پیامبر اکرم (ص):
هر کس دوست دارد خداوند هنگام سختی ها و گرفتاری ها، دعای او را اجابت کند، در هنگام آسایش زیاد دعا کند.
🏴السلام علیک یا رسول الله و یا حسن بن علی "علیهم السلام "
Join @nooredideh
تحریک حس شنوایی
امروز بچه های ما در معرض صداهای صنعتی اند. خودمون متوجه نیستیم که این صداها با ما چکار میکنه و با بچه ها به طریق اولی چه میکنه.
صدای ماشین ها، گاز دادن ها، بوق زدن ها، صدای صنعتی در فضای خانواده، جارو برقی، صدای بالای تلوزیون، صدایی که در فیلم ها هست، تیر اندازی ها ، سرو صداها. همه ی اینها تحریک نامناسب برای شنواییه.
کودک باید در معرض صداهایی قرار بگیره که ساختار شنواییش برای اون صدا هماهنگه. اگر کم دریافت بکنه مسائل خودشو داره و اگر بیش از حد دریافت کنه معایب خودشو داره. همه ی اینها باید در حد تعادل باشه.
صداهای سفید، صداهای طبیعت در حد تعادل اند چون جزئی از نظام آفرینش و هستی اند، چیزی در آن اضافه نشده، بشر در آن صداها دخالت نداره. صداهایی مثل صدای پرنده، صدای آب، صدای آبشار، صدای باد، صدای گفتگوهای مردم، "صدای همهمه این بد نیست ولی نعره کشیدن بداست."
هرصدایی در هر دامنه ای یک فرکانس داره یک اتصال سیناپسی ایجاد میکنه. در طبیعت صداهای درست و صحیح هست فقط ما باید کودک را در معرض این صداها قرار بدهیم.
join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
علمی که در راه است و هنوز افشاء نشده تمام نظریات هوش را ابطال می کند. مواظب باشید و این قدر آلوده ی
در حال حاضر چه قدر سرمایه صرف تغذیه، لباس، مسکن و درمان می شود؟ میلیاردها هزار دلار، میلیون ها نفر، هکتارها زمین، بیمارستانها و.. همه مشغول کارند که ما سه وعده غذا بخوریم لباس بپوشیم ومسکن داشته باشیم و خونه های ما پر از وسایل باشد؟ حال این فقط برای سلامت و رفاه بعد جسمانی ماست حال چه قدر نیروی انسانی و سرمایه صرف می شود که به این جسم آسیب بزنند؟ دخانیات، مشروبات الکلی، مواد مخدر؛ اسلحه ها، بمب ها و ... این تعارض ها نتیجه ی این است که فقط یک بُعد از مغز و ذهنمان رشد کرده است و آن هوش عقلانی است. و در رأس تمام این مسائل دانشمندان و متخصصین هستند.
حال ببینید ما چه قدر عجله داریم که وارد این سیستم شویم!!! آیا ما بچه های باهوش می خواهیم که به این کارها دامن بزنند؟ یا این که هوش متعادل داشته باشند. ذهن کودک در اثر تجربه در محیط شکل می گیرد. تجربه یعنی: کشف، پردازش، ابداع. که حاصل آن احساس خوشایند است. هر وقت ما احساس خوشایند داریم یعنی ذهن مشغول درست کار کردن است و این فرآیند رشد است
کشف یعنی دیدن؛ دیدن و مشاهده یعنی به کار گرفتن حواس پنجگانه؛ کشف یعنی اطلاعاتی که کودک از حواس پنجگانه دریافت می کند. کشف زمانی کشف است که حضور در آن باشد.حضور یعنی حضور ذهن و بودن در لحظه ی اکنون. بچه ها همیشه در لحظه ی اکنون هستند. اما بزرگترها تنها جایی که نیستند، لحظه ی اکنون است یا در حسرت گذشته اند یا نگران آینده اند. (ادامه دارد...)
#هوش_ویادگیری {قسمت16}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
امام رضا علیه السلام:
هرگاه می خواهی دعایت به
عرش برسد و مستجاب گردد،
اول در حق پدر و مادرت دعا کن
📚بحار الانوار ج ۶۱ ص ۳۸۱
▪️السلام علیک یا علی بن موسی الرضا ع
Join @nooredideh
علت های پرخاشگری و عصبانیت های کودکان
◽️ ناتواني در بيان صحيح مفاهيم
◽️ تداوم و عدم درمان مشكلات اضطرابی
◽️ داشتن الگوی نامناسب رفتاري
◽️ والدين پرخاشگر
◽️ كمبود اعتماد به نفس
◽️ عدم توانایی در كنترل موثر هيجانات و احساسات
◽️ ديدن صحنه هاي خشونت آميز در فیلم ها و كارتون ها
◽️ انجام مستمر بازيهاي جنگي و خشن
◽️ ناتوانی در بيان صحيح درد و يا حالت های نامساعد فيزیکی
◽️ مشكلات گفتاری
◽️ شروع دوره پرخاشگری در مرحله پیش نوجوانی
در صورت مشاهده پرخاشگری تکرار شونده در فرزندتان ، حتما با روانشناس کودک مشورت کنید.
@nooredideh
#دعوای_فرزندان
🔵فواید دعوا و مشاجره
_دعواهای فرزندان باهم برای تسلط بر دیگری به سرعت و چابکیشان میافزاید
_مشاجراتشان باعث می شود که به تفاوت میان «زیرک» و «موذی، پی ببرند
_در عصبانیتهای روزمره فرا می گیرند که چگونه خود را در جامعه مطرح سازند و از خود دفاع یا با یکدیگر مصالحه کنند
_برخی اوقات غبطه آنها به تواناییهای ویژه دیگران، انگیزه ای می شود برای پشتکار و تلاش آنان و دست یافتنشان به موفقیت.
اینها بهترین نتایج رقابت در میان خواهر و برادرهاست و بدترین آن، به گفته والدین، سرخوردگی جدی یک یا هر دو کودک و آثار سوء دائمی آن است.
🔴رقابت از کجا آغاز می گردد؟
بنظر میرسد کارشناسان این رشته، در این مورد اتفاق نظر دارند که منشاء حسادت خواهر و برادرها به یکدیگر در میل شدید هر یک به دستیابی به عشق انحصاری والدین نهفته است.
چرا این نیاز به یکتایی وجود دارد؟ زیرا تمام چیزهایی که کودک برای بقا و بالیدن به آن نیاز دارد، مثل غذا، سرپناه، محبت، نوازش، احساس هویت، احساس باارزش و خاص بودن، از پدر و مادر، این سرچشمه های حیرت انگیز، نشأت می گیرد. این گرمای زندگی بخش عشق والدین و تشویق آنهاست که کودکی را قادر می سازد تا با شایستگی و مهارت و به آرامی، بر محیط اطرافش چیره شود.
چرا باید حضور خواهر و برادرهای دیگر بر زندگیشان سایه افکند؟ چون آنها آنچه را که او برای خوشبختی نیاز دارد تهدید می کنند. حضور کودک با کودکانی دیگر در خانواده به معنای دست یافتن به امتیازات کمتری است. یعنی صرف وقت کمتری با پدر و مادر (بتنهایی)، توجه کمتر پدر و مادر به ناکامیهای او، تشویق کمتر برای موفقیتها و از تمام اینها وحشتناک تر اینکه چون مامان و بابا این همه عشق و توجه و اشتیاق به خواهر یا برادرم ابراز می کنند، پس شاید او برایشان ارزش بیشتری دارد و اگر او برایشان با ارزشتر است پس من کم ارزشترم و اگر من کمتر عزیزم پس با مشکلی جدی روبه رویم.»
تعجبی ندارد که بچه ها تا این حد با خشونت، برای «اول بودن» یا بهترین بودن» میجنگند. جای تعجب نیست که آنها تمام انرژیشان را برای "بیشتر" یا «بیشترین» یا بهتر بگوییم «همه چیز داشتن» بسیج می کنند. امنیت در این است که صاحب همه مامان، همه بابا، همه اسباب بازیها، همه غذاها و همه جاها شوی.
چه وظیفه شگفت انگیز و دشواری بر دوش پدر و مادرهاست! آنها باید راهی بیابند که هریک از کودکان احساس امنیت، مستثنی بودن و محبوبیت کنند. آنها لازم است که به رقبای جوان کمک کنند تا به مزایای شریک شدن و همکاری پی ببرند. آنها باید مقدمات کار را به گونه ای تدارک ببینند که خواهر و برادرها بتوانند در آینده حامی و عامل خوشبختی یکدیگر باشند.
📚 کتاب خواهر و برادرهای سازگار
#کانال_تربیتی_نوردیده👇
join @nooredideh
آموزش مهارت های ارتباط برقرار کردن
آنها را به شراکت مجبور نکنید
به عنوان پدر یا مادر، وظیفه شما است که به فرزند خود دست ودل باز بودن را بیاموزید. اما کودک مجبور نیست همه وسایل خود را با دیگران شریک شود.
برخی از وسایل یا اسباب بازی ها برای کودکان بسیار ارزشمند هستند، می توانید آنها را کنار بگذارید تا کودک خودش اختصاصی از آنها استفاده کند. اما در وسایلی که تعصب خاصی به آنها ندارد به او بیاموزید که با دیگران شریک شود و به آنها اجازه دهد از وسایلش استفاده کنند.
با این نوع تربیت، کودکان کمتر با هم دعوا خواهند کرد.
@nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ترکیبی آمیخته از عشق و نفرت😁
@nooredideh
هدایت شده از تربیت فرزند نوردیده
نوجوان بر عکس کودک، نه تنها نمی خواهد با محیط سازگار شود بلکه می خواهد محیط را با خود سازگار کند که معمولاً با مقاومت بزرگسالان و بروز واکنش های ناسازگارانه همراه خواهد بود.
برخی از این واکنش ها عبارتند از:
اضطراب شدید، کشمکش های روانی،
دیر به خانه آمدن، در پسران. تمایل به آرایش سر و صورت در دختران.
Join @nooredideh
وظیفه والدین این است که به فرزندان راست گفتن، خوب و مهربان بودن را در عمل و نظر یاد بدهند.
در غیر این صورت، اگر والدین در بالا بایستند و فرمان بدهند و انتظار داشته باشند که کودکان آنها را اجرا کنند!
کودکانی که آن فرمانها را نمی فهمند و نمی توانند بپذیرند و نمی پسندند، اگر آنها را اجرا کنند دچار درگیری و وارد فاز اضطراب و نگرانی می شوند و مسائل زندگی برایشان بسیار سخت و مشکل می شود.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh