یکی از سوالاتی که هست اینه که وقتی من می خوام از دستشویی بگیرم بچه را بهتر که این ساعت ها رو بیرون از خونه بگذرونم یا اینکه نه؟ ببینید این کار خیلی خطرناکیه به این دلیل که این بچه هنوز کنترل ادرار به دست نیاورده .شما دیدید ما چه پروسهای رو گذرونیم تا بچه آماده بشه برای بیرون رفتن و از نیم ساعت شروع کردیم اگر شما از همون اول بیاید از پوشک بگیرید و برید بیرون خوب این بچه نمیتونه هنوز هیچی نمیدونه کنترل ادرار رو به دست نیاورده و اگر چند بار اتفاق بیفتد و خودشو خیس کنه کلا این بچه میگه من نمیتونم یعنی من نمیتوانم درش شکل میگیره و باورش میشه که نمیتونه بدون پوشک باشه، پس اول از اینجا شروع نمی کنیم.
حال این سوال مطرح میشود که آیا تو مرحله ای که داریم بچه را از پوشک میگیریم مسافرت بریم یا نه؟ ببینید این پروسه تقریبا یک ماه و نیم دو ماه طول میکشه پس بهتره تو این یکماه و نیم دو ماه مسافرت نریم و برنامه ریزی کنیم که مسافرت نریم. چون مسافرت کار را خراب میکنه شما تو مسافرت نه اون حوصله و صبوری رو دارید و نه دستشویی همیشه در دسترس هست. ناچارید برای راحتی خودتون از پوشک استفاده کنید بنابراین این پروسه خراب میشه پس بهتره در منزل باشید و برنامه برای مسافرت نداشته باشید. (ادامه دارد...)
#پوشک_گرفتن {قسمت24}
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
به فرزندان خود بیاموزید
از باختن درس بگیرند و از موفقیت لذت ببرند.
به فرزندان خود بیاموزید که یک برنده باادب باشد و یک بازنده سربلند.
به آنها بیاموزید که مسئله مهم، بردن نیست؛ شرکت کردن در مسابقات هم به همان اندازه مهم است.
به آنها بیاموزید که شکست محدود و موقتی را بپذیرند، اما هرگز امید بی انتها را از دست ندهند.
با یک تبسم، یک کلمه تشویق آمیز و یک دست نوازش، تفاوت بردن و باختن را برای فرزندان خود رقم بزنید.
Join @nooredideh
هدایت شده از گالری روسری مُنیرا 🎀
اگر پسر نوجوان دارید بهتر است کمی صبورتر باشید...
پسرها وقتی نوجوان می شوند، خیلی زودرنج و تندخو شده و سریع صدایشان را بالا می برند مخصوصا وقتی تحت استرس زیادی باشند.
دوست دارند پوسترهایی روی دیوار اتاقشان بزنند که شما دوست ندارید، اما در اکثر این موارد خودشان هم علت احساسشان را نمی دانند.
باید بدانيد که هورمون ها ممکن است علت ایجاد برخی از این رفتارها باشند. باید به آنها با همدلی کردن کمک کنید با اینکه سخت است اما می توانند هورمون هایشان را کنترل کنند.
@nooredideh
منبع ارزش ها چیست؟ وقتی در ساختار زندگی ما اصل، خدا باشد، منبع ارزش های ما می شود کلام خدا و وحی، قرآن کریم برای مسلمان ها و ادیان دیگر نیز کتاب های آسمانی خاص خودشان. بزرگترین منبع ارزش ها، اسماء و صفات خداوند است. هر صفتی که خدا دارد، ارزش است.
به قول یکی از دوستان که می گفتند ممکن است که بعضی از صفت های خداوند را ارزش ندانیم، مثل انتقام. این جا است که پای اصول به میان می آید مثل هدایت تا بدانیم که چی ارزش است، کجا ارزش است، در چه زمانی، که این ریزه کاری ها با هدایت است و این جاست که ما معلم و مرشد لازم داریم و نمی توانیم همین طوری جلو برویم.
منابع دیگر، کتاب آسمانی و کتاب های تفاسیر کتب آسمانی، کتاب هایی که در امتداد قرآن هستند مثل نهج البلاغه، نهج الفصاحه، صحیفه سجادیه، کتاب های دعا و مناجات؛ دعاهای ما منبع بزرگ ارزش ها هستند؛ منابع سنتی ما مثل اصول کافی، در این کتاب 52 حق را نوشته است که بر گردن انسان است و باید آن ها را ادا کند. منابع دیگر مثل ادبیات یک مملکت، ادبیات ما بسیار عمیق است مثل شاهنامه فردوسی که تماماً ارزش های زندگی است؛ مثنوی، هفت اورنگ و همه ی منابع نظم و نثر ما که اگر بخواهیم نام ببریم دو جلسه هم برای آن کم است.
منبع دیگر، روش و سیره ی زندگی بزرگان است. روش زندگی بزرگان چه ملی و چه مذهبی و هنری و فرهنگی فرق نمی کند همه ی زمینه ها. و منبع دیگر، آداب و رسوم قدیمی ما است. بله خیلی از آن ها دیگر امروزه به کار نمی آیند یا زبانشان خوب نیست و باید ترجمه شوند و یا باید غبار روبی شوند و یا بعضی هایش را باید ریخت دور چون تاریخ مصرفش گذشته ولی تاریخ مصرف همه که نگذشته؛ ما رسم و رسومات بسیار خوبی داریم. مثلاً ما در سی دی های نوزاد توصیه می کنیم که تا چهل روز نوزاد را دست کسی ندهید چون نوزاد ناامن می شود و بعد از آن آزادید؛ در قدیم هم می گفتند که تا چهل روز نوزاد را دست کسی ندهید چون بختک رویش می افتد! بله ما با علم امروز دیگر به بختک اعتقاد نداریم ولی ثابت شده که نوزاد ناامن می شود. (ادامه دارد...)
#جمع_بندی_مطالب {قسمت14}
[استادسلطانی]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
💠 تاثیر گفتگو با کودکان بر رشد مغز و پرورش مهارت های زبانی آن ها
✅ بیشتر والدین می دانند که صحبت کردن با فرزندانشان به پرورش آنها کمک می کند. اما یک مطالعه جدید نشان داده است که "نحوه صحبت کردن" شما با کودکتان است که در واقع برای رشد مغز آنها اهمیت دارد. به جای بمباران آن ها با کلمات پیچیده یا نشان دادن فلش کارت ها با امید غنی سازی واژگان آن ها، باید آنها را در "گفتگوهای دو طرفه" درگیر کنید.
دانشمندان شناختی در MIT در مطالعه ای پیرامون کودکان بین 4 تا 6 ساله، دریافتند که چنین گفتگوهای دوطرفه ای مغز کودک را تغییر می دهد. به طور خاص، می تواند رشد مغز کودک و مهارت های زبان را افزایش دهد، که هر دوی این نتیجه با طیف وسیعی از آزمون ها و اسکن مغز MRI اندازه گیری شده است. این بررسی صرف نظر از میزان درآمد یا سطح تحصیلات والدین آن ها بود.
💠 راشل رومیو، دانشجوی کارشناسی ارشد در دانشگاه هاروارد وMIT و نویسنده اصلی این مقاله، می گوید: مهم این نیست که فقط با کودک خود حرف بزنید، بلکه این است که با یکدیگر گفتگو کنید. این امر به معنای انبار کردن واژاگان زبان در مغز فرزند شما نیست، بلکه در حقیقت گفتگو کردن با آنهاست.
💠 جان گابریلی، استاد علوم مغزی و شناختی در MIT و نویسنده ارشد در این مطالعه می گوید" نکته بدیع در مورد این مطالعه این است که اولین شواهدی را ارائه می دهد که گفتگو اعضای خانواده در خانه با پرورش مغز در کودکان همراه است. بسیار شگفت انگیز است که چگونه گفتگوی والدین بر روی رشد بیولوژیکی مغز تأثیر می گذارد."
این مطالعه نشان داد در حالی که کودکان از خانواده های ثروتمند به طور متوسط در معرض واژگان بیشتری قرار می گیرند، کودکان از خانواده های فقیر اما اهل گفتگو دارای مهارت های زبانی و فعالیت مغزی مشابه کودکان ثروتمند هستند. این یک یافته مهم بود که محققان را تشویق کرد تا والدین را از همه زمینه ها و بسترهای اقصادی و فرهنگی برای تعامل با فرزندانشان تشویق کنند.
گفتگو به مهارت های شناختی پیچیده تر از گوش دادن و یا فقط صحبت کردن نیاز دارد. به گفته محققانMIT، داشتن گفتگو به کودکان کمک می کند که حرف های دیگران را درک کنند و بتوانند به درستی به آن ها پاسخ دهند. این کار بسیار متفاوت از گوش دادن صرف است.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
🔸خیلی مادرها سوال می کنن و میگن به همین عبارت که "من خیلی آدم تنبلی هستم و خیلی حوصله ندارم جایی کثیف میشه جایی ادرار کرده هی بخوام برم بشورم مواظب باشم.. من ترجیح میدم بعد از سه سال و نیم این کار را بکنم." اینو بگم از دو سال و نیم تا سه سال سن خیلی خوبی است برای از پوشک گرفتن چون هم به رشد جسمی و هم رشد روانی بچه مون کمک کردیم پس بهتره به تعویق نندازیم به این خاطر که من نمیخوام به سختی بیفتم یا مثلاً من نمی خوام خونم نجس بشه اونموقع عقلش میرسه و بهتر همکاری می کنه.
من این پیام را به شما بگم که من ندیدم بچه ای بعد از سه سال هم بدون خطا باشه. پس بهتره که همون سن بدون اینکه بهش فشار بیارین از همون سن دو سال و سه ماه دو سال و چهارماه ما شروع کنیم برای آماده کردن بچه مون دیگه دو سال و شش ماه دو سال و ۷ ماه بچه تقریباً کنترل ادرار را به دست آورده نزاریم بعد از سه سال و نیم این اتفاق بیفتد چون یک مقدار دیره
🔸یه سوال دیگه ای که هست اینه که آیا میشه زمانی که داریم بچه مون را از شیر میگیریم از پوشک هم بگیریم؟ یادتون باشه هیچ وقت دو تا عادت را در بچه و کلا آدمیزاد نمیشه همزمان ترک کرد شما بخواهید هم بچه را از شیر بگیرید.هم از پوشک .اینها همزمان با هم اتفاق نمیافتد. تنها ماحصل این کار اضطراب برای بچه است.
یه پروژه را موفقیت آمیز به پایان برسونید یک ماه دو ماه سه ماه فاصله بدید و بعد پروژه بعدی را شروع کنیم به بچه ها فشار نیارید. برای ما خیلی راحته از پوشاک گرفتن چون ما این مراحل را طی کردیم آزمون خطا را طی کردیم یادمون نیست ولی کودکان اول راه هستن هیچی نمیدونن. نه به صورت آموزش نه به صورت تربیت در مورد پوشک گرفتن به بچه ها فشار نیارید چون کار بدتر میشه. رمز کار صبوری آرامش هدایت وحمایت است.
زمان زودتر هم اگر شروع کنید هیچ فایدهای ندارد چون سن کودک هنوز به این مرحله نمیخوره بچه از دوسال و سه ماه دوسال وچهار ماه تازه داره یه چیزی درش جوونه میزنه که انشاءالله سه ماه بعد دو ماه بعد این کنترل براش بدست میاد یعنی دو سال و نیم دو سال و شش ماه دو سال و ۷ ماه پس اصلاً عجله به خرج ندهید. (ادامه دارد...)
#پوشک_گرفتن {قسمت25}
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
هدایت شده از تربیت فرزند نوردیده
امام حسين عليه السلام:
بدانيد كه نيازهاى مردم به شما از نعمت هاى خدا بر شماست. از آنها ملول نشويد كه گرفتار مى شويد
🏴السلام علیک یااباعبدلله
Join @nooredideh
زماني كه فرزند شما ناراحت است و براي درد دل نزد شما ميآيد، ممكن است به عنوان مثال بگويد :
- از معلمم متنفرم
- از خاله بدم مياد
- بابا رو دوست ندارم
- ديگه خونه مادر بزرگ نميام
- از خواهرم يا برادرم بدم مياد
و .....
در چنين شرايطي :
🔸نصيحت نكنيد
🔸حالت دفاعي به خود نگيريد
🔸سعي نكنيد فرزندتان را متقاعد كنيد كه اشتباه ميكند
🔸سعي نكنيد نظر او را عوض كنيد
🔸سعي نكنيد در حمايت از ديگران صحبت كنيد
در چنين مواردي:
🔅شنونده خوبي باشيد،
🔅احساسش را تایید كنيد
🔅سعی کنید علتش را متوجه شوید تا بهتر بتوانید به او کمک کنید.
👈با اين روش هم هوش هيجاني فرزندتان را بالا ميبريد هم فرزندتان به شما اعتماد ميكند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
ای پیاده خوش به حالت،
چای حضرت میخوری...
من که این روزها همش،
چایی حسرت میخورم...
باز جا ماندم ...
#اربعین
join @nooredideh
جاموندهها پیادهروی فردای تهران به سمت حرم حضرت عبدالعظیم رو از دست ندید، حال و هواش چه بسا از پیاده روی نجف به کربلا محزونتر و باحالتر باشه، چون جاموندهها هستن و پراز بغض و آه
و درمسیر پیادهروی به سمت حرم حضرت عبدالعظیم این روایت رو مد نظر داشته باشید که:
امام هادی به یکی از شیعیان ساکن ری که از کربلا برگشته بود فرمودند: اگر عبدالعظیم را که در جوار شماست زیارت میکردی، گویی حسین را در کربلا زیارت کرده بودی
فردا در تهران از ۵ مسیر مشخص به سمت حرم اباعبدالله الحسین حرکت خواهیم کرد
۵مسیر را در کانال زیر مشاهده کنید👇
http://eitaa.com/joinchat/443940864Cf192df24f0
برخی کودکان تحمل باختن در بازی را ندارند، دلیل این امر اینست که آنها خودباوری و اعتماد به نفس پایینی دارند و احساس منفی درباره خود دارند که باید تلاش نمود تا اعتماد به نفس آنها بالا برود.
🔻لذا اگر کودکی اینگونه است که از برد و باخت نگران است او را با خواهر و برادر و همسالانش مقایسه نکنید. درباره برد و باخت و اینکه لازم نیست انسان همیشه برنده شود و برد و باخت نوبتی است به او توضیح دهید.
🔻هرگز به گونهای با کودک بازی نکنید که همیشه برنده شود بگذارید گاهی باختن را هم تجربه کند. و در آن زمان برد قبلیش را به او یادآوری کنید.
🔻بیشتر بازیهای غیر رقابتی را در لیست بازیهایش قرار دهید.
🔻 رفتار والدین در مسئله برد و باخت نیز بسیار تأثیرگذار است. مثل اظهار ناراحتی یا اعطای جایزه و ... .
🔻 بهتر است بیاهمیت بودن باختن را در روش الگویی بهصورت عملی به او بیاموزید. مثلا در رقابتی بااو ببازید و حالت عادی به خودتان بگیرید و از لذتی که از بازی برده اید خود را شاد نشان دهید.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
یه سوالی که مادرها می پرسند اینه که آیا برای بچه هر دفعه که ادرار میکنه میشه جایزه بگیریم آیا باباش میاد بگم براش جایزه بگیره که امروز بچه ۴ بار جیش کرده روی لگنش یا خیر؟ خیلی مادرها از این روش جایزه گرفتن استفاده میکنن. مامان عزیز برای هیچ چیز که یک روند طبیعی در زندگی است نباید جایزه بگیرید این یک روند طبیعی مثل جیش کردن پی پی کردن مثل خوابیدن مثل رشد کردن بزرگ شدن مثل غذا خوردن اصلا نباید جایزه بدید این یه دوره و یک مرحله از رشده که داره طی میکنه اصلاً جایزه نه.
اما تشویق می کنیم مثلا من خیلی کیف کردم به به که تو رفتی روی لگن نشستی به به آفرین خیلی کیف کردم یا بغلش کنی بوسش کنید این میشه تشویق کردن و باعث میشه ادامه راه را با انگیزه بیشتری بره. اینکه من دیدم این کار تو این میشه انجام داد. اونم نه هر دقیقه نه هر ساعت مثلا ۵ بار جیش کرد شما دو بار این کار را انجام بدید این بچه میفهمه کار طبیعیه باید انجام بده.
جایزه نگیرید جایزه شرطیش میکنه و همین میشه نقطه ضعف شما به محض اینکه بخواد از شما چیزی طلب کند چون بچهها خیلی زبلن. خودشو نگه میداره شلوارشو خیس میکنه یا اینقدر شما را اذیت می کنه که شما براش جایزه بگیرید با جایزه گرفتن این کار کاملا طبیعی را خراب میکنیم تشویق خوبه انگیزه میده به هیچ وجه جایزه نمیدیم.
یه بازی هست برای مواقعی که بعضی بچه ها خودشون را نگه میدارن و اون اینه که یه قطار بازی انجام میدید. باید با بچه و عروسکاش یه قطار تشکیل بدید و راه بیفتید و گاهی وایسید و بگید ایستگاهه. مثلا ایستگاه غذا خوردن. می ایستیم مسافران پیاده میشم غذا میخورید. ایستگاه دوم ایستگاه یک فعالیت دیگر. ایستگاه دومم پیاده میشید و اون فعالیت انجام میدید. ایستگاه سوم ایستگاه دستشوییه می ایستید اول مامان میره دستشویی بعد عروسک میره و بعد بچه میره که همه مسافرید. این بازی کمک میکنه به بعضی بچه ها که دستشوییشون را نگه میدارن و مقاومت نشان میدهند.
دومین بازی هم بازی های دست ورزیه که به این مبحث مربوط میشه. مثلا گل بازی، خمیر بازی، و..
بازی های دست ورزی و کثیف کاری خیلی میتونه کمک کنه. (پایان)
#پوشک_گرفتن {قسمت26}
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
هدایت شده از گالری روسری مُنیرا 🎀
به حريم شخصي نوجوان نمي توانيد وارد شويد، مگر اينكه كليد ورود را در كودكيِ او و با روابط حسنه اي كه با هم داشته ايد، از او گرفته باشيد!
#رفتاربانوجوان_نوردیده 👇
join @nooredideh_nojavan
پدر مادر سالم به بچه ميگن درس بخون تا فهم تو و نگرش و حال و احساس تو رشد پيدا كنه و زندگی بهتری داشته باشی. از دنيا و كارت لذت بيشتري ببری و به انسانهاي ديگه هم بتونی كمك كنی.
والدين نادان ميگن درس نخون خاك بر سرت بزرگ ميشي هيشكي زنت نميشه بدبخت ميشي. فلانيو ميبيني؟ درس نخوند بدبخت شد تو هم ميشي عين اون!
يادمان باشد رفتار ما با كودكانمون در بزرگسالي تبديل به صداي درون انها براي تمام عمر خواهد شد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
هدایت شده از کانال حسین دارابی
این روزها شما وقتی اطراف حرم امیرالمؤمنین رو میبینید. کوچهها و خیابانهای منتهی به حرم پر از جمعیت، داخل حرم پر از جمعیت، هزاران نفر دور حرم خوابیدن مثل آورهها، ولی آوارهی علی(ع)...
بعد شما تاریخ رو نگاه میکنید میبینید تا تونستن امامعلی رو تخریب کردن، هر تهمتی تونستن بهش زدن، حقش رو خوردن، اصلا هر کاری میتونستن کردن تا بغض علی رو در دل پیر و جوان، کودک و بزرگسال بندازن، تا جایی که قانون دشنام بر علی(علیه السلام) رو وضع کردن. و هر کس این قانون رو اجرا نمیکرد مجازات و یا کشته میشد. جا داره یادی کنیم از مردم غیور سیستان که تنها مردمی بودن که قانون دشنام بر امیرالمؤمنین رو انجام ندادن و زیر بارش نرفتن و گفتن بهجاش مالیات میدیم و چون مردم قوی و جنگجویی هم بودن حاکم پیشنهاد اونارو قبول کرد.
خلاصه هر کاری که میتونستن کردن تا هیچکس جرات نکنه اسم علی رو به زبون بیاره، چه برسه از حُبّ علی و شیعه علی بودن حرف بزنه. هر کی اسم بچهاش رو علی میگذاشت میکشتن. هرجا علوی گیر میآوردن میکشتن. حتی روز عاشورا هم به امامحسین گفتن میکشیمت "بغضاََ لاَبیک" بخاطر بغضی که از پدرت داریم.
دونه درشتهای خلفای اموی و عباسی رو بشمرید. بالای ۲۰ تا خلیفه میشن، که خیلیاشون رو اسمهاشون هم به گوشمون نخورده، اصلا کجا هستن؟ کجا دفنن؟ مجبین معاویه کوشن؟ شیعیان یزید کجا زندگی میکنن؟ مقتدرترین و باتدبیرترین خلیفه اموی عبدالملک مروان بود که از همه بیشتر حکومت کرد، کجاست؟ طرفداراش کجای دنیا هستن؟
ولی هر کس درهر جای دنیا زندگی امیرالمومنین رو مطالعه کرد چنان شیفته شد که یا شیعه شد و یا مثل جرججرداق مسیحی گفت:《ای علی اگر بگویم تو بالاتر از مسیحی دینم نمیپذیرد و اگر بگویم مسیح از تو بالاتر است، وجدانم نمیپذیرد.》
امیرالمومنین چهارسال و اندی حکومت کرد و از درخشانترین حکومتهای دنیا ازش نام میبرن. اکثر امامهای ما یک روز هم حکومت نکردن ولی به تنهایی تاثیرات فوقالعادهای در زندگی بشری و دینی مردم گذاشتن. بارزترین مثال آن اباعبدالله الحسین (ع) است که یک روز حکومت نکرد و حتی حدیث هم خیلی کم داریم از حضرت، ولی در روز اربعین دهها میلیون نفر به زیارت آن حضرت میروند.
چهجوری میشه اینطوری؟ اتفاقی اینطوری شده؟ چرا اتفاقی دیگران اینطوری نشدن؟ جز اینه که اینها امامان حق بودند و ازجانب خدا. وخداوند هر کس رابخواهد عزت میدهد و هرکس رابخواهد ذلیل میکند (تُعزُّ مَن تَشاء و تُذّل من تشاء) وتا قیام قیامت این عزت را بیشتر خواهد کرد.
✍حسین دارابی
@Hoseindarabi
شاید تعجب کنید اگر بگویم مغز ما با همه پیچیدگیش قادر نیست جملات منفی را از مثبت تفکیک کند:
به جمله ً منفی ً زیر توجه کنید:
" لطفا به فیل قرمز فکر نکنید "
ذهن شما اکنون به چه چیزی فکر می کند؟ بدون شک ذهن شما اکنون در حال فکر کردن به فیل قرمز است.
به نظر شما اگر به کودکی گفته شود
دست مرا ول نکن،
به پریز برق دست نزن،
امروز با بچه ها در مهد دعوا نکن،
چه پیغامی در مغز او مخابره میشود؟
همه این جملات در ذهن او مثبت برداشت شده و گویی که به او دستور داده اید که این کار را انجام دهد، در واقع در فرمان دادن باید به کودک گفته شود چه کاری باید انجام دهد نه اینکه چه کاری نباید انجام دهد.
بنابراین با کودک خود اینگونه سخن بگویید:
- به جای مخالفت نکن ؛ بگو کاری که گفتم را انجام بده
- به جای فحش نده ؛ بگو حرف خوب بزن
- به جای دستم را ول نکن؛ بگو دستم را محکم بگیر
- به جای ندو ؛ بگو آرام راه برو
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
پسرم خیلی داستان های امیرالمؤمنین (ع) رو دوست داره، همه جنگهای امامعلی رو حفظه، دیگه داستان کم آورده بودم. داستان ابوبکر و سقیفه و اینارو براش تعریف کردم.
فرداش اومده میگه بابا داستان بابک رو بگو. میگم بابک کیه؟ میگه همونی که دیروز تعریف کردی، میگم ابوبکره، بابک کیه. خیلی سوسولیش کردی. فکر کردم بابک زنجانی رو میگه.
میگه بابا مگه بابک تو تیم امامعلی نبود😳
میگم مگه فوتباله؟ میگه تو جنگ خیبر مگه باهم نبودن. درست میگفت. چون تو جنگ خیبر اول ابوبکر رفت به میدان و نتونست و برگشت. بعد عمر رفت اونم نتونست و فرار کرد. پیغمبر پرچم رو دست امام علی داد و حضرت رفت با پهلوان غولپیکر اونا یعنی مرحب جنگید و اونو کشت. دشمن به قلعه خیبر پناه برد. علیمولا درب قلعه خیبر رو کند و پیروز شدند.
دیشب با بابام یعنی بابابزرگش داشت همین جنگ خیبر رو بازی میکرد. گفت تو مرحبی، منم علیمولا. یه شمشیر داد به بابام یه شمشیرم خودش. چنان ضربهای زد تو کلّه بابام که نزدیک بود فرقش شکافته بشه. چون امیرالمؤمنین هم ضربه محکمی به سر مرحب زد که کلاهخود و سر رو باهم شکافت. پسرمم همینطوری میزنه. قدش هم نمیرسید میره از رو مبل میپره میزنه. دیگه آخراش از پشت میپرید و میزد، که گفتیم آقااا امامعلی دیگه نامردی نمیکرد از پشت بزنه. تاریخ رو تحریف نکن
خلاصه پسرم انقدر جنگهای امامعلی رو حفظه میتونه الان براتون مطلب بنویسه😊
جنگ خیبر و خندق رو از فایلهای صوتی استادعباسی ولدی پسرم گوش میداد که میتونید از اینجا دانلود کنید👇
http://eitaa.com/joinchat/443940864Cf192df24f0
هدایت شده از گالری روسری مُنیرا 🎀
▪️نکات ارتباطی با نوجوان
دستوری حرف نزنید.
هنگام برقراری ارتباط با نوجوان لبخند بزنید.
به نوجوان توهین نکنید.
نوجوان را با هم سن و سالانش مقایسه نکنید.
Join @nooredideh_nojavan
"من هرچى بهش ميگم گوش نميده" "تمام مدت مجبورم باهاش بحث كنم" "هرچى تكرار ميكنم انگار نه انگار مجبورم داد بزنم يا تهديدش كنم" "هرچقدر بيشتر بهش ميگم لجباز تر ميشه"
اشتباه بسيارى از والدين اين است كه پرورش و تعليم و تربيت را با نصيحت كردن دستور دادن بحث كردن اشتباه ميگيرند.
براي آموزش فرزندتان از طریق غیر مستقیم استفاده كنيد و خودتان هم الگوى خوبى باشيد.
براي نوجوانتان دوست خوبى باشيد نه فقط والدين خوب. وقتي نصيحت غر و دستور را كنار بگذاريد، رابطه ها بسيار بهتر خواهد شد.
Join @nooredideh