احادیث آیه ۲۸ از سوره کهف - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
سلمان (رحمة الله علیه) و خبّاب گفتند: این آیه دربارهی ما نازل شد. اقرعبنحابس تمیمی، عیینهًْبنحصن فَزاری و بزرگانشان از کسانی که برای جلب محبّتشان اقدام میشود، آمدند و پیامبر (صلی الله علیه و آله) را دیدند که با بلال، صُهَیب، عمّار و خَبّاب در بین مؤمنان مستضعف نشستهاند. آن جماعت را تحقیر کردند و گفتند: «ای رسول خدا! اگر تو به آنها بیاعتنایی کنی ما با تو خلوت میکنیم و به تو میپیوندیم. نمایندگان عرب پیش تو میآیند و خجالت میکشیم از اینکه ما را با این بردهها ببینند. اگر تو بخواهی ما کنار میرویم پس آنها را به جلسات خود دعوت کن». رسول خدا (صلی الله علیه و آله) به آنها جواب داد. ابن حابس و ابن حصن به پیامبر (صلی الله علیه و آله) گفتند: «برای ما این مطلب را بنویس»، نامه را آماده کردند، و علی (علیه السلام) را طلبیدند تا نامهای در این زمینه بنویسد. این جماعت گفتند: نما نشسته بودیم که ناگهان جبرئیل با این آیه فرود آمد: و کسانی را که صبح و شام خدا را میخوانند، و جز ذات پاک او نظری ندارند، از خود دور مکن! ... آیا خداوند، شاکران را بهتر نمیشناسد؟! (انعام/۵۲) پس رسول خدا (صلی الله علیه و آله) از نامه خودداری کرد و پیش ما آمد و ما به او نزدیک شدیم درحالیکه ایشان فرمود: پروردگارتان، رحمت را بر خود فرض کرده. (انعام/۵۴) و از آن پس در خدمت ایشان مینشستیم. هنگامیکه میخواست برخیزد ما بر میخاستیم و ایشان ما را ترک میکرد. خداوند این آیه را نازل کرد: وَ اصْبِرْ نَفْسَکَ مَعَ الَّذِینَ یَدْعُونَ رَبَّهُمْ بِالْغَداةِ وَ الْعَشِیِّ یُریدُونَ وَجْهَهُ وَ لا تَعْدُ عَیْناکَ عَنْهُمْ تُریدُ زینَةَ الْحَیاةِ الدُّنْیا وَ لا تُطِعْ مَنْ أَغْفَلْنا قَلْبَهُ عَنْ ذِکْرِنا وَ اتَّبَعَ هَواهُ وَ کانَ أَمْرُهُ فُرُطا؛ گفتند: «رسول خدا (صلی الله علیه و آله) بعد از نزول این آیه کنار ما مینشست و به ما آنقدر نزدیک میگشت تا آنجا که نزدیک بود زانوهای ما به زانوی ایشان بچسبد. پیش از ایشان بر نمیخاستیم و هرگاه لحظه بلندشدن ایشان فرا میرسید، ما هم بلند میشدیم و بعد از ما آن حضرت بر میخاست و به ما میفرمود: «سپاس خداوندی که مرا نمیراند تا اینکه مرا امر کرد که نفس خود را به خاطر برخی از اقوام امّتم پیشهی صبر سازم، با شما زندگی میکنم و بعد از مرگم نیز با شما خواهم بود».
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%DA%A9%D9%87%D9%81/28
احادیث آیه ۲۹ از سوره کهف - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
پیامبر (صلی الله علیه و آله)- ... بشنوید و گوش فرا دهید؛ من به شما دستور دادم تا به علی (علیه السلام) با نام امیرالمؤمنین سلام گویید و برخی از من پرسیدند که آیا آن فرمان خدا و رسولش است؟ محمّد حق ندارد که امری از جانب خود بیاورد، بلکه هر چه میکند به وحی و امر پروردگارش عمل مینماید. سوگند به خدایی که جانم در دست اوست! اگر این امر را نپذیرید و آن را نقض کنید، کافر میشوید و از آنچه که من به آن مبعوث شدهام، فاصله میگیرید. فَمَنْ شاءَ فَلْیُؤْمِنْ وَ مَنْ شاءَ فَلْیَکْفُرْ.
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%DA%A9%D9%87%D9%81/29
احادیث آیه ۳۰ از سوره کهف - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
امام علی (علیه السلام)- خدا خبّاب را بیامرزد، وی مشتاقانه اسلام آورد و فرمانبردارانه مهاجرت کرد و مجاهدانه زیست، و تنش بیمار شد و احوالش دگرگون گشت، لَنْ یُضِیعَ اللهُ أَجْرَ مَنْ أَحْسَنَ عَمَلا.
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%DA%A9%D9%87%D9%81/30
نور
احادیث آیه ۳۰ از سوره کهف - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام 🍀🍀🍀🍀🍀🍀 امام علی (علیه السلام)- خدا خبّا
خباب ابن اَرَت کیست
خَبّاب بن اَرَتّ (درگذشت ۳۷ق) صحابی پیامبر اکرم(ص) و از یاران حضرت علی(ع) بود. او از نخستین افرادی بود که مسلمان شد. خباب بن ارت شکنجههای زیادی از مشرکان در مکه دید؛ ولی از اسلام بازنگشت. وی در صدر اسلام به فعالیتهای تبلیغی برای گسترش اسلام مشغول بود و روایات متعددی از رسول خدا کرده است. خباب پس از هجرت به مدینه در همه غزوات پیامبر اسلام شرکت کرد
خبّاب بن ارتّ در صدر اسلام به فعالیتهای تبلیغی برای گسترش اسلام اهتمام میورزید. وی به فاطمه بنت خَطّاب، خواهر عمر، و شوهر وی سعید بن زید قرآن تعلیم میداد و به کوشش او عمَر مسلمان شد.[۱۸] او همنشین رسول خدا[۱۹] و شیفته او بود.[۲۰] خبّاب بن ارتّ در همه غزوات، از جمله بدر و اُحد و خندق، شرکت کرد.[۲۱] به روایتی، رسول خدا وی را به نگهداری و تقسیم غنایم بدر گمارد
خبّاب بن ارتّ چندین فرزند داشت،[۶] از جمله عبداللّه، از فرمانداران علی(ع) در نهروان، که به دست خوارج کشته شد
خبّاب بعدها در کوفه سکنا گزید.[۳۱] گفته شده که وی از اولین کسانی بود که در این شهر از آجر برای ساختن بنا استفاده کرد
خبّاب در اواخر عمرش به بیماری پوستی سخت و مزمنی مبتلا شد. او را به واسطه این بیماری از بکایین (بسیار گریه کنندگان) و نوّاحین (بسیار نوحه کنندگان) خواندهاند.[۳۷]
بنابر آنچه در پارهای منابع آمده، خبّاب به علت بیماری در جنگ صفّین حضور نداشت و در سال ۳۷ پس از آنکه امام علی(ع) برای جنگ از کوفه بیرون رفت، خبّاب درگذشت. چون امام به کوفه بازگشت، قبر وی را دید و از مرگ او مطّلع شد.[۳۸
خبّاب نخستین کسی بود که بیرون کوفه، نزدیک دروازه شهر، به خاک سپرده شد.[۴۱] برخلاف رسم معمول، که مردگان را در خانهها یا بر سر در ورودی منازلشان دفن میکردند، خبّاب برای اولین بار وصیت کرد او را در بیرون کوفه (نجف کنونی) به خاک بسپارند.
احادیث آیه ۳۱ از سوره کهف - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀
پیامبر (صلی الله علیه و آله)- وقتی داخل بهشت شدم درخت طوبی را دیدم، اصل آن درخت در منزل علیّبنابیطالب (علیه السلام) بود، هیچ قصر و منزلی در بهشت نیست مگر اینکه یک شاخه از آن درخت در آن وجود دارد؛ بالای آن درخت سبدهایی پر از سندس و استبرق وجود دارد که در هر سبدی هزارهزار سبد وجود دارد و در هر سبدی صد هزار حله است، هیچ حلّهای در آن نیست که بدیگری شباهت داشته باشد، با اینکه دارای الوان مختلف هستند، آنها لباسهای اهل بهشت میباشند.
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%DA%A9%D9%87%D9%81/31
احادیث آیه ۳۲ از سوره کهف - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
در شأن مردی نازل شد که دو باغ بزرگ و بسیار حاصلخیز داشت. خداوند هم میفرماید: وَ فِیهِمَا نَخْلٌ وَ زَرْعٌ وَ مَاءٌ وَ کَانَ لَهُ جَارٌ فَقِیرٌ فَافْتَخَرَ الْغَنِیُّ عَلَی الْفَقِیرِ و میگفت: من از نظر ثروت از تو برتر، و از نظر نفرات نیرومندترم. (کهف/۳۴) سپس وارد باغ خود شد و گفت: «من گمان نمیکنم هرگز این باغ نابود شود! و باور نمیکنم قیامت برپا گردد! و اگر بهسوی پروردگارم بازگردانده شوم [و قیامتی در کار باشد]، جایگاهی بهتر از اینجا خواهم یافت»! (کهف/۳۶۳۵) مرد فقیر به او گفت: دوست [با ایمان] وی درحالی که با او گفتگو میکرد گفت: «آیا به خدایی که تو را از خاک، و سپس از نطفه آفرید، و پس از آن تو را مرد کاملی قرار داد، کافر شدی؟! ولی من کسی هستم که «الله» پروردگار من است و هیچکس را شریک پروردگارم قرار نمیدهم! (کهف/۳۸۳۷) سپس فقیر به غنی گفت: چرا هنگامیکه وارد باغت شدی، نگفتی این نعمتی است که خدا خواسته است؟! قوّت [و نیرویی] جز از ناحیه خدا نیست! و اگر میبینی من از نظر مال و فرزند از تو کمترم [مطلب مهمّی نیست]! شاید پروردگارم بهتر از باغ تو به من بدهد و مجازات حساب شدهای از آسمان بر باغ تو فروفرستد، بهگونهای که آن را به زمین بیگیاه لغزندهای مبدّل کند! (کهف/۴۰۳۹) مقصود از صعیداً زَلَقَاً؛ زمین سوخته است. و یا آب آن در اعماق زمین فرو رود، آنگونه که هرگز نتوانی آن را به دست آوری! (کهف/۴۱) اتّفاقی که فقیر گفته بود، همان شب برای باغ ثروتمند افتاد. و أََصبَحَ صاحب باغ یُقَلِّبُ کَفَّیْهِ عَلَی مَا أَنْفَقَ فِیهَا وَ هِیَ خاوِیَةٌ عَلی عُرُوشِها به خاطر از دستدادن آنچه که در باغ هزینه کرده بود، دستهایش را از شدّت حسرت به هم میزد و به باغ خود مینگریست که ویران شده بود و میگفت: ای کاش کسی را همتای پروردگارم قرار نداده بودم»! و گروهی نداشت که او را در برابر [عذاب] خداوند یاری دهند و از خودش [نیز] نمیتوانست یاری گیرد. (کهف/۴۳۴۲) این است عاقبت ظلم و ستم.
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%DA%A9%D9%87%D9%81/32
19.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تفسیر قران کریم
ایه ۱۳۶ بقره
حجتالاسلام والمسلمین استاد قرائتی
ايمان به همهى انبيا وكتابهاى آسمانى لازم است. «آمَنَّا بِاللَّهِ وَ ما أُنْزِلَ ...»
كفر به بعضى از انبيا، كفر به همهى آنهاست. مسلمان واقعى كسى است كه به تمام انبياى الهى، ايمان داشته باشد.
2- ما به آنچه بر موسى و عيسى عليهما السلام نازل شده ايمان داريم، نه آنچه امروز به نام تورات وانجيل وجود دارد. «وَ ما أُوتِيَ مُوسى وَ عِيسى»
۳ ایمان عملی در کنار ایمان قلبی لازم است
#تفسیر
#احادیث_شان_نزول
#ترجمه_تصویری_قران_کریم
https://eitaa.com/noore1
5.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 #روایتگری
🔻رهبر معظم انقلاب: اگر ناموستان محفوظ است، به خاطر فكه و شلمچه است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌱
📹اگر یک ساعت برای امام حسین
سینه میزنی باید ده ساعت برا
امام زمانت کار کنی
#امام زمانیم🌹
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج🌹