برخی از بداخلاقی کودک
تقریباً همه کودکان وقتی نوپا هستند دم دمی مزاج هستند. خشم مزاج در کودکانی که خیلی کوچک هستند و نمیتوانند عصبانیت و ناامیدی خود را با کلمات بیان کنند طبیعی است. آنها یک قسمت طبیعی از رشد کودک هستند و بیشتر در بچههای سنین 2 تا 3 سال اتفاق میافتد. خشم مزاج از غر زدن و گریه گرفته تا جیغ زدن، لگد زدن، ضربه زدن و نفس کشیدن متغیر است.
کودکان حتی ممکن است خود را به زمین بیاندازند و دندانهای خود را فشار دهند، لگد و مشت بزنند. این انفجارهای احساسی باعث آزاد شدن انرژی و همچنین جلب توجه میشوند.
@nooredideh
وقتی کودک شما به نقطه کج خلقی می رسد چیزی نمی شنود و عکس العمل های شما را (مثل پشت کردن به او یا به سادگی نادیده گرفتنش یا با صدای بلند حرف زدن) درک نمی کند. وقتی که کودک شما در گیر و دار بهانه گیری است، از او درخواست و التماس نکنید. با او مذاکره نکنید چرا که این موضوع پیامی به او می دهد که شما مضطرب هستید و به اوضاع کنترل ندارید.
به جای آن به او فرصت دهید یا بگذارید چند دقیقه به حال خودش باشد، بعد او را دلداری دهید و محبت کنید. بعد وقتی که همه آرام شدند درباره موضوع بحث کنید. گاهی به رفتارهای مثبت او جایزه بدهید.
@nooredideh
از اشتباهات فرزندتان به عنوان یک فرصت استفاده کنید تا جبران کردن را به فرزندتان بیاموزید و به او یاد دهید از اشتباه کردن نترسد. برخورد نادرست با اشتباهات کودکان آنها را دچار وحشت از اشتباه می کند و به همین دلیل در بزرگسالی از ترس شکست خیلی از فرصتها را از دست خواهد داد یا با هر شکست فرد به راستی می شکند. خیلی از افراد از ترس اشتباه حرف زدن، حرف نمی زنند.
لجبازی کودک پیامی است به بزرگسالان که " من می توانم، من می دانم، اجازه بده راه خودم را پیدا کنم" اگر والدین در این زمان سعی کنند به کودک خود ثابت کنند تو نمی دانی، تو نمی توانی، پس آنچه من می گویم را گوش کن خیلی از فرصتهای خوب را خراب خواهند کردـ به اشتباه بیخطر فرزندتان به عنوان یه فرصت نگاه کنید.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
هدایت شده از تربیت فرزند نوردیده
تحقيق دكتر دارسيا نارويز بر روي ٦٠٠ بزرگسال نشان داد افرادى كه در كودكى به اندازه كافى در آغوش كشيده شدند در بزرگسالى از سلامت بيشتر روانى بهره مند هستند.
همچنين كمتر به افسردگى دچار مي شوند و بيشتر توانايى همدلي و درك متقابل خواهند داشت.
اين افراد توانايى بهترى به اضطراب و استرس را در زندگى خود دارند. پس بهتر است بدون نگرانى فرزندتان را در آغوش بگيريد و از بغلي شدنش نترسيد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
⛔️ لطفا به خاطر عجله داشتن، استقلال کودکان را نگيريد و شخصا خودتان كارهايشان را انجام ندهيد.
کودکان نياز به تمرين دارند تا مهارتهاي حركتيشان پيشرفت كند، و هول كردن، غر زدن، داد زدن، دعوا كردن شما باعث افزايش سرعت آنها نخواهد شد تنها روي اعتماد به نفس و حرمت كودكان تاثير خواهد داشت.
Join @nooredideh
هدایت شده از کانال حمید کثیری
جلسه بیست و نهم دوره «تربیت کودک»
🕔 چهارشنبه، ساعت ۱۶.۰۰
(مدت زمان جلسه: ۶۰ دقیقه)
🎙️ مدرس: حمید کثیری
👈 موضوع جلسه بیست و نهم:
بازیهای دستورزی
(جلسهای فوقالعاده جذاب و کاربردی در رشد بچهها)
👈 دست مغز دوم هست ...
❗دوستانتون رو هم به این جلسات دعوت کنید
‼️ جلسات ذخیره نخواهد شد و فقط در زمان برگزاری لایو قابل استفاده است
پخش همزمان در «آپارات» و «اینستاگرام»
آدرس آپارات:
کلیک کنید
آدرس اینستاگرام:
کلیک کنید
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
هدایت شده از کانال حسین دارابی
در اهواز چند روز قبل وسط خیابان سر همسرش را برید و با افتخار و با چهرهای خندان در خیابانها گرداند.
🔻 همسر ای مرد بدلایلی چندماه قبل از خونه فرار میکنه و به ترکیه میره، در ترکیه عکس عروسیش با یک مرد سوری برای شوهر فرستاده میشه
1_ این مرد خشمگین میشه
2_ مردم محل و قوم وقبیله این پسر هر روز حتی با نگاه اونو سرزنش میکنن که ای بی عرضه، بیغیرت، ای بیناموس، آبروت رفته...
3_ مرد که تعصبات قومی قبیلهای و حرف مفتِ مردم براش مهمه و از طرفی ار اینکه نتونسته زنشو #کنترل کنه احساس بی کفایتی کرده، روز به روز به خشمش اضافه میشه و از اونجایی که مهارت #کنترل_خشم نداشته، نتونسته برای خودش مسأله رو حل بکنه که اگر همسرم خیانت کرده نهایتا ازش طلاق میگیرم و بطور قانونی خیانت زن رو دنبال میکنم.
4_ درکنار این موارد #شاید در مورد قانون تحقیق کرده و به این نتیجه رسیده که قتلهای خانوادگی احتمال رضایت دادن خانواده مقتول بالاست و قانون بازدارندگی لازم رو نداره. یا اینکه پیه قصاص رو به تنش مالیده که به خیال خودم میمیرم اما مردونگیمو به همه ثابت میکنم. اینها بعلاوه حمایت های بد قومی قبیلهای که برو ماپشتتیم، اگه جلوی زنتو نگیری بقیه زنهای عشیره هم جری میشن و یادمیگیرن خیانت کنن همه و همه باعث قوت قلب شوهر برای این کارش شده که خشمش روخالی کنه و انتقام بگیره.
5_ سرانجام پس از برگشتن همسرش با کمک اینترپل از ترکیه، سر همسرش رو در خیابان جدا میکنه. در همون محلی که اهالی محل بهش میگفتن ای بیغیرت، ای بیعرضه چرخوند تا ثابت کنه بیغیرت نیست، و البته که معنای غیرت و توحش رو جابجا فهمیده بود.
🔻 برای این اتفاق، من سه عامل مهم رو در کنار هم میبینم که در ادامه خواهم گفت.
در اغلب تحلیلها میبینیم تکبعدی به موضوع نگاه شده، مثلا فقط موضوع رو به عدم بازدارندگی قانون ربط دادن و گفتن اگه قانون درست بود این اتفاقات نمیفتاد، من قبول دارم قانون در موضوع زنان نقصهای زیادی داره، ولی نظرم اینه که این شخص اصلا کاری به قانون نداشته و اتفاقا خودش رو برای همه چیز حتی قصاص آماده کرده. ایشون انقدر خشم بالایی داشته که قانون هرچقدرهم سختگیرانه میبود کارش رو میکرد. کما اینکه جنایات مشابهی سرتاسر دنیا اتفاق میفته که طرف کاری به قانون نداره، مشکل اصلی عدم مهارت کنترل خشم و مشکلات روانیه. و این موضوع اصلا زن و مرد و حتی ایرانی و خارجی نداره، در تمام دنیا زن ها و شوهرهایی هستند که بخاطر آتش خشم و کینه همسرانشون رو کشتن. آمار شوهرکشی رو در شهرهای مختلف ببینید، آیا قوانین درباره مردان نقص داره؟
آمار همسر کشی در خارج از کشور رو ببینید که خیلی بیشتر از ایرانه.اینها در لحظه یا طی مدتی نتونستن خشم و کینه رو کنترل کنن و همسرشون روبه قتل رسوندن. و چه بسا بعدش پشیمون شدن و خودشون رو هم کشتن.
بعد از خشم ،عامل دوم یعنی حمایت قبیله به خشم فرد اضافه میشه....
(قسمت اول_ادامه در قسمت بعد)
#حسین_دارابی | عضوشوید👇
http://eitaa.com/joinchat/443940864Cf192df24f0
کودکانی که با دیگر بچهها بازی میکنند، هویت خود را بهتر کشف میکنند.
آنها از طریق بازی کردن نقشهای متنوع بزرگسالان، مقررات اجتماعی و معیارهایی تنظیم کردن رفتار را میآموزند.
کودک باید یاد بگیرد که به قواعد بازی، حتی زمانی که دلش چیزی دیگری میخواهد پایبند باشد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
انتقاد از فرزند تون رو با عشق و محبت همراه کنین
این موضوع خیلی اساسیه، نقد نوعی هدیه است، هدیه ای از دانش و ارزش ها که البته نامطلوبه. هیچکس نمیخواد انتقاد بشنوه. هدف ما از انتقاد اینه که بدون دردسر پیام خودمون رو منتقل کنیم. فرزندتون باید براش روشن باشه که چون شما دوستش دارین ازش انتقاد میکنین و این نقد به صلاحشه.
اینطوری پیام شما رو بهتر دریافت میکنه. اگر عصبانی باشین، تمام چیزی که کودک میشنوه خشم شماست و اینکه "شما دوستش ندارین” و هیچ چیز دیگه ای رو نمیشنوه. باید براش روشن کنین که انتقادتون به دلیل اهمیتش و توجه شما به اوست. نباید اجازه بدین پیام شما توسط احساسات تون خنثی بشه. این کار آسونی نیس. نوشتن و خوندن در مورد این کار وقتی همه چی آرومه خیلی راحته اما وقتی تنش و جنجال وجود داره انجام این کار سخت میشه.
@nooredideh
هدایت شده از کانال حسین دارابی
زیر مطلبی درباره این فاجعه قتل خانوادگی در اهواز، یکی نوشته بود، این نتیجه اسلام ناب محمدیه. منم این پست رو مینویسم برای هرکسی که فکر میکنه ذرهای اسلام در این قتلها تاثیر داشته
اسلام ناب محمدی شهدای ماهستن، تنها کسانی که آیینه تمامنمای اسلام ناب هستن، شهیدان هستن. همه شهدا، حتی روحانیون رو هم نمیشه مظهر اسلام دونست. چون روحانی فاسد هم داریم. ولی شهید فاسد نداریم، همه شهدا خالص شدن و رفتن
اگر ناموس رو بمعنای ملکیت معنا کنیم، بله هیچکس ناموس کسی دیگر نیست، هیچ زنی ملک هیچ مردی نیست و هیچ مردی صاحب هیچ زنی نیست.
ولی این تعریف ناموس نیست
ناموس از قدیم معانی مثبتی داشته. اصلا تعلق به زن هم نداشته، گاهی وطن میشه ناموس. ناموس یعنی کسی یا چیزی که انقدر دوستش داری که حاضری جونت رو براش بدی، زن و مرد هم نمیشناسه
اتفاقا شهدا رو شاید بشه به قتلهای ناموسی مرتبط ساخت، اما نه قتلِ ناموس، بلکه قتل برای ناموس، فداکردن خود برای ناموس. اسلام این شهدارو تربیت کرد که خم به ابروی ناموس نیفته، آب تو دل ناموس نلرزه. ناموس دلش گرم باشه که وقتی کوچکترین خطری تهدیدشون کرد، سینههای سپر کرده مردانِ مرد سپری میشه جلوی خطر. ما شهدای زن هم داشتیم، این زنها هم برای دفاع از ناموسشون شهید شدند، ناموس این زنها کیا بودن؟ وطنش و همه هموطنانش
مردِ دستپروده اسلام امنیت تمام و کمال به خانوادهش میده نه اینکه وحشی بشه و همه بخوان ازش بترسن و از درون ناامن بشن. تا جایی که پیامبرمون وقتی با پای برهنه در تشییع جنازه سعد بن معاذ شرکت کرد و ملائک رو دید که به تشییع اومدن، به مادر سعد تبریک گفت از تربیت چنین پسری، ولی وقتی در قبر گذاشته شد، به مادرش گفت الان پسرت دچار عذاب شد، چون در خانه #کمی بداخلاق بود. یعنی حتی اگر یار نزدیک پیامبر هم باشی و کمی بداخلاق باشی با خانوادهات، عذاب میشی، چه برسد به....
حاصل غیرت باید محبت و امنیت باشد، کجا این جنایات را میتوان غیرت نام گذاشت؟
(قسمت_دوم) ادامه دارد.....
#حسین_دارابی | عضو شوید 👇
http://eitaa.com/joinchat/443940864Cf192df24f0
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چگونه یک فرزند خوب تربیت کنیم؟👧👦
@nooredideh
تحقيقات نشان می دهند بزرگسالانی که از نظر عاطفی از همه نیازمندترند
همان کسانی هستند که در کودکی از والدین خود محبت کافی ندیده اند و
سالم ترین بزرگسالان کسانی هستند که قادرند محبتشان را به دیگران ابراز کنند
زیرا درکودکی، والدینشان به آن ها به صورت بی قید و شرط ابراز محبت کرده اند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
کودک خشمگین را به حال خود رها نکنید، خشم او را خنثی کنید
1. با بیانی ساده با کودک خشمگین خود صحبت کرده و از او بخواهید درباره چیزی که موجب عصبانیتش شده حرف بزند مثلا بگوید: به نظر عصبانی میآیی؟ مثل اینکه دوستت مداد تو را برداشته؟
2. احساساتش را تأیید کنید. مثلا بگویید: من هم اگر جای تو بودم عصبانی میشدم
3. برایش توضیح دهید که ضربه زدن یا کارهایی شبیه آن راه درستی برای غلبه بر خشم و عصبانیت نیست
4. از او بپرسید: فکر میکنی حالا که این کار را انجام دادی، دیگران و به خصوص دوستی که علیه او موضع گرفتی درباره تو چطور فکر میکنند؟
5. عواقبی برای کار اشتباهش در نظر بگیرید، مثلا کمی از امتیازاتی که برایش در نظر میگرفتید کم کنید
6. زمانی که کودک آرامش خود را پیدا کرد او را به عذرخواهی از دوستش تشویق کنید.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
بچه هابرای رقابت ما بادیگران آفریده نشده اند
هرچقدر رقابت بیشتر،فشار روی کودک بیشتر
چه اشکالی دارداتاق کودک ساده باشد لباس کودک معمولی باشد
درسش درمدرسه متوسط باشد؟
درعوض روح و روانش شاد وسالم باشد
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
توصیههایی برای تازه مادرها
این کارها رو نکنید
خودتون رو بیخودی خسته نکنید
👩🏻🍼بیشتر مادرها فکر میکنن باید کارهای زیادی برای بچهشون انجام بدن و مدام مشغول رسیدگی به اون باشن، اما چیزی که بچه بیشتر از هر چیز دیگهای بهش نیاز داره، یک مادر بانشاط هست.
بعضی از توصیهها رو نشنیده بگیرید
👩🏻🍼خیلی خوبه که به نظرهای دیگران هم گوش بدید؛اما اول باید مطمئن بشید که میدونید چه توصیههایی مناسب شماست.
سعی نکنید مادر کاملی باشید
👩🏻🍼چیزی به اسم مادر کامل وجود نداره، به غریزهتون اطمینان کنید و با معیارهای دیگران خودتون رو قضاوت نکنید. اگه اشتباهی کردین خودتون رو سرزنش نکنید. اگه از روشی نتیجه نگرفتید، تجربه کنید.
همسرتون رو فراموش نکنید
👩🏻🍼حالا که بچهدار شدین و سرتون گرم رسیدگی به کارهای اونه ممکنه همسر و رابطهتون رو فراموش کنید؛ اما لازمه حتماً وقتی رو به رابطه دونفرهتون اختصاص بدید.
ترسهاتون رو به کودک منتقل نکنید
👩🏻🍼 خیلی وقتها تازه مادرها احساس ترس و ناامنیشون رو به کودک هم انتقال میدن. دلیلی نداره اگه کودک دوستتون به بیماری خاصی دچار شده، بچه شما هم دچار بشه.
@TebyanOnline
هدایت شده از تربیت فرزند نوردیده
بدقولی عزت نفس بچهها رو کم میکنه
🔸كودكان برای اینکه در جامعه و در زندگی اجتماعی موفق باشن نیاز به حس عزت نفس دارن و وقتی به قولی که به اونا داده شده عمل نشه احساس بیارزشی و بیاهمیت بودن میکنن. این احساس کم كم به عدم وجود عزت نفس در کودک منجر میشه.
🔸بعضی اوقات به جای اینکه از قول دادنهای بیجا استفاده کنید، بهتره معذرتخواهی کنید. از بچتون بخواید که شما رو ببخشه نه اینکه با وعده و وعید بیجا اونو فریب بدید.
@nooredideh
گاهی حساسیت والدین به رفتار بد بچه ها در مهماني ها دامن میزند. آنها به خاطر نگرانیهای خودشان، قبل از آنکه اتفاقی بیفتد بچه را از بعضی از کارها منع میکنند و میگویند مبادا فلان کار را انجام دهی.
اما کودکی که از این طریق به حساسیت والدینش پی برده، مخصوصا آن کار را میکند. اگر والدین از قبل به او اخطار دهند و بگویند حق انجام چنین رفتاری را نداری، ذهن کودک به محض ورود به جمع، به سمت آن رفتار میرود.
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
یک نکته ی بسیار مهم: ما وقتی می گوییم حوزه ی عمل، یعنی به کودک مسئولیت می دهیم و ما راجع به کودک مسئ
بچه ها را به سمت بهترین شدن هدایت نکنید. پدر و مادری مراجعه کرده بودند و در مورد فرزند دخترشان مسئله ای داشتند، می خواستند فرزندشان بهترین باشد و مسئله شان این بود که درس نمی خواند، گفتم خوب نخونه! فوقش رفوزه میشه و یک سال درجا می زنه! چرا بچه ی شما اجازه نداره که یکسال رفوزه بشه؟ گفتند: نه درحد رفوزه که نیست، منظور ما اینه که نمره اش بعضی وقت ها زیر 18 میشه خیلی به ندرت ولی ما می خواهیم که اصلاً این طور نشه! ما از اون فقط 20 می خواهیم. این بچه مدرسه راهنمایی می رفت.
گفتم ببخشید شما پدرو مادر همیشه 20 بودید؟ به خودتان چند می دهید؟ گفتند: نه بابا ما که 12 هم به زور می گرفتیم. گفتم: خوب12 که خیلی عالیه، این قدر بچه تان را تحقیر نکنید، 12 یعنی تو 60 درصد وظیفه ات را خیلی خوب انجام دادی و نمره ی 12 نمره ی خیلی خوبی است.
تدریس من در این کلاس ها مگر بدون عیب و 20 است؟ من اگر نمره ی 15 از تدریس در این کلاس بگیرم خیلی عالیه یعنی 75 درصد مطلب را توانستم برسانم. مادرها هم اگر 14 بگیرند خیلی عالیه یعنی 70 درصد وظیفه ی مادری را خوب انجام داه اند. ما در حوزهای مختلف کاری برآورد می کنیم و معدل می گیریم اگر این معدل بالای 50 درصد باشد می گوییم آن کار یا آن زندگی موفق و خوشبخت است چون نمره ی 10 به بالا شده است. خیلی از زندگی های مشترک ما زیر 10 است. خودمان را بسنجیم و ببینیم چه نمره ای داریم آنوقت از بچه هایمان انتظار داشته باشیم.
بهترین شدن یک عامل تخریب و عامل پایین آمدن عزت نفس است. مسابقه یعنی چی؟ یعنی سبقت. سبقت از گذشته ی خودمان نه کس دیگری. رقابت یعنی نگهداری، پاسبانی و حفاظت از آن چیزی که داریم. شکست و پیروزی اصلاً مفهوم ندارد. این قدر بچه ها را به عرصه ی شکست و پیروزی و بردن و باختن، نبرید. شکستی وجود ندارد، پیروزی هم وجود ندارد. همه ی این ها ساخته ی ذهن بشر است و عامل آزار بشریت. باید قدرت پیدا کنیم و این توهمات را بیرون بریزیم. ادیسون 100 بار لامپ اختراع کرد و موفق نشد، به او گفتند: خسته نشدی این همه شکست خوردی؟ گفت من شکست نخوردم بلکه صد راه پیدا کردم که نمی شود با آن ها لامپ را روشن کرد.
یک عده موفق می شوند که دانشگاه بروند و یک عده هم موفق نمی شوند که وارد دانشگاه شوند، هردو حالت پیروزی است کدامش شکست است؟ کسی که 5 سال پشت کنکور مانده درواقع روش هایی پیدا کرده که می توان با آن ها 5 سال کنکور داد و وارد دانشگاه نشد. شکست و پیروزی معنا ندارد. ما در زندگی شکست نداریم، پیروزی هم نداریم؛ چون قرار نیست به جایی برسیم.
(پایان)
#شخصیت {قسمت82}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
کودکان زیر شش سال در دنیای حسی هستند و بعد از این سن تازه شروع به تفکر می کنند. قبل از آن با احساسات خود با دنیا در تماس هستند، مخصوصا قبل از سه سالگی تنها با تقلید از بزرگترها شکل می گیرند. هر چه ما بگوییم باور می کنند پس چیزی بگویید و عمل کنید که حس خوبی به آنها بدهد و عزت نفس آنها را بالا ببرید .
مثلا وقتی با کسی تلفنی صحبت می کنید یکی از خوبی های فرزند خود را با لحنی زیبا بیان کنید، فکر نکنید او حواسش جای دیگری است، کودک شما تمام مدت با ذره بین گفتار و اعمال شما را زیر نظر دارد !
این بیان غیر مستقیم به کودک حس خوبی می دهد باور می کند مهم است و شما دائم در فکر او هستید حتی موقع صحبت با دیگری باز هم حرف اوست.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
نیمهی کودکی، زمانی است که پدر میتونه با بازی و فعالیتهای مشترک مدیریت کردن عواطف رو به فرزندش یاد بده.
پدر، روشهایی رو که برای حل مشترک مشکلات فرزندش تا دوران نوجوانی و بزرگسالی داره مستقیماً ادامهی همون درسهایی است که اون در حین بازیهای مختلف در خانه و جمع خانوادگی به فرزندش داده.
کودک وقتی میبینه پدرش چطور تعارضها و مشکلاتش رو توی خونه، خانواده، اجتماع و محیط کار، حل میکنه از پدرش یاد میگیره.
حتما این ضرب المثل رو شنیدین که میگه «دو صد گفته چون نیم کردار نیست» اگر پدری بتونه در رفتارهاش صادق، منصف، متفکر و انعطاف پذیر باشه، فرزند هم با احترام از پدرش پیروی میکنه.
یک پدر شاد و فعال میتونه به فرزندش در کشف احساسات و شناخت عواطف کمک کنه. میتونه به فرزندش نشون بده که چطور با ناراحتی، پیروزی و شکست روبرو بشه و عصبانیتش رو کنترل کنه.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
پدر در نظر کودک مظهر قدرت
و شجاعت است و معمولاً در
نظر کودکان بیش از مادر از
هیبت و ابهت برخوردار است.
تعریف از کودک، توسط پدر
برای او بسیار ارزشمند و
لذتبخش خواهد بود.
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
بچه ها را به سمت بهترین شدن هدایت نکنید. پدر و مادری مراجعه کرده بودند و در مورد فرزند دخترشان مسئله
" نشست تشویق و تنبیه "
در این مبحث نگاه رویکرد "کودک متعادل" به موضوع تنبیه و تشویق را بررسی می کنیم وتا آخر مبحث متوجه خواهید شد که همه ی مسایل قبلآ ودر مباحث پیشین گفته شده وحالا فقط این مطلب را در قالب تنبیه و تشویق جمع بندی می کنیم.
چرا تشویق و تنبیه این قدر مهم است؟؟؟ واقعیت این است که این موضوع بخش بزرگی از ذهن والدین را اشغال کرده است وبخش مهمی از رابطه ی والدین وکودک صرف تنبیه و تشویق میشود. آیا واقعا لازم است که این قدر وقت صرف این موضوع شود و یا این همه به آن فکر کنیم؟
در ایران از دیرباز و در نگاه سنتی تنبیه وجود داشته و حتی در گذشته تنبیه ها بسیار خشن بوده ولی تنبیه وتشویق به این صورت که این قدر مورد علاقه ی ما و به خصوص والدین جدید و تحصیلکرده ی امروزی است که چگونه تنبیه کنیم، چگونه تشویق کنیم و...... همه به این دلیل است که رویکرد حاکم بر فضای تعلیم و تربیت ما رویکرد رفتارگراست واین رویکرد بیشترین توجه را به حوزه ی تنبیه و تشویق دارد و بیش از صدسال است که رویکرد حاکم بر نظام آموزش و پرورش دنیاست و امروزه رویکرد غالب در آمریکاست، همچنین رویکرد غالب بر فضای تعلیم و تربیت ما از خانواده تا مدرسه حتی تا دانشگاه و سطح جامعه رفتارگرایی است، تنبیه و تشویق جایزه و پاداش. جایزه به خصوص از ویژگی های رویکرد رفتارگرایی است چون این رویکرد معتقد است که با محرک بیرونی می توان پاسخ گرفت و رفتارهای انسان پاسخی است به محرکهای بیرونی که دریافت می کند.
مثال بارز این عقیده آزمایش سگ پاوولف است، پاوولف یکی از نظریه پردازان مکتب رفتار گرایی است قفس اسکینز نیز از بزرگترین نظریه های رفتارگرایی است. رفتارگراها معتقدند که انسان به محرک بیرون پاسخ می دهد و واکنش نشان می دهد بنابراین باتغییر محرک می توانیم رفتار را عوض کنیم و تعلیم وتربیت حیوانات سیرک بر این اساس است واصولا رفتارگرایان در ابتدا نظریه هایشان را روی حیوانات آزمایش وتجربه می کردند مثل سگ پاوولف و موش قفس اسکینز که بسیار معروف است، بعد نتایج حاصله از این آزمایشات را به انسان تعمیم می دادند امروزه نظریه های جدیدی آمده است که در این مبحث نمی گنجد که بیان کنیم،اما همانطور که جوهره ی نظریه رفتارگراها این است که ما بامحرک های بیرونی می توانیم رفتار را تغییر دهیم، امروزه این نظریه ابطال شده و نظریات جدید معتقدند که ما نمی توانیم بامحرک رفتار انسان را تغییر دهیم چون رفتار انسان برپایه ی انتخاب است و انتخاب رفتار به دلیل نیازهای درونی اوست نه محرکهای بیرونی.
محرکهای بیرونی می تواند اجبار ایجاد کند و ما با اجبار نمی توانیم رفتار صحیح ایجاد کنیم بلکه با انتخاب می توانیم.امروزه نظریه انتخاب در مقابل نظریه اجبار است و نظریه انتخاب می گوید که انسان بر پایه ی نیازهای درونی اش انتخاب می کند تمام زندگی ما از تولد تا مرگ رفتار است واین رفتارها تماما بر مبنای انتخاب های ماست الان می بینیم که چقدر ما به محرکهای بیرونی می پردازیم.درک مقصر و مظلوم را به یاد دارید؟ هر دوی این درک ها به محرک بیرونی توجه دارند. نظریه اجبار از رویکرد رفتارگرایی می آید. ما کتابهایی را که مطالعه می کنیم ریشه آن ها را جستجو نمی کنیم بعد دچار تعارض می شویم. رویکرد رفتارگرایی برای اصلاح رفتار معتقد به محرکهای بیرونی است و ما هم متأسفانه امروزه به محرکهای بیرونی معتقدیم. (ادامه دارد...)
#نشست_تنبیه {قسمت1}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
تمام جنگ وجدل کودکان با والدین به خاطر احساس ناتوانی و نادانی در وجود آنهاست
بهمین دلیل میجنگند تا ثابت کنند
من می دانم، من می توانم.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh