كودك سالم و كنجكاو دوست داره آزاد باشه بدوه و كشف كنه، پس طبيعيه اگر تو خيابون دست والدينش رو رها كنه يا بدون اجازه درو باز كنه و بره بيرون
كودكان چون فرقي بين تخيل و واقعيت نميدونند، ترسوندن يا اگاهي دادن به كودكان در مورد بچه دزد يا آزار جنسي تنها باعث وحشت و ترس شديد و اضطراب و عدم اطمينان كودك ميشه.
آموزش، تنها در حدی است كه كودك بدونه قسمت شخصي بدنش رو به كسي نبايد نشون بده يا نبايد همراه غريبه ها جايي بره.
اما پدر و مادر حتي یك دقيقه هم و فقط يك دقيقه هم نبايد كودكشون رو در شرايطي قرار بدن كه خطر اين اتفاق وجود داشته باشه.
كودكان توانايي براي درك خطر و مراقبت از خود ندارند. البته بعضي از بچه ها جسورتر و عده اي ديگه محتاط ترند اما براي تصميم گيري درست بايد صبور باشيم تا مغز بچه ها به رشد لازم برسد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
هدایت شده از مهر مادری
عبوراز نگرانی ها ٨١.mp3
5.72M
استاد محمود سلطانی
عبور از نگرانی ها ۸۱
@shogherouyesh
پدر حق ندارد بچهاش را خراب کند. هُی! بله، آنجا را جمع کن، آنجا را ضبط کن، آنجا را جارو کن!!
خب بابا شما یواشکی به من بگو، چرا جلوی مهمانها داد سرِ من زدی؟!
یادم نمیرود یک کسی چای میداد در یک جلسهای، پدرش داد سرش زد گفت آهای، گفت بله، گفت آن را جا گذاشتی یک چای هم بده به او، این هم سینی چای را گذاشت گفت آقا جان شما پدر من هستی حق تربیت داری، حق نداری من را پهلوی مهمانها ضایع کنی.
بعضی مادرها همین که مهمان دارند، میگوید این دختر را میبینید جان من را به لبم رسانده، این دختر همچین کرد، این پسر همچین کرد، این دختر هی سرخ میشود، سبز میشود. شما حق تربیت داری، حق تحقیر نداری!
"استاد قرائتی"
@nooredideh
بازی با شن و آب یکی از بهترین
انواع بازی برای کودکان است.
این بازی شرایطی را فراهم می كند
كه كودك با زبان ریاضی آشنا شود
او با مفاهیمی چون زیاد، كم، پر،
خالی و كوچك كه لازمه ی یادگیری
جمع کردن است، آشنا می شود.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
کودک موجودی است استثنایی که باید به آن عشق دادوعشق
بزرگترین نیاز او نیاز به محبت است
از کنارخواسته های کوچکش نبایدآسان گذشت پاسخ به این نیازها, پاسخ به امنیت کودک است
فراتر از آن چیزی که فکرمیکنید میفهمد
وراحتر از آن چیزی که فکرمیکنید آرام میگیرد
با او حرف بزن هرچند که زبان تو را نفهمد
و او را لمس کن هرچندکه پاسخی نگیری
مطمئن باش پاسخ نگاه ها و مهربانی هایت را روزی به تو خواهد داد
زیباتر و حساستر از آن چیزی است که می اندیشی
او را دریاب چرا که او....""تنها یک کودک است
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
⚠️ كودک را به عجله كردن، مجبور نكنيد.
👈 زود باش.
👈 دير شد.
👈 ما همه منتظر تو هستيم.
مفهوم اين كلمات و جملات برای كودک اين است كه
❌ من بلد نيستم (عدم اعتماد به نفس)
❌ من موفق نمی شوم (عدم اعتماد به نفس)
❌ من خوب نيستم (عدم عزت نفس).
⏪ تصور كنيد همسر شما یکی از اين جملات را ده بار تكرار كند و هر بار صدايش را بالا تر ببرد.
شما چه می كنيد؟ ابتدا نمی شنويد و سپس عصبانی می شويد.
به عبارتی اين جملات باعث نمی شوند كودک كارهايش را انجام دهد، بلكه در او اضطراب و خشم توليد می گردد.
@nooredideh
هدایت شده از کانال حمید کثیری
🔴 تبریک میگم، شما ۱۴ شدید ...
من فیزیک رو خیلی دوست داشتم و البته استعداد خوبی هم داشتم. یادمه اول دبیرستان؛ یه جلسه کامل در مورد فیزیک مکانیک ارائه دادم. کل بحث رو از فیزیک هالیدی آورده بودم، چون خواهرم اون سال دانشجو شده بود و کتاب رو توی خونه داشتیم.
امتحان آخر ترم اما خیلی خیلی سخت بود! علتشم این بود که مدرسه ما سه تا معلم فیزیک داشت و سوالها رو معلم ما طرح کرده بود و احتمالاً برای اینکه کَلِ بقیه معلمها رو بخوابونه 🙄 سوالها رو سوپر دولوکس داده بود. یادمه چندین نفر از کلاسِ خودمون افتادن.
وسط بقیه امتحانا بود که یه روز معلم فیزیک رو توی راهرو دیدم. یه نگاه مأیوسانهای به من کرد و گفت اصلاً ازت توقع نداشتم، منم داشتم آب میشدم و میرفتم تو زمین، واقعاً فکر میکردم افتادم که اینجوری میگه!
از این بچههام نبودم و نیستم که بعد امتحان بدو بدو بیام جواب سوالها رو توی کتاب چک کنم! کلاً حالِ این آدما رو درک نمیکنم! 😬
نمرهها اومد و من بالاترین نمره مدرسه شده بودم!!
👉 ۱۸.۷۵ 👈
چندین سال بعد اواسط دهه ۸۰ بود و ما دانشجوی کارشناسی بودیم. یکی از دروسِ اختیاری، روخوانی قرآن بود که برداشته بودم.
هر جلسه استاد از بچهها میخواست به ترتیب چهار، پنج خط قرآن بخونن و بعدش یکی دو تا نکته روخوانی میگفت و تقریباً همه با هر کیفیتی چهار، پنج خط رو بالاخره میتونستن بخونن 😕
یه جلسه استاد به یکی از دوستان ما اشاره کرد که بخونه، اونم شروع کرد. تقریباً نصف خط خونده بود که استاد یه دفعه گفت بسه آقا، بسه. دیگه نمیخواد بخونی!!
امتحان پایان ترم شد. استاد دو تا سوره رو مشخص کرده بود که ازشون امتحان میگیره. نوبت این دوست ما شد که چهار پنج خط بخونه. تقریباً کل کلاس یه حال اینجوری داشتیم 😏 اونم خوند و در کل سه، چهار تا غلط داشت. استاد بهش ۲۰ داد و بابت تلاشی که در این مدت کرده بود ازش کلی تقدیر کرد. توی همون کلاس کسانی بودند که با وجود یکی، دو اشتباه ۲۰ نشدند!
نمره به تلاش ...
یکی از مشکلات نظام آموزشی ما و البته خیلی از جاهای دیگه دنیا اینه که هنوز روش بهتری برای ارزیابیِ یادگیری پیدا نکردن یا به دلیل پیچیدگی روشهای دیگه نخواستن بهش تن بدن!
ظاهراً در روش فعلی تلاش افراد اصلاً مهم نیست. استعداد و علاقهشون به اون درس هم مهم نیست. هر کس نمره بالاتری بیاره ارزش بالاتری در سیستم داره. درسهای مهمتر هم از قبل مشخص شدن! و اگه مثلا ورزش ۲۰ بشی اما ریاضی ۱۴، تو خیلی خیلی دانشآموز ضعیفتری هستی از کسی که ریاضی ۱۹ شده و ورزش ۱۶ 🥺🥺
هنجارها همه چیز رو مشخص میکنن و اولویتبندی درسها هم در مدرسه و هم بین ما والدین کاملاً مشخصه! این وسط استعداد و علاقه دانشآموز هم اصلاً مهم نیست.
اما آیا هنجارها در جامعه ما درست ایجاد شدند؟! لزوماً نه. مثلاً یه هنجار اینه که رشته ریاضی و تجربی رو باید بچههای با معدل بالاتر برن و بقیه رشتهها برای اونایی که درسشون ضعیفتره! در حالی که به عنوان یه مطلع از بازار کسب و کار دارم عرض میکنم مثلاً برخی شاخههای علوم انسانی بسیار پولسازتر هستند.
حالا کی گفته پول مهمه؟ چرا اصلاً درآمد بیشتر و بالاتر برامون مهمه و حتی از شاد بودن و مفید بودن افراد مهمتر شده؟ این رو هم هنجارها در جامعه ایجاد کردند. اصلاً همینکه یکی رو با بنز و یکی دیگه رو با پژو ۴۰۵ میبینیم، ناخودآگاه اکثریت احترام بیشتری به بنزسوار میگذاریم ولو هیچ چیز از اون دو تا آدم ندونیم.
در مورد نمره هم دقیقاً همین اتفاق افتاده ...
سوای اینکه تلاش افراد مهمه و نه نمره برگهشون، لزوماً نمره ۲۰ نیست که خوبه. نمره ۱۴ و حتی ۱۲ هم خیلی نمرههای خوبی هستند. نشانه این هستند که شما ۶۰ درصد یا ۷۰ درصد بحث رو یاد گرفتید و این خیلی خیلی خوبه.
اصلاً راه دور نریم، شمایی که این متن رو خوندید اگر ۷۰ درصد اون رو فهمیده باشید، احتمالا چیزهای زیادی دستگیرتون شده و البته یعنی من خیلی خیلی در انتقال مفهوم موفق بودم.
تبریک میگم، شما ۱۴ شدید ...
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
باید جهان را بهتر از آنچه تحویل
گرفته ای، تحویل دهی...
خواه با #فرزندی_خوب،
یا باغچه ای سبز،
یا دلی شاد..
اگرفقط یک نفر با بودن توساده تر
نفس کشید، یعنی تو موفق شده ای
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
eitaa.com/nooredideh
تهدید به کودک جرأت می دهد
"اگر یکبار دیگر دوستت را اذیت کنی، یک کتک مفصل می خوری. اگر یکبار دیگر این کار را تکرار کنی من میدانم با تو. صبر کن تا بابا بیاد..."
هنگامی که کودک بارها تهدیداتی از والدین خود میشنود، ولی به ندرت عواقب کار بد خود را میبیند، تهدید به روشی نامناسب و بی حاصل برای مهار رفتار کودک تبدیل میشه، که نه تنها کودک را از انجام کار بد باز نمیدارد بلکه او را حریص تر می کند.
یعنی گاهی اوقات این تهدیدها حتی به کودکان این جرأت و شهامت را می دهد تا پدر و مادر خود را در آن محدوده امتحان کنند و صبر و تحمل آنان را بسنجند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
هدایت شده از کانال حمید کثیری
🔴 بچهام مرغدار بشه یا مهندس؟!!
اگه هر روز نباشه، هر دو سه روز یه بار پیش میاد که خانوادهای از من میپرسه چی جوری با بچهمون صحبت کنیم یا چی بگیم که بره ریاضی فیزیک؟ بعضی موقعهام تجربی! منم بلا استثناء اینجوری میشم 🥴 یا اینجوری 😒 یا نهایتاً اینجوری 😐 واقعاً اون لحظه احساس میکنم هر کاری دارم میکنم سر کاریه 😬
یکی از رفقای قدیم هم بود که علامه حلّی درس میخوند و توی اونجا هم شاگرد اول بود. ریاضی فیزیک میخوند اما شدیداً به ادبیات علاقمند شده بود و توی المپیاد ادبی هم رتبه آورده بود. یه دفعه ورق برگشت و تصمیم گرفت بره انسانی و چون خیلی دغدغهاش زده بود بالا، شروع کرده بود به مطالعه و توجیه دیگران.
یه روز رفت پیش مدیر مدرسه خودشون و فرزانگان. اونجا گفته بود چرا رشته انسانی نمیارید؟ بهش خیلی ساده گفته بودن باهاش توی کجاها میشه مدال آورد؟! 🙄
نمیدونم در جریان هستید یا خیر! در کشورهای پیشتر توسعه یافته، نخبگانشون رو به سمت علوم انسانی و علوم پایه سوق میدن. علت هم ساده است، موتور محرکهی تمدن، علوم انسانی و علوم پایه هستند. اصلاً به همین دلیله که بیشترین میزان مهاجرتپذیری و اقامتهای کاری در رشتههای فنی مهندسی و شاخههای مختلف علوم تجربی هست. در کشور ما و خیلی از کشورهای در مسیر توسعه؛ دقیقاً فضا برعکسه ...
اصلاح این موضوع هم یه شبه نیست. هنوز که هنوزه توی مدارس، مدیر، معلم و مشاور؛ بچههایی که نمره بالاتری دارند رو سوق میدن به سمت ریاضی فیزیک و تجربی. خیلی از خانوادهها هنوز از ترس حرف خواهر شوهر و جاری بچهها رو مجبور میکنن ریاضی فیزیک بخونن! چرا؟ چون بچهشون برچسب مهندس بخوره روی پیشونیش!
(البته الان دیگه برچسبها خیلی کارکردی ندارن، چون همه همدیگه رو توی خیابون و هرجایی!! دکتر و مهندس و استاد صدا میزنن 😬)
حالا ساده اگه بخوایم بگیم، فرزند شما چه رشتهای باید بخونه یا براش بهتره چی بخونه؛ باید بگیم که از حداقل دو سال قبل تحقیقاتش باید شروع بشه. باید فرزند شما تا میتونه مشاغل مختلف رو مشاهده کنه و احیاناً باهاشون درگیر بشه. باید روشهایی برای ارزیابی علایق، سلایق و استعدادهاش پیدا کنید. خیلی هم به این دل نبندید که در شرایط فعلی نظام آموزشی بتونه کمک درستی به شما بکنه ...
من هنوز یادم نمیره مادری که سال قبل با استرس تمام از روستاهای شهریار به من زنگ زد و ناراحت بود که چرا پسر ۸، ۹ سالهاش علاقه شدیدی به مرغداری داره و توی همون حیاط خونه جوجهکشی راه انداخته و انواع مرغ و خروس و بوقلمون و بلدرچین و ... رو داره پرورش میده و من چشمام برق میزد و داشتم کِیف میکردم. مادر نگران آینده شغلی فرزندش بود و من گفتم اگه از الان شروع کرده و در آینده این کار رو اصولیتر پیگیری کنه، یکی از پردرآمدترین شغلها رو داره ...
👈 نمیدونم شما با چه خطکش و معیاری میخواید به آینده بچههاتون جهت بدید؟
👈 نمیدونم تا حالا با فرزندتون رفتید کارگاه مبلسازی، رفتید کارگاه نخریسی، رفتید ابزارفروشیهای حسنآباد، رفتید پژوهشگاه مطالعات علوم انسانی، رفتید رصدخانه، رفتید مکانیکی، رفتید یه شرکت بازرگانی، رفتید تولیدی کفش، رفتید حوزه علمیه، رفتید سازمان جغرافیایی، رفتید مرغداری، رفتید موزهها و ....
👈 راستی خودتون چقدر رفتید مشاغل رو از نزدیک ببینید؟ خودتون سال چندم دانشگاه فهمیدید باید یه چیز دیگه میخوندید؟ و ...
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
کودکانی که در خانواده هایی بزرگ می شوند که خوبی های شان مورد قدردانی قرار میگیرد احساس خوبی درباره خود دارند.
چنین کودکانی بیشتر از بقیه کودکان از عهده مبارزه با زندگی برمی آید و به هدف های بالاتری در زندگی می رسد.
کانال تربیتی نوردیده 👈 وارد شو
@nooredideh
مواظب "نه" گفتن های زیادی به بچه ها باشید.
گاهی پیش میآید که ما والدین مجبور میشویم با درخواست ها و خواهش های کودکانمان مخالفت کنیم
کودکان یک "نه" صریح را حمله ای مستقیم علیه استقلال شان تلقی میکند و تمام نیروی و توانشان را برای ضد حمله بسیج می کند. جیغ و داد راه میاندازند، اوقات تلخی میکنند.
کانال تربیتی نوردیده 👈 وارد شو
@nooredideh