فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مکان امنی برای بازی کودک آماده کنید مهم نیست که خانه شما چقدر بزرگ یا کوچک است، شما میتوانید فضای امنی را برای بازی کودک خود مهیا کنید.
اگر میتوانید مناطق خطرناک مثل پله ها یا آشپزخانه را با محافظ های کودک به محلی امن تبدیل کنید، می توانید به کودک خود فضای بیشتری برای راه رفتن و بازی کردن بدهید.
در کنار او و نزدیک او باشید و به او اجازه دهید در خانه راه برود و در جعبه ها و کشو ها را باز کند و درآن ها کند و کاو کند. چیزهایی را که میخواهد کشف کند.
Join @nooredideh
هدایت شده از کانال حمید کثیری
🔴 بچهها توی کوچه بازی کنن یا نه؟!!
شاید اگر دههی شصت یا هفتاد بود، بازی در کوچه یه موضوع کاملاً بدیهی بود و اصلاً جایی برای فکر و سوال وجود نداشت اما الآن اینطور نیست! (خود این موضوعیه که چرا اینجوری شد ولی الآن محل بحث بنده نیست اما شما حتماً بهش فکر کنید)
اکثر افراد وقتی ازشون میپرسند چرا نمیگذارید کودکتون توی کوچه بازی کنه، دو تا دلیل میارن:
1️⃣ بحث امنیت، خصوصاً امنیت جنسی!
2️⃣ تربیت نامناسب در کوچه
اولاً بدونیم که هیچ چیزی به اندازه تعامل با همسالان موجب رشد بچهها نمیشه. بچهها در بازیهاشون، قهر و آشتیهاشون، دعواهاشون، بگو مگوهاشون و ... چیزهایی رو یاد میگیرند و مهارتهایی بهشون اضافه میشه که در حالت معمولی ممکنه تا چند سال طول بکشه و شاید گذر زمان هم نتونه اون یادگیریها رو ایجاد کنه. خیلیا میگن بازی با همسالان برای #رشد_اجتماعی کودک مفیده اما شخصاً معتقدم به ابعاد دیگرِ رشدی هم کمک میکنه و صرفاً مسئله رشد اجتماعی نیست.
تجربیات جدیدی که هر روز ممکنه در کوچه و تعامل با بچههای دیگه به وجود بیاد، تقریباً ناب و تکرار نشدنی هست. دیدن سوسک، مارمولک، کرمهای توی خاک، دستشویی پرندهها، بالا رفتن از درخت برای توت خوردن، برخورد محکم توپ توی صورت، دعوا سر اینکه چرا از جلوی خونه ما رد شدی، دوچرخه بازی و زمین خوردن، زخم و زیلی شدن به خاطر شیرجه زدن روی آسفالت یا کشیده شدن به درخت، دنبال گربه کردن، زیر ماشین رفتن برای در آوردن توپ، دفاع از بچههای کوچیکتر تو بازی، کثیف شدن هر روزهی لباسها، جرزنی کردن تو بازیها، خستگی از فرق سر تا نوک پا و ... مدام کودک رو در شرایط تصمیمگیری و حل مسئله قرار میده، چیزی که ممکنه تا آخر عمر تکرار نشه.
حالا کوچه یا مهد کودک؟!
طبیعیه که هر دو با هم ایدهآله. اکثر مهدها به خاطر ساختار بستهای که دارن اصلا امکان این تجربیات توشون نیست. شما فکر کنید یه بچه سوسک بگیره دستش و با خودش بیاره مهد! احتمالاً فردا مامانش باید بیاد مهدکودک چون خاله رو ترسونده 😉😁 یا مثلاً فکر کنید بچهها با هم دعواشون میشه، خب خاله مهربون سریع مداخله میکنه و باقی ماجرا. در حالی که توی کوچه فرصتی مداخله دیگران کمتر پیش میاد (اگه با این ادبیات آشنا نیستید یا الآن کلی سوال دارید، پستهای قبلی رو بخونید یا برام بنویسید تا دوباره جواب بدم)
خب پس نظرِ همایونی بنده اینه که از این جهت قطعاً تعامل با همسالان توی کوچه مفیده و هر چی بیشتر، بهتر! اما چطور جلوی اون آفات رو بگیریم؟
همونطور که قبلاً هم گفتم در دوره کودکی ما حق نداریم دنیا رو برای بچهها ناامن کنیم! امنیت باید از سمت منِ مادر، منِ پدر، منِ بابابزرگ و یا به زبون فنی منِ حامی تأمین بشه. مادری که ناظر هست و نه مداخلهگر قطعاً داره این فضا رو برای کودک تأمین میکنه.
در مورد تربیت هم زیاد قصدِ صحبت ندارم! چون میدونم نظرتون عوض نمیشه 😂 اما در کل اگر #ایراد_فاحش تربیتی - یعنی چیزی که به هیچ عنوان نمیشه ازش گذشت - توی بچههای محل نمیبینید، سختگیری شما مانع رشده. اتفاقاً اختلافات تربیتی خانوادهها که مسیر تربیت شما رو منحرف نکنه به نفع همهی بچهها هست. حداقلش اینه که مداوم باید چالشهای جدید رو تجربه کنن، راهحل جدید پیدا کنن و ...
یادتونه قدیما که مثلاً یه بچه لوس وسط جمعمون بود بعد از یک سال چقدر تغییر کرده بود و خود ماها هم چقدر تعامل کردن با اون رو بهتر یاد گرفته بودیم؟!
پینوشت۱: متن رو فارغ از دوران کرونا بخونید!
پینوشت۲: احتمالاً کلی ایراد و سوال دیگه داشته باشید که هیچ مشکلی نیست! توی کامنتهای اینستاگرام تا جایی که ممکنه جواب دادم بهشون، اونجا بخونید. آدرس پیج اینستا 👇
Instagram.com/hamidkasiri_ir
اما در کل نظرم اینه که بچه باید تو کوچه بزرگ شه که دلایلش قطعاً مفصلتر از یکی دو پُسته، والااااا 😉
راستی اصلا چی شد که بچهها دیگه کمتر برای بازی میان تو کوچه؟!!
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
هدایت شده از پست اماده
قصه شیر.mp3
6.12M
#قصه_رمضان ۱۹
قصه شیــر 🥛
نویسنده؛ سیده حاتمه سیدزاده 🖋
قصهگو؛ نرگس خانم(۱۰ساله) 🎤
تدوینوصداگذاری؛ پارساکمالی 🎧
طرح گرافیکی؛ سمانه صدیقی🎨
@ostad_shojae
هماهنگی بین پدر و مادر؛ عامل تربیّت فرزند
شما، هم دست راست دارید و هم دست چپ، اگر این دو بهصورت مستقل تصمیم میگرفتند، شما دیگر با این دو دست نمیتوانستید کاری را انجام بدهید. اما چون این دو دست خود تصمیم گیرنده نیستند، بلکه مغز و اراده انسان است که بر دست راست و چپ حکومت میکند و اوست که تصمیم میگیرد، لذا دستها باهم همکاری میکنند و هماهنگاند.
با یک دست کاغذ میگیرید و با یکدست مینویسید. خیّاطها با یکدست پارچه را میگیرند، با دست دیگر میدوزند. آشپزها با یکدست، دیگ را میگیرند، با دست دیگر غذا را به هم میزنند و چون فرمانده یکی است این دودست اینچنین باهم همکاری میکنند. اگر خدایناکرده در وجود ما دو فرمانده وجود داشت معلوم است که چه اتفاقی میافتاد.
حال فرض کنید، اگر پدری نسبت به بچهی خود تندی کند، مثلاً بگوید: چرا این کار را کردی؟ آنگاه مادر بگوید: اتفاقاً کار بچه درست بوده و خوب کاری هم کرده است. یا یکی به بچه بگوید: تو خیلی بیادب هستی. دیگری به او بگوید: اتفاقاً تو از همه مؤدبتر هستی.
یکی بچه را بزند و دیگری او را نوازش کند.
چنین برخوردهایی موجب میشود که بچه بیتربیت بار بیاید. وقتی اینگونه عمل شود، بچه شکایت پدر را به مادر و شکایت مادر را به پدر میبرد و ضمن اینکه بین آنها دعوا راه میاندازد، خود بچه نیز نسبت به پدر و مادر بی اعتقاد و بی اعتنا میشود.
[استاد حائری شیرازی]
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
هدایت شده از مهر مادری
4_5891140283231374397.mp3
5.87M
استاد محمود سلطانی
عبور از نگرانی ها ۶۹
@shogherouyesh
مادر مهمترین منبع قابل دسترسی برای تقویت ریشه های اعتماد بنفس برای کودک به شمار میرود به طوری به بررسی ها نشان میدهد مادرانی که فرزند خود را مورد شماتت قرار میدهند، فرزندانی با اعتماد به نفس پایین تربیت می کنند.
طرح اولیه شکل گیری شخصیت افراد ناشی از برخورد مادر و کودک است به طوری که ریشه همه برداشت های کودک در آینده است که تغییر آن به سختی صورت می گیرد.
بعد از پدر ومادر،خواهر و برادر و همسالان نقش مهمی در برداشت کودک از خودش را دارند.
Join @nooredideh
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
💎پيامبر اکرم صلّي الله عليه وآله فرمودند '
🔹بدبخت واقعى كسى است كه این ماه(رمضان) را پشت سر گذارد و گناهانش آمرزیده نشود.
📖ميزان الحكمه ، ح۷۴۵۸
@kalam_maesoumin
تربیت فرزند نوردیده
🔹مروری بر گذشته در جلسات قبل گفتیم که شخصیت از سه عامل تشکیل می شود: 1- فردیت یا خود 2- تصور از خ
آیا شما قادر به هدایت جت بوئینگ 747 هستید؟ آیا قادر به جراحی قلب باز هستید؟ آیا شما می توانید یک کتاب فلسفه ی ژاپنی را به فارسی ترجمه کنید؟ سه تا سوال از شما کردم سه تا "نه نمی توانم" از شما گرفتم. در این مبحث با این جواب ها خیلی کار داریم.
حال می رویم سر اصل مطلب، یک مفهوم دیگر شخصیت، رشد اجتماعی و اعتماد به نفس و عزت نفس است. در این مبحث می خواهیم اعتماد به نفس و عزت نفس را تمرین کنیم. پس وقتی می گوییم شخصیت مطلوب یعنی کسی که اعتماد به نفس و عزت نفس بالایی دارد. و وقتی می گوییم شخصیت نامطلوب یعنی کسی که اعتماد به نفس و عزت نفس پایین یا متزلزلی دارد. این دو عبارت خیلی برای شما آشناست و تقریباً با هر مادری صحبت می کنم گله دارد که اعتماد به نفس فرزندم پایین است و می خواهم که بالا برود.
اولین جلسه کودک آرزوها را به یاد دارید؟ بیشترین ویژگی هایی که شمردید بیشتر روی اعتماد به نفس تأکید داشتید و کمتر کسی به ویژگی های عزت نفس اصرار می کند. زیربنای شخصیت اعتماد به نفس و عزت نفس است. اعتماد به نفس در حوزه ی مهارت ها است. اعتماد به نفس یعنی دیدن توانایی ها و اعتماد به توانایی ها. عزت نفس در حوزه ی ارزش ها است، یعنی دیدن منزلت، مقام و جایگاه انسان در هستی. (ادامه دارد...)
#شخصیت {قسمت63}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
هدایت شده از استاد محمد شجاعی
آرزوی نخودی.mp3
8.07M
#قصه_رمضان ۲۰
آرزوی نخــودی 🔮
نویسنده؛ ندبه محمدی 🖋
قصهگو؛ زهرا نجد 🎤
تدوینوصداگذاری؛ پارساکمالی 🎧
طرح گرافیکی؛ سمانه صدیقی🎨
@ostad_shojae
فکر نکنید اگر به کودک بگویید؛
این حرفها برای تو زوده
"برو بخواب نشنوم دیگه از این حرفها بزنی
به موقعش خودت میفهمی"
او دیگر کنجکاوی نخواهدکرد،
بلکه فقط شما را در جریان نخواهد گذاشت.
متناسب سن کودک به او پاسخ دهید
Join @nooredideh