احادیث آیه ۶۷ از سوره غافر - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀
امام صادق (علیه السلام)- روز رستاخیز پیرمردی را میآورند و نامهی اعمالش را به دستش میدهند. طرف پشت نامه به سوی مردم است و او در آن جز بدی و گناه نمیبیند، بر او سخت گران میآید. میگوید: «ای پروردگار من! آیا دستور میفرمایی که به سوی آتش بروم»؟ خداوند جبّار فرماید: «ای پیرمرد! من شرم دارم که تو را عذاب کنم، با اینکه تو در دنیا همواره نماز میخواندی. بنده مرا به سوی بهشت ببرید».
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۳، ص۴۵۸ وسایل الشیعه، ج۴، ص۴۰/ نورالثقلین
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%BA%D8%A7%D9%81%D8%B1/67
احادیث آیه ۷۰ از سوره غافر - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀
امام باقر (علیه السلام)- در روایت ابوجارود آمده که امام باقر (علیه السلام) در مورد کلام خداوند متعال: الَّذِینَ کَذَّبُوا بِالْکِتابِ وَ بِما أَرْسَلْنا بِهِ رُسُلَنا تا کَذلِکَ یُضِلُّ اللهُ الْکافِرِینَ فرمود: «خداوند آنان را کافر و مشرک نامید چرا که آنان کتاب خدا را انکار کردند. حال آنکه خداوند پیامبر خود را همراه با کتاب و تفسیر آن به سوی مردم فرستاد و کسی که کتاب خدا و تفسیر آن را که توسّط پیامبران به آگاهی مردم می رسد انکار کند، مشرک و کافر است».
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۳، ص۴۶۰ بحارالأنوار، ج۳۱، ص۵۷۹/ القمی، ج۲، ص۲۶۰/ نورالثقلین/ البرهان
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%BA%D8%A7%D9%81%D8%B1/70
احادیث آیه ۷۱ از سوره غافر - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
امام علی (علیه السلام)- معاویه از عقیل دربارهی داستان آهن گداخته سؤال کرد، عقیل گریه کرد ... گفت: «من فقیر شدم و گرسنگی شدیدی بر من عارض گشت، من از امیرالمؤمنین (علیه السلام) درخواست کردم ولی او از دادن بیتالمال خودداری کرد. آنگاه من بچّههایم را جمع کرده و نزد او بردم درحالیکه بینوایی و فقر از آنها پیدا بود و حضرت فرمود: «شبانگاه نزد من بیا تا چیزی به تو بدهم». یکی از فرزندانم مرا نزد او برد. حضرت به او دستور داد تا برگردد آنگاه فرمود: «هان این جلوی توست. درحالیکه طمع و آز بر من غلبه کرده بود خود را به روی حصیر انداختم و فکر کردم کیسهی پول است. پس دستم را روی آهنی که مانند آتش داغ بود گذاشتم، وقتی آن را گرفتم به یک باره انداختم و مانند گاوی که زیر جازرهاش نعره میزند، فریاد زدم. آنگاه به من فرمود: «مادرت به عزایت بنشیند این از آهنی است که آتش دنیا را بر آن روشن ساختهام پس من و تو در قیامت چگونه در روی زنجیرهای جهنّم قدم برداریم»؟ آنگاه این آیه را خواند: إِذِ الْأَغْلالُ فِی أَعْناقِهِمْ وَ السَّلاسِلُ یُسْحَبُونَ سپس فرمود: «تو نزد من بیش از حقّی که خداوند بر تو قرار داده است نداری جز آنچه را که میبینی پس به سوی خانوادهات برگرد»».
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۳، ص۴۶۰ شرح نهج البلاغهًْ، ج۱۱، ص۲۵۳
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%BA%D8%A7%D9%81%D8%B1/71
احادیث آیه ۷۳ از سوره غافر - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
امام باقر (علیه السلام)- ضریس کناسی گوید: به امام باقر (علیه السلام) عرض کردم: «فدایت شوم! افرادی هستند که به وحدانیّت خداوند عزّوجلّ اقرار و اعتراف نمودهاند و به نبوّت محمّد (صلی الله علیه و آله) اقرار کردهاند ولی با ولایت شما آشنا نشدهاند، و از گناهکارانی هستند که میمیرند و امامی ندارند؛ حال آنها چگونه است»؟ امام (علیه السلام) فرمود: «... امّا ناصبیان (دشمنان اهل بیت) که اهل قبله هستند، برای آنها هم خطّی از قبر [جایگاه برزخی او] به طرف دوزخ کشیده میشود. این دوزخ را خداوند در مشرق خلق کرده است، و از آن دوزخ شعلههای آتش و دود و گرمی به قبرش وارد میگردد و او را معذّب میکند، و بعد از این هم راه آنها به جهنّم (جهنّم اخروی) ختم میشود، و در آن جا نگهداری میگردند و به آنها میگویند: کجایند معبودهایی که غیر از خدا میخواندید؟ (اعراف/۳۷)، کجاست آن امامی که خود اختیار کردید و امام منصوب از طرف خدا را رها نمودید».
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۳، ص۴۶۰ بحارالأنوار، ج۶، ص۲۸۹/ بحارالأنوار، ج۶۹، ص۱۵۸/ القمی، ج۲، ص۲۶۰/ نورالثقلین
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%BA%D8%A7%D9%81%D8%B1/73
احادیث آیه ۷۴ از سوره غافر - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀
امام باقر (علیه السلام)- در روایت ابو جارود آمده که امام باقر (علیه السلام) درباره این آیه: الَّذِینَ کَذَّبُوا بِالْکِتابِ وَ بِما أَرْسَلْنا بِهِ رُسُلَنا ... کَذلِکَ یُضِلُّ اللهُ الْکافِرِینَ فرمود: «خداوند آنان را کافر و مشرک نامید چرا که آنان کتاب خدا را انکار کردند حال آنکه خداوند پیامبر خود را همراه با کتاب و تفسیر آن به سوی مردم فرستاد و کسی که کتاب خدا و تفسیر آن را که توسّط پیامبران به آگاهی مردم میرسد، انکار کند مشرک و کافر است».
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۳، ص۴۶۲ بحارالأنوار، ج۳۱، ص۵۷۹/ القمی، ج۲، ص۲۶۰؛ «سمی الله» بدل «سماهم»
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%BA%D8%A7%D9%81%D8%B1/74
احادیث آیه ۷۵ از سوره غافر - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀
امام علی (علیه السلام)- طمع چهار شعبه است: خوشحالی و شادی بیش از حد و لجاجت و روی هم انباشتن و زیادهخواهی. خوشحالی و شادمانشدن [به دنیا] نزد خداوند پسندیده نیست، شادی بیش از حد عجب و خودپسندی است.
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۳، ص۴۶۲ نورالثقلین؛ فیه: «التکبر» بدل «التکاثر»
🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%BA%D8%A7%D9%81%D8%B1/75
احادیث آیه ۷۷ از سوره غافر - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀
علیّّبنابراهیم ( در این آیه، فَاصْبِرْ إِنَّ وَعْدَ اللهِ حَقٌّ فَإِمَّا نُرِیَنَّکَ بَعْضَ الَّذِی نَعِدُهُمْ منظور خداوند از آنچه به کفّار وعده داده است، عذاب الهی است.
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۳، ص۴۶۴ البرهان
🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%BA%D8%A7%D9%81%D8%B1/77
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عاشق که شد، که یار به حالَش نظر نکرد؟
ای خواجه درد نیست؛ وگرنه طبیب هست.
#تفسیر
#احادیث_شان_نزول
#ترجمه_تصویری_قران_کریم
https://eitaa.com/noore1