10.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ترجمه تصویری قرآن کریم صفحه ۲۱۴
#تفسیر
#احادیث_شان_نزول
#ترجمه_تصویری_قران_کریم
https://eitaa.com/noore1
🍃حدیث مربوط به ایه ۴۴🍃
امام هادی (علیه السلام)- [امام هادی در پاسخ به مردم اهواز که از آن حضرت در مورد جبر و تفویض سؤالاتی کرده بودند، چنین نوشتند که]: نامهی شما به دستم رسید و از نوشتههایتان دریافتم که در عقیدهی خود دچار اختلاف گشته و به بحث «قَدَر» فرو شدهاید؛ برخی از شما قائل به جبر، و جمعی معتقد به تفویض شده و با هم اختلاف کردهاید... امّا جبر که هرکس بدان معتقد باشد دچار خطاست گفتهی آن کس است که میپندارد خدای عزّوجلّ بندگان خود را به نافرمانی مجبور کرده و به خاطر همین نافرمانی مجازاتشان میکند. هرکسی چنین عقیدهای دارد، خداوند را در حکم خود ستمگر دانسته است. جواب این فرد و اثبات دروغ او این کلام خداست که میفرماید: و پروردگارت به هیچکس ستم نمیکند. (کهف/۴۹) و فرموده: [و به آنان میگوییم]: این در برابر چیزی است که دستهایتان از پیش برای شما فرستاده و خداوند هرگز به بندگان ظلم نمیکند. (حج/۱۰) و نیز؛ إِنَّ اللهَ لا یَظْلِمُ النَّاسَ شَیْئاً وَ لکِنَّ النَّاسَ أَنْفُسَهُمْ یَظْلِمُونَ».
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۶، ص۴۷۶
تحف العقول، ص۴۶۰
احادیث آیه ۴۴ از سوره یونس - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
http://alvahy.com/%DB%8C%D9%88%D9%86%D8%B3/44
🍃حدیث مربوط به ایه ۴۵ 🍃
امام علی (علیه السلام)- در حکمتهای منسوب به امام علی (علیه السلام)آمده است: قیامت را دور مدان! که [اگر چنین کنی]، به درازای زمان پیشرو دلگرم میشوی. به یاد پس از مرگ باش چراکه تو پس از محشورشدن، تفاوتی بین هزار سال و یک ساعت (مقدار زندگی در دنیا) احسای نمیکنی. وَ یَوْمَ یَحْشُرُهُمْ کَأَنْ لَمْ یَلْبَثُوا إِلَّا ساعَةً مِنَ النَّهارِ یَتَعارَفُونَ بَیْنَهُمْ قَدْ خَسِرَ الَّذینَ کَذَّبُوا بِلِقاءِ اللهِ وَ ما کانُوا مُهْتَدینَ.
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۶، ص۴۷۶
شرح نهج البلاغهًْ، ج۲۰، ص۳۴۶
احادیث آیه ۴۵ از سوره یونس - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
http://alvahy.com/%DB%8C%D9%88%D9%86%D8%B3/45
🍃حدیث مربوط به ایه ۴۷🍃
امام باقر (علیه السلام)- جابر (رحمة الله علیه) میگوید: از امام باقر (علیه السلام) دربارهی تفسیر آیهی وَ لِکُلِّ أُمَّةٍ رَّسُولٌ فَإِذَا جَاء رَسُولُهُمْ قُضِیَ بَیْنَهُم بِالْقِسْطِ وَ هُمْ لاَ یُظْلَمُونَ سؤال کردم. فرمود: «تفسیر باطنی آیه این است که هر صد سال در میان امّت اسلام، فرستادهای از آل محمّد (صلی الله علیه و آله) ظهور میکند که به مردمان همان قرن، اختصاص دارد. این فرستادگان، همان اولیاء (و همان رسولان (هستند». و در توضیح آیهی فَإِذَا جَاء رَسُولُهُمْ قُضِیَ بَیْنَهُم بِالْقِسْطِ فرمود: «معنایش این است که رسولان به عدل و قسط، حکم و قضاوت میکنند. وَ هُمْ لاَ یُظْلَمُونَ همانطوری که خداوند متعال فرموده است».
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۶، ص۴۷۸
بحار الأنوار، ج۲۴، ص۳۰۶/ العیاشی، ج۲، ص۱۲۳/ نور الثقلین/ البرهان
احادیث آیه ۴۷ از سوره یونس - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
http://alvahy.com/%DB%8C%D9%88%D9%86%D8%B3/47
🍃حدیث مربوط به ایه ۴۹🍃
امام صادق (علیه السلام)- بَکربنمحمّد الأزدی از امام صادق (علیه السلام) نقل کرده که فرمود: بگو: آن مرگی که از آن میگریزید شما را درخواهد یافت و سپس نزد آن دانای نهان و آشکارا برگردانده میشوید تا به کارهایی که کردهاید آگاهتان سازد. (جمعه/۸) [فرشتگان مرگ] سالها را میشمرند؛ سالها که به سر رسید ماهها را میشمرند؛ ماهها که تمام شد روزها را میشمرند؛ روزها که تمام شد ساعتها را میشمرند و بالأخره نَفَسها را میشمرند [تا عمر مقدّر به سر آید و فرشتهی مرگ، روح آدمی را قبض کند. و این است معنای کتاب خدا که میفرماید]: فَإِذا جاءَ أَجَلُهُمْ لا یَسْتَأْخِرُونَ ساعَةً وَ لا یَسْتَقْدِمُون.
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۶، ص۴۸۰
بحار الأنوار، ج۶، ص۱۴۵
احادیث آیه ۴۹ از سوره یونس - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
http://alvahy.com/%DB%8C%D9%88%D9%86%D8%B3/49