🍃حدیث مربوط به ایه ۵۳🍃
امام باقر ( خداوند حکمی را قطعی نموده، [و آن اینکه] نعمتی را که به بندهای مرحمت فرمود از او پس نمیگیرد، مگر زمانیکه آن بنده گناهی مرتکب شود که بهسبب آن مستحقّ کیفر گردد.
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۵، ص۶۰۸ نور الثقلین
🍃شان نزول آيه 55)- 🍃
شدت عمل در برابر پيمان شكنان: در اينجا به گروه ديگرى از دشمنان اسلام كه در طول تاريخ پر ماجراى پيامبر صلّى اللّه عليه و آله ضربات سختى بر مسلمين وارد كردند و سر انجام نتيجه دردناك آن را چشيدند اشاره مىكند.
اين گروه همان «يهود» مدينه بودند كه مكرر با پيامبر صلّى اللّه عليه و آله پيمان بستند و پيمان خويش را ناجوانمردانه شكستند.
نخست آنها را بىارزشترين موجودات زنده اين جهان معرفى كرده، مىگويد: «بدترين جنبندگان نزد خدا كسانى هستند كه راه كفر پيش گرفتند برگزيده تفسير نمونه، ج2، ص: 163
و همچنان به آن ادامه مىدهند و به هيچ رو ايمان نمىآورند» (إِنَّ شَرَّ الدَّوَابِّ عِنْدَ اللَّهِ الَّذِينَ كَفَرُوا فَهُمْ لا يُؤْمِنُونَ).
🍃شان نزول آيه 57)-🍃
در اين آيه طرز برخورد با اين گروه پيمان شكن و بىايمان و لجوج را چنين بيان مىكند كه: «اگر آنها را در (ميدان) جنگ بيابى (و اسلحه به دست گيرند و در برابر تو بايستند) آن چنان به آنها حمله كن كه جمعيتهايى كه پشت سر آنها قرار دارند (عبرت گيرند و) پراكنده شوند» (فَإِمَّا تَثْقَفَنَّهُمْ فِي الْحَرْبِ فَشَرِّدْ بِهِمْ مَنْ خَلْفَهُمْ).
اين دستور به خاطر آن است كه دشمنان ديگر و حتى دشمنان آينده عبرت گيرند، و از دست زدن به جنگ خوددارى كنند، و همچنين آنها كه با مسلمانان پيمانى دارند و يا در آينده پيمانى خواهند بست از نقض پيمان خوددارى كنند «شايد همگى متذكر شوند» (لَعَلَّهُمْ يَذَّكَّرُونَ).
🍃حدیث مربوط به ایه ۵۸🍃
پیامبر ( اگر سه خصلت در کسی جمع شود، منافق است؛ حتّی اگر روزه بگیرد و نماز بگذارد و ادّعای مسلمانی کند؛ کسی که اگر امانتی نزد او نهاده شود، در آن خیانت کند و هرگاه سخنی بگوید، دروغ بگوید و اگر وعده کند، خلف وعده نماید. همانا خدای عزّوجلّ در کتاب خود چنین میفرماید: إِنَّ اللهَ لاَ یُحِبُّ الخَائِنِینَ.
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۵، ص۶۱۰ الکافی، ج۲، ص۲۹۰/ وسایل الشیعهًْ، ج۱۵، ص۳۳۹/ نور الثقلین/ البرهان
آيه 59)- در اين آيه روى سخن را به اين گروه پيمان شكن كرده به آنها هشدار داده، مىگويد: «مبادا آنها كه راه كفر پيش گرفتهاند تصور كنند با اعمال خيانت آميز خود پيروز شدهاند» و از قلمرو قدرت و كيفر ما بيرون رفتهاند (وَ لا يَحْسَبَنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا سَبَقُوا).
«آنها هرگز ما را ناتوان نخواهند كرد» و از محيط قدرت ما بيرون نخواهند رفت (إِنَّهُمْ لا يُعْجِزُونَ)
🍃شان نزول ایه ۶۰🍃
نخست مىگويد: «در برابر دشمنان هر قدر توانايى داريد از نيرو و قدرت و اسبهاى ورزيده براى ميدان آماده سازيد» (وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ وَ مِنْ رِباطِ الْخَيْلِ).
يعنى در انتظار نمانيد تا دشمن به شما حمله كند و آنگاه آماده مقابله شويد، بلكه از پيش بايد به حدّ كافى آمادگى در برابر هجومهاى احتمالى دشمن داشته باشيد.
تعبير آيه به قدرى وسيع است كه بر هر عصر و زمان و مكانى كاملا تطبيق مىكند و اگر اين دستور بزرگ اسلامى «وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ» به عنوان يك شعار همگانى در همه جا تبليغ شود و مسلمانان از كوچك و بزرگ، عالم و غير عالم، نويسنده و گوينده، سرباز و افسر، كشاورز و بازرگان، در زندگى خود آن را به كار بندند، براى جبران عقب ماندگيشان كافى است.
سيره عملى پيامبر صلّى اللّه عليه و آله و پيشوايان بزرگ اسلام نيز نشان مىدهد كه آنها براى مقابله با دشمن از هيچ فرصتى غفلت نمىكردند، در تهيه سلاح و نفرات، تقويت روحيه سربازان، انتخاب محل اردوگاه، و انتخاب زمان مناسب براى حمله به دشمن و به كار بستن هرگونه تاكتيك جنگى، هيچ مطلب كوچك و بزرگى را از نظر دور نمىداشتند.
سپس قرآن به دنبال اين دستور اشاره به هدف منطقى و انسانى اين موضوع برگزيده تفسير نمونه، ج2، ص: 165
مىكند و مىگويد هدف اين نيست كه مردم جهان و حتى ملت خود را با انواع سلاحهاى مخرب و ويرانگر درو كنيد، آباديها و زمينها را به ويرانى بكشانيد، سرزمينها و اموال ديگران را تصاحب كنيد، اصول بردگى و استعمار را در جهان گسترش دهيد، بلكه هدف اين است كه «با اين وسايل دشمن خدا و دشمن خود را بترسانيد» (تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَ عَدُوَّكُمْ).
زيرا غالب دشمنان گوششان بدهكار حرف حساب و منطق و اصول انسانى نيست، آنها چيزى جز منطق زور نمىفهمند! سپس اضافه مىكند، علاوه بر اين دشمنانى كه مىشناسيد «دشمنان ديگرى غير از اينها نيز داريد كه آنها را نمىشناسيد ولى خدا مىشناسد» و با افزايش آمادگى جنگى شما آنها نيز مىترسند و بر سر جاى خود مىنشينند (وَ آخَرِينَ مِنْ دُونِهِمْ لا تَعْلَمُونَهُمُ اللَّهُ يَعْلَمُهُمْ).
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🍃شان نزول ایه ۶۱🍃
و از آنجا كه به هنگام امضاى پيمان صلح غالبا افراد، گرفتار ترديدها و دو دليها مىشوند به پيامبر دستور مىدهد در قبول پيشنهاد صلح ترديدى به خود راه مده و چنانچه شرايط آن منطقى و عاقلانه و عادلانه باشد آن را بپذير «و بر خدا توكل كن زيرا خداوند هم گفتگوهاى شما را مىشنود و هم از نيات شما آگاه است» (وَ تَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ).
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
49.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 مؤمنین، در برزخ، با خدای متعال خلوت میکنند و برزخِشان، بساط اُنسِشان و عرصۀ انقطاعِشان الی الله است.
اما عدهای دیگر، در برزخ هم نمیتوانند از غیرخدا جدا شوند و آلودگیهایشان در آنجا هم پاک نمیشود.
دُعای ابوحمزۀ ثمالی، سیر و سلوک در موت و برزخ را نشان میدهد.
#استاد_میرباقری
🔴 در فتنههای آخرالزمان و قبل از ظهور، کسانی که در مبحث مهدویت حدیث خوانی کردهاند نجات خواهند یافت
🌕 زراره گوید: شنیدم امام صادق علیه السلام میفرمودند: منادی از آسمان ندا میدهد همانا فلانی(یعنی امام مهدی عجل الله فرجه)، او امیر است؛ و یک منادی ندا میدهد: همانا علی علیه السلام و شیعیانش رستگارانند؛
🌕 گفتم: بعد از این (علامت و نشانهها) چه کسی با امام مهدی علیه السلام میجنگد؟ فرمودند: همانا شیطان ندا میدهد: فلانی، یعنی مردی از بنی امیه(عثمان) و شیعیانش رستگارانند.
🌕 گفتم: چه کسانی راستگو را از دروغگو تمییز میدهند؟ فرمودند: کسانی که این موضوع را قبلاً روایت کردهاند و پیش از اینکه روی دهد، معتقدند که چنین اتفاقی واقع میشود؛ و میدانند که طرفدار حقّ و راستگویان، خود آنها میباشند.
📗الغيبة(للنعمانی)،ب۱۴،ص۲۶۴
✅ پس متوجه شدیم برای اینکه در فتن آخرالزمان نبازیم باید به حدیث خوانی و کار کردن در مبحث مهدویت روی بیاوریم!
ظهور بسیار نزدیک است
اللهم عجل لولیک الفرج