چرا کودک، وسایلش را به بقیه نمیدهد؟؟
کودک تا قبل از سه سالگی، وسایلش را مانند اعضای بدنش میداند و هرگز نمیپذیرد دیگران را سهیم کند و نباید از او انتظار داشت دستش یا پایش را به کسی بدهد!!
تا سه سالگی به او نگویید: عرفان کوچیکه، توپت رو بهش بده!! پس کودک اگر تمایل داشت، وسایلش را به دیگران می دهد وگرنه او را مجبور نکنید و در چنین مواردی حواس بچه کوچکتر را پرت کنید.
کودک حدود چهارسالگی میتواند وسایلی که مربوط به خودش نیست، ولی اجازه استفاده از آنها را دارد، با دیگران به اشتراک بگذارد. (مثل تلویزیون، تلفن) در پنج سالگی علاقه به اشتراک گذاشتن پیدا می کند و اسباب بازیهایش را به دوستانش میدهد. پس صبور باشید و فرزندتان را درک کنید.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
▪️قاعده تربیتی ده به یک است. به این صورت که ده تا جمله بچه می گوید؛ یک جمله پدر و مادر.
وقتی بچه نوجوان می شود و با مسائل پیچیده روبرو می شود این قاعده بیست به یک می شود.
یعنی روزی که شما به عنوان پدر و مادر وقتی یک جمله حرف می زنید تا نوجوان شما بیست جمله نگفته است شما حق ندارید جمله دوم را مطرح کنید.
▪️نوجوانتان را بشنوید...
@nooredideh_nojavan
وقتی كودكی برای اولين بار، بزرگ تر ها را به همان شكلی كه هستند می بيند، وقتی برای اولين بار به ذهنش خطور می كند كه بزرگ ترها از ذكاوت خارق العاده ای برخوردار نيستند، قضاوت هایشان و جمله هایشان هميشه صحيح نيست، دنيای كودكانه اش فرو می ريزد و هرج و مرجی وحشتناك، جای آن را مي گيرد.
بت ها در هم می شكنند و امنيت از بين می رود.
موقعی كه بتی فرو می افتد، نيمه شكسته نمیماند، تماما خرد می شود و در بستری از كثافت فرو می رود.
پ.ن: حساسیت دوره کودکی به آن اندازه هست که هر چه باعث تغییر و یا فرو ریختن تصوراتشان شود میتواند علت عمده رفتارهای دورههای بعدی زندگانیشان باشد.
⛔️ دروغ به کودکان ممنوع.
🕴جان اشتاین بک
📚شرق بهشت
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
💠 کار خوب بچه ها را ببینید
💐 کار بچه ها مثل شاخه ی گل است ما شاخه ی گل را تزئین نشده به کسی نمی دهیم. کار خوب بچه ها را بگیرید، تزئینش کنید و روبان ببندید و به خودشان برگردانید.
بعد خودشان برای گرفتن این گل های قشنگ سعی می کنند که دائم به شما شاخه گل بدهند و گل تزئین شده بگیرند که به این ترتیب در یک چرخه ی مثبت می افتید.
توجه کردن و بهادادن به کارهای خوب بچه ها به آن ها یاد می دهد بعداً چگونه دیده شوند و چگونه جلب نظر کنند. وبرای جلب توجه شما دائم کارهای خوب انجام می دهند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
چطوری موبایل بچهام را چک کنم که ناراحت نشود؟
🔻این قدرت تصمیمگیری، قدرت اراده و «قدرت انتخاب» است که انسانها را برجسته میکند و استعدادهای آنها را شکوفا میکند. خانمها باید این حرفها را یاد بگیرند تا بدانند چطور بچهها را تربیت کنند.
🔻یکی از مادرها پرسید: من چطوری موبایل بچهام را چک کنم که ناراحت نشود؟ گفتم: نباید موبایل بچهات را چک کنی! بچۀ شما باید بلد باشد (باید به او یاد داده باشی) که از حق انتخابش درست استفاده کند.
🔻تقوا یعنی اینکه یاد بگیریم از قدرت و حق انتخابمان سوءاستفاده نکنیم. تقوا یعنی رعایتِ یک ناظر پنهان؛ ناظری که فوری پاداش و جزا نمیدهد و یقۀ آدم را نمیگیرد بلکه به او قدرت و حق انتخاب داده است.
🔻وقتی این قدرت را به کسی دادیم و او احساس کرامت، شرافت و انسانیّت پیدا کرد، سوءاستفاده نکردن از قدرت را تمرین میکند. اما وقتی همیشه مجبورش کردیم، یکجایی که فرصتی پیدا کند، از زیر کار در میرود، خلاف میکند و کِیف میکند که همه را سرِ کار گذاشته است!
🔻اینکه یک کسی قدرت داشته باشد و خراب نشود، ارزش دارد. اوج زیباییها آنجاست که انسان قدرت دارد ولی میبخشد، یا قدرت دارد که خیانت کند، ولی خیانت نمیکند.
(استاد پناهیان)
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
هدایت شده از گالری روسری مُنیرا 🎀
فراموش نكنيد كه
اگر فرزندتان را با دستورات پشت سر هم بمباران كنيد،
او به اين نتيجه مي رسد كه اين طور راحتتر است كه هيچ يك را انجام ندهد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
🔴چگونگی مواجهه کودکان و نوجوانان با روزه و اعمال عبادی دیگر مثل نماز و...
🔻روش صحیح برخورد والدین
🔻روشهای غلط والدین در مسائل عبادی
🔻روش صحیح تذکر دادن به نوجوانان
🔻آیا اجبار و زور صحیح است؟
روش آماده سازی فرزندان برای روزه و عبادتهای دیگر
🔻روش برخورد با بچههای بالغ ولی ضعیف در ماه رمضان
🔻ارائه تجربیات موثر والدین
🔻چگونگی انس فرزندان با اعمال عبادی
🔻نکات کاربردی درباره روزه مانند تغذیه و..
و موضوعات مختلف دیگر در 8فایل صوتی نیم ساعته، دراین کانال دانلود کنید👇
http://eitaa.com/joinchat/443940864Cf192df24f0
قابل استفاده برای والدین و نوجوانان
بی جا و بی موقع کودکان را کنترل می کنیم و بی جا و بی موقع آزادی میدهیم. در حالی که باید بین این دو رفتار تعادل برقرار باشد. والدین باید بدانند که چقدر کنترل کنند و چه قدر آزادی بدهند. هردوی این رفتار باید با هم باشند.
وقتی که ما تعریف درستی از کنترل و آزادی نداریم، از تعادل خارج می شویم و وارد منطقه ی خشونت می شویم.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
@nooredideh
⭕ بازهم پویا بازهم تبلت
پرده اول.
چند روز پیش بود که در خانهی یکی از اقوام مهمان بودیم و دیدم پسر ۴ سالهام در حال تعارف دستمال کاغذی است! 😐 راه میرفت و به هر کس چند تا، چند تا دستمال میداد. وقتی پرسیدم چه کار میکنی، دستمالها خراب میشن! به من گفت اینا تموم نمیشن. پرسیدم کی گفته تموم نمیشن، پاسخ داد تلویزیون نشون داده، اینا که عکس خرسی روش داره، تموم نمیشن. 🤔
پرده دوم.
چند وقت پیش دیدم که یک پسر بچه ۴ ساله، هنگام بازی با یک پسر ۳ سالهی دیگر زمین خورد و حسابی داشت گریه میکرد. آن پسر سه ساله هم روبرویش ایستاده بود، با انگشت اشاره او را نشان میداد و میگفت هَ هَ هَ ... وقتی از او پرسیدم این چه کاریه؛ دوستت درد داره، خیلی ساده پاسخ داد توی ماشا و خرسه این را دیده! 🙂
- - - - - - - -
ظاهراً برای ما آدم بزرگها خیلی ساده است که دروغ و راست را در تلویزیون و شوخیهای روزمره تشخیص بدهیم اما آیا برای کودکان هم اینچنین است؟! طبیعی است که بچهها تلویزیون را معصوم از خطا و اشتباه میدانند و البته این موضوع در مورد تبلیغات هم صدق میکند.
اساساً صنعت تبلیغات قرار است کالا یا خدماتی را به ما بفروشد و متأسفانه در این راه از هر فریبی استفاده میکند. تصاویر دستکاری شده، غلو و بزرگنمایی، دروغ و ... کار بسیاری از تبلیغات است اما سوال اینجاست اگر تبلیغی گفت من به خلاقیت کودک شما کمک میکنم آیا قضیه تمام است؟! حتما این کار را میکند؟!
شاید برایتان جالب باشد اما اخیراً قانونی برای تبلیغات در ایتالیا وضع شد که در آن استفاده از هر نوع تغییری در تصاویر ممنوع اعلام شد! و این دقیقاً یعنی دروغ ممنوع! یا همین چند روز پیش سازمان بهداشت جهانی توصیههایی کرد اعم از اینکه تماشای تلویزیون، تبلت، رایانه، موبایل و .... برای کودک زیر یک سال ممنوع، دو ساله حداکثر روزی یک ساعت، سه و چهار ساله حداکثر یک ساعت مداوم و .... ولی ما چه میکنیم؟! میخواهیم تبلت بخریم که کودکمان خلاق شود! 😶
در مورد تبلیغ اخیر تبلت از شبکه پویا باید گفت با گفتن اینکه تبلت فرزند ما را خلاق میکند، قضیه حل نمیشود و اساساً استفاده از تبلت برای بچهها سودمند نیست، اگر هم سودی داشته باشد، به زیانهایش نمیارزد! مراقب چشم، آسیبهای ذهنی و خلاقیت!! کودکمان باشیم.
مسئلهی اصلی، مشکل استفاده از تبلت و گوشی برای کودکان است. بچههای ما باید بازی کنند، تحرک داشته باشند و کمتر یکجا بنشینند تا شاید خلاق شوند! خلاقیت با گفتن اینکه یک چیز خلاقتان میکند درست نمیشود و این تبلیغ و آن تبلیغ هیچ فرقی نمیکنند!
#حمید_کثیری
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
@nooredideh
هدایت شده از گالری روسری مُنیرا 🎀
💕
✅وقتی ارتباط بین والدین و نوجوان قطع شود، فرزند اگر فعالیت یا رفتارهای اشتباهی داشته باشد، آن ها را زیرزمینی خواهد کرد.
🌀این زیرزمینی شدن فعالیت های فرزند باعث می شود تا رفتارهای پر خطر او برای والدین آشکار نشود.
💟 @nooredideh 👈