1- از خدا همسران و فرزندانی طلب کنید که چشموچراغ شما و مایه عزتتان باشند. (فرقان: 74)
2- در قیامت فقط دل بیگناه و پاک به کار میاید و هیچ کاری از مال و فرزند برنمیآید. (شعراء: 88 و 89)
3- از مخالفت باخدا بپرهیزید و از سبک زندگی اشرافِ اسرافکار تقلید نکنید. (شعراء: 150 و 151)
4- هرکس شاکر نعمتهای خدا باشد، سود میکند و هرکس ناشکری کند دودش به چشم خودش میرود که خداوند بینیاز است. (نمل: 40)
5- از حق مردم چیزی کم نگذارید که حقالناس است و با سودجویی، نظم اقتصادی جامعه را به هم نریزید. (شعراء: 183)
6- در زندگی اجتماعی متواضعانه رفتار کنید و هنگام برخورد با افراد غیر مؤدّب، با مدارا و ملایمت پاسخ دهید. (فرقان: 63)
7-در دنیادوست خوب برگزینید، تا در قیامت از انتخابش پشیمان نشوید. چرا که رفیق بد تو را به گمراهی میکشاند. (فرقان: 28)
8- کسی که توبه کند و کار خوب انجام دهد، خدا هم بدیهایش را به خوبیها تبدیل میکند. (فرقان: 70)
9- آیا میدانید که شیطان بر افراد دروغگو و گناهکار وارد شده و آنها را به بیشتر گناه کردن، تشویق میکند؟ (شعراء: 221-223)
🍃معرفی سوره انفال🍃
سوره انفال كه در مدينه و در زمان اولين جنگ مسلمانان، يعنى بدر، نازل شده است، داراى چند هدف است:
بيان مسائل و قوانين مربوط به جنگ؛
بيان مسائل و قوانين اقتصادى اسلام در مورد اموال عمومى كه پشتوانه ى بيت المال به شمار مى آيد؛
بازسازى اخلاقى مسلمانان؛
سامان دادن و نظام بخشيدن به جامعه ى نوين مسلمانان در مدينه.[12]
محتوا و موضوعات
در هفتادوپنج آيه اى كه در سوره انفال وجود دارد مباحث بسيار مهمى مطرح شده است:
نخست اشاره به بخش مهمى از مسائل مالى اسلام از جمله انفال و غنائم كه پشتوانه مهمى براى بيت المال محسوب مى گردد، شده است. سپس مباحث ديگرى مانند: صفات و امتيازات مؤمنان واقعى، و داستان جنگ بدر، يعنى نخستين برخورد مسلحانه مسلمانان با دشمنان، و حوادث عجيب و عبرت انگيزى كه در اين جنگ واقع شد.
و همچنين قسمت قابل ملاحظه اى از احكام جهاد و وظائف مسلمانان در برابر حملات پى گير دشمن، جريان پيامبر صلياللهعليهوآله و داستان آن شب تاريخى هجرت (ليلةالمبيت)، وضع مشركان و خرافات آنها قبل از اسلام، چگونگى ضعف و ناتوانى مسلمانان در آغاز كار و سپس تقويت آنها در پرتو اسلام، حكم خمس و چگونگى تقسيم آن، لزوم آمادگى رزمى و سياسى و اجتماعى براى جهاد در هر زمان و مكان، برترى نيروهاى معنوى مسلمانان بر دشمن على رغم كمبود ظاهرى نفرات آنها، حكم اسيران جنگى و طرز رفتار با آنها، هجرت كنندگان و آنها كه هجرت نكرده اند، مبارزه و در گيرى با منافقان و راه شناخت آنها و بالآخره يك سلسله مسائل اخلاقى و اجتماعى سازنده ديگر
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
51.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ترجمه تصویری قرآن کریم صفحه ۱۷۷
https://eitaa.com/noore1
🍃شأن نزول:ایه ۱🍃
از «ابن عباس» چنين نقل شده كه: پيامبر صلّى اللّه عليه و آله در روز جنگ «بدر» براى تشويق جنگجويان اسلام جوايزى براى آنها تعيين كرد، هنگامى كه جنگ «بدر» پايان پذيرفت، جوانان براى گرفتن پاداش افتخارآميز خود به خدمت پيامبر صلّى اللّه عليه و آله شتافتند. در اين موقع ميان دو نفر از انصار مشاجره لفظى پيدا شد و راجع به غنائم جنگ با يكديگر گفتگو كردند، آيه نازل شد و صريحا غنائم را متعلق به پيغمبر صلّى اللّه عليه و آله معرفى كرد كه هرگونه بخواهد با آن رفتار كند.🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🍃روایت مربوط به ایه ۲🍃
عبداللَّهبنمسعود گوید: من و پنج گروه از یارانمان روزی بر رسول خدا (وارد شدیم قحطی سختی به ما رسیده بود که چهار ماه تمام جز آب و شیر و برگ درختان چیزی نچشیده بودیم، عرض کردم: «ای رسول خدا (! تا کی ما در این قحطی به سربریم»؟ رسول خدا (فرمود: «... ای پسر مسعود! بر تو باد سنگینی و وقار و نرمی! آسان، پاکدامن، پرهیزکار، پاکیزه و مسلمان، نیکوکار، پاک و پاککننده، راست و خالص، تسلیم و درست، خردمند و شایسته، شکیبا و سپاسگزار، مؤمن و پارسا، عابد و زاهد و مهربان، عالم و دانشمند باش که خدای تعالی میفرماید: ... إِنَّمَا المُؤْمِنُونَ الَّذِینَ إِذا ذُکِرَ اللهُ وَجِلَتْ قُلُوبُهُمْ أُولئِکَ هُمُ الْمؤْمِنُونَ حَقًّا لَهُمْ دَرَجاتٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ وَ مَغْفِرَةٌ وَ رِزْقٌ کَرِیم.
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۵، ص۴۸۰ بحار الأنوار، ج۷۴، ص۱۰۹/ مکارم الأخلاق، ص۴۵۷؛ «رزقنا» بدل «ذقنا»
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
آيه 2)- پنج صفت ويژه مؤمنان: در آيه گذشته به تناسب گفتگويى كه در امر غنايم ميان بعضى از مسلمانان روى داده بود سخن از تقوا و پرهيزكارى و ايمان به ميان آمد، براى تكميل اين موضوع به پنج قسمت از صفات برجسته مؤمنان اشاره كرده كه سه قسمت آن، جنبه معنوى و باطنى دارد و دو قسمت آن جنبه عملى و خارجى، سه قسمت اول عبارتند از «احساس مسؤوليت» و «تكامل ايمان» و «توكل» و دو قسمت ديگر عبارتند از «ارتباط با خدا» و «ارتباط و پيوند با خلق خدا».
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🍃حدیث معنی انفال🍃
امام صادق ( داودبنفرقد گوید: از امام صادق (پرسیدم: «انفال چیست»؟ حضرت (فرمود: «گسترهی بیابانها، قلّهی کوهها، نیزارها، معادن، هر زمینی که اسب و شتر بر آن تاخته نشده باشد (با جنگ و غلبه گرفته نشده باشد)، هر زمین بایری که ساکنین آن کوچ کرده باشند و سرزمینها و اموالی که پادشاهان به دیگری میبخشند».
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۵، ص۴۷۲ نور الثقلین
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🍃حدیث ایه ۷🍃
امام علی ( امام صادق (از امام علی (روایت میکند که فرمود: هنگامیکه رسول خدا (درپی جستجوی دشمنان به سمت بدر خارج شد، به اصحابش فرمود: «خداوند عزّوجلّ به من وعده داده است که بر کاروان تجاری یا [لشکرِ] قریش غلبه میکنم». اصحاب نیز بر اساس این وعده، همراه رسول خدا (خارج شدند هنگامیکه کاروان تجاری از دسترس خارج شده و خداوند، پیامبر (را مأمور به پیکار با قریش نمود، حضرت (خطاب به اصحابش فرمود: «[لشکرِ] قریش نزدیک شده و خداوند سبحان به من وعده داده یکی از دو گروه برای شما خواهد بود [و بر آن غلبه خواهید کرد] و مرا مأمور به پیکار با قریش فرموده است». اصحاب با شنیدن این سخنان، بیتابی کرده و گفتند: «ای رسول خدا (! ما با آمادگی [و ساز و برگِ] جنگی خارج نشدهایم». و برخی از ایشان گفتگو و کشمکشِ فراوانی کردند؛ در این هنگام خداوند متعال این آیه را نازل فرمود: وَ إِذْ یَعِدُکُمُ اللهُ إِحْدَی الطَّائِفَتَیْنِ أَنَّها لَکُمْ وَ تَوَدُّونَ أَنَّ غَیْرَ ذاتِ الشَّوْکَةِ تَکُونُ لَکُمْ وَ یُریدُ اللهُ أَنْ یُحِقَّ الْحَقَّ بِکَلِماتِهِ وَ یَقْطَعَ دابِرَ الْکافِرین.
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۵، ص۴۸۶ بحار الأنوار، ج۹۰، ص۶۵/ بحار الأنوار، ج۱۹، ص۳۱۰
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃