فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شرح نکات قرآن کریم صفحه ۵۰۳
استاد سعیدی
#تفسیر
#احادیث_شان_نزول
#ترجمه_تصویری_قران_کریم
https://eitaa.com/noore1
احادیث آیه ۸ از سوره احقاف - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام.
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
امام رضا (علیه السلام)- أَمْ یَقُولُونَ افْتَراهُ قُلْ إِنِ افْتَرَیْتُهُ فَلا تَمْلِکُونَ لی مِنَ اللهِ شَیْئاً هُوَ أَعْلَمُ بِما تُفیضُونَ فیهِ کَفی بِهِ شَهیداً بَیْنی وَ بَیْنَکُمْ وَ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحیمُ؛ مهاجرین و انصار خدمت حضرت رسول (صلی الله علیه و آله) آمدند و گفتند: «ای رسول خدا (صلی الله علیه و آله)! شما اکنون در مدینه هستید و مردم با شما رفت و آمد دارند و گاهی برای شما مهمان میرسد و نمایندگان قبایل از اطراف و اکناف برای شما میرسند و شما به مخارجی احتیاج دارید، اینک اموال ما در اختیار شما است، هرچه میخواهید بردارید و خرج کنید». دراینهنگام جبرئیل امین از طرف خداوند فرود آمد و گفت: بگو: «من هیچ پاداشی از شما بر رسالتم درخواست نمیکنم جز دوستداشتن نزدیکانم [اهل بیتم]». (شوری/۲۳)، ای مردم بعد از من خویشاوندان مرا اذیّت نکنید»، گروهی از مردم برخاستند و گفتند: «وی از این جهت گفتهی ما را قبول نکرد که خویشاوندان خود را بر ما تحمیل کند، و این سخن را از نزد خود میگوید». وقتیکه این سخن بسیار ناروا از آنها شنیده شد این آیه فرود آمد: أَمْ یَقُولُونَ افْتَراهُ قُلْ إِنِ افْتَرَیْتُهُ فَلا تَمْلِکُونَ لِی مِنَ اللهِ شَیْئاً هُوَ أَعْلَمُ بِما تُفِیضُونَ فِیهِ کَفی بِهِ شَهِیداً بَیْنِی وَ بَیْنَکُمْ وَ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِیمُ. حضرت رسول (صلی الله علیه و آله) فرستاد آن جماعت، در مجلس شرکت کردند، سپس فرمود: «مطلب تازهای پیش آمده است»؟ گفتند: «آری، ای رسول خدا (صلی الله علیه و آله)! بعضی از ما سخنان ناروایی گفتهاند و ما از گفتههای آنها ناراحت شدیم». پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله) آیه را بر آنها تلاوت کردند و آنها سخت به گریه افتادند.
📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۴، ص۲۵۲
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%A7%D8%AD%D9%82%D8%A7%D9%81/8
احادیث آیه ۹ از سوره احقاف - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
امام باقر (علیه السلام)- جابر نقل کرده است که به امام باقر (علیه السلام) گفتم: «چطور شد که اصحاب پیامبر (صلی الله علیه و آله) دربارهی مسح بر روی کفش در وضو دچار اختلاف نظر شدند»؟ امام در پاسخ فرمود: «کسی از آنان سخنی را از پیامبر (صلی الله علیه و آله) میشنید، امّا از ناسخ آن غایب میشد و آن را نمیشناخت، و وقتی از خلافی که انجام میداد نهی میشد، ترک آن برایش گران میآمد. گاهی چیزی بر رسول خدا (صلی الله علیه و آله) نازل میشد، مدّتی به آن عمل میشد، سپس به چیز دیگری امر میشد، اصحاب و امّت را به آن امر میکرد تا اینکه مردمانی به پیامبر (صلی الله علیه و آله) گفتند: «شما ما را به چیزی امر میکنی و هنگامی که بدان خو میگیریم و جزو رفتارهای متداول ما میشود، به جای آن به چیز دیگری دستور میدهی»! پیامبر (صلی الله علیه و آله) سکوت کرد و خداوند این آیه را بر ایشان نازل کرد: قُلْ ما کُنْتُ بِدْعاً مِنَ الرُّسُلِ وَ ما أَدْری ما یُفْعَلُ بی وَ لا بِکُمْ إِنْ أَتَّبِعُ إِلَّا ما یُوحی إِلَیَّ وَ ما أَنَا إِلَّا نَذِیرٌ مُبِین».
📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۴، ص۲۵۴
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%A7%D8%AD%D9%82%D8%A7%D9%81/9
آیه 10 سوره احقاف - دانشنامهی اسلامی
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
گویند: این آیه درباره عبدالله بن سلام نازل شده که او شاهد بنىاسرائیل بوده است و نیز چنین روایت کنند که عبدالله بن سلام نزد پیامبر آمد و گفت: یا رسول الله از یهود درباره من سؤال بنما.
خواهند گفت: که اعلم و داناترین آنها هستم وقتى که این سخن را گفتند به آنان بگو که تورات دلالت بر نبوت تو دارد و صفات تو در تورات به طور وضوح آمده است وقتى که از آنان سؤال کردى. این سخنان را به زبان خواهند آورد، پیامبر وقتى که از یهود سؤال فرمود. همان موضوعاتى که عبدالله بن سلام گفته بود به زبان آوردند سپس ایمان آوردن عبدالله بن سلام را به آنان گوشزد فرمود. یهود گفتند: او بدترین افراد ما و پسر بدترین افراد ما مى باشد
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
https://wiki.ahlolbait.com/%D8%A2%DB%8C%D9%87_10_%D8%B3%D9%88%D8%B1%D9%87_%D8%A7%D8%AD%D9%82%D8%A7%D9%81
شأن نزول آیه (11) سوره «احقاف» | آیین رحمت
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
اسلام از طرف قشرهاى فقیر و بادیه نشین و تهیدست، به سرعت مورد استقبال قرار گرفت؛ چرا که هم منافع نامشروعى نداشتند که به خطر بیفتد، و هم مغز آنها از باد غرور انباشته نبود، و هم قلب هائى پاک تر از قشر مرفه، عیاش و هوس باز داشتند .
این استقبال گرم، از ناحیه این گروه که یکى از بزرگ ترین نقطه هاى قوت این آئین الهى بود، از سوى مغروران مستکبر، به عنوان یک نقطه ضعف بزرگ شمرده شد، و گفتند: این چه آئینى است که پیروانش انبوهى بادیه نشین فقیر و تهیدست و کنیزان و بردگانند؟! اگر مکتب معقولى بود، هرگز نباید افراد سطح پائین و منحط اجتماع، از آن استقبال کنند! اما ما که در سطح بالا قرار داریم و چشم و چراغ جامعه هستیم، عقب بمانیم!
جالب این که: این طرز تفکر انحرافى، امروز هم از رائج ترین طرز تفکرها در میان ثروتمندان مغرور، و هوسبازان مرفه در مورد مذهب است که مى گویند: مذهب، به درد فقرا و پابرهنه ها مى خورد، و هر دو براى هم خوبند، و ما در سطحى بالاتر و بالاتر قرار داریم!
قرآن، در آیات مورد بحث، پاسخ کافى به آنها داده که در تفسیر این آیات مى توانید بخوانید.
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
https://maaref.makarem.ir/fa/article/index/319622/%D8%B4%D8%A3%D9%86-%D9%86%D8%B2%D9%88%D9%84-%D8%A2%DB%8C%D9%87-(11)-%D8%B3%D9%88%D8%B1%D9%87-%C2%AB%D8%A7%D8%AD%D9%82%D8%A7%D9%81%C2%BB
احادیث آیه ۱۳ از سوره احقاف - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
امام رضا (علیه السلام)- محمّدبنفضیل گوید: از امام رضا (علیه السلام) دربارهی استقامت پرسیدم. فرمود: «آن (استقامت) همان چیزی است که شما شیعیان بر آن هستید [و به آن اعتقاد دارید]».
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۴، ص۲۶۰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%A7%D8%AD%D9%82%D8%A7%D9%81/13
🍀🍃
🍃
✨سلام امام زمانم
✨سلام بر شما ای خاندان رحمت و نبوت
✨سلام بر شما ای سرچشمه دانش و کانون رسالت
اَلسّلامُ عَلَیْکَ یا صاحِبَ الزَّمانِ ، 💫✨
اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا خَلیفَةَ الرَّحْمانِ ، 💫✨
اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا شَریکَ الْقُرْآنِ ، 💫✨
اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا قاطِعَ الْبُرْهانِ .💫✨
اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا إِمامَ الْإِنْسِ وَ الْجانِّ ،💫✨
اَلسَّلامُ عَلَیْکَ وَ عَلى آبائِکَ الطَّیِّبینَ ، وَ أَجْدادِکَ الطَّاهِرینَ الْمَعْصُومینَ وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَکاتُهُ.
✨✨✨✨
به طول غیبت و اشک مدام و سوز دلت
که جان شیعه ز هجران به لب رسیده بیا
ز پشت در بشنو نالههای فاطمه را
به سوز سینه آن مادر شهیده بیا
#اللهم_عجل_لولیک_فرج
🍃
🍀🍃
224.mp3
2.01M
زیارت عاشورا
اَلسَّلامُ عَلَیْڪَ یا اَبا عَبْدِ اللَّهِ وَ عَلَى الْاَرْواحِ الَّتى حَلَّتْ بِفِنائڪَ عَلَیْڪَ مِنّى سَلامُ اللَّهِ اَبَداً ما بَقیتُ وَ بَقِىَ اللَّیْلُ وَالنَّهارُ وَ لا جَعَلَهُ اللَّهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّى لِزِیارَتِڪُمْ
اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَعلے اولاد الحسين وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَیْنِ