🔵 چین به اندازه ایران منطقه آزاد ندارد؟!/
🔸«محمدحسن آصفری»، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری مهر متذکر شد:
🔸«افزایش مناطق آزاد امروز متأسفانه به یک کار تبلیغاتی برای دولت و نمایندگان مجلس شورای اسلامی تبدیل شده است. ایجاد مناطق آزاد تهدیدی برای تولید ملی است، به وعده انتخاباتی نمایندگان مجلس شورای اسلامی تبدیل شده است. تعداد مناطق آزاد کشور چین با آن همه گستردگی، یک سوم مناطق آزاد ایران هم نمیشود. افزایش تعداد مناطق آزاد به تولیدکننده و به صادرکنندههای کشور ما آسیب میزند.».
🔸 بررسیهای میدانی حاکی از آن است که گسترش مناطق آزاد طی سالیان اخیر نه تنها موجب رونق تولید ملی نشده است، بلکه به شاهراهی برای قاچاق کالا از بیرون از مرزها به داخل کشور تبدیل شده است.
🔶🔶تفاوت تولید در چین با تولید در ایران
مدیر عامل «جی ال ایکس»، از برندهای معروف تولید کننده گوشی و لوازم جانبی آن در کشور، در گفتوگو با رجانیوز با انتقاد از رویههای دست و پا گیر اداری برای تولیدکنندگان داخلی، گفت:
«وقتی در چین بودیم دغدغهای جز تولید نداشتیم. بروکراسی اداری کمر تولیدکننده داخلی را شکسته است. سرمایه بسیاری از شرکتهای داخلی بهدلیل نوسانات ارزی نصف شده است. ما زمانی که در چین بودیم صبح میآمدیم فقط فکر میکردیم چطوری تولید کنیم، چطوری بازار را بگیریم، هیچ دغدغه دیگری نداشتیم. ما آمدیم اینجا مجبور شدیم به دنبال این باشیم که چطوری با ادارات تعامل کنیم، چطوری بتوانیم به فرض مثال نسبت اداریمان را حل کنیم که بتوانیم اصلاً کار کنیم!»
🚨 رهبر انقلاب: برخی سفرها در شرایط کرونا باید ممنوع شود
🔰تاکید جدی رهبر انقلاب درباره ضوابط اجرایی در شرایط کرونا و تجلیل از متدینین و عزاداران که ضوابط را دقیق رعایت کردند
🔻رهبر انقلاب، صبح امروز:
👇ضابطهگذاریها بایستی حاکمیتی و الزامی باشد. این را من از مدتها پیش البته به رئیسجمهور محترم و به مسئولین محترم هم گفتهام که بایستی الزام بشود.
🔸یک مواردی هست که بعضی از فعالیتها بایستی تعطیل بشود، بعضی از سفرها بایستی ممنوع بشود؛ همچنانکه ملاحظه کردید، سفر اربعین را مردم متدین و مؤمن ما پذیرفتند؛ گفتیم نروید به طرف مرز، نرفتند؛ این خیلی مهم است.
🔹در قضیهی عزاداریها ستاد ملی مبارزهی با این بیماری ضابطه معیّن کرد، مردم مؤمن و متدین که پایبندند، ضابطه را دقیق رعایت کردند. این باید در زمینههای گوناگون تسرّی پیدا کند و بایستی اجباری و الزامی بشود.
🔸جلوی بعضی از سفرها واقعاً باید گرفته بشود، گاهی بعضی از سفرها موجب میشود که شیوع بیمحابا و بدون قابلیت کنترل انجام بگیرد که واقعاً مایهی تأسف است. ۹۹/۷/۲۱
✅راه حل مشکلات کشور
اين روزها فشار اقتصادي بر گرده اکثريت تودههاي ملت سنگيني ميکند. افزايش سرسامآور قيمتها و نابساماني بازارهاي مختلف بر نگرانيها افزوده است. انتظار آن است که با تدبیر دولت، آرامش و ثبات به بازار برگردد. در اين ميان سؤال اساسي اين است که ريشه مشکلات کجاست و چگونه ميتوان مشکلات را مرتفع کرد؟
🔶نکات تحليلي:
1️⃣ رهبر معظم انقلاب روز گذشته در ارتباط تصويري با مراسم مشترک دانشآموختگي دانشجويان دانشگاههاي افسري نيروهاي مسلح به اين پرسش چنين پاسخ دادند:
«من اين را گفتهام، باز هم تکرار ميکنم، تا فعّالان بخشهاي گوناگوني که در زمينه اقتصاد و غير اقتصاد مسئول هستند همه بدانند که علاج همه مشکلات در داخل کشور است. بسياري از مشکلات ما مربوط به خارج از کشور است، امّا علاجش در داخل است. هيچ کس علاج مشکلات را در خارج از کشور جستوجو نکند؛ ما از خارج از کشور هيچ گونه خير و بهرهاي نخواهيم ديد؛ علاج در داخل است، علاج در تلاش داخلي است، علاج در نگاه صحيح و محاسبه درست داخلي به مسائل کشور و مسائل منطقه است و با بهکارگيري نيروي خرد؛ با عزم و اراده راسخ بايد و ميتوان انشاءالله بر مشکلات فائق شد و اين هارت و هورتي هم که اين اراذل مسلّط بر ملّت آمريکا ميکنند نبايستي ذهن کسي را مشغول کند.»
2️⃣تحريمهاي ظالمانه دشمن طبيعتاً چرخه اقتصاد کشورمان را مختل کرده و آسيبهاي جدي بر آن وارد کرده است؛ اما نکته اساسي آن است که هرچند رفع تحريمها ميتواند بخشي از مشکلات کشور را مرتفع کند، اما در شرايطي که «تحريم»، مهمترين سياست خصمانه دشمن است، نبايد انتظار داشت که اين سياست با مذاکره و گفتوگوي ديپلماتيک برداشته شود. لذا مادامي که بياعتباري آن آشکار نشود، دشمن کنار نخواهد گذاشت. بياعتباري آن هم بر اين است که آشکار شود حل مشکلات کشور بهغير از رفع تحريم، راهکارهاي ديگري نيز دارد. مهمترین و تنها راه جايگزين، بیشک اتکا به ساخت دروني قدرت جمهوری اسلامی است. اين سرزمين آنقدر از تواناييها و استعدادهاي طبيعي و انساني برخوردار است که بتواند به تدريج خود را از چرخه وابستگي به ديگر کشورها مستقل کرده و سياست تحريم را در نهايت بياثر کند.
🔶نکته راهبردي:
طي اين مسير، هم باور ميخواهد و هم توان و انرژي و هم هوشمندي، خوشفکري و پشتکار و خسته نشدن! که اين همه در جوانان مؤمن انقلابي قابل جمع است.(نویسنده: مهدی سعیدی)
🔶متهم اولین دادگاه جرائم سیاسی!
🔷روز یکشنبه 20 مهر ماه اولین دادگاه جرایم سیاسی تشکیل شد و علیرضا زاکانی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی به عنوان متهم جرم سیاسی بابت مصاحبه در یک برنامه تلویزیونی با شکایت وزارت اطلاعات مبنی بر نشر اکاذیب در دادگاه حضور یافت.
🔹احمد مؤمنیراد، سخنگوی هیئت منصفه دادگاه جرایم مطبوعاتی و سیاسی در گفتوگو با ایلنا در خصوص برگزاری نخستین دادگاه جرایم سیاسی با حضور هیئت منصفه، اظهار کرد:
«نخستین پرونده جرایم سیاسی در تاریخ جمهوری اسلامی ایران در شعبه ۹ دادگاه کیفری یک استان تهران با حضور هیئت قضایی به ریاست قاضی محمدی کشکولی و با حضور هیئت منصفه جرائم مطبوعاتی و سیاسی برگزار شد.»
وی ادامه داد: «هیئت منصفه پس از استماع سخنان شاکی و مشتکی عنه و مطالعه پرونده آنان تشکیل جلسه داد و پس از مشورت و ارائه دیدگاههای مختلف با رأیگیری به اتفاق آرا متهم را مجرم ندانست.»
🔶مؤمنیراد جرایم سیاسی را دارای چهار ویژگی دانست؛ «ویژگی اول اینکه در ماده ۲ قانون جرم سیاسی تصریح شده باشند و ویژگی دوم اینکه با انگیزه اصلاح امور کشور ایراد شده باشند و ویژگی سوم اینکه علیه مدیریت و نهادهای سیاسی یا سیاستهای داخلی یا خارجی کشور ارتکاب پیدا کرده باشند و چهارم اینکه مرتکب آن قصد ضربه زدن به اصل نظام جمهوری اسلامی را نداشته باشد. این ویژگیها جرایم سیاسی را از جرایم امنیتی تفکیک میکند.» با این اقدام شایسته قوه قضائیه گام نهایی برای اجرایی شدن کامل اصل ۱۶۸ قانون اساسی برداشته شد.
🔴🔴🔴آمار روزانه مرگومیر کرونا ممکن است به ۹۰۰ نفر هم برسد!
«پیام طبرسی» رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در پاسخ به اینکه شما اعلام کرده بودید آمار فوتیهای روزانه کرونا در ایران در صورت ادامه رفتارهای غیرمسئولانه مردم و اعمال نشدن تدابیر کارآمد از سوی مسئولان به ۶۰۰ نفر افزایش خواهد یافت؛ این پیشبینی شما بر چه اساسی بوده است، گفت: «این پیشبینی من نبود. پیشبینی سایتهای اپیدمیولوژیک دانشگاههای معتبر بود. بسیاری از دانشگاههای دنیا مثل دانشگاه واشینگتن سایتهای اپیدمیولوژیک دارند. الآن هم این سایتها پیشبینی کردهاند آمار روزانه مرگومیر ما در آذرماه ممکن است به ۹۰۰ نفر هم برسد. میبینید روزانه بیش از ۴ هزار نفر به این بیماری مبتلا میشوند و هر روز بر شمار بیماران بدحال اضافه میشود. این در حالی است که در بیمارستانها با کمبود تخت مواجهیم و کادر درمان هم به شدت خستهاند؛ بنابراین اگر مردم همچنان کرونا را شوخی بگیرند و پروتکلها را رعایت نکنند یا به سفرهایشان ادامه دهند، شرایط سختتری در انتظارمان خواهد بود.»
🔵رونمایی از دو کاندیدای انتخابات ۱۴۰۰/
🔶روزنامه اعتماد نوشت: «دو سیاستمدار دیگر نامزدی خود را برای انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ اعلام کردند؛
🔶عباس آخوندی و عزتالله ضرغامی؛ یکی اصلاحطلب یا به بیان دقیقتر سیاستمداری میانهرو نزدیک به اصلاحطلبان و آن یک، اصولگرا. اولی سیاستمردی با کارنامه و سابقه کار اقتصادی و دیگری سیاستمداری که عمدتاً در مناصب فرهنگی کار کرده».
🔵 بورس تخم طلا نمیکند!/
🔸انتقاد رئیس بانک مرکزی به کسانی که روزانه ۵ درصد از بورس بازدهی میخواهند:
«در گذشته سهامداران سالی ۱۰ درصد از بورس سود میکردند، خوشحال بودند! الان طوری شده اگر کسی روزانه ۵ درصد از بورس بازدهی نگیرد، ناراحت میشود! یعنی ماهانه ۱۵۰ درصد بازدهی! این درخواست یعنی بستر رشد اقتصادی از بین برود!»
🔶🔶احکام سیاسی(سؤال 60):
🔸سب و دشنام به بدعتگذاران در صورتی که، سبب منزوی شدن آنها شود، بهگونهای که نتوانند در ایمان مؤمنان اثر بگذارند، چه حکمی دارد؟
🔸پاسخ:
در صورتی که سب به بدعتگذاران راه منحصر به فرد برای منزوی کردن آنان باشد، مانعی ندارد.
🔴🔴کشف قیمت واقعی ارز
🔶نوسان بالای ارز در این روزها و تسری تورمی آن بر روی همه کالاها و خدمات به جایی رسیده که رئیس بانک مرکزی که تیرماه مخالف تزریق و ارزپاشی بود، به این جمعبندی رسیده که روزانه 50 میلیون ارز به بازار تزریق کند؛ اعلام این خبر ابتدا قیمت ارز را اندکی کاهش داد؛ اما بلافاصله روند افزایشی مجدداً از سرگرفته شد. با این حال، وضعیت امروز بازار ارز نیاز به تحلیل کارشناسی بیشتری دارد که در این مقال کوتاه به آن اشاره اجمالی می شود.
🔶نکات تحلیلی:
1️⃣مهمترین سیاست ارزی در این برهه نادیده گرفتن کشف قیمت در بازار آزاد است. توصیه بخشی از اقتصاددانان بنام در این حوزه این است که بازار ارز آزاد کاملا مختل شده و بازار مناسبی برای کشف نرخ ارز در کشور نیست؛ اما متأسفانه سیاستگذار بازاری را که نمیتواند و نباید نرخ ارز در آن تعیین شود، بهرسمیت شناخته و مبنای عمل در تعیین نرخ ارز قرار داده است. این درحالی است که با توجه به شرایط تحریمی کشور، بایستی غیرمعتبر و غیرقانونی بودن بازار آزاد ارز اعلام شود؛ چون انواع ریسکها و شوکهای اقتصادی به کلّیت اقتصاد ایران تحمیل شده است که این موضوع باعث شکلگیری بیثباتی و ناآرامی در بازار ارز آزاد شده است.
2️⃣ در گام بعدی چون نرخ بازار آزاد برای سیاستگذار پولی و مالی پذیرفته شده متأسفانه با همین دست فرمان، نرخ نیمایی نیز محاسبه میشود؛ در حالی که نرخ ارز مناسب برای جهش تولید و احیای رشد اقتصادی باید خیلی پایینتر از این ارقام باشد. رسمی شدن نرخ ارز در بازار آزاد و سرایت آن به نرخ نیمایی عملاً موجب افزایش هزینه تولید و بهتبع آن کاهش سطح تولید و سرمایهگذاری و در نتیجه افزایش قیمتها و جهش تورمی شده است.
3️⃣کشور ما با یک جنگ فزاینده اقتصادی از سوی دشمن مواجه است و در این جنگ اخلال در نظام ارزی کشور یکی از این شیوههاست.
✅نکات راهبردی:
در شرایط کنونی بایستی بیشترین ارز برای کالاهای اساسی، واسطهای و مواد اولیه تولید تخصیص یابد تا کالاهای رسوبی و مواد اولیه تولید در گمرکات با سرعت ترخیص شوند. در شرایط جنگ اقتصادی فعلی میتوان به ظرفیتهای اقتصادی کشور توجه جدی کرد تا رونق صادرات غیرنفتی محقق شود. در این صورت با ایجاد تنوع و افزایش کانالهای ورود ارز به کشور و ایجاد درآمدهای ارزی مستقیم میتوان از این شرایط پیچیده عبور کرد. (نویسنده: علی قاسمی)
❌صندوقهای پست سرنوشتساز!/
⭕️تاکنون بیش از ۱۰ میلیون آمریکایی در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ از طریق پُست رأی دادهاند. به دلیل شیوع ویروس کرونا بسیاری از رأیدهندگان به خصوص دموکراتها تمایل بیشتری نسبت به رأیگیری از طریق پست نشان دادهاند.
⭕️رأیگیری پستی موجب نگرانی جمهوریخواهان شده و ترامپ بارها ابراز نگرانی کرده و گفته این شیوه موجب تقلب در انتخابات میشود و در صورت تقلب، ریاستجمهوری را تحویل نخواهد داد. وی همچنین در توئیتهای اخیرش صراحتاً مردم ایالات ایلنویز، نیویورک و کالیفرنیا را خطاب قرار داده و هشدار داده که رأی دادن آنها به «جو بایدن»، همانند رفتن به جهنم است و از آنان خواسته به او رأی دهند.
🚫🚫🚫رشد جمعیتی ایران در سال ۲۰۵۰ به صفر میرسد
🔶وحید قبادی دانا، رئیس سازمان بهزیستی کشور هشدار داد:
🔻«رشد جمعیتی کشور در سال ۲۰۵۰ به صفر میرسد در حالی که نمودار رشد جمعیتی جهان تا سال ۲۰۹۹ به صفر نخواهد رسید. میانه جمعیت در سال ۱۳۴۹ در ایران ۱۷ سال بوده. پیشبینی میشود در ۳۰ سال آینده میانه سنی جمعیت در کشور ما به ۴۵ سال برسد.
🔻براساس پیشبینیها میانه سنی در دنیا ۳۶ سال خواهد بود. پنجره جمعیتی زمانی اتفاق میافتد که دو سوم جمعیت موجود در کشور سن مولد (۱۵ تا ۶۵ سال) باشد. از سال ۱۳۸۵ پنجره جمعیتی به روی کشور ما باز شده است و تا سال ۱۴۲۵ نیز ادامه خواهد داشت و این فرصت طلایی برای استفاده از پنجره جمعیتی در کشور است.»