فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تفسیر صفحه ۳۲۰ قرآن کریم
فَوَسْوَسَ إِلَيْهِ الشَّيْطانُ قالَ يا آدَمُ هَلْ أَدُلُّكَ عَلى شَجَرَةِ الْخُلْدِ وَ مُلْكٍ لا يَبْلى «120طه»
پس شيطان او را وسوسه كرد (و) گفت: اى آدم! آيا (مىخواهى كه) تو را به درخت جاودانگى و مُلك (و پادشاهى) فنا ناپذير راهنمايى كنم؟!
➬@noor133Qoran
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
شيطان، نام ديگر ابليس است. فَسَجَدُوا إِلَّا إِبْلِيسَ ... فَوَسْوَسَ إِلَيْهِ الشَّيْطانُ
وسوسه شدن آدم، قبل از رسيدن او به مقام نبوّت بوده است.
سيدبن طاووس قدس سره در بيان لطيفى مىفرمايد: شيطان ابتدا با شعار راهنمايى و دلالت به سراغ آدم آمد، «هَلْ أَدُلُّكَ» وبعد او را تدليه و وسوسه كرد، «فَدَلَّاهُما بِغُرُورٍ» ، پس واى به حال ما كه شيطان از ابتدا به قصد اغوا و فريب ما مىآيد. «فَبِعِزَّتِكَ لَأُغْوِيَنَّهُمْ أَجْمَعِينَ»
كلمه «غَوى» از «غَىّ» در برابر رشد است، يعنى راهى كه انسان را از مقصد باز مىدارد. خداوند دربارهى آدم فرمود: «فَغَوى» امّا دربارهى پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله مىفرمايد: «ما ضَلَّ صاحِبُكُمْ وَ ما غَوى»
وسوسهى شيطان، اختيار انسان را سلب نمىكند، از اين رو بعد از وسوسه شدن، انسان مورد ملامت خود و ديگران قرار مىگيرد، در حالى كه اگر وسوسه، اختيار انسانها را سلب مىكرد، ديگر كسى از آنها انتقاد نمىكرد
➬@noor133Qoran
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
هنگامیکه شیطان آدم (را وسوسه کرد و او را به درخت منهی نزدیک کرد و آن حضرت به درخت نگریست آبرو و رونق و جلای صورتش رفت، سپس ایستاد و بهطرف درخت حرکت کرد و این اوّلین گامی بود که در عالم وجود بهطرف خطا و لغزش برداشته شد، پس از آن با دستش از میوه درخت تناول کرد؛ و زینت و پوشش از جسد و اندامش ریخت».
📚علل الشرایع؛ ج۱، ص۲۸۰
➬@noor133Qoran
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
💢راه نفوذ شيطان، تمايلات انسانى است. «هَلْ أَدُلُّكَ عَلى شَجَرَةِ الْخُلْدِ» (شيطان بر نيازها وخواستههاى آدمى آگاه بوده است لذا آدم را از راه ميل به جاودانگى، اغفال كرد. آرى آرزوهاى طولانى ودراز، انسان را به گناه مىكشاند.)
💢شياطين از نامها و عناوين زيبا و جذاب براى انحراف مردم و مقاصد شوم خود استفاده مىكنند. «هَلْ أَدُلُّكَ عَلى شَجَرَةِ الْخُلْدِ»
💢 دروغ، ابزار شيطان براى فريفتن انسانهاست. «هَلْ أَدُلُّكَ عَلى شَجَرَةِ الْخُلْدِ
➬@noor133Qoran
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
✡️ یهود؛ قاتل انبیاء و ابناء انبیاء
1️⃣ در #دعای_ندبه دربارهٔ وجود مقدس امام زمان (عج) میخوانیم:
👈 أيْنَ الطّالِبُ بِذُحُولِ الْأَنْبِياءِ وَ أَبْناءِ الأَنْبِياءِ؟
👈 أيْنَ الطّالِبُ بِدَمِ الْمَقْتُولِ بِكَرْبَلاءَ؟
2️⃣ در این فقره از دعا، قبل از اینکه شهادت سیدالشهدا (ع) را مطرح کند، از انبیاء و اولاد انبیاء سخن رانده است.
3️⃣ سؤال این است: امام حسین (ع) را چه کسانی کُشتند؟ جنگ اساسی امام زمان (عج) با چه کسانی است؟ عبارت «أَلا یا أهْلَ الْعالَمِ اَنَّ جَدِّیَ الْحُسَیْن قَتَلُوهُ عَطْشَاناً» با کیست؟
4️⃣ جواب همهٔ این سؤالات برمیگردد به شجرهٔ ملعونهٔ یهودی #بنیامیه.
5️⃣ آری! همین #یهودیان بودند که انبیاء و ابنای انبیاء همچون حضرت زکریا (ع) و فرزندش حضرت یحیی (ع) را کُشتند و در ادامه با به شهادت رساندن پیامبر (ص)، ابنای او، بهخصوص امام حسین (ع) را هم به شهادت رساندند.
6️⃣ شاهد ما آیاتی است که خداوند متعال میفرماید: «شما (یهود) بودید که انبیاء را کُشتید». چنانکه در سورهٔ بقره آیهٔ ۶۱ میفرماید:
👈 …ذَلِكَ بِأَنَّهُمْ كَانُوا يَكْفُرُونَ بِآيَاتِ اللهِ وَ يَقْتُلُونَ النَّبِيِّينَ بِغَيْرِ الْحَقِّ ذَلِكَ بِمَا عَصَوْا وَ كَانُوا يَعْتَدُونَ.
👈 چرا که آنان نسبت به آیات الهی، کفر میورزیدند؛ و پیامبران را به ناحق میکُشتند. اینها بهخاطر آن بود که گناهکار و متجاوز بودند.