مشکلات خانوادگی #کامل_گراها
همهٔ والدین میخواهند فرزندان موفق و باهوشی داشته باشند. اما بعضی از آنها زیادی سخت میگیرند. از نظر آنها اگر خودشان والدین بینقص و کاملی باشند، فرزندان کاملی خواهند داشت. آنها سهواً این پیام را به سمت کودکانشان میفرستند: « عشق و علاقهٔ ما به تو، بستگی به درست انجام دادن کارهایت دارد.» و این درست انجام دادن کارها هم به شکل سلیقهای تعریف می شود... سلیقه پدر و مادر... این پیام میتواند در سنین بسیار پایین به بچه داده شود.
این بچه بزرگ میشود و همیشه این حس را دارد که والدینش از او رضایت کامل ندارند و همیشه در فکر است که چگونه والدین خود را خوشحال کند. و خیلی مواقع بجای اینکه فکر کند در چه کاری استعداد و علاقه دارد و درست است که عمرش را در چه راهی صرف کند، صرفا به کارهایی فکر میکند که پدر و مادر را خوشحال کند و این باعث میشود که در یک فشار همیشگی یا نگرانی یا بیمیلی به درس و کار و مسیری که انتخاب کرده است روزگار را سپری کند.
اینکه پدر و مادر احترام و محبت به خود را گره به این امور میزنند خیلی غم انگیز است... باعث حزن و دل آشوبی خیلی از کودکان و نوجوانان و حتی جوانان تا بزرگسالی میشود...
و از همه تلخ تر اینکه، همین کودک وقتی بزرگسال میشود همین عادت رفتاری را در خصوص فرزند خود ناخواسته پیش می گیرد. چون او هم به چیزی که میخواسته نرسیده و تحقق آن را در فرزندان خود دنبال میکند...
@manebabarname
برای یه بچه، خونه ش امن ترین تقطه دنیا است و پدر و مادر قابل اعتماد ترین افراد هستند.
ولی وقتی این افراد قابل اعتماد هر ازگاهی، خونه امن بچه رو با فریادهای بلندشون میلرزونند، بچه احساس بی پناهی بهش دست می ده. اونوقته که اضطراب و ترس تو وجود بچه ریشه می کنه. شما باید در رابطه با فرزندتان، خودتان را كنترل كنيد.
اين مساله جايگاه شما را در خانواده ارتقاء می دهد و موجب افزایش سلطه و نفوذ شما می شود. آرامش شما باعث ميشود تا به عنوان يك منبع الهام بخش در دسترس فرزندتان باشيد و اين موضوع اعتماد و احترامی عميق بين شما و او ايجاد ميكند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
راهکارهای کمک به کودکان خشن و عصبانی
🔸از تنبیههای غیرعلمی دوری کنید
🔸نقشتون رو به خوبی ایفا کنید. یک مدل مناسب که میتونه عصبانیتش رو کنترل و مدیریت کنه.
🔸پاداشی رو برای رفتارهای غیر خشن در نظر بگیرید.
🔸خودتون الگوی خوبی واسش باشید.
🔸والدینی خونگرم و حامی باشید.
🔸به فرزندتون مهارتهای رفتاری رو آموزش بدید و اونا رو مدل کنید.
🔸جایگزینهایی رو برای خشم و عصبانیت پیدا کنید و به فرزندتون بیاموزید.
🔸خیلی شفاف با بچهتون در مورد احساسات صحبت کنید. بهش کمک کنید تا احساسات خودشو به روشی سالم و مناسب بیان کنه و همه راههای مناسب برای مدیریت خشم رو درنظر بگیره.
🔸مهارتهای خودتون رو در تربیت اونا افزایش بدید.
🔸هرگونه اضطراب و استرس رو حذف کنید.
🔸همیشه بعد از بروز خشم به خود و فرزندتون وقت استراحتی بدید. این کار باعث فروکش کردن عصبانیت و ایجاد آرامش میشه.
@nooredideh
يك روش برای تربيت بچه لوس👇
دقت کردین، وقتي به فرزندتون نه بگيد و اون گريه و زاري کنه، اگر جلوش كوتاه بيايد فرزندتون تبديل بچه لوس ميشه.
وقتي كودك ميبينه در جواب "نه" والدين دست به مانور و بازي و گريه ميزنه و به هدفش ميرسه و نه رو به بله تبديل كنه، معمولا در بزرگسالي شنيدن نه براي او بازي تازه يست.
بنابراين تا ميتونيد به بچه نه نگيد اما وقتي نه گفتين با مانورهاي كودك كوتاه نياييد.
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
دوستان شما در سال هایی که در پیش داریم به این حرف هایی که امروز می زنم خواهید رسید خوب به این مطالب
امروزه در کشورهای غربی نیز این مسائل و ندرت را تمرین می کنند نه این که ندارند بلکه بچه ها یاد بگیرند و مهارت زندگی به دست آورند. مثلاً در آلمان یک مراسمی دارند که خانواده یک شب از خانه بیرون می آیند و هر طور که شده شب را سپری می کنند حتی توی سرما تا بچه ها زندگی در شرایط سخت را بیاموزند.
لازم است که گاهی بچه ها غذای کم بخورند یا غذا ی سفت و نان بیات بخورند و در شرایط سخت قرار بگیرند و حتی ما می توانیم این مسائل را تبدیل به بازی کنیم که یک روز به عنوان بازی بیرون برویم و خوراکمان فقط نون و پنیر باشد.
بچه ها را برا ی شرایط سخت تمرین بدهیم. تمرین کنند که نیرومند و با مهارت شوند نه این که حسرت به دل بار بیایند. لذت به دست آوردن چیزی در شرایط سخت، که در بچه ها به وجود می آید، در ذهن آن ها ثبت می شود و تا آخر عمر همراه آن ها خواهد بود. (ادامه دارد...)
#کودک_و_تفکراقتصادی {قسمت41}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
👈 اینکه حالمون خوب نیست، خودبهخود جلوی خیلی از کارهای مثبت و برنامهریزیهامون رو میگیره! همه هم منتظر نشستیم یکی از بیرون بیاد حالمون رو خوب کنه، در حالی که اون آدم هیچ موقع نمیاد!!
👈 هر کسی مسئول خوب کردنِ حالِ خودش هست!! و این یعنی منتظر کسی نباید باشیم ...
#حمید_کثیری 👇👇
Join 👉 @hamidkasiri_ir
یکی از راههای استقلال کودکان تصمیمگیری است
به کودک خود اجازه تصمیمگيرى بدهید.
مسلما والدین بايد محدوديتهايی را برای فرزند خود قائل شوند، اما بعضی وقتها بهتر است اجازه دهيد كه زمام كار در دست كودک باشد و تصمیماتی را هر چند مضحک و کوچک بگیرند، حتی اگر او تصميمهای عجيب و غريب بگيرد.
مثلا اگر میخواهد كه در وسط تابستان، پالتو یا کلاه زمستانی بپوشد، به او اجازه دهيد كه اين كار را بكند، پس از مدتی گرمش میشود و میفهمد كه پوشيدن یک لباس نازک در اين فصل، مناسبتر است.
اگر شما اجازه دهيد كه او خودش به اين نتيجه برسد، به او امكان يادگيری و رشد دادهايد.
@nooredideh
فرزندانم بازیهای خشنی باهم می کنند. تحمل چنین رفتاری را ندارم و معمولا سرشان داد می زنم.
🌱خیلی خوب است که فرزندانتان این قدر پرانرژی هستند؛ اما مشکل اصلی، محل بازی است. وقتی می بینید بچه ها فعالیت فیزیکی دارند، آنها را بیرون ببرید و یا اتاقی امن برای فعالیتهای پرجنب و جوش آنها در نظر بگیرید.
🌱قوانینی برای این بازیها تعیین کنید. مثلا هر دو کودک باید موافق بازی باشند. هیچ کدام از آنها نباید با صورت دیگری تماس داشته باشد، هیچ وسیله ای به عنوان سلاح نباید بکار گرفته شود و غیره.
🌱کلمه رمزی را تعیین کنید که معنای آن "ایست" باشد و اگر هر یک از بچه ها مشکلی داشت، از آن استفاده کند و یا اگر شما متوجه شدید بازی به دعوا تبدیل شده و در جریان نادرستی پیش می رود، آن را به کار ببرید و بچه ها را به فعالیت دیگری مشغول کنید.
🌱اگر چیزی شکست یا به کسی آسیبی رسید، هر دو کودک را به طور مساوی مسئول بدانید و نگذارید یکی از آنها تقصیر را به گردن دیگری بیندازد.
@nooredideh
چگونه خوب گوش کردن را در کودکان تقویت کنیم؟
🎈هنگام صحبت کردن، تن و ریتم صدای تان را تغییر دهید و یکنواخت صحبت نکنید.
🎈خواسته ها و پیام های خویش را
ساده و کوتاه بیان کنید.
🎈در یک زمان، فقط یک یا دو درخواست از کودک تان داشته باشید.
🎈سعی کنید خواسته هایتان را به صورت رسا و همراه با احترام و محبت بیان کنید.
🎈کودکان را عادت دهیم که از رادیو، یا ابزارهای صوتی بیشتر از تلویزیون استفاده کنند .
🔻خواندن یک کتاب داستان کوتاه، ودرخواست خلاصه گویی یا بازگویی داستان، تاثیر زیادی در تقویت مهارت گوش دادن کودکان دارد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
✅ آیتالله حائری شیرازی(ره):
🔴 پدر چه کند تا مربی خوبی برای فرزند خود باشد؟
💠 شرط اول این است که دل همسرش را به دست بیاورد. این سنگ اول تربیت اولاد است.
💠 هر کس توانست همسر خودش را قانع کند به اینکه خدمتگزار اوست، به او عشق میورزد و برای سعادت او آرزوی توفیق دارد؛ آن وقت است که میتواند نقشۀ تربیتی فرزندان خودش را ترسیم کند.
💠 هر جا پدری در تربیت موفق نشد، مشکل در عدم همکاری با مادر بود!
@nooredideh