از مراقبت ها و دخالت های بيش از
حد در زندگی کودکان اجتناب کنيد.
وظيفه والدين و مربيان اين است که
اين قابليت را در او زنده نگاه دارند
و به کودکان اجازه دهند بعضی
اوقات مطابق سليقه خود اشياء
را کشف کنند.
مراقبت ها و دخالت های زياد از
حد بزرگسالان در زندگی و رفتارهای
کودکان، قابليت يادگيری مبتکرانه آنها
را تضعيف می کند.
Join @nooredideh
وقتي فرزندتان از انجام كاري لذت ميبرد، دستور دادن شما براي توقف كار بي نتيجه خواهد بود. مثلا وقتی کودک در حال بازی رایانه ای یا تماشای تلویزیون است؛ اگر مادر بیست بار هم بگوید:
_ بسه دیگه
_ پاشو دیگه
_ درس هات مونده
_ چشم هات آسیب می بینه
_ بیام خاموشش کنم و...
ولی کودک حاضر نیست، ادامه ندهد و لذتش را متوقف کند.
پس بهتر است به جای این حرف ها یا تهدیدها به او پیشنهاد یک جایگزین جذاب بدهید، یا به او زمان اتمام بدهید.
مثلا بگویید:
بیا با هم کیک بپزیم.
بریم فوتبال بازی کنیم.
وقتی عقربه بزرگ ساعت به عدد سه رسید، تلویزیون را خاموش کن.
بریم با رنگ انگشتی روی دیوار حمام نقاشی کنیم.
بسته به علایق فرزندتان جایگزین در نظر بگیرید و مدام تذکر ندهید.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
0053 baghareh 139-141.mp3
9.03M
#لالایی_خدا 53
#سوره_بقره آیات 139 - 141
#محسن_عباسی_ولدی
#نمایشنامه
#قصه
منبع قصّه این برنامه👇
📚کتاب «بحار الأنوار، ج43، ص 314»؛ اثر علّامه مجلسی رحمة الله علیه
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
دوران کودکی، دوران کودکی کردن و تمرین زندگی است؛ دوران بزرگسالی نیست. وقتی لباس های مجلل و گران قیمت
یکی از حاضرین سوءال کردند که: من به دخترم میگم که نباید پایش لخت باشد ولی او اصرار دارد که مثل سایر بچه ها جوراب شلواری نپوشد و پایش لخت باشد؟
پاسخ استاد: اولین و مهمترین مسئله در پوشیدن لباس این است که خود ما چه الگویی هستیم. خود ما هم در منزل اجازه نداریم که هر لباسی دلمان خواست بپوشیم.
در بحث تربیت جنسی راجع به این موضوع صحبت شد وقتی اصل، اصول، ارزش ومهارت ها برای ما مشخص باشند، لباس پوشیدن یک مهارت است، حال ارزش های آن برای ما چیست؟ یکی از ارزش ها سادگی است، یکی دیگر پوشیدگی و حجاب است. ما در خانه هم نمی توانیم هر طور که می خواهیم بپوشیم. مواقعی که تنها هستیم یا با همسرمان هستیم یا فرزندمان هست و یا زمانی که مهمان داریم، هر کدام یک جور لباس نیاز دارد.
مگر پدرو مادر محرم نیستند؟ ولی وقتی به منزل ما می آیند باز هم همان طور که تنها هستیم لباس می پوشیم؟ ارزش ها نباید بازدارنده باشند بلکه باید در حد تعادل باشند. تنها جایی که پوشش هیچ نوع محدودیتی ندارد بین زن و شوهر است چون عمیق ترین محرمیت بین این دو است. و غیر از آن ما با محدودیت روبه رو هستیم و با تمام محارم دیگر محدودیت پوشش داریم و اصلاً نمی شود که محدودیت نباشد.
بنابراین ما یک ارزش در جامعه داریم به نام « پوشش » که بر پایه ی این ارزش باید مهارت لباس پوشیدن داشته باشیم. روی این موضوع باید کار کنیم. و منظور من این نیست که از فردا باید بچه های ما باید این جوری یا آن جوری بپوشند، من فقط می خواهم که در ذهن شما یک جرقه ایجاد کنم تا روشن شود و ببینید که چه عواملی باعث می شود که بچه هایمان تا این حد به سمت دیده شدن بروند چون این مسئله آسیب می زند.
#دیدن_یا_دیده_شدن؟ {قسمت21}
[مباحث کودک متعادل]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
هرقدر فرزند خود را از سن پايين تري به وسيله حرف زدن با او و تشويق كردنش به پاسخ دادن، تحريك به صحبت كردن كنيد، زودتر ياد مي گيرد صحبت كند و كيفيت گفتار او نيز بهتر خواهد بود.
بنابراين، از روز نخست تولد فرزندتان، بدون وقفه صحبت كنيد و همه گفتگوهاي خود را به صورتي بسيار نمايشي و اغراق شده انجام دهيد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
مادری که ساعت ها برای تمیزکردن خانه وقت گذاشته، طبیعی است که با ریختن غذا بر روی فرش توسط کودکش خشمگین شود؛
این مادر ممکن است برچسب شیطنت یا لجبازی را بر رفتار کودکش بچسباند. روی دیگر این سکه کودکی است که بی خبر از همه جا با خشم مادر مواجه می شود و نمی داند به خاطر چه چیز تنبیه می شود.
کودک تنها در پی کشف محیط و استفاده از حواسش بوده و گرچه خشم مادر را درک می کند، اما نمی تواند دلیلی منطقی برای آن پیدا کند.
تا قبل از سه سالگی، رفتارهای بچه ها حتی اگر به خرابکاری منجر شوند، حاصل لجبازی و تلاش برای آسیب زدن به افراد و وسایل نیستند و به همین دلیل است که بچه ها، وقتی کاملا از سر تصادف به کسی یا چیزی آسیب می زنند، انتظار ندارند کسی تنبیه شان کند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
زبان دوم
اصلا بچه ها زبان دوم را قبل از ده سالگی نباید یاد بگیرند، مگر اینکه پدرمادر دو زبانه باشند، یکی آذری یکی فارس، خوب این خود به خود بچه دو زبانه میشه.
ببینید ویژگی زبان دوم اینه، کودک بتونه به اون زبان فکر کنه و احساسش رو بیان کنه، این کلاس ها هیچکدوم این مهارت رو نمیده، فقط بچه رو از زبان بیزار می کنه، هیچکس تا حالا با کلاس، زبان دان نشده. ولی اگر بگذارید یادگیری رو قوی کنید، از ده سالگی میره دنبال زبان و به راحتی هم چند زبان رو میتونه یاد بگیره.
از بدو تولد با کودک هم زبان فارسی هم زبان دوم صحبت کردن خوب نیست. اگر زبان دوم ، یکی زبان پدری.. مثلا مادر آلمانی، پدر ایرانی، خوب مسلمه زبان آلمانی و فارسی را با هم میتونه . این مادرشه، تو خونه گفتگو میشه. ولی اگر هر دو فارسین، حتی ترکی هم به بچه ها یاد ندهید، ولی اگر یکی آذری یکی فارس، خوب مسلمه هر دو رو با هم یاد میگیره، زبان دوم به صورت آموزش، یاد دادن از بیرون، برای زیر نه سال، سم است.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
بچه هایی که فقط بازی فردی
می کنند، پس از مدتی روحیه فردگرایانه پیدا میکنند. حوصله همراهی با جمع در این نوع بچه ها کمتر از دیگران است.
این بچه ها همکاری دیگران را دخالت می دانند. از همین رو برخی از این کودکان روحیه مستبدی و برخی دیگر روحیه گوشه گیری پیدا میکنند. سعی کنید کودک را تشویق به همراهی با گروه کنید.
Join @nooredideh
🔸ارزشمندترین یادگیری های انسان با تجربه کسب می شود
♦️بچه هایی که تجربیات حسی فراوان دارند پرسشگر ، تحلیل کننده و استدلال گرا بار می آیند .
🔻امروزه فرزندان ما تجربیات حسی کمی دارند .
🔹محیط زندگی برای آنان مملو از تجربیات ارزشمند است ، پس اجازه دهید فرزندانتان کودکی کنند و مانند بچه های گذشته زندگی کنند .
🔸آنها را در کارهای خانه دخالت دهید حتی کارهایی که در نگاه اول به نظر خارج از توانایی آنهاست می تواند با کمک و نظارت شما تبدیل به کاری ساده ، ارزشمند و آموزنده شود.
Join @nooredideh
هدایت شده از گالری روسری مُنیرا 🎀
پدر و مادری که محبت می کند و احترام می گذارد، اعتماد فرزندان را جلب می کند.با حرف زدن نمی توان اعتماد را جلب کرد.
✅ وقتی شما اعتماد را جلب کردید، می توانید دلیل محدودیت و حساسیت را به فرزندتان بگویید و به آنها آگاهی و آموزش دهید. اگر شما این کار را بکنید، برای فرزندتان یک مصونیت ویژه ای ایجاد کرده اید.
#استادعباسی_ولدی
💟 @nooredideh_nojavan 👈
تربیت فرزند از زراعت آسانتر است.
والدین هم نقش زارع و دهقان را دارند امّا به یک معنا خیلی آسانتر.
زارع باید سه کار بکند: هم باید زمین را شخم بزند و آماده کند، هم بذر را بپاشد، هم آبیاری کند. بعد بنشیند دستش را روی هم بگذارد ببیند ثمری می گیرد یا نه. ولی در مورد تربیت طفل لازم نیست دو کارِ اوّل را بکنی، چون از نظر زمین، زمینِ آن طفل آماده است، هیچ شخم زدن نمیخواهد.
بذر هم لازم نیست تو بپاشی، بذر آن را خدا پاشیده است. تمام اموری که از دیدگاه عقل ما خوب است یا بد است، همه اینها را میداند. امّا به صورت بالقوّه است، استعداد است.
تو فقط این را در طفل به فعلیّت برسان. یعنی اینکه تو فقط باید آبیاری بکنی. زمین آماده است، نِشا را خدا کاشته است، بذر را پاشیده است. تو میتوانی خیانت نکنی؟!!
[حاج آقا مجتبی تهرانی]
join @nooredideh
غذای جسم و روان یک زن شادی و نشاط بچه اش هست این نشاط رو بر خودتون حرام نکنین که خونه رو مثل موزه تر و تمیز و منظم کنین و میز رنگین غذایی بچینید که یک کودک دلمرده و مادری خسته پدری اخمو دور این میز بنشینن و غذایی بخورن که دلچسب نیست.
یکی از علتهای افسردگی مادر بعد از زایمان اینه که مادر وقت نمی کنه از عشق مادری لذت ببره و سیراب بشه
لطفا بی خیال خونه و زندگی بچه رو در آغوش بگیرید و صدای عشق رو بشنوید
خونه رو هميشه ميشه تميز كرد، اما كودكي بچه ها برنميگرده، فقط حسرتش میمونه.
Join @nooredideh
0054 baghareh 142-144.mp3
9.15M
#لالایی_خدا 54
#سوره_بقره آیات ۱۴۲ - ۱۴۴
#محسن_عباسی_ولدی
#نمایشنامه
#قصه
منبع قصّه این برنامه👇
📚کتاب «من لا یحضره الفقیه، ج 1، ص 274»؛ اثر شیخ صدوق رحمة الله علیه
Join @nooredideh
0055 baghareh 145-147.mp3
10.14M
#لالایی_خدا ۵۵
#سوره_بقره آیات ۱۴۷ - ۱۴۵
#محسن_عباسی_ولدی
#قصه
منبع قصّه این برنامه👇
📚برگرفته از کتاب «قصه کوفه، صفحات ۲۸۴-۲۸۳ و ۳۲۹-۳۳۱»؛ اثر علی نظری منفرد
Join @nooredideh
🔻تماشای تلویزیون برای کودکان زیر
دو سال ممنوع شد...
سازمان جهانی بهداشت تماشای تلویزیون یا بازی با تلفنهای هوشمند را برای کودکان زیر دو سال ممنوع اعلام کرده است و از خانوادهها میخواهد تا مراقب فعالیت و خواب کافی کودکان خود باشند.
سازمان جهانی بهداشت به تازگی توصیه نامه خود را درباره میزان فعالیتهای فیزیکی و خواب کودکان زیر پنج سال منتشر و تاکید کرد که خانوادهها باید این توصیهنامه را برای سالم بودن کودکانشان در حد ممکن رعایت کنند.
این توصیهنامه شامل هشدارهایی درباره استفاده از صفحههای نمایش به خصوص برای کودکان زیر دو سال است. بچههای زیر دو سال نباید به هیچ عنوان از صفحههای نمایش مثل موبایل یا تلویزیون استفاده کنند؛ البته کودکان بین دو تا پنج سال نیز حداکثر یک ساعت در روز اجازه استفاده از صفحات نمایش را دارند.
دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی برای زمان استفاده کودکان از صفحات نمایش سختگیرانهتر از دیگر توصیهنامههای سازمانهای عمومی بهداشت است. به عنوان نمونه در سال ۲۰۱۶ آکادمی پزشکی اطفال آمریکا توصیه کرد که هیچ صفحه نمایشی در اختیار کودکان زیر ۱۸ ماه گذاشته نشود، در حالی که کودکان دو تا پنج سال میتوانستند یک تا دو ساعت در روز از مونیتور استفاده کنند.
البته به نظر میرسد دستورالعملهای دیگر سازمانهای بهداشت عمومی هم بر ریسک مدت زمان استفاده از صفحات نمایش توسط کودکان تاکید میکنند؛ به عنوان مثال آکادمی پزشکی اطفال آمریکا روی محتوای آنچه کودکان تماشا میکنند تأکید کرده و مواردی آموزشی درباره کارتونهای خشونتآمیز معرفی کرده است.
این سازمان در عین حال تاکید میکند که تعامل کودکان با والدینشان در هنگام استفاده از صفحات نمایش، نقش مهمتری را نسبت به مدت زمان استفاده از صفحات نمایش ایفا میکند.
دستورالعملهای سازمان جهانی بهداشت تلاش میکند تا عادتهای تأثیرگذار در سلامتی کودکان را تا آنجا که میتواند سریعتر بهبود ببخشد. به عنوان نمونه این دستورالعمل بیان میکند که کودکان بیشتر از یک ساعت نباید بدون تحرک باشند و البته آن یک ساعت هم باید صرف قصه گفتن یا مراقبت از آنها شود.
همچنین برای خواب کودکان پیشنهاد میکند که بچههای یک تا دو سال ۱۱ تا ۱۴ ساعت در شبانه روز بخوابند و کودکان سه تا چهار سال نیز ۱۰ تا ۱۳ ساعت در روز استراحت داشته باشند و کودکان بالای یک سال باید ۱۸۰ دقیقه در روز فعالیت فیزیکی داشته باشند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
به فرزندتان اجازه دهید از شکست خود درس بگیرد.
یکی از راههای آموزش مسؤلیت پذیری به نوجوانان، بی مسؤولیتی آگاهانه است.
به فرزندان خود اجازه دهید کاری را شروع کند ،در آن شکست بخورد، سپس با او همدردی نشان دهید، به او کمک کنید بفهمد چه اتفاقی افتاده، اشکال کار در کجاست، چه درسی از آن گرفته و در آینده چه باید بکند که در چنین موقعیتی موفق شود.
@nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 کلیپ
چرا برخی فرزندان انبیا با یکدیگر متفاوت بودند؟
مثلا فرزندان حضرت یعقوب
چرا فرزند حضرت نوح عاقبت به شر شد؟
آیا تربیت این پیامبران ناصحیح بود؟
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
تو خونتون بشینید
کاتالوگ میاد دم خونتون
مدل پرده مدنظرتونو انتخاب کنید
سفارش بدید، و بدون هیچ اتلاف وقت
با قیمت عمده
هر نوع پردهای نیاز دارید سفارش بدید
پرده پذیرایی
پرده زبرا
کرکره
نمونه پرده هارو ببینید👇
http://eitaa.com/joinchat/2336817171C0b2301b2af
این کانال مورد تایید است، کافیه قیمتاشو با بیرون مقایسه کنید👆
هدایت شده از گالری روسری مُنیرا 🎀
#تربیت_دینی_نوجوان
🔹در تربیت_دینی نوجوان دقت داشته باشید که او میخواهد بر اساس تفکر و دلایل #منطقی مسائل را بررسی و قبول کند؛
🔸شک های مذهبی از همین سنین آغاز میشود:#شک در اعتقادات دینی حاکم بر خانواده, در تعلیمات مذهبی، حقانیت و ...
🔹او میخواهد با دلایل منطقی همه اینها را قبول یا رد کند و از طرفی میترسد که این شک را با دیگران مطرح کند که مبادا او را به بی قیدی و بی دینی متهم کنند،این موضوع باعث ماندن او در شک ها و بی پاسخ رها شدن و تبدیل به یک مشکل بزرگ در دوران جوانی او خواهد شد.
🔸باید بکوشید با استفاده از منابع صحیح و دلایل منطقی این شک ها را برطرف کنید و توقع نداشته باشید چون شما این مسائل را قبول دارید، او هم مثل شما فکر کند...
#رفتاربانوجوان_نوردیده 👇
join @nooredideh_nojavan