آیه 158 سوره صافات - دانشنامهی اسلامی.
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
نزول
جویبر از ضحاک او از ابن عباس روایت کند که این قسمت از آیه «وَ جَعَلُوا بَینَهُ وَ بَینَ الْجِنَّةِ نَسَباً» درباره سه طائفه از قریش نازل شده که عبارتند از: سلیم و خزاعة و جهینة.[۲]
مجاهد گوید: بزرگان قریش معتقد بودند که فرشتگان دختران خدایند سپس ابوبکر از آنها سؤال نمود اگر چنین باشد مادر آنها چه کسى خواهد بود؟ آنها در پاسخ گفتند: که خداوند با جن ازدواج نمود و فرشتگان را از آنها زائیده شده اند سپس این آیه نازل گردید.[
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
https://wiki.ahlolbait.com/%D8%A2%DB%8C%D9%87_158_%D8%B3%D9%88%D8%B1%D9%87_%D8%B5%D8%A7%D9%81%D8%A7%D8%AA
احادیث آیه ۱۶۳ از سوره صافات - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀
علیّبنابراهیم ( منظور این است که آنها (بتپرستان) گفتند: «جنّیان دختران خدا هستند». پس خداوند فرمود: وَ لَقَدْ عَلِمَتِ الْجِنَّةُ إِنَّهُمْ لَمُحْضَرُونَ یعنی [بتپرستان] در آتش هستند.
🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%B5%D8%A7%D9%81%D8%A7%D8%AA/163
احادیث آیه ۱۶۴ از سوره صافات - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀
امام صادق ( وَمَا مِنَّا إِلَّا لَهُ مَقَامٌ مَّعْلُومٌ [این آیه] دربارهی امامان (و جانشینان از خاندان محمّد (نازل شده است.
🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%B5%D8%A7%D9%81%D8%A7%D8%AA/164
احادیث آیه ۱۶۶ از سوره صافات - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀
امام صادق ( خداوند تبارکوتعالی بود و هیچ چیزی با او نبود. پنج نور از نور جلالش آفرید؛ و برای هریک از آنها اسمی از اسماء خودش که نازل شده است را قرار داد. او حمید است و مرا محّمد نامید و او اعلی است و امیرالمؤمنین (را علی نامید. نامهای نیکوتر از آن اوست! که از آنها حسن (و حسین (را مشتق کرد. و او فاطر است و برای فاطمه (از اسماء خودش، نامی را برگزید. و وقتی آنها را خلق کرد، از سمت راست عرش در میثاق قرارشان داد و ملائکه را از یک نور آفرید. هنگامیکه [ملائکه] به آنها (نور پنج تن) نگاه کردند، امر و شأن آنها را بزرگ دانستند و تسبیح به آنها تلقین داده شد و این همان [معنای] کلام خداوند متعال است: وَ إِنَّا لَنَحْنُ الصَّافُّونَ وَ إِنَّا لَنَحْنُ الْمُسَبِّحُونَ.
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%B5%D8%A7%D9%81%D8%A7%D8%AA/166
احادیث آیه ۱۶۷ از سوره صافات - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀
الباقر ( وَ إِنْ کانُوا لَیَقُولُونَ ... فَهُمْ کُفَّارُ قُرَیْشٍ.
امام باقر ( وَ إِنْ کانُوا لَیَقُولُونَ ... آنها کفّار قریش بودند.
🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%B5%D8%A7%D9%81%D8%A7%D8%AA/167
احادیث آیه ۱۶۹ از سوره صافات - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
امام باقر ( آنها کافران قریش بودند که میگفتند: «خداوند یهودیان و نصرانیها را مرگ دهد، چگونه آنها پیامبران خود را دروغین پنداشتند؟ به خدا سوگند! اگر یکی از کتابهای پیشینیان نزد ما بود* به یقین، ما بندگان مخلَص خدا بودیم. درحالیکه به او کفر ورزیدند وقتی رسول خدا (نزد آنها آمد او را نپذیرفتند. ... منظور خداوند متعال از آیهی: فَإِذَا نَزَلَ بِسَاحَتِهِمْ فَسَاءَ صَبَاحُ الْمُنذَرِینَ عذاب است، هنگامیکه در آخر الزّمان بر بنیامیّه و پیروان آنها نازل شود. خداوند عزّوجلّ فرمود: فَتَوَلَّ عَنْهُمْ حَتَّی حِینٍ، وَأَبْصِرْهُمْ فَسَوْفَ یُبْصِرُونَ، چون عذاب فرود آید، آنها چشم میگشایند، امّا دیگر هنگامی فرا رسیده که دیده برایشان سودی ندارد، و این دربارهی شبههپردازان و به گمراهیافتادگان در میان مسلمانان میباشد»
🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%B5%D8%A7%D9%81%D8%A7%D8%AA/169
آیه 176 سوره صافات - دانشنامهی اسلامی
🍀🍀🍀🍀🍀
نزول
جویبر از ابن عباس روایت کند که کفار به رسول خدا صلى الله علیه و آله گفتند: یا محمد به ما بنمایان آن عذاب و شکنجه اى را که ما را از آن میترسانى و در آمدن چنین عذابى شتاب کن، سپس این آیه نازل گردید.[۱]
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
https://wiki.ahlolbait.com/%D8%A2%DB%8C%D9%87_176_%D8%B3%D9%88%D8%B1%D9%87_%D8%B5%D8%A7%D9%81%D8%A7%D8%AA
احادیث آیه ۱۷۸ از سوره صافات - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀
ابنعباس ( وَ قِیلَ: إِلَی یَوْمِ الْمَوْتِ.
ابنعبّاس ( منظور از [حَتّی حِینٍ]؛ تا روز مرگ است.🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%B5%D8%A7%D9%81%D8%A7%D8%AA/178
احادیث آیه ۱۷۹ از سوره صافات - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀
امام صادق ( وَ أَبْصِرْ فَسَوْفَ یُبْصِرُونَ؛ چون عذاب فرود آید، آنها چشم میگشایند، امّا دیگر زمانی فرا رسیده است که دیده برایشان سودی ندارد. و این [موضوع] دربارهی شبههپردازان و به گمراهیافتادگان در میان مسلمانان میباشد.
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%B5%D8%A7%D9%81%D8%A7%D8%AA/179
احادیث آیه ۱۸۰ از سوره صافات - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀
امام صادق ( محمّدبنعطیه گوید: «مردی از دانشمندان شام نزد امام باقر (آمد و گفت: «ای اباجعفر (آمدم تا از شما مسألهای بپرسم که در پاسخگویی آن درمانده شدم، من از سه دسته مردم این مسأله را پرسیدم، هرکدام پاسخی مخالف هم دادهاند». امام (فرمود: «آن مسأله چیست»؟ گفت: «نخستین چیزی که خداوند آفریده است، چیست؟ برخی به من گفتهاند: قدر است. و برخی گفتهاند: قلم است. و برخی آن را روح دانستهاند». امام باقر (فرمود: «چیزی را درست نگفتهاند. به تو خبر میدهم که خدای تبارکوتعالی بود و چیزی جز او نبود. عزیز بود و هیچ کس پیش از عزّت او نبود. و این است سخن خداوند متعال: سُبْحانَ رَبِّکَ رَبِّ الْعِزَّةِ عَمَّا یَصِفُونَ. خالق بود پیش از مخلوق و اگر نخستین بار چیزی را از چیزی آفریده باشد، نقطهی پایانی برای آن متصوّر نیست؛ و اگر همیشه با خدا چیزی بوده در این صورت خدا پیش از او نبوده ولی خدا بوده؛ آنگاه که جز او چیزی نبوده، و چیزی آفریده که همه چیز از آن است و آن آب است که همه چیز را از آن آفریده و نسبت هرچیز را به آب قرار داد».
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%B5%D8%A7%D9%81%D8%A7%D8%AA/180
احادیث آیه ۱۸۲ از سوره صافات - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀
امام باقر ( [دعای جامع امام باقر (:] ... وَ الْحَمْدُ لِلهِ رَبِّ الْعالَمِینَ ... و ستایش مخصوص خداوند است، هرآنگاه که چیزی خداوند را سپاس گوید. و همانطورکه خداوند دوست دارد ستایش شود.
🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%B5%D8%A7%D9%81%D8%A7%D8%AA/182