كُلُّ نَفْسٍ ذائِقَةُ الْمَوْتِ وَ نَبْلُوكُمْ بِالشَّرِّ وَ الْخَيْرِ فِتْنَةً وَ إِلَيْنا تُرْجَعُونَ «35انبیاء»
هر نفسى چشنده مرگ است و ما شما را با مبتلا كردن به بدىهاو خوبىها آزمايش مىكنيم و بسوى ما باز گردانده مىشويد.
➬@noor133Qoran
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
سيماى مرگ در قرآن و روايات:
1- آمادگى براى مرگ، نشانهى اولياى خداست. «إِنْ زَعَمْتُمْ أَنَّكُمْ أَوْلِياءُ لِلَّهِ مِنْ دُونِ النَّاسِ فَتَمَنَّوُا الْمَوْتَ»
2- جايگاه مرگ در زندگى انسانها همچون گردنبند بر روى سينهى دختران است. «خطّ الموت على وُلد آدم مَخطّ القلاده على جيد الفتاة»
3- مرگ، پايان راه نيست، بلكه به منزلهى تغيير در حيات و شيوهى زندگى است، مانند لباسى كه تعويض مىشود.
4- هر كس از انسانها به نحوى از اين جهان رخت برمىبندند، بعضى با سختترين حالات و عدّهاى مثل بو كردن گل.
5- ترس انسان از مرگ مانند ترس رانندهاى است كه يا سوخت ندارد «آه من قلة الزاد و طول الطريق»، يا بار قاچاق و كالاى ممنوعه حمل مىكند (گناهكار است) و يا آمادهى رانندگى نيست، وگرنه ترس چرا؟
➬@noor133Qoran
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
امام باقر ( زراره گوید: مطلبی داشتم که نمیخواستم ابتدا آن را از امام باقر (بپرسم. سؤال لطیفی را پیش کشیدم تا در خلال آن به مسئلهی مورد نظرم برسم. آن مسئلهی لطیف این بود که از آن حضرت (پرسیدم: «آیا کسی که کشته میشود مرده است»؟ فرمود: «نه! مرگ، مرگ و کشتهشدن، کشتهشدن است (هرکدام حساب جداگانهای دارند)». عرض کردم: «جایی را در قرآن نمییابم که خداوند میان کشتهشدن و مردن فرق گذاشته باشد»؟ حضرت (این آیه: أَ فَإِنْ ماتَ أَوْ قُتِلَ وَ لَئِنْ مُتُّمْ أَوْ قُتِلْتُمْ لَإِلَی اللهِ تُحْشَرُونَ را که خداوند مرگ و کشتهشدن را از هم جدا ساخته است، خواند و سپس فرمود: «ای زراره! بنابراین مرگ، مرگ و کشتهشدن، کشتهشدن است، با این فرق که خداوند میفرماید: خداوند جانها و اموال مؤمنین را از آنها میخرد تا در عوض به آنها بهشت بدهد. آنها در راه خدا جهاد میکنند و دشمنان خدا را میکشند، و خود کشته میشوند این وعدهی راست خداوند است. (توبه/۱۱۱). عرض کردم: «خداوند در آیهی دیگری میفرماید: کُلُّ نَفْسٍ ذائِقَةُ المَوْتِ آیا میفرمایید کسی که کشته میشود مرگ را نمیچشد»؟ فرمود: «کسی که با شمشیر در راه خدا کشته میشود با آن کس که در بسترش جان میدهد یکسان نیستند، کسی که کشته میشود ناچار میباید به دنیا برگردد [و مجدّداً زندگی کند و بعد بمیرد] تا مزهی مرگ را بچشد».
📚 بحارا لأنوار، ج۵۳، ص۶۵/ نورالثقلین
➬@noor133Qoran
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
امام علی ( از امام صادق (روایت است: یکبار امام علی (مریض شد. برادرانش به دیدارش آمدند و گفتند: «حالت چگونه است ای امیرالمؤمنین (»؟ ایشان فرمود: «شر». آنها گفتند: «از کسی چون تو این کلام بعید است». ایشان پاسخ داد: «خداوند تبارکوتعالی میفرماید: وَنَبْلُوکُم بِالشَّرِّ وَالْخَیْرِ فِتْنَةً، و منظور از خیر، سلامتی و گشایش است و منظور از شر، بیماری و فقر است».
📚 بحارا لأنوار، ج۷۸، ص۲۰۹/ الجعفریات، ص۲۳۳، فیه: «اصبحتُ» محذوف/ الدعوات، ص۱۶۸/ مستدرک الوسایل، ج۲، ص۱۴۹/ نورالثقلین و البرهان، فیها: «ابتلاءً و اختباراً» محذوف
➬@noor133Qoran
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
امام صادق ( حفص مؤذّن گوید: امام صادق (به ابوالخطّاب نوشت؛ شنیدهام تو عقیده داری شراب مردی و زنا مردی و نماز مردی و روزه مردی است. آن طور که تو میگویی نیست. ما ریشه و اصل خیر هستیم. فروع و شاخههای آن فرمانبرداری از خداست؛ دشمن ما نیز ریشهی شر است و شاخههایش معصیت خدا است. سپس نوشت: «چگونه میتوان از کسی که او را نمیشناسی فرمانبرداری کرد و از کجا کسی که اطاعت از او نمیشود، شناخته میشود».
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۹، ص۴۱۰
بصایرالدرجات، ج۱، ص۵۳۶
➬@noor133Qoran
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 #کلیپ «مشتی در دهان»
👤 #امام_خمینی
🔹 سیره انبیا و بزرگان بر این معنا بوده که با طاغوت معارضه میکردند...
🔅 منتظر امام زمان تکلیف داره، نمیشه تو خونه بشینه و بگه عجل علی فرجه، ما باید زمینه رو آماده کنیم برای ظهور امام زمان
➬@noor133Qoran
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
سلمان رشدی به درک واصل شد؟
#سلمان_رشدی ، نویسنده کتاب آیات شیطانی که به دلیل اهانت به ساحت پیامبر اسلام(ص) از سوی #امام_خمینی مستوجب مرگ شناخته شده بود، امروز صبح(به وقت آمریکا) هنگامی که قصد سخنرانی در نیویورک را داشت مورد حمله قرار گرفت.
انتقام حتمی است!!!!
منتظر باش ترامپ جنایتکار....
#انتقام
➬@noor133Qoran
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقتی کار ها گره می خورد....
👤 آیت الله خامنه ای
➬@noor133Qoran
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج