به جای فریاد زدن بر کودک، اطلاعات را در اختیارش قرار دهید.
وقتی اطلاعات را در اختیار کودکان قرار میدهید معمولا آنها خودشان متوجه می شوند چه باید بکنند...
❌ اگه یه بار دیگه روی دیوار چیزی بنویسی کتک مفصل میخوری.
✅ دیوار برای نوشتن نیست بلکه کاغذو درست کردن که روش چیزی بنویسی.
❌هیچ وقت شده یه بار توی کار خونه به من کمک کنی؟
✅ خیلی خوب میشد اگه میز برای شام آماده می شد.
@nooredideh
اضطراب را ریشه کن کنید
اضطراب در کودکان در دوره هایی در طی رشد قابل انتظار هستند و این حالتها طبیعی در نظر گرفته میشوند. (برای مثال روز اول مدرسه) برخی کودکان ممکن است از کمرویی بیش از اندازه و یا دشواری در تطابق با موقعیت جدید در رنج باشند. با رفتار مناسب در مقابل کودکان خود اضطراب را در آن ها ریشه کن کنید.
از جمله عواملی که در افزایش اضطراب کودکان تاثیر دارد:
1- اختلافات پدر و مادر
2- دیدن فیلمهای ترسناک
3- تحقیر و سرزنش کودک
4- تهدید به تنبیه بدنی
5- بیتوجهی به کودک به هنگام تولد نوزاد جدید
@nooredideh
از زیاد حرف زدن برای فرزندتان جداً خودداری کنید.« زیاده گویی » مقدمه نشنیدن است .
اگرچه حرف زدن با کودک لازم و مفید است اما زیاد حرف زدن تاثیر سازنده ای ندارد.
◻️ آنچه را قبلا گفته اید تکرار نکنید!
◻️ چیزی را که کودک خود می داند، به او نگویید (بیشترمواقع کودک از اشتباهش آگاه است، پیامد طبیعی رفتار، خود بهترین آموزگار است)!
◻️ تکرار موجب اختلال در ارتباط سالم، اوقات تلخی، بگو مگو و استیصال می شود!
◻️ گاهی هنگام خطای کودک سکوت کنید!
« زیاده گویی » مقدمه نشنیدن است .
@nooredideh
در پی فرصت هایی باشید تا به فرزندتان تصویر جدیدی از خودش ارائه دهید.
دو مثال👇
مادر: فکر کردم یخچال خراب شده و میخواستم به تعمیرکارِ یخچال تلفن کنم اما تو فهمیدی دوشاخه از پریز در آمده. آفرین چطور این فکر به سرت خطور کرد!!
پدر: میبینم که در کتاب خوانی خیلی روان شدی معلومه که تمرین کردی که اینقدر پیشرفت کردی.
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
خیلی موضوعات زیادی هست که می توانند بهانه ی جشن برای کودکان باشند مثل: جشن اول مهر و آشنایی با دوستا
بحث دیده شدن شاید در فرهنگ کشورهای دیگر اصلاً معنا نداشته باشد ولی در جامعه ی ما یک معضل است. ما در 20 سال آینده بهای سنگینی را باید بابت مسائلی که امروز بلد نیستیم بپردازیم که یکی از این مسائل همین مسئله ی دیدن و دیده شدن است.
به همین دلیل من روی "دیدن" تأکید بیشتری دارم. ممکن است که در هیچ کتاب روانشناسی هم این موضوع را پیدا نکنید یا خیلی کوچک اشاره شده باشد ولی در حال حاضر مسئله ی جامعه ی ما است.
نکته دیگر در بحث دیدن طرز لباس پوشیدن بچه های ما است. ما در همان ادامه ی رها کردن دوره ی سنتی و دنبال کردن مدرنیسم که از صد سال پیش در کشورمان اتفاق افتاد، یکی از مسائلی که برایمان به وجود آورد مسئله ی پوشش و لباس است. در حال حاضر ما در مورد لباس اصلاً کاربردی فکر و عمل نمی کنیم بلکه بیشتر هنجاری فکر می کنیم.
دفعه ی پیش تفاوت کاربرد و هنجار را گفتم. در کاربرد دو سوءال می پرسیم: چرا؟ و چگونه؟ در مورد لباس اصلاً به چرائی آن توجه نداریم. ما چرا باید لباس بپوشیم؟ تا به این سوءال پاسخ ندهیم، چگونه پوشیدن حل نمی شود. در صورتی که تمام نزاع ها و بحث های ما سر چگونه پوشیدن است. هیچ جا بحث نمی شود که چرا ما باید لباس بپوشیم؟ فکر می کنیم که جواب این پرسش خیلی بدیهی است اما به نظر من اصلاً بدیهی نیست.ما بر پایه ی چه ارزش هایی لباس می پوشیم؟ چه ارزش هایی زیربنای لباس پوشیدن ما است. . پاسخ به چرایی ها ارزش های ما را مشخص می کند. باید بپرسیم، چرا لباس می پوشیم؟ (ادامه دارد)
#شخصیت {قسمت39}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
یکی از علل لجبازی کودکان و نوجوانان
عدم فعّالیت آنهاست
والدین باید بستر فعّالیت بدنی را
برای آن ها افزایش دهند
وقتی بچه ها در روز فعالیّت
داشته باشند حالت لجبازی
در آنها کمتر میشود.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
⭕ اجازه ندهید کودکان تان
تبلیغات را تفننی مشاهده کنند ...!!!
اغلب محققان روی این موضوع اتفاق نظر دارند که تبلیغات تلویزیونی رژیم غذایی سالم و صحیحی را ترویج نمیدهد که در بلند مدت میتواند روی سلامت کودک اثر منفی بگذارد.
🔺اغلب تبلیغات تلویزیونی در بین برنامههای کودک مربوط به خوراکیها و خوردنیهایی است که ارزش غذایی خاصی ندارند اما چون در میان برنامههای کودک پخش میشود کودکان به خوردن آنها علاقه زیادی پیدا میکنند.
❗️همچنین از آنجایی که حافظه کوتاه مدت در کودکان به خوبی رشد نکرده است هنگامی که یک برنامه قطع میشود و تبلیغات پخش میشود کودک موضوع برنامه را فراموش میکند و ادامهٔ آن را یک داستان جدید فرض میکند و باعث جابجایی سریع اطلاعات در مغز کودک میشود دقیقا بر عکس چیزی که باید اتفاق بیفتد.
برای رفع این مشکل (جا به جایی) می توانید، پس از تماشای برنامه مورد علاقه، تلویزیون را خاموش کنید.
و یا در حین پخش تبلیغات تلویزیون را خاموش نمایید.
به کودکان بیاموزید که تبلیغات در دسته ی تنقلات پرضرر هرم رسانه ای قرار دارند.
کانال تربیتی نوردیده 👇
@nooredideh
والدینی که حاضر باشند ناراحتی، خشم و قهر فرزند خود را تحمل کنند، ولی همچنان محکم او را در مسیر مسئولیت پذیری نگهدارند، در حقیقت درسی به او می دهند که در تمام زندگی کمکش خواهد کرد.
⬜️ والدینی که چنین کاری نمی کنند، در حقیقت سرمشقی برای مسئولیت گریزی آینده او در اختیارش می گذارند؛ الگویی که کودک را از ارضای نیازهایش، و به تبع آن، از احساس ارزشمندی باز می دارد.
@nooredideh_nojavan
"کند نویسی کودک"
بین بچه های #کلاس_اولی، گاهی دیده می شه که یکی از بچه ها نمی تونه پا به پای بچه های دیگه مشق بنویسه. همیشه عقبه و موقع نوشتن از دست درد و چشم درد گله می کنه.
در مورد این بچه ها تشویق به نوشتن و حتی تنبیه کردن هم نتیجه بخش نیست.
اگه این روند به همین شکل ادامه پیدا کنه، بچه اعتماد به نفسش رو از دست می ده و باور می کنه که نمی تونه مثل بچه های دیگه درس رو یاد بگیره. در حالی که اصلا اینطور نیست و هوش این بچه هیچ مشکلی نداره.
مشکل این بچه ها ابتدا در استفاده از توانایی های حرکتی ریز و درشت دست ها و انگشتان دست و در هماهنگی بین چشم و دستشون هست و یا غلبه طرفی اعضا بدن .مثلا ممکنه این بچه «راست دست» باشه ولی چشم برترش، چشم چپش باشه.
همین می تونه باعث کند شدن حرکات کودک به خصوص حرکات ظریف مثل نوشتن بشه.
این مشکل با انجام یک سری تمرینات به خوبی قابل رفعه و این بچه می تونه به خوبی بچه های دیگه درس رو یاد بگیره و پیشرفت کنه.
برای درمان، بایددنبال تمریناتی برای تقویت حرکات ریز و درشت دست و انگشتان، تقویت هماهنگی چشم و دست و تمریناتی برای یک جهت کردن غلبه طرفی اعضا باشید.
@nooredideh
کودکان لجبازی میکنند، چون میخواهند دیده شوند.
وقتی آنها را نمیبینید،
زورگویی میکنید،
به پرخاشگری متوسل میشوید
یا بدون پرسیدن نظر آنها،
کار خودتان را میکنید،
در واقع دارید فرزندتان را به سمت
لجبازی بیشتر سوق میدهید.
@nooredideh
برای تقویت ارتباط کودک با والدین, به سلایق کودکتان احترام بگذارید
ممکن است شما از رنگ پیراهن فرزندتان یا نداشتن هماهنگی شلوار و کفش او ناخشنود باشید، یا حتی از عکسهایی که او به دیوار اتاق میچسباند، خوشتان نیاید، اما نباید از یاد ببرید که انسانها متفاوتند و حتماً او از ابتکاری که به خرج داده راضی است، پس شما هم بهتر است به سلیقه او احترام بگذارید.
والدین باید در تصمیمگیریهای کودک نقش نظارتی داشته باشند چون آنها با این کار به کودک خود کمک میکنند که تصمیم گرفتن به صورت مستقل را بیاموزد.
@nooredideh
والدينی كه در موارد كوچك مثل غذا خوردن، لباس پوشيدن، بازى كردن و... به حرف فرزند خود گوش میدهند باعث میشوند كودكشان ياد بگيرد در موارد ديگر حرف آنها را گوش كند.
والدينی كه وقت عصبانيت داد میزنند يا تنبيه میكنند به فرزندشان میآموزند زمانى كه به آنچه كه میخواهد نمیرسد داد بزند يا قلدرى كند و توانايی مديريت احساسش را نداشته باشد.
ما الگوى فرزندمان هستيم هر آنچه میخواهيم فرزندمان ياد بگيرد را اول ما بايد انجام دهيم.
@nooredideh