
بنابراین، تزریق امید واقعی به جامعه، نهتنها یک ضرورت، بلکه وظیفهای اخلاقی و دینی است که میتواند موتور حرکت جامعه به سوی تحقق اهداف الهی باشد. امید واقعی، راه پیروزی نهایی است.
✍ سعید سپاهی
@nokhbeganesiasi
به بهانه آخرین روزهای رژیم ستمشاهی
🔰 ثروت عظیمی که از این سرزمین غارت کردند
🔸چهل و شش سال پیش در چنین روزهایی، رژیم ۲۵۰۰ ساله ستمشاهی در ایران، آخرین نفسهای خود را میکشید. ۲۵۰۰ سال حاکمیت پادشاهانی که بعضا از درون گهوارهها و حتی در رحم مادرانشان، پادشاه خوانده میشدند. پادشاهان و سلسلههای شاهی که به فرمایش حضرت امام خمینی رحمه الله علیه، همواره موجب ظلم و ستم و ننگ برای این سرزمین بودند.
🔸اما اینک با استفاده از دانش پایین و حافظه تاریخی ضعیف برخی و به وسیله رسانههای زنجیرهای خود در فضاهای مجازی، اینگونه تبلیغ میکنند که گویی روزگار ستم شاهی خصوصا در حاکمیت پهلوی، دوران طلایی تاریخ این کشور بوده و از خدمات ناکرده آنها به این سرزمین دم زده و کارنامه سیاهشان را به رخ میکشند.
🔸از جمله این موارد، برخلاف تمامی اسناد و واقعیات تاریخی، پاکدست جلوه دادن آنها و سانسور غارت عظیمی است که از حرث و نسل این سرزمین انجام دادند. ادعا میکنند آنها همه ثروت خود از جمله پولها و جواهراتشان (که انگار از ارث پدر دزد و غارتگرشان به دست آورده بودند!) را باقی گذاردند و رفتند!! برای دریافت حقایق آن غارت (تنها در مورد ثروت مادی) به روایتهای درباریان شاه و همچنین منابع غربی رجوع کرده و اسناد منتشره از رسانههای مختلفشان را میکاویم:
🔻خبرنگارهایی که در زمان پرواز هواپیمای شاه به تاریخ ۲۶ دیماه ۱۳۵۷ در فرودگاه بودند، نقل میکنند که هواپیمای یاد شده به علت بارهای بسیاری که همراه داشت با سنگینی از زمین برخاست!
🔸امیراصلان افشار آخرین رئیسکل تشریفات محمدرضا پهلوی در کتاب خاطراتش به نام «سروها در باد» نوشته است:
🔻«... ده روز مانده به سفر، به دستور شاه، اول از همه اثاث ملکه فرح بستهبندی شد... پیش از هر چیز جواهرات ملکه در صندوقهایی که از یک مؤسسه خارجی خریداری شده و از نظر امنیتی به آن اطمینان فراوان بود بستهبندی شد... برای اشیاء گرانقیمت و لباسها و کفشها و جواهرات ملکه دقیقا ۳۸۴ عدد چمدان و صندوق بسته شد. یک تیم از افراد مورد تایید ایشان تحت نظارت خانم لوئیز قطبی ندیمه پارمیس علم و لیلی امیرارجمند، جمعآوری و بستهبندی عتیقهها، طلا و جواهرات و الماسهای گرانبها، ساعتهای طلایی و نیمتاجهای زمردین را برعهده داشتند...»
🔸نشریه کریستین ساینس مانیتور در مقالهای ضمن بررسی بخشی از فهرست اموالی که شاه از ایران خارج کرده بود با تیتر: «ثروت افسانهای شاه ایران» نوشت:
🔻«...اگر همه چیز فراهم باشد لااقل ۵ سال طول میکشد تا میزان دارایی شاه اندازهگیری شود. چرا که او و خانوادهاش اموال و پولهای خارج شده را در حسابهای محرمانه ذخیره کردهاند...»
🔸واشنگتنپست درباره فهرست اقوام ثروتمند سلطنتی که ایران را ترک کردهاند به بیش از ۶۳ شاهزاده و شاهدخت اشاره کرده که از جزایر سیشل تا برزیل پناهنده شده و همه آنها بخش زیادی از ثروتشان را از ایران خارج کردند.
🔻واشنگتنپست به یک اختلاف حساب گسترده در درآمدهای نفتی ایران در زمان محمدرضا پهلوی و مقدار پولی که در خزانه دولتی ایران واریز میشده هم اشاره داشت و این اختلاف که «حدود ۲ میلیارد دلار در سال» بود را بخشی از ثروت خاندان پهلوی خواند. یعنی بخشی از درآمد نفت به حساب بانکی در سوئیس جهت استفاده خانواده سلطنتی و شاه منتقل میشده است.
🔸علاوهبر قصرها و باغهایی که مستقیما به نام محمدرضا پهلوی و خاندان وی درآمده بود، در خارج از کشور نیز شاه از پول ملت، املاک بسیاری خریداری کرد که میتوان به گرانترین خانه و پارک در حومه لندن، قصر و باغهای «استیل مانس» که ملکه الیزابت دوم در آنجا متولد شد، اشاره کرد.
🔰 راهکار نظامی اتحادیه اروپا برای مقابله با کشورگشایی ترامپ
🔸مقام ارشد نظامی اتحادیه اروپا اعلام کرد این اتحادیه برای دفاع از «گرینلند» در مقابل تمایلات کشورگشایانه ترامپ باید در این جزیره نیروهای نظامی خود را مستقر کند.
🔸فایننشالتایمز جمعه گذشته در گزارشی به نقل از مقامات اروپایی نوشته بود که ترامپ در مکالمه اخیرش با «مِته فردریکسن»، نخستوزیر دانمارک، برای اعمال فشار و وادار کردن این کشور به دست کشیدن از کنترلگرینلند «بسیار مصمم» بوده است.
🔸با افزایش تهدیدات ترامپ درباره گرینلند دولت دانمارک اعلام کرده است که بیش از 2 میلیارد دلار به بودجۀ نظامی خود برای تقویت حضورش در سرزمینهای قطبی میافزاید. دانمارک که طی یکدهۀ اخیر به شدت از بودجۀ نظامیاش کاسته بود، سال گذشته اعلام کرد که برای ۱۰ سال آینده ۲۶ میلیارد دلار را برای هزینههای دفاعی تخصیص خواهد داد. حالا مشخص شده که دستکم 2 میلیارد دلار از این بودجه، به سرزمینهای قطبی این کشور از جملهگرینلند تعلق خواهد گرفت.
🔰 خوابی سادهلوحانه یا برخوردی مزدورانه؟! (۱)
👤 #سعدالله_زارعی
🔸ادبیات دیروز و امروز مقامات ارشد آمریکا درخصوص ایران، بهطور کلی مبتنی بر یکی از این دو گزاره بوده است؛ «نظام سیاسی ایران باید برچیده شود» و «جمهوری اسلامی باید مهار گردد». از آن طرف ادبیات دیروز و امروز جمهوری اسلامی ایران درخصوص آمریکا، بهطور کلی مبتنی بر این دو گزاره بوده است؛ «آمریکا باید از دخالت در امور منطقه ـ غرب آسیا ـ دست بردارد» و «آمریکا نباید در امور داخلی ایران دخالت کند.» در واقع دو گزاره آمریکا در مواجهه با ایران دو گزاره ایجابی هستند یعنی اتفاقاتی باید علیه ایران رخ دهد و دو گزاره ایران در مواجهه با آمریکا، دو گزاره سلبی هستند یعنی آمریکا در مواجهه با ایران و منطقه باید از اقداماتی دست بکشد.
🔸آمریکاییها دنبال موضوعاتی علیه ایران هستند که واقعاً ارتباطی با آنها ندارد در حالی که ایران مطالباتی از آمریکا مطرح میکند که به آن ربط دارد. پس مشخص است که ایران در مورد آنچه دنبال میکند در جایگاه مستحکم حقوقی قرار دارد و آمریکا نمیتواند به خواستههای خود علیه ایران، وجاهت حقوقی بدهد. آمریکا از ایران میخواهد برنامه هستهای خود را که بر صلحآمیز بودن آن از سوی مجامع تخصصی حقوقی تأکید شده است، متوقف کند و یا تحت رژیمهای سخت بازرسی قرار دهد. این موضوع ارتباطی به آمریکا ندارد و حقوقی را برای آن ایجاد نمیکند. آمریکا از ایران میخواهد قدرت نظامی خود را محدود کند و به سمت تولید سلاحهای راهبردی نظیر موشکهای بالستیک نرود، این موضوع هم هیچ ارتباطی به آمریکا نداشته و حقی برای آن در مقابل ایران ایجاد نمیکند. آمریکا از ایران میخواهد به ارتباط راهبردی ـ نفوذ ـ در منطقه پایان دهد و در درون مرزهای خود محدود باشد. این موضوع هم هیچ ارتباطی با آمریکا ندارد و حقی برای آن به وجود نمیآورد و قس علیهذا در مورد مسایل داخلی ایران.
🔸ایران از آمریکا میخواهد از مداخله در منطقه غرب آسیا خودداری کند. این موضوع واقعاً به ایران ربط دارد چرا که از یک سو ایران بخشی از این منطقه است و از سوی دیگر مداخلات آمریکا در منطقه از یک طرف بر مبنای برهم زدن و تضعیف روابط طبیعی ایران استوار میباشد و از طرف دیگر بر مبنای تحکیم سلطه رژیم متجاوز صهیونی بر منطقه قرار دارد که با امنیت ایران هم در تضاد میباشد. پس پیگیری سیاست مداخله در منطقه از سوی آمریکا، ایران را ذیحق میکند که با آن مخالفت نماید. ایران از آمریکا میخواهد از مداخله در امور کشور دست بردارد. این حق طبیعی هر کشور است که چنین مطالبهای داشته باشد. مداخلات آمریکا چنین حقی را برای ایران ایجاد میکند که بر مبنای قطع مداخلات آن در امور خود، سیاستهای اجرائی خویش را تنظیم نماید.
🔸از ابتدای انقلاب اسلامی و شروع مناقشات میان آمریکا و ایران، یک عدهای در ایران بدون توجه به واقعیت مطالبات ایران از آمریکا و واقعیت مطالبات آمریکا از ایران، وانمود میکنند ایران باید از طریق حل و فصل مسایل با آمریکا به خصومت جاری میان دو کشور پایان دهد و این در حالی است که در طول
46 سال گذشته، هیچ دولتی در آمریکا بر مبنای حل و فصل خصومات با ایران به صحنه نیامده است و بلکه همه دولتها بر مبنای به کرسی نشاندن مطالبات راهبردی خود که هیچ وجاهت حقوقی ندارد به ایران فشار وارد کرده و بهطور پیاپی به آن خسارت زدهاند. در چنین فضائی، ایران اگر بخواهد بهطور واقعی به فصل خصومت با دولت آمریکا برسد باید به مطالبات غیرقانونی و ظالمانه آمریکا تمکین کند یعنی از هر آنچه از نظر آمریکا ممنوع است، دست بکشد و این در حالی است که همانطور که ذکر شد، جناحهایی ـ از دو حزب ـ در آمریکا حتی پا را از مطالباتی که ذکر شد فراتر گذاشته و برچیده شدن نظام جمهوری اسلامی را مدنظر دارند که البته گفتهاند شتر در خواب بیند پنبهدانه!
🔸براساس یک محاسبه ساده ریاضی کاملاً واضح است که ایران نمیتواند به هوای فصل خصومت به سمت کشوری برود که به فصل خصومت نمیاندیشد. از نظر آمریکا جرم اول ایران، تأسیس نظام مستقل جمهوری اسلامی است. بعد پای موضوعات دیگری از قدرت ایران به میان میآید که منبعث از برپایی این نظام دینی میباشد. بله ایران میتواند مثل چندین مورد سابق ـ از جمله در موضوع هستهای با دولت آمریکا وارد مذاکره شود اما اولاً حسب تجربه مکرر نباید توقع دستاورد داشته باشد و ثانیاً نباید گمان کند که هر توافق، آن را یک گام به سمت فصل خصومت با آمریکا نزدیک میکند. وقتی آمریکاییها در گذشته، علیرغم عمل ایران به سهم خود در توافقات، اساس توافق را زیر سؤال برده و آن را نقض کردهاند، در آینده هم همین کار را میکنند پس در چنین فضائی مذاکره با آمریکا نه تنها بر باددهنده فرصتهای کشور است بلکه به وجودآورنده فضای مطالبات جدید آمریکا علیه ایران خواهد بود.
🔰 خوابی سادهلوحانه یا برخوردی مزدورانه؟! (۲)
👤 #سعدالله_زارعی
🔸در این میان بعضی از چهرههای سیاسی علیرغم آنکه از یکسو در ظاهر مطالبات آمریکا از ایران را نادرست میدانند و از سوی دیگر ظاهراً دولت آمریکا را غیرقابل اعتماد میخوانند، جمهوری اسلامی را به انجام مذاکره برای توافق جامع ـ در همه موضوعات ـ توصیه میکنند! درخواست ایران برای توافق جامع در واقع تن دادن به همه خواستههای غیرمشروع آمریکاست چرا که آنان همواره به دنبال کشاندن ایران به سمت توافق جامع با خود و نه توافق جامع میان طرفین بودهاند. آمریکا در این مواجهه خواستههای اعلام شده مشخصی از ایران دارد که برای فهم آنچه میخواهد به مذاکره و مکاتبه نیاز نیست. ما وقتی از لزوم مذاکره و توافق جامع حرف میزنیم در واقع برای عدول از نقاط قدرت و قوت خود اعلام آمادگی کردهایم و در این صورت مذاکرهای اتفاق نمیافتد بلکه قبول تحمیلهای آمریکا اتفاق میافتد.
🔸وقتی تجربه ما در مذاکره پیرامون یک سوژه و یا مذاکره پیرامون یک محور با شکست مواجه گردیده است چطور میتوانیم به موفقیت در تحصیل منافع خود در مذاکره پیرامون همه آنچه آمریکاییها از ما میخواهند چشم بدوزیم؟ بحث آمریکا با ما همین الان معلوم است؛ ساخت سلاحهای مؤثر را متوقف کنید، از حمایت ملتهایی که با دفاع از استقلال و حریت خود، مزاحم ما هستند، دست برداشته و آنها را وارد معادلات منطقهای خود نکنید. برنامه هستهای خود را در حد غیرصنعتی و صرفاً نمادین و آموزشی نگه داشته و به رژیمهای سخت بازرسی برای عدم عبور از این محدوده تن دهید و نُرمهای بینالمللی را بدون استثنا در اداره داخلی ایران به کار بگیرید که این به معنای قبول یک تحول اساسی در ماهیت مردمسالارانه و عزتمدارانه نظام سیاسی کشور است. توافق جامع دقیقاً به همین معانی است. بنابراین ما باید قبل از ورود به مذاکره جدید، در داخل تکلیف این موارد را مشخص کنیم. آن وقت پاسخ ما به این مطالبات آمریکا چه منفی باشد و چه مثبت باشد، ورود به مذاکره معنا و مفهوم ندارد. چرا که اگر پاسخ مثبت باشد، مذاکره درباره آنچه قبول کردهایم، بیمعنا میشود و اگر هم منفی باشد و در عین حال وارد مذاکره شویم، تجربه به ما میگوید آمریکا تمام ظرفیت و توان خود را بر تحمیل آنچه او میخواهد و ما نمیخواهیم پای کار میآورد، آنگاه ما مثل گذشته، در مذاکره یا به بنبست میرسیم و یا ناچار میشویم به توافقی تن دهیم که از حالا میدانیم از یکسو تضمینی برای اجرای تعهدات طرف آمریکایی آن وجود ندارد. و از سوی دیگر این توافق مبنای آغاز فشارهای تازه و افزودن بر حجم فشارها از سوی آن میشود.
🔸شرایط ایران، شرایط اضطراری هم نیست که بخواهیم برای رفع اضطرار به چیزهایی که با منافع و مصالح ملی ما در تضاد است، تن دهیم. شرایط بینالمللی و شرایط منطقهای هم نسبت به یک دهه قبل ـ زمان انجام توافق برجام ـ تغییرات اساسی کرده است. جهان در دو سوی یک نزاع اروپایی ـ جنگ اوکراین ـ ایستاده و شورای امنیت به دو بخش تقسیم شده و هر بخش در یک سوی ماجرا و روی در روی هم قرار گرفته است. روابط منطقهای تحت تأثیر جنگ خونین غزه تغییر کرده و تنش جدید ـ حتی اقتصادی و سیاسی ـ با ایران در منطقه جایگاه خود را از دست داده است. هر تنش جدید منافع همه کشورهای منطقه را تحت تأثیر جدی قرار میدهد. روابط اقتصادی و سیاسی درون منطقه که تا ده سال پیش در انحصار آمریکا و یکی ـ دو دولت اروپایی بود، دستخوش تغییر و مرتبط با شرق شده است. فضای مناسبات منطقهای ایران در شمال، جنوب، شرق و غرب کشور به نسبت دهه قبل بهبود پیدا کرده، حضور ایران در بلوکهای اقتصادی قدرتمند بینالمللی ـ شانگهای، بریکس و مشترکالمنافع ـ موقعیتهای جدید پایداری برای کشور ما رقم زده است. ایران از حیث اتکاء اقتصادی به داخل و ایجاد زیرساختهای اقتصادی و فنآوریهای نوین هم به نسبت ده سال پیش رشد زیادی کرده است.
🔰 خوابی سادهلوحانه یا برخوردی مزدورانه؟! (۳)
👤 #سعدالله_زارعی
🔸یک نکته مهم دیگر این است که بحث مذاکره و توافق ایران با آمریکا در فضای دوقطبی کنونی جهانی که حاصل موضوعات مختلف از جمله جنگ اوکراین میباشد، باعث بدبینی یکی از دو جریان بینالمللی به ایران میشود که در آن فرصتهای مهمی دارد و این در حالی است که حسب تجربه تقلای ایران در باز کردن راه از مسیر آمریکا در وضعیت بنبست میباشد. بحث مذاکره با آمریکا که قطعاً به نتیجه نمیرسد، سبب میشود دولتهای قدرتمندی که جریان مقابل آمریکا را شکل دادهاند در مورد جدی بودن عزم ایران در همکاریهای دو و چندجانبه اقتصادی و... به تردید افتاده و وارد شراکتهای بزرگ با جمهوری اسلامی نشوند. بنابراین مذاکره با آمریکا یک بازی دو سر باخت برای ما و دو سر منفعت برای آمریکاست.
🔸آنان که امروز ما را به توافق ـ و توافق جامع ـ با آمریکا فرامیخوانند نوعاً در دو دهه گذشته سردمدار مذاکره با آمریکا بوده و در این راه اختیارات کافی هم داشتهاند، آنان باید قبل از هر چیز پاسخ دهند که تا اینجای کار، از مذاکره و توافق با آمریکا چه بهره قابل قبولی به کشور رساندهاند؟ و آیا تلاشهای آنان به اندازه یک گام به رفع خصومت آمریکا علیه ایران منجر شده است؟ قطعاً پاسخ این سؤالات برای آنان از دیگران روشنتر است. اما چرا علیرغم آن بر آن تأکید میورزند؟ پاسخ این هم چندان دشوار نیست. اگر به مقالات فراوان آنان نظر بیندازیم میبینیم که اصولاً هیچ اعتقادی به اینکه ایران باید در جایگاه یک قدرت بینالمللی یا منطقهای بایستد ندارند. آنان براساس مقالاتشان هیچ اعتقادی به اینکه نباید زیر بار تحمیلهای آمریکا رفت، ندارند. آنان به اینکه مردم ایران حق دارند علیرغم آمریکا، نظامات مورد نظر خود را برای اداره کشور انتخاب کنند، اعتقادی ندارند. امام راحل عظیمالشأن چه زیبا فرمودند
«خداوند آنان را که خواب آمریکا میبینند، بیدار کند.»
@nokhbeganesiasi