احادیث آیه ۴۰ از سوره اسراء - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
پاسخی به سخن قریش است که میگفتند: «ملائکه دختران خدا هستند».
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%A7%D8%B3%D8%B1%D8%A7%D8%A1/40
احادیث آیه ۴۱ از سوره اسراء - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
امام باقر (علیه السلام): وَ لَقَدْصَرَّفْنا فِی هذَا الْقُرْآنِ لِیَذَّکَّرُوا؛ یعنی ما در هر آیه [از قرآن] علی (علیه السلام) را یاد کردیم و [گروهی] از ولایت او سر باز زدند، ولی [کوردلان] جز بر نفرتشان نمیافزاید
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%A7%D8%B3%D8%B1%D8%A7%D8%A1/41
احادیث آیه ۴۳ از سوره اسراء - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
امام رضا (علیه السلام)- چون به [محدودهی] حرم [در مکّه] رسیدی غسل کن. ... آنگاه بگو: به نام خدا و به یاری او و بر آیین رسول خدا (صلی الله علیه و آله)، سپس دور کعبه گشته و از رکن حجرالاسود شروع میکنی و [در آنحال] بگو: «این امانت من است که آن را پس دادم و عهد من است که آن را پیمان بستم تا برای من به دادنِ حق گواهی دهی. من به خدای عزّوجلّ ایمان آوردم و به جبت، طاغوت، لات، عزّی، هُبل بُتها و پرستش بتها و شیطان و هر معبود باطلی که بهجای خدا پرستش میشود، کافر گشتم، او منزّه است، از آنچه آنها میگویند؛ بسیار برتر و والاتر»!
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%A7%D8%B3%D8%B1%D8%A7%D8%A1/43
احادیث آیه ۴۴ از سوره اسراء - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
زراره گوید: از امام باقر (علیه السلام) در مورد آیه: وَ إِنْ مِنْ شَیْءٍ إِلَّا یُسَبِّحُ بِحَمْدِهِ، پرسیدم. فرمود: «همهچیز به حمد او تسبیح گوید و به نظر ما شکست دیوار [در حقیقت] تسبیح آن است».
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%A7%D8%B3%D8%B1%D8%A7%D8%A1/44
شان نزول ایات ۴۵ الی ۴۸ سوره اسراء
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
شأن نزول آیات فوق، چنین گفته اند: آیه نخست، درباره گروهى از مشرکان، نازل شده که: پیامبر(صلى الله علیه وآله) را هنگام تلاوت قرآن در شب و نماز در کنار خانه کعبه آزار مى دادند، او را با سنگ مى زنند و مانع دعوت مردم به اسلام مى شدند.
خداوند، به لطفش چنان کرد که: آنها نتوانند او را آزار کنند (و شاید این از طریق رعب و وحشتى بود، که از پیامبر در دل آنها افکند).(1)
در روایت دیگرى، مى خوانیم: هنگامى که پیامبر(صلى الله علیه وآله) قرآن مى خواند، دو نفر از مشرکان در طرف راست، و دو نفر در طرف چپ، قرار مى گرفتند، کف مى زدند، سوت مى کشیدند و با صداى بلند اشعار مى خواندند، تا صداى پیامبر(صلى الله علیه وآله) به گوش مردم نرسد.(2)
«ابن عباس» مى گوید: «ابو سفیان، ابو جهل» و دیگران گاهى نزد پیامبر(صلى الله علیه وآله) مى آمده به سخنان او گوش فرا مى دادند، روزى یکى از آنها به دیگران گفت: اصلاً من نمى فهمم «محمّد» چه مى گوید؟ فقط مى بینم: لب هاى او حرکت مى کند! ولى «ابو سفیان» گفت: فکر مى کنم: بعضى از سخنانش حق است.
«ابو جهل» اظهار داشت: او «دیوانه» است.
«ابو لهب» اضافه کرد: او «کاهن» است.
دیگرى گفت: او «شاعر» است.
به دنبال این سخنان ناموزون، و نسبت هاى ناروا آیات فوق نازل گشت.
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
https://makarem.ir/main.aspx?typeinfo=42&lid=0&mid=319935&CatID=-2
احادیث آیه ۴۹ از سوره اسراء - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
شان نزول ایه ۴۹
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
امام صادق (علیه السلام)- اُبَیّبنخَلَف نزد پیامبر (صلی الله علیه و آله) آمد و استخوان پوسیدهای از دیوار برداشت و آن را پودر و خرد کرد و عرض کرد: «ای محمّد (صلی الله علیه و آله)! آنگاه که استخوان پوسیدهای شدیم، آیا ما مبعوث میشویم»؟! خداوند این آیه را نازل فرمود: «چه کسی این استخوانها را زنده میکند درحالیکه پوسیده است»؟! بگو: «همان کسی آن را زنده میکند که نخستینبار آن را آفرید و او به هر مخلوقی داناست!.
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%A7%D8%B3%D8%B1%D8%A7%D8%A1/49