آقای خونه؛ اگر کودک تون،
آرامش و امنیت رو، علاوه بر
آغوش مادرش، مرتبا از شما هم،
دریافت کنه؛
درآینده اعتماد واطاعت بیشتری رو،
از اودریافت خواهید کرد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
5.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تقدیم به همه بچه های دهه شصت!
@nooredideh
برخی از ما فکر میکنیم که محبّت زبانی، تنها در رابطۀ پدر و مادر با نوزادان و خردسالان، معنا پیدا می کند .
ابراز محبّت زبانی، به فرزندان در سنین بالاتر (نوجوانی ،جوانی) ،پاسخ به نیاز آنهاست.
فرزندان ما، تشنۀ محبّت هستند. ابراز محبّت، حکم سیراب کردن آنها را دارد.
[کتاب من دیگر ما] فصل محبت
استاد عباسی ولدی
Join @nooredideh
برای مستقل شدن فرزندتان اجازه دهید خودش انتخاب کنند.
این انتخاب کردن ها تمرینات ارزشمندی است که کودک برای تصمیم گیری انجام می دهد و باعث می شود فرزند شما در آینده در مورد انتخاب شغل، شیوه زندگی و ازدواج بدون تردید و با قاطعیت بهتری تصمیم بگیرید.
پدر: ببین چه جور برات بهتره. تکالیفت رو قبل از شام انجام بدی یا بعد از شام؟
مادر: پسرم کدوم شلوارتو میخوای بپوشی سرمه یا خاکستری رو؟
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
نا امید نشوید
مشكلات فرزندانتان معمولا يك شبه حل نميشود و تغييرات در كودكان و نوجوانان تدريجي، آرام و مرحله به مرحله صورت ميگيرد.
برخي والدين وقتي در تغيير عادات و رفتارهاي فرزندشان به مشكل برميخورند، به سرعت آشفته و نااميد ميشوند و اعتماد به نفس خود را از دست ميدهند. حال آنكه بايد به پيشرفتهاي كوچك و تدريجي فرزندشان توجه كنند زيرا كليد پيشرفتهاي بزرگ، تشويق پيشرفتهاي كوچك است.
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
انسان ها بايد به خاطر عزت نفس درونيشان، خلاف نكنند. من اگر خلاف نمي كنم به اين دليل است كه براي خودم
از اين مبحث به بعد موضوع دوره ي ما بر پايه ي شخصيت خواهد بود. نمي دانم كه تا چند جلسه به طول انجامد اما تمام تلاش هاي ما بر اين است كه شخصيت فرزندان ما متعادل شكل بگيرد. در جلسه اول اين دوره وقتي مشخصات كودك آرزوها را روي تابلو نوشتم و آن ها را دسته بندي كردم طولاني ترين دسته يا ستون متعلق به شخصيت بود. خيلي از آرزوهايي كه ما در مورد فرزندمان داريم، حول شخصيت كودك است مثل: كودك صالح، با عزت نفس بالا، اعتماد به نفس بالا، توانايي نه گفتن و دفاع از خود و غيره همگي مربوط به شخصيت هستند.
در مباحث پيش راجع به جسم چندین جلسه صحبت كرديم و گفتيم كه جسم بستر رشد است. جسم مثل گلداني است كه بستر رشد است طبق مخروط رشد. گفتيم امنيت فضاي رشد است و رشد در فضاي امنيت اتفاق مي افتد. شخصيت نمودار رشد است. شخصيت نشان مي دهد كه كودك يا انسان در چه مرحله اي از رشد است و يا در مسير رشد قرار دارد يا از مسير منحرف شده است.
ما يك علامت دروني داريم كه بدانيم در مسير رشد قرار داريم يا نه؟ اين علامت « آرامش دروني » و احساس خوشايند داشتن است. شخصيت علامت بيروني است كه به ما نشان مي دهد در مسير هستيم يا نه. شخصيت كودك يكي از دغدغه هاي مهم والدين است. پس طبق روال هميشه اول با فضاي آگاهي و ديدن صورت مسئله شروع مي كنيم و در آخر مبحث به فضاي دانايي و روش ها و چگونگي ها مي پردازيم. (ادامه دارد... )
#شخصیت {قسمت1}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
کودکان را
بخاطر آنکه
دعوا کردن آنها
همراه با کینه نیست
دوست دارم...
پیامبر اکرم صلیالله علیه وآله وسلم
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
@nooredideh
6.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ببینید که خانم مونتسوری چقدر با عشق و انرژی بچهها رو زیر بارون همراهی میکنه! خیلی از ما معلما و دغدغهمندای حوزهی آموزش، دوست داریم همچین لحظاتی رو توی کلاس و مدرسه با بچهها تجربه کنیم. اما واقعا چی میشه که بعد از یه مدت، همهی اون انگیزه و شور و حالی که داشتیم، انگار دود میشه و میره هوا؟
این حس بیانگیزگی و خستگی که ما معلما گاهی تجربه میکنیم، چیزی هست که ازش با عنوان فرسایش شغلی یاد میشه.
یادمه چند وقت پیش یه دوست عزیزی که معلم هست، میگفت: «با تلاش و پشتکار تونستم آرزوی بچگیم که معلم شدن بود رو برآورده کنم. فوقلیسانس آموزش دارم و بیش از بیست ساله که به بچههای کوچیک درس میدم. حالا اما بیشتر وقتها بدخلق شدم، حس میکنم دیگه مثل سابق خوشحال نیستم و همیشه خسته و فرسودم، چه از نظر ذهنی، چه جسمی و چه عاطفی. طوری که از کوچکترین چیزها هم عصبانی میشم...»
این تجربهی خیلی از معلماست، و ما قراره توی اپیزود بعدی تخته سیاه مفصل دربارهاش صحبت کنیم. دوست داریم شما هم از تجربهها و حس و حالتون در این مورد بگید.
اگر معلم هستید و دغدغهی این مسئله رو دارید، لطفاً حس و حالتون از فرسایش شغلی رو در قالب یه ویس به آیدی ادمین تخته سیاه، به نشانی زیر ارسال کنید👇
@takhtesiahadmin
ما مشتاق شنیدن صدای شما هستیم🌹
#پادکست_تختهسیاه
@takhtesiah_podcast
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸زبانبازی، ملاتش سریع میریزد!🔸
در کازرون، یک مدرسهای ساخته و تحویل داده بودند. شبی یک دفعه تمام ساختمان روی هم آمد! خدا را شکر که در روز روشن که بچهها سر کلاس بودند نریخت. اشکال در چه چیزش بود؟ رفتند نگاه کردند دیدند این ملاتی که از سیمان بوده، وقتی دست به آن میزنی خرد میشود. نگو خاکستر کرده بودند لای سیمانش!
دو انسان را مثل دو آجر فرض کن. ملاتی هست که این دو تا آجر را با هم نگه میدارد. #زبانبازی ، ملاتش سریع میریزد. کار چاق کردن، تظاهر و زرنگی و ...، اینها ملاتشان سریع میریزد. ازدواجهایی که در آنها، فرد رابطۀ خود با همسرش را بر اساس زبانبازی و چاخان درست میکند، این آخر ندارد و آخرش به دعوا میکشد.
امّا «انصاف» یک ملات سیمانی است! انصاف یعنی چه؟ انصاف یعنی اینکه هر کدام خودش را جای دیگری بگذارد. اگر طرفین خودشان را جای همدیگر بگذارند، مسائل حل میشود. مثلاً زن میبیند مرد از راه رسیده، فکر کند بگوید حال اگر من خسته از راه میرسیدم، دلم میخواست زنم که میآید، با من خوشرویی کند؛ نه اینکه دعوا کند و بهانه بگیرد. یا مرد خودش را جای زن بگذارد که مدتی در خانه منتظر نشسته تا تو از راه برسی. تو اگر زن بودی و منتظر بودی شوهرت بیاید، چه توقّعی از او داشتی؟ توقّع داشتی با تو خوشبرخوردی کند. پس حالا خودت خوشبرخوردی کن!
@haerishirazi
بهتره بدونین که احساسات کودک دوساله روی خوابش تاثیر میذاره! دنیای واقعی کودک دو ساله بیشتر از این که یک دنیای منطقی باشه یک دنیای هیجانانگیز است و همین باعث میشه نسبت به اطراف بیتفاوت نباشه و برای خوابیدن مقاومت کنه.
کودک دوساله دوست داره از موقعیتها یا تغییرات زندگی شما سردر بیاره، از نظر اون در دنیا هر اتفاقی که بیوفته بخاطر اونه! مثلاً اگر مامان و بابا دعوا کنن فکر میکنه اون مقصره و همین فکر میتونه خوابش رو بهم بریزه. یا گم شدن عروسکش ممکنه اون رو نیمههای شب از خواب بیدار کنه.
کودک دوساله شما نمیتونه دنیا رو از دید شما ببینه. گاهی نصف شب شما رو صدا میکنه و انتظار داره شما پیشش برین، اون متوجه این نیست که ممکنه با این کارش شما رو از خواب بیدار کنه. اون فقط میدونه که شما رو میخواد، همین!
کودک دو ساله مثل یک نوجوان از مرحلهی رشدی خاصی میگذره که در اون خواستههاش برای خودش قابل کنترل نیست.
منبع: کتاب راههای درمان بیخوابی نوزادان و کودکان نوپا به زبان آدمیزاد.
@nooredideh
کسی را که نزدیکانش واگذارند،
بیگانه او را بپذیرد
امان علی علیه السلام
#نوجوان
@hamzehghanbari
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 « لمس نکردن طبیعت» در کودکان امروزی، بحرانی است که باید آنرا جدی گرفت!
🔹دور نگهداشتن کودکان از طبیعت باعث اختلالات رفتاری زیادی در آنها میشود! مطالعات نشان داده است ریشه بسیاری از بیماریهای مزمن در کودکان نظیر دیابت، مشکلات قلبی، آسم، تنگی نفس هنگام خواب، کمبود ویتامین D، استرس و خصوصاً بیشفعالی، در نداشتن ارتباط مستقیم با طبیعت نهفته است!
🔹 در حالیکه فعالیت فیزیکی و جسمانی و لمس گیاهان مزایای عمدهای مثل اسکلتبندی محکمتر و سالمتر، ماهیچههای سالمتر، کاهش چاقی، کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای مزمن و شایع را در کودکان به ارمغان خواهد آورد !
🔹 حضور در طبیعت و پارکهای محلی، حتی بمدت 30 دقیقه در کاهش بیماریهای کودکان چنان تاثیر شگفتآوری دارد که در اروپا مدارس طبیعت وجود دارد و کلاسها به طور کل در طبیعت برگزار میشود!
@nooredideh