اینکه مدام می گویند به جای عزاداری پول را خرج کمک به فقرا کنید مثل این است که بگویند دانشکده های علوم پزشکی را تعطیل کنید پولش را خرج درمان بیماران کنید.
نمی فهمند که #محرم دانشگاه آموزش انسانیت و ایثار است و دانش آموختگان آن پناه فقرا و بی پناهان اند.
@HoseinDarabi
ما را برای رقابت تربیت کردهاند.
برای ربودن موفقیت از دست همکلاسی.
برای شاگرد اول شدن، برای رتبه بالاتر در کنکور. برای کنار زدن همکاران به قصد مدیر شدن. برای سبقت گرفتن در رانندگی و جلوتر بودن به هر قیمت. تربیت ما بر مبنای قیاس شکل گرفته است، هرکی زودتر، هرکی بزرگتر، هرکی زیباتر، هرکی پولدارتر و اینگونه در نهاد ما همواره جنگی نهفته است برای «ترین» شدن.
ما محتاج یک انقلاب تربیتی هستیم. پس فرزندانمان را آنگونه که خودمان تربیت نشدیم؛ تربیت کنیم. برای باهم بودن، برای گفتگو کردن و برای همیاری و برای «باهم» زندگی کردن. شاید ناگزیر شدیم که در خودمان نیز نوسازی تربیتی کنیم.
#کانال_تربیتی_نوردیده
join @nooredideh
چرا فرزندم شاد نیست؟
بدرفتاری با فرزند، طرد کردن او و غافل شدن از او گرچه خیلی شایع هستند ولی دلیل اصلی عدم شادی خانواده ها نیستند. بخش اعظم شاد نبودن خانواده ها حاصل عملکرد پدر و مادرهای خوش نیتی است که فرزندان خود را مجبور می کنند کاری را که دوست ندارند انجام بدهند. و فرزندان به خصوص نوجوان ترها برای دستیابی و رسیدن به آزادی در برابر تلاش های پدر و مادرشان مقاومت می کنند. سال ها بعد این اختلاف و تعارض بار دیگر نمایان می شود و آن وقتی است که کودکان دیروز، پدر و مادر سالخورده خود را به کارهایی وامی دارند که دوست ندارند انجام بدهند؛ مثل رانندگی نکردن، نقل مکان به خانه آنها و یا رفتن به خانه سالمندان.
چیزی که این تعارضات و اختلاف ها را وخیم تر می کند این است که پدر و مادرها و فرزندان همیشه در دنیای کیفی(تصوری که از همان ابتدا از یکدیگر در ذهن خود شکل داده اند) یکدیگر باقی می مانند. من جواب خوبی برای والدین سالخورده ندارم؛ شاید مسئله آنها بی جواب باشد. ولی هر چه سالمندان و فرزندان در زمانی که سالمندان هنوز روی پای خود ایستاده اند بهتر با هم کنار بیایند، این مشکل دیرتر پیش می آید.
اصل بدیهی نظریه انتخاب در فرزندپروری این است که اگر می خواهی فرزندت شاد، موفق و با تو صمیمی باشد، کاری نکن که فاصله بین تو و او زیاد شود. معنای این اصل بدیهی آن است که اگر می خواهید فرزندانتان با شما صمیمی بمانند از آنها انتقاد نکنید و آنها را تهدید، تحقیر، تنبیه یا تطمیع نکنید. هر چقدر سعی در کنترل کردن دیگران داشته باشید فاصله شما با آنها بیشتر می شود.
"کتاب نظریه انتخاب. اثر ویلیام گلاسر"
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
زبان دوم
اصلا بچه ها زبان دوم را قبل از ده سالگی نباید یاد بگیرند، مگر اینکه پدرمادر دو زبانه باشند، یکی آذری یکی فارس، خوب این خود به خود بچه دو زبانه میشه.
ببینید ویژگی زبان دوم اینه، کودک بتونه به اون زبان فکر کنه و احساسش رو بیان کنه، این کلاس ها هیچکدوم این مهارت رو نمیده، فقط بچه رو از زبان بیزار می کنه، هیچکس تا حالا با کلاس، زبان دان نشده. ولی اگر بگذارید یادگیری رو قوی کنید، از ده سالگی میره دنبال زبان و به راحتی هم چند زبان رو میتونه یاد بگیره.
از بدو تولد با کودک هم زبان فارسی هم زبان دوم صحبت کردن خوب نیست. اگر زبان دوم ، یکی زبان پدری.. مثلا مادر آلمانی، پدر ایرانی، خوب مسلمه زبان آلمانی و فارسی را با هم میتونه . این مادرشه، تو خونه گفتگو میشه. ولی اگر هر دو فارسین، حتی ترکی هم به بچه ها یاد ندهید، ولی اگر یکی آذری یکی فارس، خوب مسلمه هر دو رو با هم یاد میگیره، زبان دوم به صورت آموزش، یاد دادن از بیرون، برای زیر نه سال، سم است.
(استاد سلطانی)
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
یکی از چیزهایی که در از پوشک گرفتن خیلی مهمه و ما مادرها ذهنمون درگیر میشه اینه که چه موقعی بچه رو از پوشک بگیریم؟ یکی از مسائلی که اکثر مادرها با آن درگیرن اینه که بچه ها تقریباً در سن دوازده ماهگی ۱۳ ماهگی ۱۴ ماهگی شروع میکنن وقتی که پوشک خودشان را خیس میکنن به پدر یا مادرشان میگن که پوشکم رو بکن، که خیس شده و من جیش کردم. این رو مادرها اشتباه میگیرن، که خب پس بچه من آمادگی داره که از پوشک بگیرمش و کنترل ادرارش رو به دست آورده. خیلیها در این مواقع بچه خودشان از پوشک میگیرن. این موقع موقع درستی نیست.
ما دو مرحله داریم برای از پوشک گرفتن. یه مرحله از پوشک گرفتن ، مقدمه مرحله اصلیه. تو این قسمت کودک ما درسته وقتی ادرار میکنه و یا پوشاکش خیس میکنه به ما اطلاع میدهد. اما این به این معنی نیست که کنترل ادرارش را به دست آورده، این به این معنی است که وقتی خودش را خیس کرد و کارش را کرد و تمام شد متوجه میشه من جیش کردم. این قسمت آگاهی کودکه یعنی آگاه میشه از کاری که کرده باخبر میشه از کاری که انجام داده. این به این معنی کنترل نیست. کنترل بعد از این مرحله اتفاق میافته. پس این مرحله پیش آگاهی برای از پوشک گرفتنه.
این به این معنی نیست که بچه من الان آماده از پوشک گرفتنه و من باید از پوشک بگیرمش. این نکته مهمیه و خیلی مادرها این را اشتباه می گیرن و ما شاهد این هستیم که خیلی از مامان ها تو این مرحله میان میگن بچه من وقتی پوشاکش رو خیس میکنه و یا مدفوع میکنه میاد به من میگه من را عوض کن و یا میره خودش پوشکش رو میاره و یا خودش میره توی دستشویی میشینه و میگه بچه من الان آماده است و من می خوام از پوشک بگیرمش.
پس باید بدونیم این مرحله مرحله پیش آمادگی و اصلا ربطی به کنترل ادرار ندارد این خبر دار می شه از کاری که انجام میده و این مرحله خیلی خوبیه و یکی از نشانه ها اینه که بچه داره روند طبیعی رشدش رو میگذرونه اتفاقا همین مرحله است. داره به ما اعلام میکنه که من دارم اون مرحله رشد خودم را به درستی طی می کنم. از همین موقع که این اتفاق می افته تا موقعی که کودک کنترل ادرارش رو به دست میاره باید عرض کنم که یه چیزی حدود ده دوازده ماه طول میکشه.
#پوشک_گرفتن {قسمت1}
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 چرا بيشترِ دانش آموزان متوسط در زندگي موفق تر از دانش آموزان ممتاز هستند ⁉️
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امام حسین(ع):
🏴دو چیز منفعت بسیار دارد
اخلاق نیک و جوانمردی
🏴دوچیز بقا ندارد
جوانی و قوت
🏴دوچیز بلا را دور کند
صـلـۀ رحم و صدقه
🏴دو چیز مقام را فزون کند
حل مشکل دیگران و فروتنی
@nooredideh