قال رسول الله صلی الله علیه وآله :
❤️نَوِّروا بُیوتَکُم بِتِلاوَةِ القُرآنِ .❤️
خانه های خود را با تلاوت قرآن نورانی کنید. اصول کافی 2/610
قال الرّضا علیه السلام :
🌺لاتَطلُبُوا الهُدی فی غَیرِالقُرآنِ فَتَضِلّوا🌺
هدایت را جز از قرآن مجویید که گمراه خواهید شد.
امالی صدوق /438
گروه فرهنگی مجتمع طلاب شهیدمطهری
@mojtamatollabshahidmotahari
*بسم الله الرحمن الرحیم*
*سلوک علامه حسن زاده آملی*
🍃در بیان خلقوخو و سیرت و سلوک علامه، چند نمونه از فقرات اخلاقی، توصیهها و طرز سلوکشان را بیان میکنم. گاهی صحبتی که پیش میآمد، ایشان میگفت ما داریم تلاش میکنیم که چیزهایی را برای رسیدن به کمال و سعادت خودمان بفهمیم. برای اینکه ما بفهمیم و تحفهای برگیریم، اوّلین قدم این است که خودمان را بشناسیم، بعد آن کار را انجام بدهیم. بارها به من میگفت که پسر! به فکر خودت باش، ببین چه کارهای و چه داری میکنی. میگفت آنچه کمال تو میشود و برای تو میماند، عمل توست. ایشان میگفت تلاش کنید اوّل خودتان را بسازید تا به حق مطلب و به حقیقت عالم برسید.
🍃مطلب دیگری که گاهی به من تذکر میداد این بود که انسانها گاهی حال خوشی برایشان پیش میآید، ولی انسان واقعی کسی است که حال خوشش استمرار داشته باشد. میگفت کسی که در زمان خاصی حال خوشی به او دست داده یا به تعبیر ایشان شکاری کرده است، صورتی دیده یا معرفتی پیداکرده، مهم این است که این شرایط و آن وضعیت برای او استمرار داشته باشد. علامه میگفت ما انسانیم و انسان برای همین خلق شده، وگرنه در لحظهای حال خوشی داشته باشیم و بعد فراموش شود، معلوم نیست کِی این حال خوش دوباره به انسان برگردد؛ امّا کسی که اهل کار و معرفت است، باید برای این حالش مراقبت داشته باشد.
🍃انسان باید مراقب و مواظب حالوهوای خودش باشد، هرچیزی نگوید، هرچیزی نبیند، هرچیزی نشنود. ایشان میگفت وقتی حیوان میخواهد غذایی بخورد، اوّل بو میکند و بعد آن غذا را میخورد. ما نباید هر حرفی را در ظرف جانمان بریزیم. باید دقت کنیم که این حرف از کیست و چه دارد میگوید و کدام شرایط و حرف کمال ما را دارد. ما نباید هر حرفی بزنیم.
🍃ایشان میگفت دهان ما باید پاک و مطهر باشد. خداوند این دهان را به ما داده تا حرف نیکو و سخن درست بگوییم، نه اینکه هرچه دلمان خواست بگوییم. بعد هم میگفت غیر از این زبان هرزه میشود. زبان هرزهگو، چشم هرزهبین و گوشی که هرزه بشنود بهجایی نمیرسد. این مطالب را بارها تذکر می داد و یادآوری می کرد.
((بیان فرزند علامه))
*بسمالله الرحمن الرحیم*
*«حسينعلی شريف»، موذنی كه اذانش ريشه در صدر اسلام دارد*
*اين اذان ظاهرا مورد توجه مقام معظم رهبری هم قرار گرفته بود.*
«حسينعلی شريف» در سال ۱۳۳۵ در شهرستان كاشان ديده به جهان گشود، در اوان جوانی عضو گروه سرود «خمينی ای امام»شد و در سال ۵۹ اذانی گفت كه به تعبير مقام معظم رهبری سالهای بسيار دور در مدينه شنيده شده است. گفت و گوی ايكنا با اين موذن نامی كشور را بخوانيد.
* آقای شريف اذان زيبايی از شما در صدا و سيما پخش میشود كه توجه بسياری از مردم را به خود جلب كرده است، اين اذان را چگونه و در كجا گفتهايد؟ اين اذانی كه الان از بنده در صدا و سيما پخش میشود من سال ۵۹ تقديم كردم. البته قصد ضبط هم نداشتم، در آن زمان مسئول امور مذهبی راديو استاد صدرزاده بودند و من هم برای زيارت ايشان و گاهی هم تلاوت قرآن خدمت ايشان میرفتم. يكی از اين روزها ايشان گفت آقای شريف شما نمیخواهيد برای راديو اذان بگوئيد، گفتم من به اذان در راديو فكر نكردم ولی وقتی كوچك بودم چون پدرم و برادرانم به نوعی همه موذن بودند من هم گاهی در كوچه، پشت بام و گاهی در مسجد اذان میگفتم ايشان گفتند اگه ميشه شما دو تا الله اكبر بگوييد من هم دوتا الله اكبر در دفتر ايشان گفتم و ايشان گفتند همين را نگه داريد بريم تو استوديو ضبط كنيم و بعد هم رفتيم استوديو و با كمك استاد صدرزاده آن را ضبط كرديم كه بعد از چند روز هم پخش شد.
* اين اذان ظاهرا مورد توجه مقام معظم رهبری هم قرار گرفته بود و ايشان از شما تقدير كردند؟
سال ۶۷ و در ماه رمضان در خدمت مقام معظم رهبری كه آن موقع رئيس جمهور بودند رسيديم مانند هر سال كه جامعه قرآنی در آستانه ماه مبارك رمضان خدمت ايشان میروند. استاد صدرزاده به من گفتند بيا میخواهم شما را به آقا معرفی كنم بعد هم به آقا فرمودند آن اذانی كه مورد توجه شما بود توسط آقای شريف گفته شده، ايشان(مقام معظم رهبری) روبه من كردند و گفتند من به چند نفر متخصص مراجعه كردم گفتند شما اين اذان را در همايون (حجاز) گفتيد از كی تقليد كرديد؟ من فكر كردم ايشان میخواهند ايرادی از اين اذان بگيرند، گفتم حاج آقا ما بیتقصيريم، بدون تقليد خواندهام و يك دفعه به ذهنم آمد. بعد ايشان فرمودند كه متخصصان به من گفتهاند اين اذان در سالهای بسيار دور در مدينه شنيده شده است و آن وقتها هم آقای شريف نبودهاند كه تقليد كنند شما از كجا شنيدهايد؟ و بعد خودشان افزودند متخصصان موسيقی به من گفتهاند احتمالا از موسيقی فيلم محمد رسولالله الهام گرفتهاند. البته همين طور هم بود ما در سال ۵۷، دو سه ماهی مشغول تمرين سرود «خمينی ای امام» در حسينيه ارشاد بوديم و يك روز در حاشيه تمرين، فيلم محمد رسولالله را برای ما پخش كردند كه اثر خيلی زيادی بر روی ذهن و روح من گذاشت و ناخودآگاه از موسيقی اين فيلم برای اذانم استفاده كردم.
* فرموديد برای گفتن اين اذان تمرين نداشتيد ولی به هر حال آشنايی با لحن و تجويد و ... كه داشتيد از چه زمانی علاقهمند به فراگيری قرآن شديد و چه مراحلی را سپری كرديد؟
من شش ساله بودم كه خانوادهام از كاشان به تهران آمدند و در تهران مدتی در جلسات قرآنی پدرم شركت میكردم ولی اولين استاد رسمی من آقای احمديان بود كه در خيابان ۱۷ شهريور جلسه قرآن داشت و من از ايشان چيزهای زيادی ياد گرفتم. حدود سالهای ۴۶-۴۸ به صورت رسمی يادگيری علم تجويد را در خدمت مرحوم سرهنگ «حسن بيگلری» مولف كتاب «سر البيان فی علم القران» آغاز كردم تا سال ۵۳ يا ۵۴ بود كه از محضر حاج آقا مصطفی صدرزاده، استاد مروت و استاد مولايی بهرهمند شدم. در سال ۵۱ يكی از بستگان كه میدانست من به قرآن و تلاوت و اينگونه مسايل خيلی علاقه دارم يك مكانی را در خيابان شهباز سابق(۱۷ شهريور كنونی) در اختيار من گذاشت و نام آن را گذاشتم«صوت الشريف»، اين مكان محلی برای عرضه محصولات قرآنی شد و من تلاوتهای مختلف از قاريان را جمعآوری میكردم. نزديك به پيروزی انقلاب و در حدود سال ۵۵ به عنوان معلم و مدرس در دبيرستان موسوی تدريس عربی و قرآن میكردم حتی به بچههای راهنمايی كه عربی هم نداشتند اين درس را آموزش میدادم تا اينكه انقلاب شد و در سال ۵۷ هم يك مسابقه قرآنی را در همان مدرسه برگزار كرديم. در سال ۵۸ از من دعوت شد و من مسئول قرآن آموزش و پرورش منطقه ۱۴ شدم و مسابقات را در كانون انصار در خيابان پيروزی(منطقه ۱۴) برگزار كرديم كه شهيد رجايی، باهنر، بهشتی و مقام معظم رهبری در آن مسابقه مهمان ما بودند و دانشآموزان از ديدن اين شخصيتها خيلی خوشحال شدند. اين مسابقات در سال ۵۹ به استان تهران كشيده شد و يك سال در استان تهران برگزار شد بعد از ما خواستند كه اين مسابقه را برای سراسر كشور برگزار كنيم و در سال ۶۰ به سراسر كشور تعميم پيدا كرد و هماكنون هم همه ساله در سراسر كشور برگزار میشود.
* مسابقات بينالمللی دانشآموزی هم
متعاقب اين مسابقات شكل گرفت؟
مسابقات بينالمللی هم به دنبال همين مسابقات شكل گرفت البته من در آن مقطع در ايران نبودم و از طرف سازمان تبليغات اسلامی برای تدريس قرآن به كشور آفريقايی ماداگاسكار مامور شده بودم، ماداگاسكار ۱۰ درصد مسلمان، ۳۵ درصد مسيحی دارد و مابقی هم از مذاهب مختلف هستند. من آنجا در زمينه قرآن، احكام، تواشيح فارسی و حتی عربی، سرود و ... با آنها كار میكردم كه برای مسلمانان آن كشور خيلی جذاب بود. روزهای يك شنبه هم كه در آنجا تعطيل بود بحث آزاد با دانشجويان داشتيم و من دارالقرآنی كه الان در آموزش و پرورش تأسيس شده در آنجا تجربه كردم كه شامل آموزش قرائت، حفظ و مفاهيم بود و سال ۷۰ كه به ايران برگشتم طرح دارالقرآن را از منطقه ۱۴ آموزش و پرورش شروع كردم و سپس از سال ۷۷ معاونت پرورشی وقت از من خواستند كه طرح دارالقرآنها را كشوری كنيم كه ما كار را شروع كرديم و هم اكنون ۶۰۰ دارالقران در سراسر كشور راهاندازی شده است. در اين دارالقرآنها، آموزشهای قرآنی در ۱۰ سطح به قرآنآموزان ارايه میشود.
*الان چيكار میكنيد، آيا هنوز هم مشغول فعاليتهای قرآنی هستيد؟
من از سال ۶۲ كه در آموزش و پرورش بودم از من خواسته شد كه خدمت استاد صدرزاده بروم و بعد از اينكه مقام معظم رهبری(كه آن وقت رئيس جمهور بودند) دستور موكد برای راهاندازی راديو قرآن داده بودند آن را راهاندازی كرديم كه آن موقع سه ساعت بيشتر برنامه نداشت و بيشتر هم تلاوت پخش میكرديم ولی از سال ۷۶، ۲۴ ساعته شد و الان هم يكی از غنیترين آرشيوها را دارد كه حتی من وقتی به قاهره رفته بودم آنها از اينكه ما تلاوت قاريان مصری را از خود آنها هم بيشتر داريم تعجب كرده بودند.
* الان هم فعاليت قرآنی داريد؟
الان من در سمت معاونت دفتر فضاسازی قرآنی و فرهنگی هنری معاونت پرورشی آموزش و پرورش بعد از اينكه معاونت پرورشی در اين وزارتخانه احياء شد مشغول خدمت هستم.
*اشارهای به سرود خمينی ای امام داشتيد كه شما به اتفاق چند تن از دوستانتان به هنگام ورود امام خمينی(ره) در فرودگاه مهرآباد اجرا كرديد، شكلگيری اين سرود چگونه بود و چی شد كه اصلا به فكر چنين كاری افتاديد؟
من قبل از انقلاب يك گروه سرودی داشتم كه با آنها كار میكردم. وقتی در سال ۵۷ از آقای«حميد شاهنگيان» خواستند كه يك سرودی به مناسبت ورود امام بسازند ايشان از من دعوت كردند و جزيی از گروه سرود استقبال از امام شديم و با همكاری چند نفر از رفقا و دوستان بزرگوار مثل آقای اكبری، شمسايی و استاد صبحدل اين سرود را كه شعر آن از استاد حميد سبزواری بود تمرين كرديم و نزديك به سه ماه تمرين اين سرود در جاهای مختلف از جمله حسينيه ارشاد طول كشيد.
*خاطرهای از روزهای پيروزی انقلاب و حال و هوای آن روزها داريد؟
در آن موقع ما يك عده از بچهها را تعليم داديم كه سرود «خمينی ای امام» را بخوانند و يك عده ديگر را هم تعليم داديم كه سرود «برخيزيد ای شهيدان ...» را بخوانند و قرار شد عدهای به فرودگاه برای اجرای سرود خمينی ای امام بروند و عدهای هم به بهشتزهرا برای اجرای سرود «برخيزيد ای شهيدان راه ...» بعد از مدتی تمرين وقتی ما برای خواندن(سرود) به فرودگاه رفتيم هر روحانی كه وارد(فرودگاه) میشد اول فكر میكرديم امام خمينی است چون فقط عكسهای ايشان را ديده بوديم البته احساس معمولی داشتيم نسبت به اين چهرهها ولی وقتی واقعا خود امام وارد شدند از نور چهره ايشان همه بچهها به گريه افتادند و آنقدر محو چهره امام شديم كه سرود خواندن را فراموش كرده بوديم كه چند نفر از دوستان از آن پائين صدا میزدند پس سرود چی شد كه يك تلنگری به ما شد و ما هم توی آن شلوغی عجيب و در حاليكه گروه به علت شلوغی نمیتوانست به صورت منظم و از قبل تمرين شده كنار هم قرار بگيرند سرود را اجرا كرديم. بعد هم بلافاصله به سمت بهشتزهرا حركت كرديم تا به گروه بعدی ملحق شويم كه به علت شلوغی خيابانها تا رسيديم بچهها سرود «برخيزيد ای شهيدان...» را به خوبی اجرا كرده بودند.
iqna.ir/fa/news/1624444
قال علی بن الحسین ـ علیه السّلام ـ :
لَوْ ماتَ مَنْ بَیْنَ الْمَشْرِقِ وَ الْمَغْرِبِ لَمَا اسْتَوْحَشْتُ بَعْدَ اَنْ یَکُونَ الْقُرآنُ مَعی 16
امام علی بن الحسین ـ علیه السّلام ـ فرمود:
«اگر همه مردم که در میان مشرق و مغرب عالم زندگی میکنند، بمیرند و قرآن کریم با من باشد، احساس ترس و وحشت نمیکنم.»
پیامبر اسلام فرمود: «همانا بهترین بندگان نزد خدا بعد از پیامبران علما هستند و سپس حاملان (قاریان و حافظان) قرآن، آنان همانند انبیا از دنیا میروند، همراه آنان از قبرها برانگیخته میشوند، در کنار آنان از صراط میگذرند و پاداش انبیاء را (از خداوند)دریافت میکنند.»
15. در زمره بزرگان و بهترین افراد جامعه:
پیامبر بزرگوار اسلام در این باره میفرماید:
اَشْرافُ اُمَّتی حَمَلَةُ الْقُرْآنِ وَ اَصْحابُ اللَّیلِ. 17
«بزرگان امت من حاملان قرآن و نماز شب خوانان میباشند.»
در روایت دیگر میفرماید:
فَضْلُ حَمَلَةِ الْقُرآن عَلَی الّذی لَمْ یَحْمِلْهُ کفضل الخالق عَلَی المخلوق. 18
«فضیلت و برتری حاملان19 قرآن بر کسی که سعادت حمل قرآن را نیافته، مانند برتری آفریدگار بر آفریدگان است.»
16 دریافت پاداش پیامبران:
حاملان قرآن، چون با کلام خداوند انس و الفت دارند و سعی میکنند، خود نیز متخلق به اخلاق قرآن و متأدّب به آداب الهی باشند، مرگ و حشر و نشر آنها همانند پیامبر است:
قالَ رَسُولُ الله ـ صلّی الله علیه و آله ـ :
اِنَّ اَکْرَمَ العِبادِ اِلَی اللهِ بَعْدَ الأنبیاءِ، العُلَماءُ ثُمَّ حَمَلَةُ القُرآن، یَخْرُجُونَ مِنَ الدُّنیا کَما یَخْرُجُ الانبیاءُ وَ یُحْشَرُونَ مِنْ قُبُورِهِم مَعَ الأنبِیاءِ وَ یَمُرُّون عَلَی الصِّراطِ مَعَ الأنبِیاءِ و یُأخُذُونَ ثَوابَ الأنبِیاءِ. 20
پیامبر اسلام فرمود:
«همانا بهترین بندگان نزد خدا بعد از پیامبران علما هستند و سپس حاملان (قاریان و حافظان) قرآن، آنان همانند انبیا از دنیا میروند، همراه آنان از قبرها برانگیخته میشوند، در کنار آنان از صراط میگذرند و پاداش انبیاء را (از خداوند)دریافت میکنند.»
17. سرشناسان اهل بهشت:
اهل قرآن همانطور که در دنیا مورد تکریم و احترام مردم هستند در بهشت نیز گرامی و محبوبند.
قال رسول الله(صلیاللهعلیهوآله وسلّم): حَمَلَةُ القرآنِ عُرَفاءُ اَهْلِ الْجَنَّة 21«حاملان قرآن، سرشناسان اهل بهشتاند.
http://www.tadabbor.org/print.aspx?Page=Article&AID=43
هدایت شده از [ اقتصاد نیوز ]
#الهی_نامه علامه حسن زاده آملی:
الهی تاکنون می گفتم جهان را برای ما افریدی، اکنون فهمیدم که خودت هم برای مایی
@samad1001
http://eitaa.com/joinchat/4000645139Cde96dd3d95
هدایت شده از [ اقتصاد نیوز ]
💥حضرت علامه حسن زاده آملی؛ :
هر كه دوست دنيا و عاشق مال و جاه دنياست ، عقل فطرى و هوش حقيقى او فاسد شود و ديگر به سخن حكمت الهيات مايل نباشد.🌼
@samad1001
http://eitaa.com/joinchat/4000645139Cde96dd3d95
۵تا کار بکنید
*یک بشینید یجایی بدون اینکه خجالت بکشید*
به امام زمان بگید آقا دوست دوست داریم خودتم میدونی
شاید این دوست داشتن بخاطر خودت نیست ولی من دوست دارم و هوامو داشته باش به حال خودم نزار بمونم
۲ بگین آقا کسی جز تو نداریم هوای ،هوای نفس من داشته باش من قدرتش ندارم هوای نفسمو کنترل کنم
۳ بگین آقا تا الان شاید من اگر یادی هم ازتون میکردم وقت مشکلات و سختیام بودا تو منو ببخش که یادت نمیکردم و نتونستم خوب باشم در همه حال یادت باشم
۴ بگین منو جان من اقا منو اونجوری که خودت میخای بساز نه اونجوری که خودم میخوام
۵ آقا میشه من حال خوش و خنده هاتو درک کنم
آقا شاید این حرفا از دل نباشه و از وجودم نباشه ولی من به زبون میارمش بلاخره باید از یجایی شروع میکردم
این شروع منو تو بهم توجه کن مثله همیشه که دوسم داشتی و خودم قدرشو نمیدونستم
*یازهرا*😊
هدایت شده از [ اقتصاد نیوز ]
....💐
.
واين دستورالعمل بايد در متن شئون حياتي او پياده گردد مثل دستورالعمل نهال پروريدن و آنرا به بار رساندن كه باغبان بايد آنرا در مسير رشد و تكامل و شئون نهال پياده كند چون دين مسير تكاملي انسان و صراط مستقيم و عين صراطالله و صراط إليالله است، هر كه از آن تجاوز كرده است بر خويشتن ستم كرد و از سير تكاملي انساني و حركت استكمالي إليالله تعالي باز ماند.
@samad1001
http://eitaa.com/joinchat/4000645139Cde96dd3d95
*بسمالله الرحمن الرحیم*
مولی الموحدین علی علیه السلام
ازقول پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلّم فرمود:
المومن قیده القرآن عن کثیرمن هوی نفسه
قرآن دست و پای مؤمن را در بر آوردن
هوی و هوس های نفسانی می بندد.
میزان الحکمه