Fazael hazrat amir dar khotbe ghadir.A02.mp3
2.54M
🍀"فضائل امیرالمؤمنین علیه السلام در خطبه غدیر"
شماره ۲
أَخُ الرّسول به چه معناست؟
پیامبر(ص) در بخشهایی از خطبه غدیر به معرفی امام مهدی(عج) پرداخت.
✍ به اعتقاد شیعه، مهدویت اصلیترین معارف الهی است که خداوند متعال وعده تحقق آن را در قرآن کریم بارها با مفاهیم مختلف بیان کرده است و بهترین خوبان بشر یعنی انبیاء و رسل(ع) و بر فراز رسولان(ع)، اولوالعزم منالرسل را در مسیر تحقق آن قرار داده است. مقام معظم رهبری در این زمینه فرمودند: «مسأله مهدویت یک مسأله اصلى است؛ جزو اصلىترین معارف الهى است ... همان چیزی است که همه انبیاء، همه بعثتها برای خاطر آن آمدند».
(بیانات در 90/4/18)
1🖍
پیامبر(ص) در بخشهایی از خطبه غدیر به معرفی امام مهدی(عج) پرداخت.
✍ به اعتقاد شیعه، #مهدویت اصلیترین معارف الهی است که خداوند متعال وعده تحقق آن را در قرآن کریم بارها با مفاهیم مختلف بیان کرده است و بهترین خوبان بشر یعنی انبیاء و رسل(ع) و بر فراز رسولان(ع)، اولوالعزم منالرسل را در مسیر تحقق آن قرار داده است.
❌مقام معظم رهبری در این زمینه فرمودند: «مسأله #مهدویت یک مسأله اصلى است؛ جزو اصلىترین معارف الهى است ... همان چیزی است که همه انبیاء، همه بعثتها برای خاطر آن آمدند».
(بیانات در 90/4/18)
#غدیر
#مهدویت
1🖍
🆔✨@noor133Qoran
﷽ 🟠 نورالقرآن 🟠
✨#قصص_قرآنی ✨#حضرت_موسی_عليه_السلام ✨#قسمت_سـی_و_ششم 👈توقع بى جا 🌴بنى اسرائيل در عين آن كه
✨#قصص_قرآنی
✨#حضرت_موسی_عليه_السلام
✨#قسمت_سـی_و_هفتم
👈سستى بنى اسرائيل در جهاد و ذلت آنها
🌴حضرت موسى عليه السلام در بيابان سينا به بنى اسرائيل گفت: به سرزمين مقدس (بيت المقدس و شام) كه خداوند براى شما مقرر داشته وارد شويد، و به پشت سر خود باز نگرديد و عقب نشينى نكنيد كه زيانكار خواهيد شد.
🌴بنى اسرائيل گفتند: اى موسى در آن سرزمين جمعيتى ستمگر (يعنى عمالقه كه مردمى جبار و ياغى بودند) هستند، ما هرگز به آن سرزمين وارد نمى شويم تا آنها از آن سرزمين خارج شوند.
(سوره مائده/آیه 21 و 22)
🌴اين پاسخ بنى اسرائيل بيانگر ضعف و سستى آنها در مسأله جهاد است، استعمار فرعونى آن چنان آنها را ذليل و زبون نموده بود كه آنها هرگز حاضر نبودند براى حفظ عزت خود، با ياغيان بجنگند، و خود را به رنج و زحمت جهاد بيفكنند، آنها حتى به موسى گفتند:
🍃فَاِذهَب اَنتَ وَ رَبُّكَ فقاتِلا اءنّا ههُنا قاعِدُونَ🍃
✨تو و پروردگارت برويد و با آنان بجنگيد، ما همين جا نشسته ايم.✨
🌴ولى در ميان بنى اسرائيل، دو نفر رادمرد كه از خدا مى ترسيدند و خداوند به آنها نعمت عقل و ايمان و شهامت داده بود گفتند: شما وارد دروازه شهر آنان شويد، هنگامى كه وارد شديد پيروز خواهيد شد و بر خدا توكل كنيد اگر ايمان داريد.(سوره مائده/ آیه23 و 24)
🌴اين دو نفر يوشع بن نون (وصى موسى) و كالب بن يوفنا بودند، مطابق پاره اى از روايات، حضرت موسى عليه السلام يوشع را پيشاپيش بنى اسرائيل به جنگ عمالقه فرستاد.
🌴آنها به فرماندهى يوشع به شهر اريحا هجوم بردند و با ستمگران آن جا جنگيدند تا بر آنها پيروز شدند.
✍ادامه دارد۰۰۰
🆔✨@noor133Qoran
263بقره» قَوْلٌ مَعْرُوفٌ وَ مَغْفِرَةٌ خَيْرٌ مِنْ صَدَقَةٍ يَتْبَعُها أَذىً وَ اللَّهُ غَنِيٌّ حَلِيمٌ
گفتارپسنديده(با نيازمندان)
وگذشت (از تندى آنان)، از بخششى كه بدنبال آن آزارى باشد، بهتر است. و خداوند بىنياز بردبار است.
رسول اكرم صلى الله عليه و آله فرمود: اگر سائلى نزد شما آمد، به يكى از اين دو روش عمل كنيد؛ «بذل يسير او رد جميل» يا چيزى كه در توان داريد به او عطا كنيد، يا به طرز شايستهاى او را ردّ نماييد. همچنين فرمود: اگر با مال نمىتوانيد به مردم رسيدگى كنيد، با اخلاق برسيد.
📚تفسيركاشف، ج 1، ص 272.
#درسهای_قرآنی صفحه44
➖➖➖
🔸استاد قرائتی
🆔@noor133Qoran
👇پیام های آیه 263بقره
🔹 آبرو و شخصيّت فقير، با ارزشتر از حفظ شكم فقير است. «قَوْلٌ مَعْرُوفٌ ... خَيْرٌ مِنْ صَدَقَةٍ»
🔹 فقير را با محبّت و دلسوزى به كار مفيدى كه زندگى او را تأمين كند، راهنمايى كنيد.
«قَوْلٌ مَعْرُوفٌ»
🔹 انفاق بايد همراه با اخلاق باشد. «قَوْلٌ مَعْرُوفٌ ... خَيْرٌ مِنْ صَدَقَةٍ»
🔹گفتگوى خوش با فقير، موجب تسكين او و عامل رشد انسان است، در حالى كه صدقه با منّت، هيچكدام را بهمراه ندارد.
«قَوْلٌ مَعْرُوفٌ..خَيْرٌ مِنْ صَدَقَةٍ»
🔹اگر فقيرى بخاطر فشار وتنگدستى، ناروايى گفت او را ببخشيد. «مَغْفِرَةٌ»
🔹 رعايت عرف جامعه، در سخن و عمل لازم است. «قول معروف»
🔹خداوند آزار رسانى به فقير را پاسخ مىدهد، ولى نه با عجله. «حليم»
#درسهای_قرآنی صفحه44
➖➖➖
🔸استاد قرائتی
🆔@noor133Qoran